Novi rat
-
sumirprimus
#927 Re: Novi rat
ovo kako je krenulo samo ja u bosniNaslovnica wrote:A ovaj ULTRAK nije u BiH?!
- Thorgerson
#928 Re: Novi rat
Ako se ne varam, nije.Naslovnica wrote:A ovaj ULTRAK nije u BiH?!
-
ULTRAK
#929 Re: Novi rat
Pa sami producirate municiju. Sto bi je kupovali? Treba samo angazovati ljude u fabrikama i to je to. Pored toga postoji uskladjena municija; nesto sto je 92-94 bila naucna fantastika. Ja nebi dosao da pomazem ukoliko je vecina Bosanaca kao ovdje na forumu; partizanski unuci. Bilo bbi ponizenje sa njima dijeliti grob; da mi titovu sliku kace po zemunici. Ne hvala. Ali ako ima i normalnih patriota i ako su u vecini onda bih dosao zasigurno.Thorgerson wrote: Inace naorazanje se dijeli sakom i kapom.
Covjece odakle ti pare, gdje zivis? Znas li koliko kosta metak, koliko kosta oruzje...
I nemoj bogati vise, samo mi jos vise betoniras ionako uvrijezeno misljenje da su najveci ratni stratezi dijasporasi.
Da te pitam - da li bi se vratio u BiH da krene sranje?
Last edited by ULTRAK on 07/07/2015 14:25, edited 1 time in total.
- madner
#930 Re: Novi rat
Ultrak je adoscolent iz Holandije koji je dosad 23 puta banovan.
Ja sam tu, brinem za logistiku i tako to.
- Mister Yes
#931 Re: Novi rat
Šuti, i ovo je nevjerovatno. Cure su prave heroine. Realno, ima nas jako puno koji ne želimo više priče o prošlosti i o ratu. Recimo 90% onih koji ne glasaju očigledno nisu zainteresovani za politiku a time ni za takve priče. Ali se većina boji to javno reći jer mi živimo u društvu gdje se to smatra izdajom.sumirprimus wrote:jedan milion,dva miliona i desni tri miliona bosanaca i hercegovaca..jos da nadjes po miliona i cijela bosna na jednoj sliKi...
- Thorgerson
#932 Re: Novi rat
Ok.ULTRAK wrote:Pa sami producirate municiju. Sto bi je kupovali? Treba samo angazovati ljude u fabrikama i to je to. Pored toga postoji uskladjena municija; nesto sto je 92-94 bila naucna fantastika. Ja nebi dosao da pomazem ukoliko je vecina Bosanaca kao ovdje na forumu; partizanski unuci. Bilo bbi ponizenje sa njima dijeliti grob; da mi titovu sliku kace po zemunici. Ne hvala.Thorgerson wrote: Inace naorazanje se dijeli sakom i kapom.
Covjece odakle ti pare, gdje zivis? Znas li koliko kosta metak, koliko kosta oruzje...
I nemoj bogati vise, samo mi jos vise betoniras ionako uvrijezeno misljenje da su najveci ratni stratezi dijasporasi.
Da te pitam - da li bi se vratio u BiH da krene sranje?
To sam zelio da cujem.
Pozdrav.
-
Naslovnica
#933 Re: Novi rat
Ne baš, i ja sam.sumirprimus wrote:ovo kako je krenulo samo ja u bosniNaslovnica wrote:A ovaj ULTRAK nije u BiH?!
Ali su najglasniji oni koji nisu.
I koji nemaju djecu.
- Mister Yes
#934 Re: Novi rat
Ima ko je zadužen da reaguje ako neko krši mirovni sporazum. Od OHR-a do NATO-a. A ako oni ne reaguju onda je njihova volja da se krši mirovni sporazum. Mi nismo apsolutni nikakav faktor. Ono bi ratovalomadner wrote:Presmjesni ljudi, Mile otvoreno kaze da ce prekrsiti mirovni sporazum, a kada nema mira onda je jel automatski rat, a oni se cudo sto ljudi govore o ratu.
Genijalci.
-
sumirprimus
#935 Re: Novi rat
ako ne izdajnik u najmanju ruku gej.Mister Yes wrote:Šuti, i ovo je nevjerovatno. Cure su prave heroine. Realno, ima nas jako puno koji ne želimo više priče o prošlosti i o ratu. Recimo 90% onih koji ne glasaju očigledno nisu zainteresovani za politiku a time ni za takve priče. Ali se većina boji to javno reći jer mi živimo u društvu gdje se to smatra izdajom.sumirprimus wrote:jedan milion,dva miliona i desni tri miliona bosanaca i hercegovaca..jos da nadjes po miliona i cijela bosna na jednoj sliKi...
-
sumirprimus
#936 Re: Novi rat
jebo,pa sto ne suti.ultrak.kriza je raja trazi veselo.madner wrote:Ultrak je adoscolent iz Holandije koji je dosad 23 puta banovan.
kakv ti je literatura iz herbarija?da malo citamo najnovija izdanja..al da je tvrdi uvez,to je jace stivo
Last edited by sumirprimus on 07/07/2015 14:28, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#937 Re: Novi rat
I meni se čini da je nekada bio postavio temu sa slikama OS BiH, jaki, prejaki, nekakvi oklopi u Tuzli, ima nekog rođaka u vojsci, ovo, ono...madner wrote:Ultrak je adoscolent iz Holandije koji je dosad 23 puta banovan.
-
PM72
#938 Re: Novi rat
Naslovnica wrote:Samo se vi spremajte, budite patriote i ratujte protiv koga god hoćete i želite. Svaka čast.
Suza mog djeteta nije vrijedna cijele Bosne i Hercegovine. Nadam se da belaja neće biti, a ako ga bude, iskreno se nadam da ću uspjeti da ih ispalim (uključujući i mene i ženu) negdje u inostranstvo.
Jeste, ovdje su kosti mojih predaka, sve što su moji stekli je tu, sva moja imovina je tu, ali sve to za mene nije vrijedno moje žrtve ili, gluho bilo, dječjeg života.
Svaka čast patriotama, skidam kapu, ali ne treba da se ljutite na nekoga ko ne želi da gine za Bosnu i Hercegovinu.
Jednostavno (opet kažem, ne mislim ništa loše niti želim koga da uvrijedim) ali je meni život moje djece preči od Bosne i Hercegovine.
Mogu moja djeca biti sretna i negdje vani, u Kanadi, Americi, Australiji (i ja zajedno sa njima).
Jedan sam rat pregurao, zajebao se što nisam otišao, idući rat (nadam se da ga neće biti) biti ću pametiniji, samo ako se budem moglo izaći.
20 godina nakon rata niti sam patriota, niti sam hrabar, a bogami niti mlad da bih ratovao.
Izvinite rodbino, prijatelji, komšije, ali to je tako.
Bravo.Potpisujem.
-
sumirprimus
#939 Re: Novi rat
sace pm ko moj djed,.e stani da ti ispricam, 42ge tamo nedje jesen,a domobrani krenuli da apse.e nes mene majcin sine.sikter.u sumu.a oni najbogatiji sebi prisvojli volove i pune one "kako su ih zvali"zita i oraha...eeea meni proha.kurko...
Last edited by sumirprimus on 07/07/2015 14:31, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#940 Re: Novi rat
Evo naprimjer ovaj RVI VRS-a iz Zvornika što prijeti da će "prekinuti Marš mira i oduzeti ratničke zastave muslimanima" ima dobar recept kako da sebi osigura Ahiret, a građanima ove zemlje novi sukob.
- Mister Yes
#941 Re: Novi rat
To je to. Ko god ima djete dovoljno je da pogleda u svoje dijete i da pomisli šta je vrijedno njegovog života? RS? BiH?Naslovnica wrote:Ne baš, i ja sam.
I koji nemaju djecu.
Pa nema te svetinje na ovoj planeti koja mi je vrijednija od mog djeteta.
Ali 90% ovih ratnohuškača i nemaju djecu pa ne mogu to ni da razumiju.
- Thorgerson
#942 Re: Novi rat
2019. godina....ratno stanje u BiH...
Ultrak cak iako udaljen 2000km od domovine okupio dobrovoljce i daju podrsku!

Ultrak cak iako udaljen 2000km od domovine okupio dobrovoljce i daju podrsku!

-
sumirprimus
#943 Re: Novi rat
sve.i nista.Mister Yes wrote:To je to. Ko god ima djete dovoljno je da pogleda u svoje dijete i da pomisli šta je vrijedno njegovog života? RS? BiH?Naslovnica wrote:Ne baš, i ja sam.
I koji nemaju djecu.![]()
Pa nema te svetinje na ovoj planeti koja mi je vrijednija od mog djeteta.
Ali 90% ovih ratnohuškača i nemaju djecu pa ne mogu to ni da razumiju.
-
PM72
#944 Re: Novi rat
sumirprimus wrote:sace pm ko moj djed,.e stani da ti ispricam, 42ge tamo nedje jesen,a domobrani krenuli da apse.e nes mene majcin sine.sikter.u sumu.a oni najbogatiji sebi prisvojli volove i pune one "kako su ih zvali"zita i oraha...eeea meni proha.kurko...
- Thorgerson
#945 Re: Novi rat
Jos nekoliko primjera velikodusne podrske u borbi protiv dusmanina.
Cetvrta norveska - diverzanti
šuma u okolini Osla, temperatura -10

Minhenska motorizovana brigada
Minhenski štab na slici

Cetvrta norveska - diverzanti
šuma u okolini Osla, temperatura -10

Minhenska motorizovana brigada
Minhenski štab na slici

-
sumirprimus
#946 Re: Novi rat
ma svew znam,zato se i zezamPM72 wrote:sumirprimus wrote:sace pm ko moj djed,.e stani da ti ispricam, 42ge tamo nedje jesen,a domobrani krenuli da apse.e nes mene majcin sine.sikter.u sumu.a oni najbogatiji sebi prisvojli volove i pune one "kako su ih zvali"zita i oraha...eeea meni proha.kurko...'mal ti ne rekoh...a ti znaš šta bih napisao!
![]()
- madner
#947 Re: Novi rat
Kakve veze ima NATO kralju logike i suplje price bez pokrica?Mister Yes wrote:Ima ko je zadužen da reaguje ako neko krši mirovni sporazum. Od OHR-a do NATO-a. A ako oni ne reaguju onda je njihova volja da se krši mirovni sporazum. Mi nismo apsolutni nikakav faktor. Ono bi ratovalomadner wrote:Presmjesni ljudi, Mile otvoreno kaze da ce prekrsiti mirovni sporazum, a kada nema mira onda je jel automatski rat, a oni se cudo sto ljudi govore o ratu.
Genijalci.
OHR i EU imaju nadleznosti, no nemaju volje da ista konkretno urade. Cak i da imaju volje, EU sa vojne strane je jedan 100% invalid koji nije u stanju braniti svoje granice a ne voditi aktivnu vanjsku politiku.
Ako oni ne reaguju, onda je prekrsen mirovni sporazum i to stanje se obicno zove rat.
- dječak sa šibicama
#948 Re: Novi rat
Mile vec 15 godina govori da ce prekrsiti mirovni sporazum, zasto ga do sada nije prekrsio???
- Thorgerson
#949 Re: Novi rat
Iako je pauza, nema pauze u podrski svojoj domovini!
5 korpus Malmo

7 korpus St. Louis

5 korpus Malmo

7 korpus St. Louis
-
ULTRAK
#950 Re: Novi rat
Ima nas vise ovdje iz dijaspore. D budemo precizniji; skoro sve na klixu je dijapora. Mozda sam ja ipak neki napredniji ratno huskac.Naslovnica wrote:I meni se čini da je nekada bio postavio temu sa slikama OS BiH, jaki, prejaki, nekakvi oklopi u Tuzli, ima nekog rođaka u vojsci, ovo, ono...madner wrote:Ultrak je adoscolent iz Holandije koji je dosad 23 puta banovan.
Last edited by ULTRAK on 07/07/2015 14:39, edited 1 time in total.