Leons wrote:ActionWoman wrote:
Stvarno su fuj ti muslimani

jel da. Vidim ja sta boli. Ti si ono Čeh koji dobro priča naš jezik ili? Ima stoke medju onima koji dolaze na Zapad. Pricas ono sto se uci u skolama u Austriji o tom strasnom natalitetu u zeljama Trećeg svijeta. Dušice mila, Afrika je skršena kolonijalizmom i neokolonijalizmom, ovim (Proljeće) ratovima koji su organizovani. Mora se malo istrpiti

Vjeruj mi da se isplati trpiti veliki broj izbjeglica jer se puno dobija ratovima koji se vode u njihovim maticnim zemljama. Kad je neko neodgojen onda ga odgajas, a ne cekas da on skonta sta mi ocekujemo od njega, kakvo ponasanje prihvatamo.
Afrika je skršena k...ma da ti ne kažem čime. Prije pola stoljeća je Njemačka bila prah i pepeo. Daj ljudi pa manite se te priče o vječitim posljedicama kolonijalizma.
Afrika je u govnima preko glave.
Imaju dijamante, zlato, srebro, kobalt ne znam ti ja šta sve ali to oni mogu da kopjau kako bi sebi zaradili za ručak, ostalo sve ide u džepove zapadnjačkih kapitalista jer oni sve drže u rukama. Sva elita je obrazovana na zapadu.
Jesi kad čuo za nekog afričkog proizvođača nafte?
Leons wrote:ActionWoman wrote:
I de majke ti objasni nam kako to Zapad čitav zarađuje na ratovima na drugim kontinentima?
Dakle, Zapad sa svim svojim multinacionalnim korporacijama gleda da na tim potencijalnim tržištima gdje nemaju nikakvu konkurenciju izazove ratove. Jer bi tako veće tržište postalo? Potrošačima bi kupovna moć porasla?
De objasni majke ti.
Vojna industrija je najbrži način zarade. Tu se ne radi o par stotina hiljada. Tu se uvijek radi o desetinama miliona dolara, kada neka država otkupljuje oružje otkupljuje ga u kešu i još plati osiguranje, npr. vlada Omana kupi neku samohotku od 20 miliona dolara + plati milion dolara osiguranja za njezin transport i održavanje.
Da ne pričam o "nelegalnoj" prodaji oružja i vojne opreme svim stranama, gdje sve ide iz ruke u ruku. Šta misliš odkle onim kozo**bima ona sva cakum-pakum vojna oprema? Neuporedivo sa talibanima koji su bili vazda u nekim zakrpljenim dronjcima.
Isto tako kroz razne intervencije upošljava se veliki broj vojnika koji bi samo sjedeći po kasarnama jeli te pare, a ovako ih se uposli i naštampa se love.
Sva ekonomija ima recimo u SAD-u velike fajde od rata u Siriji danas, a to je zato jer na taj način izvoze inflaciju tamo; naime sada kada je mal te država Sirija propala, propala je i njezina valuta, tako da je osnovno platežno sredstvo većine ljudi američki dolar.