Sizife...nemoj mi se jezditi na ono baby. To izvlacim iz tvog nicka ba.... Koliko znam, u Spanskom jeziku se nastavak "ihno" dodaje na imenice koje predstavljaju djecu. Ako grijesim - izvinjavam se. To "baby" nije uopste vezano za tvoje godine, nego nick.
Sto se posta tice - da. Nisam upratio da je to bio napisao @Maxxtro, sto i nije bilo pretesko za fuliti s obzirom da je upao na cijelu stranicu naseg naduravanja
Ali, na kraju mi je drago da smo se konacno shvatili.
Ovo za prijatelja i pomoc te nisam shvatio....
@Maxxtro
Nemoj sve bukvalno shvacati. Logicno da i danas puno toga citam, gledam i slusam, ali se odavno ne unosim toliko u same naucne postavke i definicije. Jednostavno nemam vremena za to jer zivot melje drugim stvarima.
Ali, zato danas neuporedivo vise "slazem kockice", i to na osnovu i prethodnih i novih znanja i iskustava. Dodje to s godinama, vidjecete....
Mnoge stvari koje sam ranije gledao i razumijevao povrsno i usmjereno, i vecinom onako kako su ih razni autoriteti predstavljali, danas se same od sebe u glavi slazu na neuporedivo kompleksniji, ali istovremeno i jasniji nacin. A nerijetko se zakljucci sami nametnu, i nisu bas u skladu s onim sto " autoriteti" tvrde. Zvuci paradoksalno, znam, ali je tako. I opet kazem - uvjericete se i sami, samo polako.
Sto se teme tice, ona je i postavljena da bi se diskutovalo upravo na bazi dostupnih poznatih stvari, ali i pretpostavki, tj. teorija, bilo obicnih, bilo naucnih.
U sve to su i te kako ukljucene i religije, i vjerovanja, i legende, i mitovi, ali i marketing, lazi, konspiracije, vlade, nauka....
Znaci, nije ovdje stvar samo postojanja NLO-a i vanzemaljaca, i njihovog eventualnog uplitanja u nasu evoluciju, nego upravo implikacija koje bi to uzrokovalo na planetarnom nivou medju ljudima, i to za sve prethodno nabrojane stvari.
Nemojte se zavaravati da je to samo pitanje ima li ih ili nema. Daleko je to sve komplikovanije od toga.
Ja sma ubijedjen da postoji sasvim dovoljno dokaza da postoje i da jesu odavno ovdje. Da li postoji masovni spin i hoax oko toga - i te kako postoji. Cak sam ubijedjen i da je vise od pola CGI "snimaka" NLO-a dostupnih na internetu djelo vladinih agencija, sve u cilju rasplinjavanja te price. Ali, garantujem da medju tm snimcima ima i pravih.
Sad, da li su ti alieni bas medju nama, ne znam. Ali to ni ne iskljucujem.
Recimo, prostom logikom, zasto bi ono troje ranije spomenutih insidera rizikovali sve u zivotu pricajuci onakve stvari? Ili, jos bolje, da li su zaista toliko mastoviti pa da sve izmisle? Ja sumnjam u to. A njihove iznenadne i nerazjasnjene smrti su samo slag na tortu. Onaj 1je umro od raka, ali vec se oko 10 godina zna da su ameri razvili nekakvo oruzje koje usmjerenom radijacijom uzrokuje pojavu galopirajuceg raka, tako da su one pretpostavke da je taj ubijen bas tako sasvim legitimne.
Jasno je meni da je tesko uopste pojmiti toliki obim konspiracije, ali hajde da pogledamo sve ovo sto se sada desava i sto svi vidimo, cisto poredjenja radi.
Pogledajte Siriju, prije toga Libiju, prije toga Irak i Afganistan...
Sve je krenulo od 9/11, pa se onda krenulo u rat protiv terorizma (obavezno pogledati dokumentarac Michalea Moora, 9/11), pa se upalo u Irak kako pod izgovorom "hemijskog oruzja" (koje nikad nije pronadjeno), a onda da bi se tamo "uvela demokratija i ukinula diktatura".
Rezultat toga je americka kontrola te zemlje vec punih 13 godina, a za to vrijeme je amerka, i to besplatno, svoje zalihe nafte umnozila preko 20x pumpajuci i izvlaceci Iracku naftu.
Onda je uslijedio Afganistan, pod slicnim izgovorima, samo sto nije bilo hemijskog oruzja nego Al-kaida i BinLaden. Da sve bude smjesnije, taj Bin Laden je nekada obucavan i CIA-i. I ovdje pogledati dokumentarac 9/11.
Rezultat toga je da su Afganistanska polja maka dozivjela frapantan procvat, a proizvodnja heroina se ucetverostrucila. Naravno, i milijarde $ prihoda s tim. Tim tamo ne upravljaju nikakvi narko karteli, nego NATO.
Onda je uslijedila Libija. I opet pod istim izgovorima borbe protiv diktature i terorizma. Pozadina toga je, zapravo, bilo Gadafijeo trazenje placanja americkog duga za naftu u vrijednosti od preko 300 milijardi $. Nikakve teroriste tamo nisu nasli, nego su uspjesno frakcionisali tamosnji narod i pustili i pustaju da rat traje. A oni i odatle izvlace naftu u neogranicenim kolicinama.
Onda, sve to nije bilo dovoljno, pa da bi se taj region zaokruzio isti recept je primijenjen i na Siriju. Tu je doslo samo do blage promjene recepta i " pojavila" se nova teroristicka prijetnja u vidu ISIL-a.
Kada na sve ovo ubacite i dosta ranije formiranje vehabijskog pokreta, a koji je kreurao Britanski spijun, zar to sve nije sasvim dovoljno pokwzatelja da su planetarne konspiracije i te kako moguce?