Džanan Musa
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- spree
#926 Re: Džanan Musa
@danak od tebe nisam očekivao ovakvo poredjenje. Cuj da bude ko batum. Ti bi bila premija. Dugogodišnji starter u nba ito u po ekipama. Igrac koji radi sve dobro. Jedino sto je nezainteresovan za zabijanje. Covjek je osvojio ep kao prvi igrac francuske. Nema tu puno price. Ja bi volio da Musa bude novi Jordan, ali jbg treba biti realan. Mlad je jos i svasta se moze desiti, ali ne vjerujem da on ikada moze biti starter u nba. Da bude u rotaciji sa nekih 15 min po utakmici to je puna sala brade.
- luckylaka
#927 Re: Džanan Musa
nisam ljubitelj ove teme ali pratim ovo pljuvanje po Musi i imam dojam da je ovdje jednostavno zavist Musi ili ono vidi ga on ima milion a ja nemam marku za kafu.Musa je sa 20 godina daleko dogurao i ima sansu ga napreduje,do njega je ili da se popisa po forumasima ili da oni popisaju njega.VidjecemoLug wrote:ili 7,4 min..druge sezone u NBAkakavdanakneiskustvu wrote:Lug wrote:pa Drazen Petrovic kad je otisao u NBA u najboljim godinama, prvu sezonu je igrao u prosjeku 2/3 min. po utakmici.. a i u drugoj nije imao neku minutazu, .. toliko i Musa igra kad ga pozovu.. i sta iz toga zakljuciti? Da je i Drazen bio bezze igrac?!
Nije bas 3 nego 12 i po minuta igraoali nije Drazen u pitanju, koga izuzetno cijenim, nego pljuvanje po finom, mladom momku, tinejdjeru, iz Bosne.. pa ja u njegovim godinama nisam znao il` sam posao il` sam dosao...halooo.. dijete jos, a vec je toliki uspjeh napravio.. i btw. nabijem vas ..
![]()
- tuzlak1212
#928 Re: Džanan Musa
ne pljuje se po Musi nego po retardiranom pristupu uzdizanja Muse medju imena, dijela, visine, zvijezde koje je smjesno stavljat s Musom u istu recenicu
normalno da mi svi zelimo da Musa uspije, ali keep it real nigga
-
kakavdanakneiskustvu
#929 Re: Džanan Musa
Lug wrote:ili 7,4 min..druge sezone u NBAkakavdanakneiskustvu wrote:Lug wrote:pa Drazen Petrovic kad je otisao u NBA u najboljim godinama, prvu sezonu je igrao u prosjeku 2/3 min. po utakmici.. a i u drugoj nije imao neku minutazu, .. toliko i Musa igra kad ga pozovu.. i sta iz toga zakljuciti? Da je i Drazen bio bezze igrac?!
Nije bas 3 nego 12 i po minuta igraoali nije Drazen u pitanju, koga izuzetno cijenim, nego pljuvanje po finom, mladom momku, tinejdjeru, iz Bosne.. pa ja u njegovim godinama nisam znao il` sam posao il` sam dosao...halooo.. dijete jos, a vec je toliki uspjeh napravio.. i btw. nabijem vas ..
![]()
A da se ipak malo raspitas oko minutaze petrrovica u drugoj sezoni
-
kakavdanakneiskustvu
#930 Re: Džanan Musa
spree wrote:@danak od tebe nisam očekivao ovakvo poredjenje. Cuj da bude ko batum. Ti bi bila premija. Dugogodišnji starter u nba ito u po ekipama. Igrac koji radi sve dobro. Jedino sto je nezainteresovan za zabijanje. Covjek je osvojio ep kao prvi igrac francuske. Nema tu puno price. Ja bi volio da Musa bude novi Jordan, ali jbg treba biti realan. Mlad je jos i svasta se moze desiti, ali ne vjerujem da on ikada moze biti starter u nba. Da bude u rotaciji sa nekih 15 min po utakmici to je puna sala brade.
Cini mi se da sam napisao da ce biti super bude li ko batum misleci na ba ne na uspjehe sa reprezentacijom,ne pada mi na pamet sad neko drugo krilo iz evtope s kojim bi musu uporexio u smislu bice ok ako bude na nivoutog krila
- Ironman_88
#931 Re: Džanan Musa
Neka bude Hezonja za 3 godine, dovoljno.
-
palermo
#932 Re: Džanan Musa
to se zove laž, i to poprilično velikatuzlak1212 wrote:
normalno da mi svi zelimo da Musa uspije,
-
nemoj to
#933 Re: Džanan Musa
Odvratna i šugava.palermo wrote:to se zove laž, i to poprilično velikatuzlak1212 wrote:
normalno da mi svi zelimo da Musa uspije,
Musa je vec uspio.
-
Lug
#934 Re: Džanan Musa
kakavdanakneiskustvu wrote:
CAREER AVERAGES
REBOUNDS PER GAME
YEAR TEAM G GS MPG FG% 3P% FT% OFF DEF RPG APG SPG BPG TO PF PPG
89-90 POR 77 0 12.6 .485 .459 .844 .60 .80 1.40 1.5 .30 .03 1.2 1.70 7.6
90-91 POR 18 0 7.4 .451 .167 .682 .60 .40 1.00 1.1 .33 .00 .67 1.20 4.4
i imao 4.4 kosa po utakmici.. i goglaj ako te sta drugo interesuje.
- spree
#935 Re: Džanan Musa
Ma batum je prefinjen igrac. Musa nazalost to nije. Sad ce da skoce zastupnici njegovog lika i djela, ali realnost je da je on bio fizički napredniji od svoje generacije i da je vecinom zbog toga dominirao. U nba to ne prolazi jer ima tonu takvih. On prvenstveno mora unaprijediti šut. To je budućnost kosarke. Padaju mi na pamet vesely koji je isto zbog fizičkih predispozicija dobacio do nba i recimo vrabac koji je antitalenat, ali isto unistavao fizikalijama u mladjim kategorijama. Musa je jos mlad i ima puno prostora za napredak, tako da je sve moguce. Kad se sjetim kidda i njegovog uzasnog suta, pa je postao super suter ili recimo LeBron nekada i sada. Sve je do njega, a eto pricalo se da voli trenirati. Sigurno ima i zavidnih ljudi, ali ima i ljudi koji malo prate i kada kazu realne stvari ispadaju hejteri i neznalice, jer je aman zaman Musa bosanac.
-
Lug
#936 Re: Džanan Musa
Ma gdje si ti vidio da malog neko uzdize u zvijezde? Ne smije se ni spomenuti da je igrac NBA, sto je samo po sebi uspjeh... sta je s vama ljudi, fakat, jeste dobro?spree wrote:Ma batum je prefinjen igrac. Musa nazalost to nije. Sad ce da skoce zastupnici njegovog lika i djela, ali realnost je da je on bio fizički napredniji od svoje generacije i da je vecinom zbog toga dominirao. U nba to ne prolazi jer ima tonu takvih. On prvenstveno mora unaprijediti šut. To je budućnost kosarke. Padaju mi na pamet vesely koji je isto zbog fizičkih predispozicija dobacio do nba i recimo vrabac koji je antitalenat, ali isto unistavao fizikalijama u mladjim kategorijama. Musa je jos mlad i ima puno prostora za napredak, tako da je sve moguce. Kad se sjetim kidda i njegovog uzasnog suta, pa je postao super suter ili recimo LeBron nekada i sada. Sve je do njega, a eto pricalo se da voli trenirati. Sigurno ima i zavidnih ljudi, ali ima i ljudi koji malo prate i kada kazu realne stvari ispadaju hejteri i neznalice, jer je aman zaman Musa bosanac.
-
kakavdanakneiskustvu
#937 Re: Džanan Musa
Lug wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:
CAREER AVERAGES
REBOUNDS PER GAME
YEAR TEAM G GS MPG FG% 3P% FT% OFF DEF RPG APG SPG BPG TO PF PPG
89-90 POR 77 0 12.6 .485 .459 .844 .60 .80 1.40 1.5 .30 .03 1.2 1.70 7.6
90-91 POR 18 0 7.4 .451 .167 .682 .60 .40 1.00 1.1 .33 .00 .67 1.20 4.4
i imao 4.4 kosa po utakmici.. i goglaj ako te sta drugo interesuje.
ja ne moram guglati,znam da je u drugoj sezoni u nba imao vecu minutazu nego u prvoj,evo ti i dokaz kad vec ne znas pronaci
https://www.basketball-reference.com/pl ... odr01.html
-
MensurM
#938 Re: Džanan Musa
NBA je navijač, gledatelj, nešto kao ja.Lug wrote:Ma gdje si ti vidio da malog neko uzdize u zvijezde? Ne smije se ni spomenuti da je igrac NBA, sto je samo po sebi uspjeh... sta je s vama ljudi, fakat, jeste dobro?spree wrote:Ma batum je prefinjen igrac. Musa nazalost to nije. Sad ce da skoce zastupnici njegovog lika i djela, ali realnost je da je on bio fizički napredniji od svoje generacije i da je vecinom zbog toga dominirao. U nba to ne prolazi jer ima tonu takvih. On prvenstveno mora unaprijediti šut. To je budućnost kosarke. Padaju mi na pamet vesely koji je isto zbog fizičkih predispozicija dobacio do nba i recimo vrabac koji je antitalenat, ali isto unistavao fizikalijama u mladjim kategorijama. Musa je jos mlad i ima puno prostora za napredak, tako da je sve moguce. Kad se sjetim kidda i njegovog uzasnog suta, pa je postao super suter ili recimo LeBron nekada i sada. Sve je do njega, a eto pricalo se da voli trenirati. Sigurno ima i zavidnih ljudi, ali ima i ljudi koji malo prate i kada kazu realne stvari ispadaju hejteri i neznalice, jer je aman zaman Musa bosanac.
NBA G je igrač. Među boljim
-
palermo
#939 Re: Džanan Musa
teško, ne vjerujem da imaš i para i veza da bi došao do karte za NBA...........MensurM wrote:NBA je navijač, gledatelj, nešto kao ja.Lug wrote:Ma gdje si ti vidio da malog neko uzdize u zvijezde? Ne smije se ni spomenuti da je igrac NBA, sto je samo po sebi uspjeh... sta je s vama ljudi, fakat, jeste dobro?spree wrote:Ma batum je prefinjen igrac. Musa nazalost to nije. Sad ce da skoce zastupnici njegovog lika i djela, ali realnost je da je on bio fizički napredniji od svoje generacije i da je vecinom zbog toga dominirao. U nba to ne prolazi jer ima tonu takvih. On prvenstveno mora unaprijediti šut. To je budućnost kosarke. Padaju mi na pamet vesely koji je isto zbog fizičkih predispozicija dobacio do nba i recimo vrabac koji je antitalenat, ali isto unistavao fizikalijama u mladjim kategorijama. Musa je jos mlad i ima puno prostora za napredak, tako da je sve moguce. Kad se sjetim kidda i njegovog uzasnog suta, pa je postao super suter ili recimo LeBron nekada i sada. Sve je do njega, a eto pricalo se da voli trenirati. Sigurno ima i zavidnih ljudi, ali ima i ljudi koji malo prate i kada kazu realne stvari ispadaju hejteri i neznalice, jer je aman zaman Musa bosanac.
NBA G je igrač. Među boljim
-
MensurM
#940 Re: Džanan Musa
Ta ćemo mi veza kad je samo par dvorana rasprodano?
Netsi su naprimjer po gledanosti predzadnji u ligi. Tu možeš džaba ući da gledaš utakmicu, vuku te za rukav po gradu da ih odeš gledati.
G Netse niko i ne gleda.
Netsi su naprimjer po gledanosti predzadnji u ligi. Tu možeš džaba ući da gledaš utakmicu, vuku te za rukav po gradu da ih odeš gledati.
G Netse niko i ne gleda.
- Xavier1
#941 Re: Džanan Musa
Ne mozes porediti Veselog i Pticu sa Musom. Pa ova dvojica su cisti fizikalci bez kosarkaske inteligencije, dok Musa ima vec neki solidan sut, kao i osjecaj za asistenciju.spree wrote:Ma batum je prefinjen igrac. Musa nazalost to nije. Sad ce da skoce zastupnici njegovog lika i djela, ali realnost je da je on bio fizički napredniji od svoje generacije i da je vecinom zbog toga dominirao. U nba to ne prolazi jer ima tonu takvih. On prvenstveno mora unaprijediti šut. To je budućnost kosarke. Padaju mi na pamet vesely koji je isto zbog fizičkih predispozicija dobacio do nba i recimo vrabac koji je antitalenat, ali isto unistavao fizikalijama u mladjim kategorijama. Musa je jos mlad i ima puno prostora za napredak, tako da je sve moguce. Kad se sjetim kidda i njegovog uzasnog suta, pa je postao super suter ili recimo LeBron nekada i sada. Sve je do njega, a eto pricalo se da voli trenirati. Sigurno ima i zavidnih ljudi, ali ima i ljudi koji malo prate i kada kazu realne stvari ispadaju hejteri i neznalice, jer je aman zaman Musa bosanac.
- Xavier1
#942 Re: Džanan Musa
Ovo NBA G je smijesno takmicenje. Jaca je Cedevita od tamosnjih ekipa. Odbrana se ni ne igra.
- luckylaka
#943 Re: Džanan Musa
Ovdje sve biser do bisera ko i onaj sto kaze da je sinocnje finale Copa Libertadores na nivou Premijer lige tako i ovaj za Nba G usporedjuje sa Cedevitom valjda zato sto tu Musa rastura pa je pokusava minimizirati.Xavier1 wrote:Ovo NBA G je smijesno takmicenje. Jaca je Cedevita od tamosnjih ekipa. Odbrana se ni ne igra.
-
MensurM
#944 Re: Džanan Musa
Hahahahluckylaka wrote:Ovdje sve biser do bisera ko i onaj sto kaze da je sinocnje finale Copa Libertadores na nivou Premijer lige tako i ovaj za Nba G usporedjuje sa Cedevitom valjda zato sto tu Musa rastura pa je pokusava minimizirati.Xavier1 wrote:Ovo NBA G je smijesno takmicenje. Jaca je Cedevita od tamosnjih ekipa. Odbrana se ni ne igra.
Pa jača je ABA liga 274683274 puta od G lige. A hrvatska liga nekih 263726 puta. Jača je i osmina finala hrvatskog kupa.
- Xavier1
#945 Re: Džanan Musa
Pa eto ti uporedi Musinu statistiku tamo i u Cedeviti i trebalo bi ti biti jasno gdje je teze igrati.luckylaka wrote:Ovdje sve biser do bisera ko i onaj sto kaze da je sinocnje finale Copa Libertadores na nivou Premijer lige tako i ovaj za Nba G usporedjuje sa Cedevitom valjda zato sto tu Musa rastura pa je pokusava minimizirati.Xavier1 wrote:Ovo NBA G je smijesno takmicenje. Jaca je Cedevita od tamosnjih ekipa. Odbrana se ni ne igra.
- Logovan
#946 Re: Džanan Musa
Želimo, ali u kurcu, eto tako da kažem.tuzlak1212 wrote:ne pljuje se po Musi nego po retardiranom pristupu uzdizanja Muse medju imena, dijela, visine, zvijezde koje je smjesno stavljat s Musom u istu recenicu
Objaviš članak kako je zabio 20-tak poena za Long Island Netse, a javi se tamo neki što je pokupio svu pamet svijeta da kaže kako je to slaba liga, jača naša druga liga, bla, bla, bla, a onda u narednom postu napiše "sinoć je pokazao ko je gazda u ekipi Netsa" pa veliki razmak i dole napisao "Long Island Netse".
Razmišljanje na nivou: nemoj da iko uspije iz ove države, osim ako nisam ja u pitanju, ostali neka crknu u bijedi.
Konstantno pucanje neke realnosti oko Muse. Bolje znaju ovi naši što Musu, pazi sad, NE GLEDAJU UOPŠTE, nego stručnjaci iz Netsa koji prate svaki njegov korak 24h.
- spree
#947 Re: Džanan Musa
takticki mozda, ali generalno ni blizu.
-
MensurM
#948 Re: Džanan Musa
Gdje su pozavršavali ovi velikani?MensurM wrote:Hahahahluckylaka wrote:Ovdje sve biser do bisera ko i onaj sto kaze da je sinocnje finale Copa Libertadores na nivou Premijer lige tako i ovaj za Nba G usporedjuje sa Cedevitom valjda zato sto tu Musa rastura pa je pokusava minimizirati.Xavier1 wrote:Ovo NBA G je smijesno takmicenje. Jaca je Cedevita od tamosnjih ekipa. Odbrana se ni ne igra.
Pa jača je ABA liga 274683274 puta od G lige. A hrvatska liga nekih 263726 puta. Jača je i osmina finala hrvatskog kupa.
https://www.basketball-reference.com/gl ... eason.html
Prvi u Litvaniji, drugi u Kini, treći u drugoj francuskoj ligi, četvrti ne igra već dvije godine, peti se ne bavi košarkom, šesti u Kini...
Joj ko sve piše o sportu, tačno mi dođe da sebi isključim internet.
- spree
#949 Re: Džanan Musa
ma naveo sam ih ko primjer, da ostali skontaju. u pravu si musa je svakako inteligentniji i ima bolji sut od njih, ali generalno mu sut nije bas solidan.Xavier1 wrote:Ne mozes porediti Veselog i Pticu sa Musom. Pa ova dvojica su cisti fizikalci bez kosarkaske inteligencije, dok Musa ima vec neki solidan sut, kao i osjecaj za asistenciju.spree wrote:Ma batum je prefinjen igrac. Musa nazalost to nije. Sad ce da skoce zastupnici njegovog lika i djela, ali realnost je da je on bio fizički napredniji od svoje generacije i da je vecinom zbog toga dominirao. U nba to ne prolazi jer ima tonu takvih. On prvenstveno mora unaprijediti šut. To je budućnost kosarke. Padaju mi na pamet vesely koji je isto zbog fizičkih predispozicija dobacio do nba i recimo vrabac koji je antitalenat, ali isto unistavao fizikalijama u mladjim kategorijama. Musa je jos mlad i ima puno prostora za napredak, tako da je sve moguce. Kad se sjetim kidda i njegovog uzasnog suta, pa je postao super suter ili recimo LeBron nekada i sada. Sve je do njega, a eto pricalo se da voli trenirati. Sigurno ima i zavidnih ljudi, ali ima i ljudi koji malo prate i kada kazu realne stvari ispadaju hejteri i neznalice, jer je aman zaman Musa bosanac.
- Logovan
#950 Re: Džanan Musa
I kakve veze ima koja je liga jača? Naša druga ili tamo gdje Musa trenutna igra?
Eto oni glupi, a tamo ga šalju, ima drugih razloga zbog kojeg su ga tamo poslali. Ne gledajte tako površinski. Ne prosipajte pamet na svakom koraku.
Eto oni glupi, a tamo ga šalju, ima drugih razloga zbog kojeg su ga tamo poslali. Ne gledajte tako površinski. Ne prosipajte pamet na svakom koraku.