Sirija vol. 2

Locked
Challenger__

#926 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

gospodja profiterka wrote:
Challenger__ wrote:Nadali su se majmuni (tvoj tekst) da će tragedija u Parizu biti pretekst za daljnje širenje haosa na BI a sa pozivom na član 5., ali izgleda da ni "Pariz suzama ne vjeruje".

LOL!
Ama znam ja da Pariz suzama ne vjeruje, to je od neki dan potpuno jasno. Ali vrata su sada otvorena. Samo gledaj.

Iako, kanibali su u Siriji odsvirali svoje u svakom slučaju. Međutim, tek mogu zasvirati na evropskom tlu, kao novo sredstvo pritiska.
Ufff, slažem se, 100%.
Zato sam i otvorila temu o Belgiji, čiju važnost očito niko ne prepoznaje.
Pogledam, nisam ni primijetio.
Kikibombona

#927 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

YPG i YPJ sa arapskom djeciom nakon sto su od ISIL zla oslobodili njihovo selo

Image
arzuhal

#928 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

Kikibombona wrote:YPG i YPJ sa arapskom djeciom nakon sto su od ISIL zla oslobodili njihovo selo

Image
Nemoj, krsne ti slave, ove patetike, ma s čije strane dolazila, ma o kome se radilo...Dosta je svima tih ubleha i laži o oslobodiocima i časnim i čestitim vojnicima koji djeci dijele osmjehe i čokolade, a djeca ih euforično pozdravljaju...To sam pušio dok sam prije rata gled'o američke filmove o Drugom svjeckom ratu, al' nakon Mladića i njegovog dijeljenja čokolada, te milovanju djeteta po glavi, nagledao sam se tih sranja...Nemoj, razuma ti...
gospodja profiterka

#929 Re: Sirija vol. 2

Post by gospodja profiterka »

Kikibombona wrote:YPG i YPJ sa arapskom djeciom nakon sto su od ISIL zla oslobodili njihovo selo

Image
Jadna djeca, jadna... Srce mi moje krvari. Neka ih svi ostave na miru.
AleksoMKD

#930 Re: Sirija vol. 2

Post by AleksoMKD »

https://www.youtube.com/watch?v=ascSnBb ... e=youtu.be

Verovatno je bila snimka no opazio sam nesto interesantno.

Na 1:26 se vidi da je lovacka pratnja bombardera Tu-94 u stvari F-14 Tomcat Iranskog RV-a.
Kikibombona

#931 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

gospodja profiterka wrote: Jadna djeca, jadna... Srce mi moje krvari. Neka ih svi ostave na miru.
Da ih ostave ISILu?

Kurdski pokret u Siriji je u dobroj mjeri feministicki, a zene, poznato je, imaju posebno izrazen osjecaj za djecu..

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Slike jesu uznemirujuce, tuzno je sve to gledati... Medjutim, treba pokazati, da se zna da u sirijskom ratu nisu svi ista govna. Mnogi ljudi svjedoce da su kurdske snage spasile na hiljade nevinih zivota, pa i zivota djece. ISIL zarobljenike nude u zamjenu za civile. Napravili su sirotista za ovu djecu, te im u nenormalnim uslovima osigurali skolovanje.

http://rudaw.net/english/kurdistan/31032015
Kikibombona

#932 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

arzuhal wrote: Nemoj, krsne ti slave, ove patetike, ma s čije strane dolazila, ma o kome se radilo...Dosta je svima tih ubleha i laži o oslobodiocima i časnim i čestitim vojnicima koji djeci dijele osmjehe i čokolade, a djeca ih euforično pozdravljaju...To sam pušio dok sam prije rata gled'o američke filmove o Drugom svjeckom ratu, al' nakon Mladića i njegovog dijeljenja čokolada, te milovanju djeteta po glavi, nagledao sam se tih sranja...Nemoj, razuma ti...
Nije to nikakva ubleha druze!

YPG snage (dominatno kurdske) su sastavljene od svih naroda i konfesija te ne postoji nijedan dokaz da su nacinili stetu ijednom jedinom civilu.

Mladica mozes porediti sa islamistickim frakcijama i Asadom.
gospodja profiterka

#933 Re: Sirija vol. 2

Kiki... izvini... ali...
Baš si zaglibio s tim Kurdima. Simpatični su mi kao i sve žrtve ISIL-a, ni više ni manje. Ali vjerovati da je riječ o nekakvom "feminističkom pokretu" može samo neko ko, bez kritičkog promišljanja, upada u zamku ratne propagande. U kojoj ne bi smjelo biti mjesta za djecu. Djeci, naime, nije mjesto na ratnim fotografijama. Osim kad je riječ o dokaznom materijalu tokom suđenja za ratne zločine.

Naravno, kurdsko pitanje će se rješavati, ali ne kao prioritet. Kurdi zaslužuju ono što zaslužuju svi narodi na svijetu: mir, stabilnost i uređenje u kojem mogu pokrenuti proces nacionalne emancipacije i samoopredjeljenja. Zna se kako se to radi. Ali teritorij kao ratni plijen je voće sa zatrovanog drveta.

Ukratko, prvo Sirija, pa onda Kurdistan.
Kikibombona

#934 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

gospodja profiterka wrote:Kiki... izvini... ali...
Baš si zaglibio s tim Kurdima. Simpatični su mi kao i sve žrtve ISIL-a, ni više ni manje. Ali vjerovati da je riječ o nekakvom "feminističkom pokretu" može samo neko ko, bez kritičkog promišljanja, upada u zamku ratne propagande. U kojoj ne bi smjelo biti mjesta za djecu. Djeci, naime, nije mjesto na ratnim fotografijama. Osim kad je riječ o dokaznom materijalu tokom suđenja za ratne zločine.

Naravno, kurdsko pitanje će se rješavati, ali ne kao prioritet. Kurdi zaslužuju ono što zaslužuju svi narodi na svijetu: mir, stabilnost i uređenje u kojem mogu pokrenuti proces nacionalne emancipacije i samoopredjeljenja. Zna se kako se to radi. Ali teritorij kao ratni plijen je voće sa zatrovanog drveta.

Profiterko, elementi feminizma su vise nego ocigledno. O tome govore svi. Kurdski politicari i politicarke, borci i borkinje, novinari, zapadni dobrovoljci... To niko ziv ne negira. 'YPJ - women protection units' je skupina sastavljena iskljucivo od zena. Nijedan muskarac nema pravo narediti bilo sta zeni, dok je obratno moguce. Dakle, zena moze komandovati muskarcu, ali ne i muskarac zeni. To je Odzalanova filozofija, kojom zeli radikalno mijenjati ponizavajuci status zene u drustvu. U politickom sistemu, od tri clana najmanje jedan MORA biti zena, a moze biti i sve tri. Strogo je zabranjena poligamija, osveta iz casti i sl. Strani dobrovljici govore da je seksisticki odnos prema zenama strogo zabranjen i da se niko ne osudju sa nepostovanjem pristupiti zenama.

Ti kazes da su ti svi koji se bore protiv ISILa simpaticni?

Simpatican ti diktator Asad koji je realno pobio najvise civila u ovom ratu?
Simpaticne ti islamisticki frakcije poput Nusre, Ahraru Shama, Vojske mudjahedina i slicnih zlotvora koji siju vjersku mrznju?

Ove fotografije su itekako korisne, da se svijetu pokaze da u Siriji nisu svi ista govna.
gospodja profiterka

#935 Re: Sirija vol. 2

Kikibombona wrote:
gospodja profiterka wrote:Kiki... izvini... ali...

Profiterko, elementi feminizma su vise nego ocigledno. O tome govore svi. Kurdski politicari i politicarke, borci i borkinje, novinari, zapadni dobrovoljci... To niko ziv ne negira. 'YPJ - women protection units' je skupina sastavljena iskljucivo od zena. Nijedan muskarac nema pravo narediti bilo sta zeni, dok je obratno moguce. Dakle, zena moze komandovati muskarcu, ali ne i muskarac zeni. To je Odzalanova filozofija, kojom zeli radikalno mijenjati ponizavajuci status zene u drustvu. U politickom sistemu, od tri clana najmanje jedan MORA biti zena, a moze biti i sve tri. Strogo je zabranjena poligamija, osveta iz casti i sl. Strani dobrovljici govore da je seksisticki odnos prema zenama strogo zabranjen i da se niko ne osudju sa nepostovanjem pristupiti zenama.

Ti kazes da su ti svi koji se bore protiv ISILa simpaticni?

Simpatican ti diktator Asad koji je realno pobio najvise civila u ovom ratu?
Simpaticne ti islamisticki frakcije poput Nusre, Ahraru Shama, Vojske mudjahedina i slicnih zlotvora koji siju vjersku mrznju?

Ove fotografije su itekako korisne, da se svijetu pokaze da u Siriji nisu svi ista govna.
O bože...
Kikibombona

#936 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

gospodja profiterka wrote: O bože...
Imas predubjedjenja i to te ogranicava...
salik79

#937 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

AleksoMKD wrote:https://www.youtube.com/watch?v=ascSnBb ... e=youtu.be

Verovatno je bila snimka no opazio sam nesto interesantno.

Na 1:26 se vidi da je lovacka pratnja bombardera Tu-94 u stvari F-14 Tomcat Iranskog RV-a.
:thumbup: Soko okolovo! :D
Howitzer

#938 Re: Sirija vol. 2

Post by Howitzer »

Kol'ko je ovih dana zaginulo Iranaca, Iračana, Hezbolaha, Rusa, Libanonaca za spas i slobodu Sirije od njenog napačenog naroda od demokratski izabranog Bogom danog voljenog precednika Asada :run:

Kiki, de još malo slika iz Kanade :lol:
Kikibombona

#939 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Howitzer wrote: Kiki, de još malo slika iz Kanade :lol:
Kanadjanina ce se sjecati po dobrom Kurdi i njegovi sunarodnjaci Kanadjani. Uprilicen je velicanstven ispracaj od strane Kurda i od strane Kanadjana. Uvjeren sam 100% da ce imati ulicu ili spomenik u Kurdistanu.

Sta je sa ovima iz BiH koji ginu za ISIL i Nusru. Ni za kosti im se ne zna. Niko ih po dobrom spomenuti nece. Cesto ih se i rodbina stida. Zaboravljeni su, odbaceni kao stara krpa.
gospodja profiterka

#940 Re: Sirija vol. 2

Kikibombona wrote:
gospodja profiterka wrote: O bože...
Imas predubjedjenja i to te ogranicava...
Ne, ja nemam nikakva predubjeđenja i mene nikada ništa ne ograničava. Prvo, dakle, to moraš shvatiti. Vrlo je bitno, esencijalno je, da to prihvatiš kao činjenicu.

Mladalački je zanos teško razbiti, a nešto i nemam volje. Samo ću reći sljedeće: to što je svaki dječak sebe našao u sirijskom krvoproliću samo po sebi ne nosi nikakvu težinu. Naravno da je kurdski "feminizam" dobro osmišljena i pametna propaganda (protiv koje nemam ništa, naravno, samo je ne uzimam kao faktor u zaključivanju). Naravno da niko častan ne meće djecu u ratnopropagandne fotografije, iako mi je jasno da je u ratu sve moguće. Naravno da postoji hijerarhija u rješavanju sukoba u kontekstu međunarodnog prava ili onoga što je od njega ostalo. Stav prema Assadu je potpuno nebitan, stav prema Siriji je bitan. Ko to ne shvati sada, naučit će na vlastitoj koži. I to bi bilo sve što ću reći na tu temu u ovom krugu.

PS. Vjeruj mi, znam ja prepoznati feminizam kad ga vidim. :D
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#941 Re: Sirija vol. 2

Post by emillio estevez »

Kikibombona wrote:
Howitzer wrote: Kiki, de još malo slika iz Kanade :lol:
Kanadjanina ce se sjecati po dobrom Kurdi i njegovi sunarodnjaci Kanadjani. Uprilicen je velicanstven ispracaj od strane Kurda i od strane Kanadjana. Uvjeren sam 100% da ce imati ulicu ili spomenik u Kurdistanu.

Sta je sa ovima iz BiH koji ginu za ISIL i Nusru. Ni za kosti im se ne zna. Niko ih po dobrom spomenuti nece. Cesto ih se i rodbina stida. Zaboravljeni su, odbaceni kao stara krpa.
:thumbup:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#942 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

salik79 wrote:
japin_mutapi wrote:prasada i njegovu kukavičku „vojsku" je prvo spasio hezb pa onda isil udarivši sa leđa rebele, onda iranci i iračke milicije šiitskih fanatika, evo sada ih spašava vladimir
šta kada i ovo propadne ... taktički nuklearni udari možda
Nesto si pobrk'o, ili ti bas ne ide ta globalna politika, Prasad je bivsi nepalski premijer!?
hihihi duhovit si danas ... inspiracija
prasad je onaj tvoj što ga zoveš hazreti pozlatile mu se barel bombe
Kikibombona

#943 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

gospodja profiterka wrote: Ne, ja nemam nikakva predubjeđenja i mene nikada ništa ne ograničava. Prvo, dakle, to moraš shvatiti. Vrlo je bitno, esencijalno je, da to prihvatiš kao činjenicu.

Mladalački je zanos teško razbiti, a nešto i nemam volje. Samo ću reći sljedeće: to što je svaki dječak sebe našao u sirijskom krvoproliću samo po sebi ne nosi nikakvu težinu. Naravno da je kurdski "feminizam" dobro osmišljena i pametna propaganda (protiv koje nemam ništa, naravno, samo je ne uzimam kao faktor u zaključivanju). Naravno da niko častan ne meće djecu u ratnopropagandne fotografije, iako mi je jasno da je u ratu sve moguće. Naravno da postoji hijerarhija u rješavanju sukoba u kontekstu međunarodnog prava ili onoga što je od njega ostalo. Stav prema Assadu je potpuno nebitan, stav prema Siriji je bitan. Ko to ne shvati sada, naučit će na vlastitoj koži. I to bi bilo sve što ću reći na tu temu u ovom krugu.

PS. Vjeruj mi, znam ja prepoznati feminizam kad ga vidim. :D
Ako ne ponudis dokaze za suprotno, jasno je da imas predubjedjenja. Imas li neki konkretan dokaz za suprotno umjesto 'o boze'? Vrijeme je interneta, informacija milijarda. Istinu je nemoguce sakriti. Pa daj eto neke dokaze. Mora ih biti ako ima istine u tome sto ti smatras. Mora biti iz kurdskih izvora, koji su prilicno podijeljeni i cesto pljuju jedni po drugima.

Meni je Sirija nebitna. Sta je Sirija? Granica koju je neko nacrtao? Vazniji mi je jedan covjek od te granice. Vise bih volio da se Sirija raspala u milijardu komadica nego da je ovoliko ljudi izginulo.
Challenger__

#944 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Howitzer wrote:Kol'ko je ovih dana zaginulo Iranaca, Iračana, Hezbolaha, Rusa, Libanonaca za spas i slobodu Sirije od njenog napačenog naroda od demokratski izabranog Bogom danog voljenog precednika Asada :run:
Tu priču možeš prospati budalama koje ništa ne znaju o sirijskom konfliktu. Dok Hezbollah nosom nije provirio u Siriju (maj 2013) pseudomudžahedini su već hiljadama i desetinama hiljada mrtvih nagnojili sirijsku zemlju.
Co0l

#945 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Co0l wrote:Borba protiv ISIL-a

:lol:
Da. I njegovih jataka i advokata u domovini. Uskoro.
Evo i Svedjani se slazu sa tobom :D

http://www.trt.net.tr/bosanski/news/det ... -od-/57304

P.S.Fulas poentu.Ne smijem se borbi protiv ISIL-a nego ruskim motivima i onim naivnim koji vjeruju u to.
salik79

#946 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:
salik79 wrote:
japin_mutapi wrote:prasada i njegovu kukavičku „vojsku" je prvo spasio hezb pa onda isil udarivši sa leđa rebele, onda iranci i iračke milicije šiitskih fanatika, evo sada ih spašava vladimir
šta kada i ovo propadne ... taktički nuklearni udari možda
Nesto si pobrk'o, ili ti bas ne ide ta globalna politika, Prasad je bivsi nepalski premijer!?
hihihi duhovit si danas ... inspiracija
prasad je onaj tvoj što ga zoveš hazreti pozlatile mu se barel bombe
Hi hi, za Prdogana i debelguze emire i vladare, ipak hazreti :mrgreen:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#947 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

jes jes ... što više naroda pobije i poruši škola, bolnica, džamija, kuća, pijaca to je više hazreti

level - 180.000
arzuhal

#948 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

Dobro je dok ne bude hazreti Putin :lol:
salik79

#949 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:jes jes ... što više naroda pobije i poruši škola, bolnica, džamija, kuća, pijaca to je više hazreti

level - 180.000
Zamisli sta bi tek gore pobrojani radili na njegovom mjestu...
gospodja profiterka

#950 Re: Sirija vol. 2

Co0l wrote:
Co0l wrote:Borba protiv ISIL-a

:lol:
Da. I njegovih jataka i advokata u domovini. Uskoro.
Evo i Svedjani se slazu sa tobom :D

http://www.trt.net.tr/bosanski/news/det ... -od-/57304

P.S.Fulas poentu.Ne smijem se borbi protiv ISIL-a nego ruskim motivima i onim naivnim koji vjeruju u to.
Aha...
Locked