Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#926 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Truba »

Leons wrote:
Black swan wrote:mislim da je najveći problem europe sto lezbijka sa 4 macke glasuje za istu stranku za koju glasuje simpatizer isisa s 4 zene

to stanje je neprirodno

od toga proizlaze intervencije u libiji siriji i sva sranja
koja se vracaj europu kroz tu imigraciju

rjesenje problema je ne praviti sranja po svijetu
i jasno imigraciji reci ovdje smo vas primili ovdje poštujete nasa pravila

ko postuje pravila ostaje
ko ne poštuje ide u zatvor ili u svoju maticnu zemlju zavisano gdje je rodjen

ljubiti svoje nije ksenofobija
Sad će ti borci za ljudska prava i novogovoraši složit jednu besplatnu psihoanalizu, samo malo strpljenja moliću...
odavno ne pijem tu pedoliberalnu propagandu
boli me kurac :D imam pravo na svoje misljenje
Truba

#927 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Truba »

cyprus wrote:
Black swan wrote:ljubiti svoje nije ksenofobija
Domoljublje prozvali fašizam, tako brane njihov komunizam, prozirna demagogija... :mrgreen: :mrgreen:
u vrijeme interneta nista nije nepoznato

tako da kseno fobija postaje ono sto si ti demagog
cyprus

#928 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by cyprus »

Black swan wrote:
cyprus wrote:
Black swan wrote:ljubiti svoje nije ksenofobija
Domoljublje prozvali fašizam, tako brane njihov komunizam, prozirna demagogija... :mrgreen: :mrgreen:
u vrijeme interneta nista nije nepoznato

tako da kseno fobija postaje ono sto si ti demagog
Neka niko ne dira, u moj mali dio svemira :-D
ActionWoman

#929 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by ActionWoman »

Leons wrote:
ActionWoman wrote:
Stvarno su fuj ti muslimani :) jel da. Vidim ja sta boli. Ti si ono Čeh koji dobro priča naš jezik ili? Ima stoke medju onima koji dolaze na Zapad. Pricas ono sto se uci u skolama u Austriji o tom strasnom natalitetu u zeljama Trećeg svijeta. Dušice mila, Afrika je skršena kolonijalizmom i neokolonijalizmom, ovim (Proljeće) ratovima koji su organizovani. Mora se malo istrpiti :D Vjeruj mi da se isplati trpiti veliki broj izbjeglica jer se puno dobija ratovima koji se vode u njihovim maticnim zemljama. Kad je neko neodgojen onda ga odgajas, a ne cekas da on skonta sta mi ocekujemo od njega, kakvo ponasanje prihvatamo.

Afrika je skršena k...ma da ti ne kažem čime. Prije pola stoljeća je Njemačka bila prah i pepeo. Daj ljudi pa manite se te priče o vječitim posljedicama kolonijalizma.

I de majke ti objasni nam kako to Zapad čitav zarađuje na ratovima na drugim kontinentima?

Dakle, Zapad sa svim svojim multinacionalnim korporacijama gleda da na tim potencijalnim tržištima gdje nemaju nikakvu konkurenciju izazove ratove. Jer bi tako veće tržište postalo? Potrošačima bi kupovna moć porasla?

De objasni majke ti.
Prije pola stoljeca je Njemacka bila prah i pepeo. I onda je dosao Marshallov plan dje Marshall rekao dacemo vam pare za obnovu, ali morate kupovati americke proizvode :) uci malo o tome pa ona podji pisati replike na moje napise. Jel to ti mislis da su fakat donosili demokratiju i proljece u Afriku :) Ima li ista ljepse, uletis u zemlju, skrsis je i onda koristis njene resurse, jeftinu radnu snagu, korumpiranu vlast. Pa valjda vidis kako to kod nas super ide :) Ne treba stavove zasnivati na informacijama iz dnevnika. Treba pitati vise ljudi, citati vise knjiga, uciti o historiji, geografiji i opet sve sto naucis provjeriti. Ja imam razumijevanje za mrznju ljudi prema islamu ne zbog islama vec zbog trovanja ljudi kroz medije i predstavljanja islama kroz budaletine. Ja sam dozivjela mucenje od nekih "krscana" zbog toga sto sam muslimanka i tada sam se zaklela da cu nogom u glavu svakog onog ko maltretira drugu osobu samo sto se zove drugacije (da pojasnim, odvalila bih muslimana koji maltretira osobu koja je druge vjere, a zamisli samo sta bih uradila nekome ko bi se drznuo da ponovo maltretira mene zbog moje vjerske opredijeljenosti). Strah je posljedica neznanja. Nemoj se ponasati ko neznalica. Ovdje ljudi komentarisu kao sto ne idu npr. u Saudijsku Arabiju vec u "mrsku" Evropu. Ti komentatori misle da su Arapi jedinstveni, da su muslimani svi ko jedan. Glupost. Kao sto ima frakcija u krscanstvu, budizmu ili u xyz tako ih ima i u islamu. Ne postoji Arapiland vec nekoliko zemalja u kojima ljudi govore arapski. Ljudi se rugaju riječi Allah, a ne razmisljaju da i krscani Arapi ne zovu Boga "Bog" vec Allah. Sva ova mrznja je zbog neznanja pa politicari mogu nama manipulisati i koristiti za njihove ciljeve. I ne znam sto pisem vise na ovoj temi. Poenta je sto vecina ljudi (izbjeglica) ispasta, a zbog par konja/kriminalaca ocrne sve te ljude. I to da Zapad nece da mu se mijenjaju kultura i tradicija. Nema sanse vise da se ne mijenja. Ako ko nije cuo da ga obavijestim ovim putem, pocela je globalizacija ima vec neko vrijeme :D
Arteta

#930 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Arteta »

Kome je to Svedska donosila demokratiju pa su onako razvijeni?
Truba

#931 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Truba »

aksnwoman koga ba briga za sektaske podjele

milijuni ljudi idu ka europi
europa mora pronaci najbolji modalitet za soluciju problema
posto je nemoguce poslati ljude brodovima u ameriku i kanadu jer su i te dvije zemlje pravile sranja po aziji i africi
raspodjelit ce ih na 28 zemalja eu
vjerojatno ce svi opet zavrsiti u 2-3 glavne
mislim da je najbolji modalitet biti humanista socijalista i altruista kad dolaze ljudi
potpisati s njima neki ugovor ako ne nauce jezik za 5 godina ako im se be pronadje neki mposao ili ako krenu zastranjivati i bacati nozeve i bombe onda fino humanizam prelazi u brutalni neki drugi izam i fino ih vrate odakle su dosli
ActionWoman

#932 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by ActionWoman »

Arteta wrote:Kome je to Svedska donosila demokratiju pa su onako razvijeni?
Evo, samo jedan primjer gdje je Svedska donosila demokratiju :D

https://www.youtube.com/watch?v=mz5FmC-ELCQ
Danguba

#933 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Danguba »

Black swan wrote:mislim da je najveći problem europe sto lezbijka sa 4 macke glasuje za istu stranku za koju glasuje simpatizer isisa s 4 zene

to stanje je neprirodno

od toga proizlaze intervencije u libiji siriji i sva sranja
koja se vracaj europu kroz tu imigraciju

rjesenje problema je ne praviti sranja po svijetu

i jasno imigraciji reci ovdje smo vas primili ovdje poštujete nasa pravila

ko postuje pravila ostaje
ko ne poštuje ide u zatvor ili u svoju maticnu zemlju zavisano gdje je rodjen

ljubiti svoje nije ksenofobija
prvi(boldirani dio fino srocen).
ostalo, onaj ko ne postuje red u mojoj kuci neka ne ocekuje isto u svojoj.
steta sto je sve ovako ispalo(a bit ce jos gore). ocekuj na svakoga ko dobije boravak da ce za sobom povuci najmanje jos 3 clana.
Leons

#935 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Leons »

ActionWoman wrote:
Prije pola stoljeca je Njemacka bila prah i pepeo. I onda je dosao Marshallov plan dje Marshall rekao dacemo vam pare za obnovu, ali morate kupovati americke proizvode :) uci malo o tome pa ona podji pisati replike na moje napise. Jel to ti mislis da su fakat donosili demokratiju i proljece u Afriku :) Ima li ista ljepse, uletis u zemlju, skrsis je i onda koristis njene resurse, jeftinu radnu snagu, korumpiranu vlast. Pa valjda vidis kako to kod nas super ide :) Ne treba stavove zasnivati na informacijama iz dnevnika. Treba pitati vise ljudi, citati vise knjiga, uciti o historiji, geografiji i opet sve sto naucis provjeriti. Ja imam razumijevanje za mrznju ljudi prema islamu ne zbog islama vec zbog trovanja ljudi kroz medije i predstavljanja islama kroz budaletine. Ja sam dozivjela mucenje od nekih "krscana" zbog toga sto sam muslimanka i tada sam se zaklela da cu nogom u glavu svakog onog ko maltretira drugu osobu samo sto se zove drugacije (da pojasnim, odvalila bih muslimana koji maltretira osobu koja je druge vjere, a zamisli samo sta bih uradila nekome ko bi se drznuo da ponovo maltretira mene zbog moje vjerske opredijeljenosti). Strah je posljedica neznanja. Nemoj se ponasati ko neznalica. Ovdje ljudi komentarisu kao sto ne idu npr. u Saudijsku Arabiju vec u "mrsku" Evropu. Ti komentatori misle da su Arapi jedinstveni, da su muslimani svi ko jedan. Glupost. Kao sto ima frakcija u krscanstvu, budizmu ili u xyz tako ih ima i u islamu. Ne postoji Arapiland vec nekoliko zemalja u kojima ljudi govore arapski. Ljudi se rugaju riječi Allah, a ne razmisljaju da i krscani Arapi ne zovu Boga "Bog" vec Allah. Sva ova mrznja je zbog neznanja pa politicari mogu nama manipulisati i koristiti za njihove ciljeve. I ne znam sto pisem vise na ovoj temi. Poenta je sto vecina ljudi (izbjeglica) ispasta, a zbog par konja/kriminalaca ocrne sve te ljude. I to da Zapad nece da mu se mijenjaju kultura i tradicija. Nema sanse vise da se ne mijenja. Ako ko nije cuo da ga obavijestim ovim putem, pocela je globalizacija ima vec neko vrijeme :D

Dakle, nemaš nikakv logički odgovor na moja pitanja osim konstatacije da trebam čitati knjige ko i ti? OK.

Čisto da stekneš dojam o tome koliko Zapad donira trećem svijetu, Haiti je u posljednjih pet godina dobio ni manje ni više nego 500 milijardi $ pomoći.
Pa ti kontaj koliko je tu strana pomoć faktor...
cyprus

#936 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by cyprus »

ActionWoman wrote:evo jos Šveđana :)

https://www.youtube.com/watch?v=TXivdEGw-GQ
I tako se Švedska razvila na račun Libije i Afganistana :-D
Čitalac

#937 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Čitalac »

Ruku na srce, imali su i Šveđani nešto kolonija. U Africi su se, doduše, kratko zadržali, ali su na Karibima bili skoro 100 godina. :-D
don vito

#938 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by don vito »

cyprus wrote:

I morat ce zbog "globalizacije" da odustanu od svojih tradicionalnih vrijednosti i otvore vrata za milion-dva ilegalnih arapskih migranata. :D
ActionWoman

#939 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by ActionWoman »

Leons wrote:
ActionWoman wrote:

Dakle, nemaš nikakv logički odgovor na moja pitanja osim konstatacije da trebam čitati knjige ko i ti? OK.

Čisto da stekneš dojam o tome koliko Zapad donira trećem svijetu, Haiti je u posljednjih pet godina dobio ni manje ni više nego 500 milijardi $ pomoći.
Pa ti kontaj koliko je tu strana pomoć faktor...
A ti trazis logiku u onome sto se desava u svijetu. Sorry, nema je. Ja ti samo pisem cinjenice :) Ali ti imas predrasude i sve gledas kroz to. Tu ti samo ucenje moze pomoci.
ActionWoman

#940 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by ActionWoman »

A evo i video koji pokazuje sta bi od Libije, ali isto tako i zasto ljudi bjeze na Zapad, a ne u arapske zemlje

https://www.youtube.com/watch?v=U0vtLspGbmg
Leons

#941 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Leons »

Ma ja , ja budala se na logiku oslonio...
Altair_SA

#942 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Altair_SA »

don vito wrote:
cyprus wrote:

I morat ce zbog "globalizacije" da odustanu od svojih tradicionalnih vrijednosti i otvore vrata za milion-dva ilegalnih arapskih migranata. :D
I ima da plate jos odstete jer su ideju za Tetra Pack maznuli od afganistanskih naucnika, dok je Volvo stara libijska kompanija koja je silom pebacena u SveCku :oops:
don vito

#943 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by don vito »

Altair_SA wrote: I ima da plate jos odstete jer su ideju za Tetra Pack maznuli od afganistanskih naucnika, dok je Volvo stara libijska kompanija koja je silom pebacena u SveCku :oops:
Ne zaboravi da je minimalisticki koncept namjestaja Ikea orginalno stvoren u pakistanskim domacinstvima, a onda su Skandinavci maznuli ideju
:D
Sucur Allahu (Bogu za krscanske Arape) da citamo, ucimo o historiji i geografiji, pa sve naucno provjeravamo i saznajemo ove malo poznate detalje o razvijenosti muslimanskih zemalja umjesto da nam mediji islam predstavljaju kroz budaletine. :D
Gojeni H

#944 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Gojeni H »

Skynews upravo prikazuje haoticne slike sa granice izmedju Makedonije i Grcke. Katastrofa!
Bosanac sa dna kace

#945 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bosanac sa dna kace »

Leons wrote:
ActionWoman wrote:
Stvarno su fuj ti muslimani :) jel da. Vidim ja sta boli. Ti si ono Čeh koji dobro priča naš jezik ili? Ima stoke medju onima koji dolaze na Zapad. Pricas ono sto se uci u skolama u Austriji o tom strasnom natalitetu u zeljama Trećeg svijeta. Dušice mila, Afrika je skršena kolonijalizmom i neokolonijalizmom, ovim (Proljeće) ratovima koji su organizovani. Mora se malo istrpiti :D Vjeruj mi da se isplati trpiti veliki broj izbjeglica jer se puno dobija ratovima koji se vode u njihovim maticnim zemljama. Kad je neko neodgojen onda ga odgajas, a ne cekas da on skonta sta mi ocekujemo od njega, kakvo ponasanje prihvatamo.
Afrika je skršena k...ma da ti ne kažem čime. Prije pola stoljeća je Njemačka bila prah i pepeo. Daj ljudi pa manite se te priče o vječitim posljedicama kolonijalizma.
Afrika je u govnima preko glave.
Imaju dijamante, zlato, srebro, kobalt ne znam ti ja šta sve ali to oni mogu da kopjau kako bi sebi zaradili za ručak, ostalo sve ide u džepove zapadnjačkih kapitalista jer oni sve drže u rukama. Sva elita je obrazovana na zapadu.
Jesi kad čuo za nekog afričkog proizvođača nafte?
Leons wrote:
ActionWoman wrote: I de majke ti objasni nam kako to Zapad čitav zarađuje na ratovima na drugim kontinentima?

Dakle, Zapad sa svim svojim multinacionalnim korporacijama gleda da na tim potencijalnim tržištima gdje nemaju nikakvu konkurenciju izazove ratove. Jer bi tako veće tržište postalo? Potrošačima bi kupovna moć porasla?

De objasni majke ti.
Vojna industrija je najbrži način zarade. Tu se ne radi o par stotina hiljada. Tu se uvijek radi o desetinama miliona dolara, kada neka država otkupljuje oružje otkupljuje ga u kešu i još plati osiguranje, npr. vlada Omana kupi neku samohotku od 20 miliona dolara + plati milion dolara osiguranja za njezin transport i održavanje.
Da ne pričam o "nelegalnoj" prodaji oružja i vojne opreme svim stranama, gdje sve ide iz ruke u ruku. Šta misliš odkle onim kozo**bima ona sva cakum-pakum vojna oprema? Neuporedivo sa talibanima koji su bili vazda u nekim zakrpljenim dronjcima.
Isto tako kroz razne intervencije upošljava se veliki broj vojnika koji bi samo sjedeći po kasarnama jeli te pare, a ovako ih se uposli i naštampa se love.
Sva ekonomija ima recimo u SAD-u velike fajde od rata u Siriji danas, a to je zato jer na taj način izvoze inflaciju tamo; naime sada kada je mal te država Sirija propala, propala je i njezina valuta, tako da je osnovno platežno sredstvo većine ljudi američki dolar.
Bosanac sa dna kace

#946 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bosanac sa dna kace »

Arteta wrote:
Bosanac sa dna kace wrote: I usput budi rečeno ima tih organizacija i na Istoku isto tako :wink:
Ima, ali nisu uticajne ni 1% kao ove.
Znaš li koja humanitarna organizacija najviše radi sa Rohingjama?
Herr Flick

#947 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Herr Flick »

Samo zenu,djecu i starce pustat..Ove sposobne poslat nazad nek se bore ili za Assada ili za pobunjene..Gospoda bi da uzivaju i lade jaja po evropi dok drugi ginu..Ovo vrlo dobro znamo iz naseg iskustva
5 0 5

#948 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by 5 0 5 »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
GeeTnT

#949 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by GeeTnT »

Herr Flick wrote:Samo zenu,djecu i starce pustat..Ove sposobne poslat nazad nek se bore ili za Assada ili za pobunjene..Gospoda bi da uzivaju i lade jaja po evropi dok drugi ginu..Ovo vrlo dobro znamo iz naseg iskustva
Iznenadi me ovaj tvoj pocetka recenice: "Samo zenu, djecu i starce pustat... Ove sposobne poslat..... uhhh

Zasto?

Pa nek se bore "sile" koje su i zapocele "demokratiju"... Sta smo naucili iz naseg iskustva?
Drvosjeca iz Dejcica

#950 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

GeeTnT wrote:
Herr Flick wrote:Samo zenu,djecu i starce pustat..Ove sposobne poslat nazad nek se bore ili za Assada ili za pobunjene..Gospoda bi da uzivaju i lade jaja po evropi dok drugi ginu..Ovo vrlo dobro znamo iz naseg iskustva
Iznenadi me ovaj tvoj pocetka recenice: "Samo zenu, djecu i starce pustat... Ove sposobne poslat..... uhhh

Zasto?

Pa nek se bore "sile" koje su i zapocele "demokratiju"... Sta smo naucili iz naseg iskustva?
I mene boga mi iznenadi to od Herr Flicka, baš k'o kakav maksum na forumu. :cry: Ipak imam tračak nade da možda samo karikira.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 23/08/2015 09:17, edited 1 time in total.
Locked