Džanan Musa

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
spree

#926 Re: Džanan Musa

Post by spree »

@danak od tebe nisam očekivao ovakvo poredjenje. Cuj da bude ko batum. Ti bi bila premija. Dugogodišnji starter u nba ito u po ekipama. Igrac koji radi sve dobro. Jedino sto je nezainteresovan za zabijanje. Covjek je osvojio ep kao prvi igrac francuske. Nema tu puno price. Ja bi volio da Musa bude novi Jordan, ali jbg treba biti realan. Mlad je jos i svasta se moze desiti, ali ne vjerujem da on ikada moze biti starter u nba. Da bude u rotaciji sa nekih 15 min po utakmici to je puna sala brade.
luckylaka

#927 Re: Džanan Musa

Post by luckylaka »

Lug wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Lug wrote:pa Drazen Petrovic kad je otisao u NBA u najboljim godinama, prvu sezonu je igrao u prosjeku 2/3 min. po utakmici.. a i u drugoj nije imao neku minutazu, .. toliko i Musa igra kad ga pozovu.. i sta iz toga zakljuciti? Da je i Drazen bio bezze igrac?!

Nije bas 3 nego 12 i po minuta igrao
ili 7,4 min..druge sezone u NBA :roll: ali nije Drazen u pitanju, koga izuzetno cijenim, nego pljuvanje po finom, mladom momku, tinejdjeru, iz Bosne.. pa ja u njegovim godinama nisam znao il` sam posao il` sam dosao...halooo.. dijete jos, a vec je toliki uspjeh napravio.. i btw. nabijem vas .. :izet: :D
nisam ljubitelj ove teme ali pratim ovo pljuvanje po Musi i imam dojam da je ovdje jednostavno zavist Musi ili ono vidi ga on ima milion a ja nemam marku za kafu.Musa je sa 20 godina daleko dogurao i ima sansu ga napreduje,do njega je ili da se popisa po forumasima ili da oni popisaju njega.Vidjecemo
tuzlak1212

#928 Re: Džanan Musa

Post by tuzlak1212 »

ne pljuje se po Musi nego po retardiranom pristupu uzdizanja Muse medju imena, dijela, visine, zvijezde koje je smjesno stavljat s Musom u istu recenicu

normalno da mi svi zelimo da Musa uspije, ali keep it real nigga :-?
kakavdanakneiskustvu

#929 Re: Džanan Musa

Post by kakavdanakneiskustvu »

Lug wrote:
Lug wrote:pa Drazen Petrovic kad je otisao u NBA u najboljim godinama, prvu sezonu je igrao u prosjeku 2/3 min. po utakmici.. a i u drugoj nije imao neku minutazu, .. toliko i Musa igra kad ga pozovu.. i sta iz toga zakljuciti? Da je i Drazen bio bezze igrac?!

Nije bas 3 nego 12 i po minuta igrao
ili 7,4 min..druge sezone u NBA :roll: ali nije Drazen u pitanju, koga izuzetno cijenim, nego pljuvanje po finom, mladom momku, tinejdjeru, iz Bosne.. pa ja u njegovim godinama nisam znao il` sam posao il` sam dosao...halooo.. dijete jos, a vec je toliki uspjeh napravio.. i btw. nabijem vas .. :izet: :D

A da se ipak malo raspitas oko minutaze petrrovica u drugoj sezoni
kakavdanakneiskustvu

#930 Re: Džanan Musa

spree wrote:@danak od tebe nisam očekivao ovakvo poredjenje. Cuj da bude ko batum. Ti bi bila premija. Dugogodišnji starter u nba ito u po ekipama. Igrac koji radi sve dobro. Jedino sto je nezainteresovan za zabijanje. Covjek je osvojio ep kao prvi igrac francuske. Nema tu puno price. Ja bi volio da Musa bude novi Jordan, ali jbg treba biti realan. Mlad je jos i svasta se moze desiti, ali ne vjerujem da on ikada moze biti starter u nba. Da bude u rotaciji sa nekih 15 min po utakmici to je puna sala brade.

Cini mi se da sam napisao da ce biti super bude li ko batum misleci na ba ne na uspjehe sa reprezentacijom,ne pada mi na pamet sad neko drugo krilo iz evtope s kojim bi musu uporexio u smislu bice ok ako bude na nivoutog krila
Ironman_88

#931 Re: Džanan Musa

Post by Ironman_88 »

Neka bude Hezonja za 3 godine, dovoljno.
palermo

#932 Re: Džanan Musa

Post by palermo »

tuzlak1212 wrote:
normalno da mi svi zelimo da Musa uspije
,
to se zove laž, i to poprilično velika
nemoj to

#933 Re: Džanan Musa

Post by nemoj to »

palermo wrote:
tuzlak1212 wrote:
normalno da mi svi zelimo da Musa uspije
,
to se zove laž, i to poprilično velika
Odvratna i šugava.

Musa je vec uspio.
Lug

#934 Re: Džanan Musa

Post by Lug »

CAREER AVERAGES
REBOUNDS PER GAME
YEAR TEAM G GS MPG FG% 3P% FT% OFF DEF RPG APG SPG BPG TO PF PPG
89-90 POR 77 0 12.6 .485 .459 .844 .60 .80 1.40 1.5 .30 .03 1.2 1.70 7.6
90-91 POR 18 0 7.4 .451 .167 .682 .60 .40 1.00 1.1 .33 .00 .67 1.20 4.4

i imao 4.4 kosa po utakmici.. i goglaj ako te sta drugo interesuje.
spree

#935 Re: Džanan Musa

Post by spree »

Ma batum je prefinjen igrac. Musa nazalost to nije. Sad ce da skoce zastupnici njegovog lika i djela, ali realnost je da je on bio fizički napredniji od svoje generacije i da je vecinom zbog toga dominirao. U nba to ne prolazi jer ima tonu takvih. On prvenstveno mora unaprijediti šut. To je budućnost kosarke. Padaju mi na pamet vesely koji je isto zbog fizičkih predispozicija dobacio do nba i recimo vrabac koji je antitalenat, ali isto unistavao fizikalijama u mladjim kategorijama. Musa je jos mlad i ima puno prostora za napredak, tako da je sve moguce. Kad se sjetim kidda i njegovog uzasnog suta, pa je postao super suter ili recimo LeBron nekada i sada. Sve je do njega, a eto pricalo se da voli trenirati. Sigurno ima i zavidnih ljudi, ali ima i ljudi koji malo prate i kada kazu realne stvari ispadaju hejteri i neznalice, jer je aman zaman Musa bosanac.
Lug

#936 Re: Džanan Musa

Post by Lug »

spree wrote:Ma batum je prefinjen igrac. Musa nazalost to nije. Sad ce da skoce zastupnici njegovog lika i djela, ali realnost je da je on bio fizički napredniji od svoje generacije i da je vecinom zbog toga dominirao. U nba to ne prolazi jer ima tonu takvih. On prvenstveno mora unaprijediti šut. To je budućnost kosarke. Padaju mi na pamet vesely koji je isto zbog fizičkih predispozicija dobacio do nba i recimo vrabac koji je antitalenat, ali isto unistavao fizikalijama u mladjim kategorijama. Musa je jos mlad i ima puno prostora za napredak, tako da je sve moguce. Kad se sjetim kidda i njegovog uzasnog suta, pa je postao super suter ili recimo LeBron nekada i sada. Sve je do njega, a eto pricalo se da voli trenirati. Sigurno ima i zavidnih ljudi, ali ima i ljudi koji malo prate i kada kazu realne stvari ispadaju hejteri i neznalice, jer je aman zaman Musa bosanac.
Ma gdje si ti vidio da malog neko uzdize u zvijezde? Ne smije se ni spomenuti da je igrac NBA, sto je samo po sebi uspjeh... sta je s vama ljudi, fakat, jeste dobro?
kakavdanakneiskustvu

#937 Re: Džanan Musa

Lug wrote:

CAREER AVERAGES
REBOUNDS PER GAME
YEAR TEAM G GS MPG FG% 3P% FT% OFF DEF RPG APG SPG BPG TO PF PPG
89-90 POR 77 0 12.6 .485 .459 .844 .60 .80 1.40 1.5 .30 .03 1.2 1.70 7.6
90-91 POR 18 0 7.4 .451 .167 .682 .60 .40 1.00 1.1 .33 .00 .67 1.20 4.4

i imao 4.4 kosa po utakmici.. i goglaj ako te sta drugo interesuje.

ja ne moram guglati,znam da je u drugoj sezoni u nba imao vecu minutazu nego u prvoj,evo ti i dokaz kad vec ne znas pronaci

https://www.basketball-reference.com/pl ... odr01.html
MensurM

#938 Re: Džanan Musa

Post by MensurM »

Lug wrote:
spree wrote:Ma batum je prefinjen igrac. Musa nazalost to nije. Sad ce da skoce zastupnici njegovog lika i djela, ali realnost je da je on bio fizički napredniji od svoje generacije i da je vecinom zbog toga dominirao. U nba to ne prolazi jer ima tonu takvih. On prvenstveno mora unaprijediti šut. To je budućnost kosarke. Padaju mi na pamet vesely koji je isto zbog fizičkih predispozicija dobacio do nba i recimo vrabac koji je antitalenat, ali isto unistavao fizikalijama u mladjim kategorijama. Musa je jos mlad i ima puno prostora za napredak, tako da je sve moguce. Kad se sjetim kidda i njegovog uzasnog suta, pa je postao super suter ili recimo LeBron nekada i sada. Sve je do njega, a eto pricalo se da voli trenirati. Sigurno ima i zavidnih ljudi, ali ima i ljudi koji malo prate i kada kazu realne stvari ispadaju hejteri i neznalice, jer je aman zaman Musa bosanac.
Ma gdje si ti vidio da malog neko uzdize u zvijezde? Ne smije se ni spomenuti da je igrac NBA, sto je samo po sebi uspjeh... sta je s vama ljudi, fakat, jeste dobro?
NBA je navijač, gledatelj, nešto kao ja.

NBA G je igrač. Među boljim
palermo

#939 Re: Džanan Musa

Post by palermo »

MensurM wrote:
Lug wrote:
NBA je navijač, gledatelj, nešto kao ja.

NBA G je igrač. Među boljim
teško, ne vjerujem da imaš i para i veza da bi došao do karte za NBA...........
MensurM

#940 Re: Džanan Musa

Post by MensurM »

Ta ćemo mi veza kad je samo par dvorana rasprodano?

Netsi su naprimjer po gledanosti predzadnji u ligi. Tu možeš džaba ući da gledaš utakmicu, vuku te za rukav po gradu da ih odeš gledati.

G Netse niko i ne gleda.
Xavier1

#941 Re: Džanan Musa

Post by Xavier1 »

Ne mozes porediti Veselog i Pticu sa Musom. Pa ova dvojica su cisti fizikalci bez kosarkaske inteligencije, dok Musa ima vec neki solidan sut, kao i osjecaj za asistenciju.
Xavier1

#942 Re: Džanan Musa

Post by Xavier1 »

Ovo NBA G je smijesno takmicenje. Jaca je Cedevita od tamosnjih ekipa. Odbrana se ni ne igra.
luckylaka

#943 Re: Džanan Musa

Post by luckylaka »

Xavier1 wrote:Ovo NBA G je smijesno takmicenje. Jaca je Cedevita od tamosnjih ekipa. Odbrana se ni ne igra.
Ovdje sve biser do bisera ko i onaj sto kaze da je sinocnje finale Copa Libertadores na nivou Premijer lige tako i ovaj za Nba G usporedjuje sa Cedevitom valjda zato sto tu Musa rastura pa je pokusava minimizirati.
MensurM

#944 Re: Džanan Musa

Post by MensurM »

luckylaka wrote:
Xavier1 wrote:Ovo NBA G je smijesno takmicenje. Jaca je Cedevita od tamosnjih ekipa. Odbrana se ni ne igra.
Ovdje sve biser do bisera ko i onaj sto kaze da je sinocnje finale Copa Libertadores na nivou Premijer lige tako i ovaj za Nba G usporedjuje sa Cedevitom valjda zato sto tu Musa rastura pa je pokusava minimizirati.
Hahahah

Pa jača je ABA liga 274683274 puta od G lige. A hrvatska liga nekih 263726 puta. Jača je i osmina finala hrvatskog kupa.
Xavier1

#945 Re: Džanan Musa

Post by Xavier1 »

luckylaka wrote:
Pa eto ti uporedi Musinu statistiku tamo i u Cedeviti i trebalo bi ti biti jasno gdje je teze igrati.
Logovan

#946 Re: Džanan Musa

Post by Logovan »

tuzlak1212 wrote:ne pljuje se po Musi nego po retardiranom pristupu uzdizanja Muse medju imena, dijela, visine, zvijezde koje je smjesno stavljat s Musom u istu recenicu

normalno da mi svi zelimo da Musa uspije, ali keep it real nigga :-?
Želimo, ali u kurcu, eto tako da kažem.

Objaviš članak kako je zabio 20-tak poena za Long Island Netse, a javi se tamo neki što je pokupio svu pamet svijeta da kaže kako je to slaba liga, jača naša druga liga, bla, bla, bla, a onda u narednom postu napiše "sinoć je pokazao ko je gazda u ekipi Netsa" pa veliki razmak i dole napisao "Long Island Netse". :roll: Kao eto on smiješan, zanimljiv, šta li.

Razmišljanje na nivou: nemoj da iko uspije iz ove države, osim ako nisam ja u pitanju, ostali neka crknu u bijedi.

Konstantno pucanje neke realnosti oko Muse. Bolje znaju ovi naši što Musu, pazi sad, NE GLEDAJU UOPŠTE, nego stručnjaci iz Netsa koji prate svaki njegov korak 24h.
spree

#947 Re: Džanan Musa

Post by spree »

takticki mozda, ali generalno ni blizu.
MensurM

#948 Re: Džanan Musa

Post by MensurM »

MensurM wrote:
luckylaka wrote:
Hahahah

Pa jača je ABA liga 274683274 puta od G lige. A hrvatska liga nekih 263726 puta. Jača je i osmina finala hrvatskog kupa.
Gdje su pozavršavali ovi velikani?

https://www.basketball-reference.com/gl ... eason.html

Prvi u Litvaniji, drugi u Kini, treći u drugoj francuskoj ligi, četvrti ne igra već dvije godine, peti se ne bavi košarkom, šesti u Kini...

Joj ko sve piše o sportu, tačno mi dođe da sebi isključim internet.
spree

#949 Re: Džanan Musa

Post by spree »

Xavier1 wrote:
Ne mozes porediti Veselog i Pticu sa Musom. Pa ova dvojica su cisti fizikalci bez kosarkaske inteligencije, dok Musa ima vec neki solidan sut, kao i osjecaj za asistenciju.
ma naveo sam ih ko primjer, da ostali skontaju. u pravu si musa je svakako inteligentniji i ima bolji sut od njih, ali generalno mu sut nije bas solidan.
Logovan

#950 Re: Džanan Musa

Post by Logovan »

I kakve veze ima koja je liga jača? Naša druga ili tamo gdje Musa trenutna igra?

Eto oni glupi, a tamo ga šalju, ima drugih razloga zbog kojeg su ga tamo poslali. Ne gledajte tako površinski. Ne prosipajte pamet na svakom koraku.
Post Reply