Koje djevojke treba zaobilaziti?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Xavier1

#926 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Xavier1 »

MarlboroGold wrote:
medvjed23 wrote:izgled je jako bitan.. ok, individualno gledano, čovjek može biti svašta nešto: nezainteresovan za fizički izgled, aseksualan, ovakav, onakav.. međutim, ako govorimo o općim tendencijama, one su lijepo oslikane u raspodjeli romantične pažnje između lijepih i duhovno siromašnih na jednoj te nelijepih i duhovno bogatih na drugoj strani.. prve je zapalo mnogo, druge malo.. zašto? zato što je izgled bitniji nego što volimo priznati..
Kratkoročno medo.
Ako je sve u paketu onda ok. Normalno je da se ljepota prva primjeti.
Ali ako ti se neko ne svidja nece dobiti sansu ni za kratkorocno. Sta je tu tesko shvatiti?
MarlboroGold

#927 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by MarlboroGold »

Xavier1 wrote:
MarlboroGold wrote:
medvjed23 wrote:izgled je jako bitan.. ok, individualno gledano, čovjek može biti svašta nešto: nezainteresovan za fizički izgled, aseksualan, ovakav, onakav.. međutim, ako govorimo o općim tendencijama, one su lijepo oslikane u raspodjeli romantične pažnje između lijepih i duhovno siromašnih na jednoj te nelijepih i duhovno bogatih na drugoj strani.. prve je zapalo mnogo, druge malo.. zašto? zato što je izgled bitniji nego što volimo priznati..
Kratkoročno medo.
Ako je sve u paketu onda ok. Normalno je da se ljepota prva primjeti.
Ali ako ti se neko ne svidja nece dobiti sansu ni za kratkorocno. Sta je tu tesko shvatiti?
To drugo obično skontaš kroz priču sa nekom koja ti nije privlačna fizički ili nije toliko.
Ista interesovanja, pronađete se u ovome i onome i onda taj odnos nastavi dalje.
Ovo drugo treba više cijeniti nego ljepotu.
moonca

#928 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by moonca »

Hazizma je bitna.

Evo Brooke Shields, ljepota --- kroz rast, uloge -nema harizme-- sta osjecate kada je vidite ne platnu?

Image
medvjed23

#929 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by medvjed23 »

izgled dođe - opet načelno govoreći, jer individualni slučajevi su različiti - kao neki temelj.. ako imaš temelj, lijepo je dodati zidove i krov.. ako nemaš temelj, džaba zidati..

podsjeti me sve to na onu antologijsku: izvukla si armaturu iz temelja ljubavi naše..
Belay Queen

#930 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Belay Queen »

Ramzess Veliki wrote:
Belay Queen wrote:dokle ste :pusi2:

:lol:
Ma evo jos probiraju ... :facepalm:
je li probro sta rodla ga majka :pusi2: :lol:
zipoo

#931 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by zipoo »

Xavier1 wrote:
zipoo wrote:Je li ti draze top cura, a mutava ili prosjecna/ispod prosjecna cura, a mozes sa njom progovoriti. Jednu ces gledati i jebat 7 dana i na kraju ces pomisliti koji ce mi kurac ona, mogu ga ovako i sa slikom. Sa drugom ces imati full paket.
Pa sa top curom mozes barem imati neki kratkotrajni odnos dok ne vidis da suplja i da te nervira. Ako je cura ispod prosjeka, a odgovara ti u svemu ostalom, moze ti biti jedino prijateljica.
je li ti trazis curu ili opajdaru?
Xavier1

#932 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Xavier1 »

MarlboroGold wrote: To drugo obično skontaš kroz priču sa nekom koja ti nije privlačna fizički ili nije toliko.
Ista interesovanja, pronađete se u ovome i onome i onda taj odnos nastavi dalje.
Ovo drugo treba više cijeniti nego ljepotu.
Zavisi koliko ti je privlacna. Mada su muskarci generalno manje izbirljivi od zena sto se tice izgleda. Vecina bi bila zadovoljna nekom prosjecnom djevojkom.
Obicno se kroz prijateljstvo momak zaljubi u djevojku. Ali ona u njega ne. I onda ti nastane ono sto se naziva friendzona.
beni-bu-man

#933 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by beni-bu-man »

Od biraca nema jebaca
mad_max_ba

#934 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by mad_max_ba »

Nisam se uključivao ali evo da pokušam.

Previsoko je xavier podigao letvicu da je ni on sam nemre dokučiti. Gleda iz prizme nekih njegovih ideala a nije svjestan da ideala nema, ne postoje. Po svom njegovom opusu na temama ove vrste da se zaključiti da je blago isfrustriran (da upotrijebim ovu riječ) na kompletan ženski rod (uključujući i na mamu i/ili sestru) i duboko razočaran što nije sreo taj svoj zamišljeni ideal a nije svjestan ili neće da prizna, da ideal sresti neće jer on ne postoji.
Na stranu sitne provokacije i male vratolomije i spinove koje pokušava izvezsti i sam sebi nmgu da dokažem da postoji muška osoba koja je odgojena da razmišlja na način na koji xavier razmišlja.

a moonca da citiram i nešto u vezi mišljenja:

Mišljenje je kao dupe - svako ga ima. I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

A xavier me podsjeća na jednog momka.....
Belay Queen

#935 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Belay Queen »

xavier-secerko 8-)
BajramBarecula

#936 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by BajramBarecula »

Klasicni incel ilitiga niceguys
Ramzess Veliki

#937 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Ramzess Veliki »

moonca wrote:Hazizma je bitna.

Evo Brooke Shields, ljepota --- kroz rast, uloge -nema harizme-- sta osjecate kada je vidite ne platnu?

Image
U pravu si za ovo nema harizme ... :sad:
beni-bu-man

#938 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by beni-bu-man »

Belay Queen wrote:xavier-secerko 8-)
jel allaha ti :shock:
Boemica

#939 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Boemica »

mad_max_ba wrote:Nisam se uključivao ali evo da pokušam.

Previsoko je xavier podigao letvicu da je ni on sam nemre dokučiti. Gleda iz prizme nekih njegovih ideala a nije svjestan da ideala nema, ne postoje. Po svom njegovom opusu na temama ove vrste da se zaključiti da je blago isfrustriran (da upotrijebim ovu riječ) na kompletan ženski rod (uključujući i na mamu i/ili sestru) i duboko razočaran što nije sreo taj svoj zamišljeni ideal a nije svjestan ili neće da prizna, da ideal sresti neće jer on ne postoji.
Na stranu sitne provokacije i male vratolomije i spinove koje pokušava izvezsti i sam sebi nmgu da dokažem da postoji muška osoba koja je odgojena da razmišlja na način na koji xavier razmišlja.

a moonca da citiram i nešto u vezi mišljenja:

Mišljenje je kao dupe - svako ga ima. I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

A xavier me podsjeća na jednog momka.....
Šta sam ustvari radio celog života? Bežao sam. Iz kuće, iz škole, iz vojske, sa posla, od neprilika, od dubokih osećanja (smatram ih još uvek nehigijenskim: sva ta balavljenja, ljubavi i plakanja na ramenu!), bežao od obaveza, od svega ... A najviše od ljubavi! Ako sam ševio neku za kojom sam dugo čeznuo, već posle prvog metka jedina stvar koju sam stvarno smrtonosno želeo bila je da budem u svom krevetu, najmanje tri hiljade kilometara daleko. Da budem sam i da mi sve izgleda kao da se uopšte i nije desilo, ko da sam sanjao. Uzbuđivala me je, ustvari, samo predigra. Lov, ono divno osećanje da se približavaš retkoj divljači i da jednim potezom možeš sve da upropastiš. Ali tamo gde su žene od mene očekivale trajniju vezu, nalazile su samo vetar! Bežao sam glavom bez obzira, jer nisam želeo da se zauvek zakopam. Ne, daleko od toga da sam bio Don Žuan. Samo sam pred očima imao previsok ideal žene koja će mi roditi decu, uzor koga nikoga nisam uspevao da dostignem. Svaka moja veza, kad zrelo razmislim, bila je, ustvari, pokušaj da još jedanput sebi dokažem da takva žena kakvu ja tražim uopšte i ne postoji. Na kraju, uspevalo mi je da pobegnem. Kada se umore trčeći za tobom, žene te jednoga dana jednostavno - zamrze! Počnu da preziru.
Belay Queen

#940 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Belay Queen »

beni-bu-man wrote:
Belay Queen wrote:xavier-secerko 8-)
jel allaha ti :shock:
8-)
Ommadawn

#941 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Ommadawn »

Jednom sjedim sa prijateljom na kafi i pričamo o curama, onako generalno. I tad mi reče ovako “Kad si zajedno sa lijepom curom, ono baš pravo lijepom, onda je to ispočetka super. Kasnije je to više i ne primjećuješ nego tražiš neke druge atribute. I kad tad će se pojaviti nešto što će ti pravo zasmetati da će potpuno zasjeniti njenu ljepotu”. I bio je u pravu.
mad_max_ba

#942 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by mad_max_ba »

Boemica wrote:
Šta sam ustvari radio celog života? Bežao sam. Iz kuće, iz škole, iz vojske, sa posla, od neprilika, od dubokih osećanja (smatram ih još uvek nehigijenskim: sva ta balavljenja, ljubavi i plakanja na ramenu!), bežao od obaveza, od svega ... A najviše od ljubavi! Ako sam ševio neku za kojom sam dugo čeznuo, već posle prvog metka jedina stvar koju sam stvarno smrtonosno želeo bila je da budem u svom krevetu, najmanje tri hiljade kilometara daleko. Da budem sam i da mi sve izgleda kao da se uopšte i nije desilo, ko da sam sanjao. Uzbuđivala me je, ustvari, samo predigra. Lov, ono divno osećanje da se približavaš retkoj divljači i da jednim potezom možeš sve da upropastiš. Ali tamo gde su žene od mene očekivale trajniju vezu, nalazile su samo vetar! Bežao sam glavom bez obzira, jer nisam želeo da se zauvek zakopam. Ne, daleko od toga da sam bio Don Žuan. Samo sam pred očima imao previsok ideal žene koja će mi roditi decu, uzor koga nikoga nisam uspevao da dostignem. Svaka moja veza, kad zrelo razmislim, bila je, ustvari, pokušaj da još jedanput sebi dokažem da takva žena kakvu ja tražim uopšte i ne postoji. Na kraju, uspevalo mi je da pobegnem. Kada se umore trčeći za tobom, žene te jednoga dana jednostavno - zamrze! Počnu da preziru.
Čime li sam zaslužio da me vaše visočanstvo kvota
:D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#943 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Velkoski »

Možda je bio u pravu, ali izgled je svejedno najbitniji jer od njega kreće sve. Ako ti se neko ne svidi na prvu ne znam šta treba uraditi da bi ti zapeo za oko. :D
Boemica

#944 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Boemica »

Ommadawn wrote:
Jednom sjedim sa prijateljom na kafi i pričamo o curama, onako generalno. I tad mi reče ovako “Kad si zajedno sa lijepom curom, ono baš pravo lijepom, onda je to ispočetka super. Kasnije je to više i ne primjećuješ nego tražiš neke druge atribute. I kad tad će se pojaviti nešto što će ti pravo zasmetati da će potpuno zasjeniti njenu ljepotu”. I bio je u pravu.

Ma sve je to lijepo u teoriji, ali nećeš prići djevojci koja ti nije lijepa misleći da će ti se dopasti njene druge kvalitete.
Djevojku koja ti nije lijepa nećeš ni primjetiti u kafiću, kafani, na ulici ...
Jedini način da ti se svidi je da studirate zajedno, da ti je kolegica na poslu i slično, pa da ti sa vremenom njen karakter upadne u oči.

Sreća je što svi imamo svoje definicije ljepote i iako su neki ljudi lijepi većini, za svakoga postoji neko kome će biti lijep.
beni-bu-man

#945 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by beni-bu-man »

Velkoski wrote:Možda je bio u pravu, ali izgled je svejedno najbitniji jer od njega kreće sve. Ako ti se neko ne svidi na prvu ne znam šta treba uraditi da bi ti zapeo za oko. :D
Dobro se napijes :mrgreen:
Xavier1

#946 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Xavier1 »

Bezveze vam je i postavka kako su lijepe obicno dosadne i glupe. Ne postoji poveznica izgleda i karaktera.
Ommadawn

#947 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Ommadawn »

Naravno, izgled je uvijek taj koji najviše privlači. Ali kad kreneš nekoga upoznavati, to je ono što te zadrži. Moje najduže veze su bile baš sa curama kojima u početku nisam pridavao puno pažnje. I onda je upoznaš, pričaš i polako počinje da ti se sviđa.
Xavier1

#948 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Xavier1 »

Ommadawn wrote:Naravno, izgled je uvijek taj koji najviše privlači. Ali kad kreneš nekoga upoznavati, to je ono što te zadrži. Moje najduže veze su bile baš sa curama kojima u početku nisam pridavao puno pažnje. I onda je upoznaš, pričaš i polako počinje da ti se sviđa.
Vec sam rekao da muskarci imaju dosta nize standarde od zena. Ti si kao i vecina muskaraca, zadovoljan nekom prosjecnom djevojkom sa kojom se dobro slazes. Zene su te koje su dosta vise izbirljive i ciljaju na vise. Sto je i bioloski normalno.
beni-bu-man

#949 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by beni-bu-man »

Xavier1 wrote:Bezveze vam je i postavka kako su lijepe obicno dosadne i glupe. Ne postoji poveznica izgleda i karaktera.
Neam pojma jel te vec neko pito, sta tebi predstavlja idealno zeMsko ?
Belay Queen

#950 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Belay Queen »

Velkoski wrote:Možda je bio u pravu, ali izgled je svejedno najbitniji jer od njega kreće sve. Ako ti se neko ne svidi na prvu ne znam šta treba uraditi da bi ti zapeo za oko. :D
sjest i popit kafu,onako malo popricat i tako toJ :mrgreen:
Post Reply