Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dileja wrote:Hvala RAKu sto postoji
Jesil siguran da imas flat poslije tih jadnih 100 mb i po kojoj je brzini
Da nije pk legendarnih 32 kao kod bht uhljeba
Da flat je...nakon potrošenih 100MB dalje ide po 64kbps
Na Eronetu je zasad flat i dalje neupotrebljivih 64 Kbit/s ali ipak podnošljivije od ovog Telekomovog pišanja po korisnicima. Meni je nekako isplativija tarifa Super 25 gdje za tih 30tak KM koliko paket košta s porezom imaš po 150 minuta i SMSica unutar BiH i čak 2 GB mobilnog Interneta uz neograničen prijenos podataka (smanje na 64 Kbit/s nakon potrošenog uključenog prometa).
Meni više nego dovoljno, ni ovako ne potrošim više od gigu, i to kad baš jašem telefon čitav mjesec
Ja sam već godinu ako ne i jače na supertarifi25, sad presao na supertarifu 35 jer sam malo prelazio pretplatu. I 25 bila miljama bolja od BHT, internet super, moze se potrositi 2gb ne brinite pogotovo ako si na fb više, vuče sam fb po 500 mb mjesčno, kad ga skrolas puno. Poslije flat dođe 64 kb/s sasvim dovoljno za viber i messenger cak se moze i pricati, ali za otvaranje weba nacekas se poprilicno. Jedino mi je nerazumno sto supertarifa 35 ima isti limit za net kao i 25
De ti meni reci je li unutar tih 2 GB surfaš po maksimalnim brzinama ili i tu imaju neki vid ograničenja kao što je BH Mobile imao na Complete tarifama?
Otkad sam na androidu (2009.) znam za forum i naskidao bruku GB sadržaja (apk/obb data) sa njega i NIKADA nisam imao problem oko "sigurnosti" ili nekih "virusa" i gluposti koje neki potenciraju, 100% provjeren community koji je po meni odmah nakon XDA najjači!
escobar__ wrote:De ti meni reci je li unutar tih 2 GB surfaš po maksimalnim brzinama ili i tu imaju neki vid ograničenja kao što je BH Mobile imao na Complete tarifama?
Otkad sam na androidu (2009.) znam za forum i naskidao bruku GB sadržaja (apk/obb data) sa njega i NIKADA nisam imao problem oko "sigurnosti" ili nekih "virusa" i gluposti koje neki potenciraju, 100% provjeren community koji je po meni odmah nakon XDA najjači!
Ne kontam ovo.....kad downloadujes app na PC /btw moze i da nisi registrovan/ sta radis s nje, kako je instaliras na mobilni /npr.sa google store on automatski skida na mobitel cim si poslao zahtjev za download/
Prikazi screenshoot da vidimo kakav je kod tebe taj widget za mreže
Sada za npr. 12KM daju: 80 minuta prema svima (60+60)
150 SMS
700MB (nije flat)
Jel ima kakva zvrčka u ovoj ponudi: skuplji pozivi od BHT-a, obračunska jedinica, bilo šta? Jel ovih 80 minuta trošiš pa tek onda ide obračun ostale potrošnje?
Mora nešto biti?
Tih dodatnih 500 mb koje dokupis vrijede samo 5 dana. Ovo ostalo nema kvake. Aktiviras opciju i traje ti mjesec dana i skinu ti s racuna 10 ili 20 km. Sve sto preko toga potrosis vise, naplacuju ti po standardnom cjenovniku, gdje su cijene opet sasvim ok. I plus, obracunska nakon potrosnje bonusa je 60+10.
Sada za npr. 12KM daju: 80 minuta prema svima (60+60)
150 SMS
700MB (nije flat)
Jel ima kakva zvrčka u ovoj ponudi: skuplji pozivi od BHT-a, obračunska jedinica, bilo šta? Jel ovih 80 minuta trošiš pa tek onda ide obračun ostale potrošnje?
Mora nešto biti?
Da ne bude zabune. Dao sam primjer šta se može za 12KM. Situacija je sljedeća:
Za 10KM dobiješ:
80 minuta prema svima (60+60)
150 SMS
200MB (nije flat)
Kada potrošiš ovih 200MB, možeš za 2KM aktivirati još 500MB u trajanju od 5 dana.
Sve u svemu nema apsolutno nikakve "kvake" kod bonusa koji dobiješ za 10KM. Sve je onako kako sam ti napisao
P.S. Uplatiš 10KM i on ti odmah dodijeli za tih 10KM navedene bonuse. To ti traje 30 dana. Prvo trošiš bonus minute po obračunskoj 60+60. Tek nakon potrošenih bonus minuta ide naplata po cjeniku i obračunskoj 60+10. Druže nema ništa više
Sa cijenom od 0,13 po minuti jeste najbolja ponuda
Jos kad bi prepisali od haloo i gigu za 5 km na 20 dana
To bi za 15 KM bila najbolja ponuda za one koji imaju prioritet razgovor
Za one sa prioritetom interneta moja varijanta i dalje ostaje najbolja
Mada nije iskkjucena ni kombinacija mnatmflata i savrsene sa dual sim ali je to vec 22 KM ali dalekooo najbolje od ijedne tarife na pretplatu koju bilo ko nudi, kakvi midi, super i slični bakrači
getriba wrote:Evo Eronet uvodi dodatne opcije na hej savršenoj.
Za 10KM dobiješ:
150 SMS
200MB (nije flat)
Kada potrošiš ovih 200MB, možeš za 2KM aktivirati još 500MB u trajanju od 5 dana.
Sve u svemu nema apsolutno nikakve "kvake" kod bonusa koji dobiješ za 10KM. Sve je onako kako sam ti napisao
P.S. Uplatiš 10KM i on ti odmah dodijeli za tih 10KM navedene bonuse. To ti traje 30 dana. Prvo trošiš bonus minute po obračunskoj 60+60. Tek nakon potrošenih bonus minuta ide naplata po cjeniku i obračunskoj 60+10. Druže nema ništa više
A jesi li siguran da je obračunska 60+60, pošto ja na stranici nigdje nisam našao osim u cjenovniku tarife gdje stoji 60+10. Meni je def bilo najbolje mini15 i msurf 250 sa 200% ali eto nema više.
getriba wrote:Evo Eronet uvodi dodatne opcije na hej savršenoj.
Za 10KM dobiješ:
150 SMS
200MB (nije flat)
A jesi li siguran da je obračunska 60+60, pošto ja na stranici nigdje nisam našao osim u cjenovniku tarife gdje stoji 60+10. Meni je def bilo najbolje mini15 i msurf 250 sa 200% ali eto nema više.
Pa da je obracunska i 60 opet je bolje nego mini 15 koji ovaj fali
Jer ima za 10 km 80 poziva po maximalno 60 sekundi
Dok ce na mini 15 uz novu obracunsku od 30 sec ali i cijenu od 0,22 po minuti moci napraviti za 10 km tek 90 poziva sa maximalno 30 sec sto je u praksi neostvarivo pa ce poneki poziv biti i minut ili vise sto kvari ukupan bilans
A gdje je besplatni sms umjesto kratkog poziva ili 100 mb više i bolja opcija dopune interneta jer za 7 km kolko mora doplatit msurf za samo 500 mb na eronetu ce dobit 2 gb na 20 dana
I za moje potrebe mi najvise odgovara Hej Savršena, tako sam dosao do zaključka uspoređujući ponude operatera.
Znate li koja je procedura i jeli uopšte moguće prenijeti broj na Hej Savršena?
To nisam mogao naći, znam da je neki operater reklamirao prenos broja i s tim dodatne pogodnosti ali ne mogu se sjetiti koji...
karirana kosulja wrote:I za moje potrebe mi najvise odgovara Hej Savršena, tako sam dosao do zaključka uspoređujući ponude operatera.
Znate li koja je procedura i jeli uopšte moguće prenijeti broj na Hej Savršena?
To nisam mogao naći, znam da je neki operater reklamirao prenos broja i s tim dodatne pogodnosti ali ne mogu se sjetiti koji...
Naravno da može. Potrebno je prenijeti broj u Eronet i reći da želiš prepaid. Nakon završene procedure, aktiviraš tarifu savršena i nadoplatiš bonus.
Odmah možeš provjeriti ima li nekih pogodnosti za prijenos broja.
dileja wrote:
Ne kontam ovo.....kad downloadujes app na PC /btw moze i da nisi registrovan/ sta radis s nje, kako je instaliras na mobilni /npr.sa google store on automatski skida na mobitel cim si poslao zahtjev za download/
Prikazi screenshoot da vidimo kakav je kod tebe taj widget za mreže
[/quote]
Pa kada skineš apk instalacijski fajl samo ga kopiraš u internu memoriju telefona (ili na microsd karticu, svejedno) i otvoriš (pomoću bilo kojeg file browser-a) i instaliraš app. Ništa lakše. Naravno ako je zip/rar fajl prvo unpack i opet dobiješ apk. Kada skidaš data npr za igru, unpack i dobiješ folder, a isti kopiraš ili u Android/obb ili Android/Data folder.
Pretlostavljo sam da je tako al ajd da pitam
Nego daj ti svoj screenlshot ako si instaliro tu app za mreze za koju si se raspitivo i link sa kojeg si skino ako bude dobra da se moze skinut
Inace kazu da su sve app koje nisu na google play store ustvari piraterija pa i te s tog foruma znači