Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Cornholio_

#926 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Cornholio_ »

Ne znadoh da nas je 'rvacka naoruzala i stvorila kru' te jeba :lol:
Mog'o je Bosnjo devedesprve rec' da mu je lijepo sa Zlobom pa izvolte eto vam silni korpsusi JNA i VRS-a da ih mi ne zadrzavamo ovdje
smjesko071

#927 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by smjesko071 »

jefferson wrote:
smjesko071 wrote:Kako imate zivaca se naprdzivati sa ovim pakasem iz susjedstva?
Ma uz jutarnju kafu (Vispak naravno), malo.
Ali pogodio si u sridu, pakas :lol: :lol: :lol:
Mali
nosara

#928 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nosara »

Kiki112 wrote:
Herb wrote:Zao mi je tvog starog, ali da se vecinu vas pitalo sad bi BiH bila ustvari dvije susjedne drzave s granicom na Neretvi.
Nije istina
Ja sam za jedinstvenu Bosnu

Da pitaš prosječnog Hrvata bi li zajedničku državu sa BiH, ni jedan to ne bi prihvatio
I to ne bilo tko, moja sestra prva kaže šta će nam ti siromasi, i mi smo siromašni

Hrvati su narod koji se cjepka, a ne kao Srbi koji obuhvaćaju

Prosječan Hrvat ne bi htio ni Zapadnu Hercegovinu u Hrvatskoj (gdje su većina Hrvati) a ne nešto više
Ako ne vjeruješ, porazgovaraj sa nekim Hrvatom iz RH koji nije često u BiH..
Propali bi da nema dosljaka iz ZH, zato bolje suti... Ako itko radi tamo rade vrijedne krastave sape raznoraznih bandica i kompanije...

hrvatska je u stvari hercegovacka rodijacka prcija... A kad vlast uzme neki urbanodebil tipa gorilanovica desavaju se ovakvi gafovi u odnosu na Bosnu... Jer kradeze zna da bu dobil po piksi... :D
Kiki112

#929 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kiki112 »

nosara wrote:
Kiki112 wrote:
Propali bi da nema dosljaka iz ZH, zato bolje suti... Ako itko radi tamo rade vrijedne krastave sape raznoraznih bandica i kompanije...

hrvatska je u stvari hercegovacka rodijacka prcija... A kad vlast uzme neki urbanodebil tipa gorilanovica desavaju se ovakvi gafovi u odnosu na Bosnu... Jer kradeze zna da bu dobil po piksi... :D
pa ti nemaš pojma kolko ljudi vamo mrze Hercegovce :D
jefferson

#930 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by jefferson »

Kiki112 wrote:
nosara wrote:
Kiki112 wrote:

Pa normalno da mrze, kaos to u Srbiji mrze ove iz RS.
Medjutim, jedno je sta ti mislis, a drugo je politika, koja uvijek se mjesa u BH probleme, da bi sakrila svoju ensposobnost pred domacom publikom.
Stoga, kao sto sam ti rekao, povijest u ruke.
Kiki112

#931 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kiki112 »

Cornholio_ wrote:Ne znadoh da nas je 'rvacka naoruzala i stvorila kru' te jeba :lol:
Mog'o je Bosnjo devedesprve rec' da mu je lijepo sa Zlobom pa izvolte eto vam silni korpsusi JNA i VRS-a da ih mi ne zadrzavamo ovdje
tako je i bilo

jel nije bilo kad su Srbi napali Ravno, "Ovo nije naš rat" ?

pa dok Zlobo nije napao i na Bosnju, Bosnjo stao protiv Rvata u svojoj zemlji :P
nosara

#932 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nosara »

Kiki112 wrote:
nosara wrote:
Kiki112 wrote:

Ma znam, mrze i gustaju po bandicevim trgovima i fontanama... Ko vas ne zna... :roll:

Mi smo vam izgradili metropolu... Tvoja logika... :D
jefferson

#933 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by jefferson »

Kiki112 wrote:
Cornholio_ wrote:Ne znadoh da nas je 'rvacka naoruzala i stvorila kru' te jeba :lol:
tako je i bilo

pa dok Zlobo nije napao i na Bosnju, Bosnjo stao protiv Rvata u svojoj zemlji :P
Lako je tudjim qrtzem gloginje mlatiti.
Znas, sva se JNA povuce u BiH, onda svaku isporuku oruzja oporezujete 70%, i jos mali pakas dodje ovdje i kaze: cujet, trebate biti zahvalni sto smo 30% oruzja pustili.
Ne kenjaj mali, dok se pucalo u SLoveniji Anton Tus je jos uvijek bio zapovjednik avijacije u JNA i slicno, stoga ohladi, tj. google u ruke.
saiks

#934 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by saiks »

A lika,glavni izvor mu wikipedija i tu se poziva na to :-)
nosara

#935 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nosara »

Image

Pali pilu, Mehmede...!

Image

:bih:
saiks

#936 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by saiks »

Jel ide blokada ili onako kacis slike
nikimostar

#937 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nikimostar »

saiks wrote:Jel ide blokada ili onako kacis slike
ma kakva blokada :-)
nosara

#938 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nosara »

Budemo videli...

Ili ce se dudeki ponasat civilizovano, ili Mehmed pali pilu... Dosta vise prazne price... Pet dana...
– Već smo poslali dopis Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, uz konsultacije sa svim proizvođačima iz BiH. Ako se taj zahtjev Hrvatske ne povuče u roku od pet dana, mi ćemo na graničnim prijelazima blokirati svu hrvatsku robu koja ulazi u BiH, ne samo mlijeko. Ma neće moći ući nijedan hrvatski zvaničnik – najavio je Usorac i dodao da će tražiti i od naših vlasti zabranu uvoza hrvatskog mlijeka i mliječnih proizvoda iz Hrvatske.
Last edited by nosara on 29/08/2015 18:27, edited 1 time in total.
mahalas505

#939 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mahalas505 »

Kiki112 wrote:Tuđman je možda imao neki utjecaj na HRHB, ali tvrditi da je imao veze sa zločinima je apsurd
Zločini su počinjeni samoinicijativno od vođa HRHB aka.
Kako mozes reci sa ove vremenske distance, i kad je na povrsinu izaslo svega i svacega, ovako nesto izvaliti?

Uglavnom namjera nije bila da se mjenja tok teme, ali stvarno ako ne vidimo sta su nam susjedi radili u proslosti, onda i ne treba se cuditi sto sada ovo rade.
Cornholio_

#940 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Cornholio_ »

Kiki112 wrote: tako je i bilo

Mene alternativna povijest ne zanimal uopce.
Da se ne raspravljal dalje vi ste jedini narod u povijesti koji je u jednom ratu promijenio CETIRI strane. Cetiri.
Edin H.

#942 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Edin H. »

vade_mecum wrote:u medjuvremenu na makarskoj rivijeri :lol:
http://www.klix.ba/lifestyle/putovanja/ ... /150829066
Odmor se ne pika :oops:
mudrac2

#943 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mudrac2 »

interesantno je kako klix svako malo objavi članak o "pretrpanosti" makarske rivijere. čak je i avaz promjenio ploču od prošle godine. i guze su im dali za šaku kuna.
vade_mecum

#944 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by vade_mecum »

Edin H. wrote:
Odmor se ne pika :oops:
cuj ne pika se. znas li koliko je jedan dan apartmana u makarskoj kada se preracuna u janu od 0,5 l?
vade_mecum

#945 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by vade_mecum »

mudrac2 wrote:
interesantno je kako klix svako malo objavi članak o "pretrpanosti" makarske rivijere. čak je i avaz promjenio ploču od prošle godine. i guze su im dali za šaku kuna.
mozda zato sto je fakat puna. :roll:
mudrac2

#946 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mudrac2 »

vade_mecum wrote:
mudrac2 wrote:
mozda zato sto je fakat puna. :roll:
ali koga to briga?

probaj u hrvatskoj naći članak kako je naša bjelašnica puna, i to svaku heftu po jedan. hoćeš, al da se ne izražavam.

fakat kad vidim naručene članke za ispiranje mozgova muka mi bude.
nosara

#947 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nosara »

Uostalom, taj naš susjed u BiH izvozi proizvoda, uključujući i poljoprivredne, u vrijednosti od milijardu eura, a mi mnogo manje izvozimo u tu zemlju. Umjesto takvih riječi, trebali bi uvažavati i poštovati ovu zemlju u kojoj prodaju proizvode koje ne mogu prodati u drugim dijelovima EU – kaže Šarović.
:lol:

Pisanje po konjusarima se nastavlja... :bih:
mekaba

#948 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mekaba »

Ja ovdje u DK nikad nisam vidio hrvatski proizvod u domacim (danskim) supermarketima, apsolutno nikad. Ima u ovim ducanima sto su vlasnici Pakistanci,Turci,Arapi pa ima i nasih vlasnika. Tu ima croatistan proizvoda ali Bgm. i nasih a to je uglavnom slaba prodaja. Hrvatska moze svoje izvoziti samo u BiH, Srbiju ,CG i Makedoniju s tim sto su najvishe zajahali BiH. Ako u BiH ljudi ovaj bojkot odrade onako kako pricaju onda se hrvatskoj ne pishe dobro. U Bosni su se razgranali kao u svom pa opet nisu zadovoljni??? Hajde nek Bingo proba tamo otvoriti supermarket pa da vidimo tu saradnju i medjusobno uvazavanje. Cak i da otvori zatvorio bi za mjesec dana jer bi ga Croatistanci izbojkotovali samo tako. Ja u Konzum nika ushao nisam niti imam namjeru jer je Konzum politicka firma i radi na tome da unisti BH privredu i na istom prostoru napravi monopol. Provaljen je Konzum vec odavno i ceka ga sudbina Merkatora. Odavno im od 10 kasa radi jedna a u spici ukljuce eventualno jos jednu.Bojkot ce ih sjebat garantovano.
O'zone
Globalni moderator

#949 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by O'zone »

Meni drago da vidim da ima još ljudi koji vjeruju u Bosansku principijalnost.

Ja ne vjerujem.
Bega_TM

#950 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bega_TM »

Bravo Šaroviću :bih: :bih:
Post Reply