Eurosong 2016

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Zoya

#926 Re: Eurosong 2016

Post by Zoya »

Nisu bili očajni nego je želja za pobjedom bila toliko jaka da su sve sjebali. Da ne govorim o pritisku i tremi.

Nemam živaca za diskusiju. :-)

Ovo da izgled igra ulogu je bezveze. Pjesma se prvenstveno sluša i glas je taj koji te 'baca' nešto što Dalal definitivno ima.
Patriotska_Liga

#927 Re: Eurosong 2016

Post by Patriotska_Liga »

dale cooper wrote: Ovako? :mrgreen:

Image
To bi bio tekst a što se tiče lika stara verzija Vito 1.0 biće updateovana novom Don 2.0.
DaysleepeR

#928 Re: Eurosong 2016

Post by DaysleepeR »

Logovan wrote:
DaysleepeR wrote: ni ova pjesma nije prošla u finale...
Nije, pa šta? :D Kada je čitav Eurosong zajebancija, onda i treba slati ovakve pjesme, ako već mislimo učestvovati. :D
apsolutno se slažem
angeldimov

#929 Re: Eurosong 2016

Post by angeldimov »

dale cooper wrote:
esmasaric wrote:Ne znam zašto jednostavno ne posaljemo dubiozu, oni bi razvalili... čak i da se ostavi ista ideja, ja mislim da hi ispalo perfektno sa njima.

Al eto. Bilo prošlo sad natrag u život....
Ma daj ba kakva Dubioza, nevjerovatno koliko taj bend precjenjuju ovdje. Bio maloprije na kafi i puštaju neke njihove
pjesme. Onu mp3 pjesmu i nešto o marihuani čini mi se. Jebote, kakvi infantilni pjesmuljci sa nekim nemušto izraženim
porukama, kao oni su ono nešto subverzivni i politički angažovani. Tekstovi su im kao jeftini i izlizani slogani na nivou prosječnog
nezadovoljnog srednjoškolca.
Odlično napisano. Ali zato i jesu popularni.
de balzac

#930 Re: Eurosong 2016

Post by de balzac »

Altsa wrote:
Zoya wrote:Ili možda Selma Muhedinović
nema ona vremena za to. mijenja kateter voljenom.

:lol: :lol: :lol:
esmasaric

#931 Re: Eurosong 2016

Post by esmasaric »

Ma dubioza je bar poznatija od Jale... Ja nikad za čovjeka čula nisam prije ovog događaja, a navodno ima bogatu karijeru....

Bojim se da Božo ne vide kao Končitu br. 2. Realno ima čovjek glas, mogao bi i bez muzike...ali eto, samo njegov imidž. A ko zna, možda bi se i dopao publici.

Ja nemam pojma koga uopšte više slati na ovo čudo. Hari i Dino su bili naše najbolje šanse, pogotovo Dinu budući da ga i regija voli, al hajde.
It_is_a_Leclerc

#932 Re: Eurosong 2016

Post by It_is_a_Leclerc »

Slo Burner wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ali, ozbiljno sad... Kad upišem ovaj post u search, otkriva samo post ovog SpecialOffera... To je jako čudno. No, ne bi bilo najniže gdje su neki otišli u pokušajima da diskredituju sagovornike.

Uglavnom, evo hajte vi probajte naći gdje sam to napisao ?
DE suti ba sad, bolje da si u Banovicima zavrsio prije dan-dva :D
A ne znam. Iskreno, lazirati neciji post i falsificirati ga u cilju da nekog ocrnis je teski jad i ocaj sto je za ono koji se tom cilju sedmicama predaju predstavlja prirodno stanje, tako da me ne cudi.

Uglavnom, dokazano je da ste post izmislili i da to nikad nisam napisao, tako da je bolje vama BA da se poklopite usima jer nesto toliko bijedno i hudnjacki nisam vidio vec godinama na forumu.
Niemand

#933 Re: Eurosong 2016

Post by Niemand »

:meza1:
sha_ba

#934 Re: Eurosong 2016

Post by sha_ba »

izdrzi!!!! :mrgreen:
piupiu

#935 Re: Eurosong 2016

Post by piupiu »

Zoya wrote:Nisu bili očajni nego je želja za pobjedom bila toliko jaka da su sve sjebali. Da ne govorim o pritisku i tremi.

Nemam živaca za diskusiju. :-)

Ovo da izgled igra ulogu je bezveze. Pjesma se prvenstveno sluša i glas je taj koji te 'baca' nešto što Dalal definitivno ima.
Ali Deen nema. Njegovo afektiranje u pjevanju, njegova predimenzionirana gestikulacija, onaj urlik nekad tokom pjesme, sve je bilo previše. Da bar nije bilo njegovog vokalnog dijela koji je stvarno bio ... ne znam kako to opisati, pa i neću.
esmasaric

#936 Re: Eurosong 2016

Post by esmasaric »

Od Deena se mnogo više očekivalo, ovo mu je drugi put da nastupa. Al et...
Čudna sorta

#937 Re: Eurosong 2016

Post by Čudna sorta »

Ko im je radio stajling, je li imao oči kada je Dalal u pitanju... mada ni ostali nisu baš za pohvaliti, ali očajna joj je haljina bila, odnosno onakav kroj haljine nikako nije lijepo izgledao na njoj. :cry:

Sve u svemu bezze... nisam se nešto posebno ni iznenadila što nisu prošli.
Patriotska_Liga

#938 Re: Eurosong 2016

Čudna sorta wrote:Ko im je radio stajling, je li imao oči kada je Dalal u pitanju... mada ni ostali nisu baš za pohvaliti, ali očajna joj je haljina bila, odnosno onakav kroj haljine nikako nije lijepo izgledao na njoj. :cry:

:lol:

De reci otvoreno.
Čudna sorta

#939 Re: Eurosong 2016

Post by Čudna sorta »

Patriotska_Liga wrote:
Čudna sorta wrote:Ko im je radio stajling, je li imao oči kada je Dalal u pitanju... mada ni ostali nisu baš za pohvaliti, ali očajna joj je haljina bila, odnosno onakav kroj haljine nikako nije lijepo izgledao na njoj. :cry:

:lol:

De reci otvoreno.
Djevojka jeste punija, ako si na to mislio :P , ali je valjda trebalo prikriti nedostatke, istaknuti ono što je lijepo... Kada je bila promocija pjesme u Vijećnici bila je lijepo obučena. Ne kažem da se trebala tako obući i sinoć, ali je trebalo napraviti nešto što će joj lijepo stajati, meni je ono sinoć bila katastrofa.

A Deen je toliko izvještačen i toliko se prenemaže da se ne može ni gledati.
Patriotska_Liga

#940 Re: Eurosong 2016

Čudna sorta wrote: Djevojka jeste punija, ako si na to mislio :P , ali je valjda trebalo prikriti nedostatke, istaknuti ono što je lijepo... Kada je bila promocija pjesme u Vijećnici bila je lijepo obučena. Ne kažem da se trebala tako obući i sinoć, ali je trebalo napraviti nešto što će joj lijepo stajati, meni je ono sinoć bila katastrofa.

Koje?

Ja preferiram punije ali ono je previše i za moj ukus.
Niemand

#941 Re: Eurosong 2016

Post by Niemand »

Bas citam komentare i kao "nije im trebala ona zica i folija, to ih je ukopalo.." i tako to, i vala mi nije jasno sta je ljudima il sta je meni, jer ne kontam. :-?

Gledam onaj nastup sinoc i da nisam na kliksu vec ranije procitala o toj nekoj dubokoumnoj poruci koju oni kao salju, ja nikad ne bi skontala o cemu je uopce rijec.

Komad zice i folije, neka eVropa i izbjeglice, a ja u tih par minuta nisam skontala ni da je anin svjetlucavi autfit folija uopce. Ne razumijem kakav je to navodni razlog sad sto, eto, nismo prosli. Zbog zice i izbjeglica. Jah.

Bgm ko da smo poslali through the barricades pa ono, ne razumije to svijet, a ne nekakav pjesmuljak. Na kraju ni njega nisu otpjevali da lici na nesto, sto je najsmijesnije.

Al helem nejse, bas je bilo zabavno ove godine sa njima :D :lol:
Čudna sorta

#942 Re: Eurosong 2016

Post by Čudna sorta »

Patriotska_Liga wrote:
Čudna sorta wrote: Djevojka jeste punija, ako si na to mislio :P , ali je valjda trebalo prikriti nedostatke, istaknuti ono što je lijepo... Kada je bila promocija pjesme u Vijećnici bila je lijepo obučena. Ne kažem da se trebala tako obući i sinoć, ali je trebalo napraviti nešto što će joj lijepo stajati, meni je ono sinoć bila katastrofa.

Koje?

Ja preferiram punije ali ono je previše i za moj ukus.
Pa ne znam, sigurno da bi joj neki drugačiji kroj haljine i da nije toliko usko, bar malo ljepše stajalo. Ne mogu da vjerujem da je neki "stručnjak" izabrao za nju onako nešto, ali eto.

I sad kao čitam komentare kao kako smo fuj narod, kako ih samo možemo kritikovati, kako ne podržavamo svoje :-) , mislim nigdje veze, niti ih je narod bir'o da nas oni predstavljaju, niti smo se nešto pitali. Neko odlučio da oni idu, a svi zajedno ne bi ovdje mogli napuniti malo veću salu kad bi imali koncert, a pojedinačno da ne govorim.
Patriotska_Liga

#943 Re: Eurosong 2016

Čudna sorta wrote: I sad kao čitam komentare kao kako smo fuj narod, kako ih samo možemo kritikovati, kako ne podržavamo svoje :-) , mislim nigdje veze, niti ih je narod bir'o da nas oni predstavljaju, niti smo se nešto pitali. Neko odlučio da oni idu, a svi zajedno ne bi ovdje mogli napuniti malo veću salu kad bi imali koncert, a pojedinačno da ne govorim.
Oni su sami sebe izabrali, rek'o Deen tati da ga pošalje i to je bilo to, on je onda sabr'o ovu ekipu, malo su se zezali, malo gađali flašama po Vlašiću i na kraju gledali preko žice, a sve zato što im se može. Deen je zadnji nastup imao kao član 7 UP-a, njega ne sluša niko, doslovno niko.
dale cooper

#944 Re: Eurosong 2016

Post by dale cooper »

esmasaric wrote:Ma dubioza je bar poznatija od Jale... Ja nikad za čovjeka čula nisam prije ovog događaja, a navodno ima bogatu karijeru....

Bojim se da Božo ne vide kao Končitu br. 2. Realno ima čovjek glas, mogao bi i bez muzike...ali eto, samo njegov imidž. A ko zna, možda bi se i dopao publici.

Ja nemam pojma koga uopšte više slati na ovo čudo. Hari i Dino su bili naše najbolje šanse, pogotovo Dinu budući da ga i regija voli, al hajde.
Ne treba uopšte gledati ko je "popularan" u regionalnim okvirima, to
je za Eurosong potpuno nebitno. Niti treba biti orijentisan na pisanje
pjesme koja će se svidjeti susjednim zemljama i računati samo njihove
poene. Kada budemo pisali pjesme za koju bi glasao i Francuz i Njemac
i Englez i Šveđanin onda se možemo nadati pravim uspjesima na ovom
takmičenju.
esmasaric

#945 Re: Eurosong 2016

Post by esmasaric »

Ne mislim da samo pjesma igra ulogu, ima tu svega pomalo.
Možda je prije par godina pjesma i bila bitna, ali sada baš i ne.
Ima tu svega manje više, ali činjenica je da svaki put kad bismo poslali nekog kvalitetnijeg imali smo i dobar plasman, nego Laku, Maju, itd.
kokuz_sa

#946 Re: Eurosong 2016

Post by kokuz_sa »

"Braco hocemol im halalit?"
:mrgreen: :mrgreen:
esmasaric

#947 Re: Eurosong 2016

Post by esmasaric »

Prije neki dan mi drugarica pusti: Dima Bilan - never let you go
Scenski nastup: On u bijeloj majici i farmerkama stoji i pjeva. Pjesmica je bila simpatična, onako slušljiva.

Slijedeći put doveo klizača i pobjedio. Zanimljiv nastup. Meni je doduše prošla pjesma bila puno bolja, al et.
DaysleepeR

#948 Re: Eurosong 2016

Post by DaysleepeR »

esmasaric wrote:Ma dubioza je bar poznatija od Jale... Ja nikad za čovjeka čula nisam prije ovog događaja, a navodno ima bogatu karijeru....

šta ćemo ba koga slati? kao da se mora? BHRT treba da zaradi od toga a to će uraditi tako da će prodati svoj slot svake godine nekom ko se hoće predstaviti u naše ime. kao što je onaj turčin pjevao za San Marino. a nije da nema kandidata...
dale cooper

#949 Re: Eurosong 2016

Post by dale cooper »

esmasaric wrote:Ne mislim da samo pjesma igra ulogu, ima tu svega pomalo.
Možda je prije par godina pjesma i bila bitna, ali sada baš i ne.
Ima tu svega manje više, ali činjenica je da svaki put kad bismo poslali nekog kvalitetnijeg imali smo i dobar plasman, nego Laku, Maju, itd.
Ali ključna stvar je da ne možeš pobijediti isključivo sa komšijskim bodovima, a mi smo svih ovih godina najveće
nade polagali upravo u to.
Patriotska_Liga

#950 Re: Eurosong 2016

A dijaspora?
Post Reply