Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post Reply
limeni

#926 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by limeni »

Nadam se da ce svi oni koji su smatrali da su tkz. vehabije njihova najveca prijetnja konacno uvidjeti da su to cetnici, cetnicka policija i cetnicka tvorevina tzv. republika srpska.
Tokic je ukazao na jednu bolnu cinjenicu a to je da ima vrlo malo BiH u tkz. rs-u gdje si gradjanin drugog reda, gdje nemas posla i nemas pravo ni na svoju jebenu zastavu.
Mi smo sa mnogo elana krenuli u borbu za nezavisnost, mislili smo da su nam rep. hrvatska, eu i amerika prijatelji i da ce njihova deklarativna podrska dovesti do normalne drzave Republike Bosne i Hercegovine, clanica Europske Unije i Nato, normalna zemlja gdje ce svi gradjani biti ravnopravni.
Ali u qrcu, izvukli su katolike znaci rep. sloveniju i rep. hrvatsku iz ruku velikosrba, udarili embargo da sto vise bosnjaka strada i na kraju nametnuli dejtonski sporazum koji ti ne daje nikakva prava u tkz rs-u.
Bosnjaci se i dalje nadaju ali po mom misljenju od toga nema nista kada je svijet usran i pokvaren, neki dan zele u izraelu izglasati zakon da palestinci koji rade u cifutstanu ne smiju biti u istim autobusima kao "odabrani narod", ubijaju ih i zemlju otimaju dok svijet to zove borbom za demok.
U americi crnci na papiru imaju sva prava ali ih ubijaju kao macke, bio sam sam svjedok u kaliforniji kako je crnce strah obicne pol. patrole i mogu misliti kako im je u teksasu ili misuriju gdje su oni najveci rasisti.
Treba uspostaviti ravnotezu snaga na balkanu, tad nece srbi krenuti na nas jer ce se bojati a ovako kao janjad sto smo bili 1992. godine ce nas vazda pokusavati klati i drago mi je vidjeti da su mnogi Bosnjaci uvidjeli sa kakvim gnjidama djele zrak. Nema goreg, bezobranijeg, arogantnijeg i pokvarenijeg naroda od balkanaca a tu su srbi ubjedljivo prvi jer su 1945. godine stvorili svoj rasisticki sistem koji diskriminira sve osim njih a posebno albance i bosnjake.
Thorgerson

#927 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Thorgerson »

Sinapsa wrote:
Alfons Kauders wrote: tako je - to je drzavna zastava, nije vise aktuelna, ali je bila drzavna zastava... e sad... to znaci da bi se sutra mogao naci neki pametnjakovic i npr uhapsiti covjeka zato sto pronosa zastavu jugoslavije, ili srbih... dok se s druge strane isticanje cetnickih i ustaskih zastava ne sankcionise...

potpuno ista stvar - dozvoljava se policiji da po vlastitom nahodjenju odlucuje sta izaziva vjersku i nacionalnu netrpeljivost, da izmislja cinjenice (zastava rbih i arbih nisu iste), sto otvara mnoge zanimljive mogucnosti...

sta da sutra neko zaustavi svatove sa sahovnicama u predgradju mostara i pocne hapsiti? da neko u stocu zaustavi grupu maturanata s ljiljanima, i pocne hapsiti? da u drvaru pohapse komunjare sa zastavama jugoslavije?

jednostavno to je opste bezakonje po kojem bilo koja politicka opcija u svom dvoristu moze proizvoljno ocijeniti sta je dopusteno a sta ne, pa te neko moze uhapsiti radi majice na kojoj je ime fudbalskog kluba, grb bosne, sahovnica ili jebeni ce gevara... ili te neko moze procesuirati zato sto si na netu objavio sliku slicnog sadrzaja... potpuno pausalno, kako se kome digne kurac...

vi ovdje pricate o emocijama i provokacijama... mene boli kurac za emocije, bitan je zakon - a po zakonu danas mozes na svakom pedlju ove zemlje marsirati za ljiljanima, trobojkama, saharama, a bome i svastikom ili zastavom ndh
:thumbup: bravo @Alfons,
pitam se zasto je nekim ljudima tako tesko prepoznati cinjenicno stanje...doduse, nekima je to mozda i posao ovdje, da od popare prave nuklearnu fiziku.
:thumbup:

To je poenta.

I meni se jebe za Tokica, dakle on mi je nebitan u svemu.

Ali ovdje nema granica.

Ej, gledam sinoc kaze Tokic postao aktivista Islamske drzave. :-) mislim ne znam koji mi djavo bi da naletim na rtrs i ostanem na onom kanalu, ali sta je ono tito dragi, kakva je ono propaganda...meni je zao tih ljudi koji gledaju ono smece. Majke, imao sam osjecaj da je 94' u punom jeku. :run:
kamen spoticanja

#928 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by kamen spoticanja »

Slabo su ovo s sejfudinom smislili drugari iz druge klupe...
Sad ocekujem neku aktivnost senada h. u slicnom smjeru...
Kako je samo oslabila inovativnost i kapacitet kod drage nam i drugarske "sluzbe"
Chisum

#929 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Chisum »

Evo, konacno se Najveci u Bosnjaka, Bakir Snaga Bosne Izetbegovic, oglasio povodom desavanja u Banjaluci.

"Bilo bi protustatutarno da na kongresu stranke bude samo jedan kandidat za predsjednika, ali i tu stvar može riješiti kongres te ćemo utvrditi šta je volja danas prisutnih na sjednici Glavnog odbora."
Thorgerson

#930 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Thorgerson »

Chisum wrote:Evo, konacno se Najveci u Bosnjaka, Bakir Snaga Bosne Izetbegovic, oglasio povodom desavanja u Banjaluci.

"Bilo bi protustatutarno da na kongresu stranke bude samo jedan kandidat za predsjednika, ali i tu stvar može riješiti kongres te ćemo utvrditi šta je volja danas prisutnih na sjednici Glavnog odbora."
Bakir ide logikom ko i caca mu. Fildzan Country.
155_mm

#931 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by 155_mm »

CSKA wrote:Slabo se nesto ovo pominje po srspkoj stampi ili forumima...bar u Srbiji.

Blic,Kurir,B92.... i zaboravili da se desilo ista,na forumima jedva dvije stranice o tome...od cega je svega par postova o incidentu a ostatak jesu li bosnjaci srbi....
ma i oni sve vise tonu u probleme (sa jedne strane RUS, sa druge NATO sa trece albanci, sa cetvrte EU. a unitrasnji problemi: draza, seselj, ekonomska i demografska katastrofa, stanovnci im se bombama na ulici dizu u vazduh.......). sve manje i manje ce im biti do sranja u BiH. zato precednik mora ici na sve ili nista jer vrijeme odmice. i otud sve vise tema o dogadjanju u manjem entitetu na ovom forumu. jednostavno proces je u toku.
kamen spoticanja

#932 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Chisum wrote:Evo, konacno se Najveci u Bosnjaka, Bakir Snaga Bosne Izetbegovic, oglasio povodom desavanja u Banjaluci.

Gadno je branit stranu ridje brade al hajd
smrdim/izetbegovic-oni-koji-s ... a-zakonom/
Chisum

#933 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Chisum »

kamen spoticanja wrote:

Ovo ga uhvatili na stepenicama centrale SDA, pred kongres, pa povodom svega nije stigao sastaviti recenicu duzu od ne s reklame za majonezu? I to je sve? Najveci u Bosnjaka? Snaga Bosne? U jedinstvu je snaga?

A da Bosnjaci u kazamatu zvanom RS nisu ostavljeni na cjedilu, potvdio je i predsjednik GO "Snaga Bosne" SDA, Halid Genjac, porucivsi novinarima, uoči sjednice ovog stranačkog tijela: "da je ovo posljednja sjednica GO u ovom sazivu, budući da je kongres stranke zakazan za 26. maj kada će se birati i novi članovi GO."
Last edited by Chisum on 23/05/2015 13:54, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#934 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by hAZNADAR »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Slažem se, nadopunio si ono što i sam mislim. Po meni trebamo jednog političara i politiku koji će javno reći hajmo se podijeliti, da vidimo šta je to šta Bošnjaci mogu dobiti. Je li ti želiš da živiš sa ljudima koji rehabilituju četnike? Ja ne, pa makar to bila cijena i ovakve BiH.
Pa seli se onda iz BiH. Nije ni meni drago sto cetnici paradiraju Banjalukom ali to je cijena nezavisnosti i drzavnosti BiH.
Cetnici zive na teritoriji zemlje koju smatramo i svojim, oni nazalost idu uz teritorije koje su dio BiH. Sta si ocekivao u ratnim okolnostima gdje smo jedva bioloski opstali - da dobijemo etnicki cistu cijelu BiH naseljenu samo finim Srbima i Hrvatima.

Sta je tvoja alternativa da bi izbjegli suzivot sa cetnickim simpatizerima:

- Rat i Bosanska Oluja i vise od milion ljudi iz RS protjerati - sto je nemoguce.

- podjela zemlje gdje bi mali Bosnjakistan na podrucju sredisnje Bosne i bihacke enklave propao za rekodno vrijeme - dakle i to nemoguce.

Prost narod ima samo mandat da bira vlast na izborima koja ima ovlast samo vezano za uredjenje.
Za podjelu zemlje nema niko mandat, pogotovo ne prost narod koji nema pojma u sta se upusta. Ne mogu o sudbini drzave i sljedecih generacija odlucivati polupismeni koji nisu svjesni koju ekonomsku perspektivu ima mali geto, ne mogu ni vjerski fundamentalisti koji bi zarad serijata u svom selu halalili vise od pola drzave, ne moze ni urbana elita koja bi za sadaku halalila moju Banjaluku koju neznaju ni na mapi pokazati, a najmanje sarajevski minderasi. Plus da se odluke donose ovo stanju krize, lutanja identiteta, depresije,..

Zao mi je sto je zivot tako surov i nepravedan. Opstanak Bosnjaka kao naroda je vezan za opstanak drzave i nazalost je nasa trenutna snaga tolika da ne mozemo sprijeciti cetnistvo u RS. To je gorak zalogaj sa kojim se mora zivjeti do daljnjega.
Ko to ne moze podnijeti - neka se seli, i provjeri usput gdje u svijetu jos ima/nema cetnicke ikonografije jer cetnika ima u dijaspori u svakoj drzavi Evrope, plus Amerika, Kanada, Australija,...
kamen spoticanja

#935 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Chisum wrote:
kamen spoticanja wrote:

Ovo ga uhvatili na stepenicama centrale SDA, pred kongres, pa povodom svega nije stigao sastaviti recenicu duzu od ne s reklame za majonezu?

A da Bosnjaci u kazamatu zvanom RS nisu ostavljeni na cjedilu, potvdio je i predsjednik GO "Snaga Bosne" SDA, Halid Genjac, porucivsi novinarima, uoči sjednice ovog stranačkog tijela: "da je ovo posljednja sjednica GO u ovom sazivu, budući da je kongres stranke zakazan za 26. maj kada će se birati i novi članovi GO."
Haj' u qrac sto bi ti rek'o. :D
stari grad Visegrad

#936 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by stari grad Visegrad »

Je li Biblija terorsticka opasnost ?
kamen spoticanja

#937 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

stari grad Visegrad wrote:Je li Biblija terorsticka opasnost ?
Koji? Jel nemanja? :mrgreen:
Chisum

#938 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Chisum »

kamen spoticanja wrote:
Chisum wrote:
kamen spoticanja wrote: Gadno je branit stranu ridje brade al hajd
Ovo ga uhvatili na stepenicama centrale SDA, pred kongres, pa povodom svega nije stigao sastaviti recenicu duzu od ne s reklame za majonezu?

Haj' u qrac sto bi ti rek'o. :D
Imam osjecaj da se povodom svega vise nasekirao prosjecan Argentinac.
155_mm

#939 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by 155_mm »

Chisum wrote: Imam osjecaj da se povodom svega vise nasekirao prosjecan Argentinac.
:lol:
hAZNADAR

#940 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by hAZNADAR »

limeni wrote:Nadam se da ce svi oni koji su smatrali da su tkz. vehabije njihova najveca prijetnja konacno uvidjeti da su to cetnici, cetnicka policija i cetnicka tvorevina tzv. republika srpska.
.
Takvo sto samo moze izjaviti ogranicen covjek ili onaj ko zivi 30 god u Kanadi pa nas poznaje preko foruma.
Bosnjaci znaju jako dobro sve vrijeme i ubuduce ko je najveci dusmanin,.. ali to i dalje ne opravdava te koje nazivas tkzv i koje pokusavas ko zna koji put opravdati i provuci u svaki kontekst. Budi ljubazan i ne miniraj ovdje temu koja je vrlo jasna a svoje simpatije prema tkzv prosipaj na drugoj temi.
Thorgerson wrote:
Bakir ide logikom ko i caca mu. Fildzan Country.
Nisam sljedbenik politike i djela A.I. ali je cinjenica da nije pristao na definitivnu podjelu zemlje gdje bi mi dobili zacahurenu enklavu slobodnu od cetnika i ustasa. Cak je i on morao priznati da nema opstanka Bosnjaka bez cjelovite BiH.

Ridjobradi je nesto drugo(mozda i gore od cace), i u Sejfudinu samo vidi konkurenta koji danas ubira politicke poene. Zato ga nece ni podrzati a ni osuditi. Bio bi iznenadjen da Sejfini politicki konkurenti u Bosnjaka se ikako oglase po ovom pitanju. Trenutno mu hebu mater sto je izbio u prvi plan. Ne mogu ga podrzati jer im krade birace, a ne mogu ga ni osuditi jer bi ispali izdajice i dodikovi dupelizci.
gospodja profiterka

#941 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by gospodja profiterka »

Chisum wrote:
kamen spoticanja wrote:

Ovo ga uhvatili na stepenicama centrale SDA, pred kongres, pa povodom svega nije stigao sastaviti recenicu duzu od ne s reklame za majonezu? I to je sve? Najveci u Bosnjaka? Snaga Bosne? U jedinstvu je snaga?

Zaboga... ti si barem pametan čovjek, šta ti je. Pa cijelu predstavu su osmislili i isplanirali Fahro i Mile upravo da bi poljuljali Bakira u Federaciji i SDS u RS-u. Kurta zigu Murtu, a ti čekaš da se Murta oglasi. Nemojte ljudi, ne nasjedajte svaki put.

Naravno da je SDA gnusna, šta očekivati od Bakira i Genjca pobogu, ali kad se nisu zahmetili oko bitnijih stvari, neka se vala ne zahmete ni oko pehlivančića kojima Fahro i Mile pokrivaju nagomilane dugove.
hajducka travica

#942 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by hajducka travica »

limeni wrote:Nadam se da ce svi oni koji su smatrali da su tkz. vehabije njihova najveca prijetnja konacno uvidjeti da su to cetnici, cetnicka policija i cetnicka tvorevina tzv. republika srpska.
Tokic je ukazao na jednu bolnu cinjenicu a to je da ima vrlo malo BiH u tkz. rs-u gdje si gradjanin drugog reda, gdje nemas posla i nemas pravo ni na svoju jebenu zastavu.
Mi smo sa mnogo elana krenuli u borbu za nezavisnost, mislili smo da su nam rep. hrvatska, eu i amerika prijatelji i da ce njihova deklarativna podrska dovesti do normalne drzave Republike Bosne i Hercegovine, clanica Europske Unije i Nato, normalna zemlja gdje ce svi gradjani biti ravnopravni.
Ali u qrcu, izvukli su katolike znaci rep. sloveniju i rep. hrvatsku iz ruku velikosrba, udarili embargo da sto vise bosnjaka strada i na kraju nametnuli dejtonski sporazum koji ti ne daje nikakva prava u tkz rs-u.
Bosnjaci se i dalje nadaju ali po mom misljenju od toga nema nista kada je svijet usran i pokvaren, neki dan zele u izraelu izglasati zakon da palestinci koji rade u cifutstanu ne smiju biti u istim autobusima kao "odabrani narod", ubijaju ih i zemlju otimaju dok svijet to zove borbom za demok.
U americi crnci na papiru imaju sva prava ali ih ubijaju kao macke, bio sam sam svjedok u kaliforniji kako je crnce strah obicne pol. patrole i mogu misliti kako im je u teksasu ili misuriju gdje su oni najveci rasisti.
Treba uspostaviti ravnotezu snaga na balkanu, tad nece srbi krenuti na nas jer ce se bojati a ovako kao janjad sto smo bili 1992. godine ce nas vazda pokusavati klati i drago mi je vidjeti da su mnogi Bosnjaci uvidjeli sa kakvim gnjidama djele zrak. Nema goreg, bezobranijeg, arogantnijeg i pokvarenijeg naroda od balkanaca a tu su srbi ubjedljivo prvi jer su 1945. godine stvorili svoj rasisticki sistem koji diskriminira sve osim njih a posebno albance i bosnjake.
Oni koji su muslimane preveli u Bosnjake su zabili muslimanima glogov kolac u mozak,historiju i u dogadjaje koji ce uslijediti.Prihvatanjem bosnjastva kao narodne odrednice,prihvatio se i ovaj komadic zemlje Bosne na kojoj muslimani trenutno zive.Ako dodje kojim slucajem,do onog najgoreg,Bosnjaci mogu zadrzati samo ovo malo teritorije jer su se odrekli kompletne bosanske teritorije kroz prihvatanje ovog nesretnog imena Bosnjaci.Poslije toga mogu slobodno ostatak nazvati Bosnja ili bosnjakistan,sa islamskom zajednicom kao najvaznijom institucijom u njihovom drustvu.Od Srednjovjekovne kraljevine do bosnjakistana.Prihvatanjem bosnjastva svjesno se islo u podjelu Republike Bosne i hercegovine na tri dijela,treci jos nije ozvanicen,jer se ceka pogodna prilika i cekaju sta ce Srbi uraditi u Republici Srpskoj.Dragi moji dobri i naivni muslimani(bosanski) kome ste povjerovali i sudbinu svoju u ruke mu dali.prije dvanaest godina sam imao zestoku polemiku sa ljudima koji su ga velicali do u nebesa,tad sam im kazao;doci ce dan kad ce vas tamo u tom srpskom entitetu loviti kao bijesne zvijeri a oni na mene kao pobjesnjeli.Mi cemo unistiti taj entitet,nece postojati,imamo mi nase politicare.I ostvari se moje predvidjanje,i samo da vam kazem,da je stanje u tom entitetu jos dobro po muslimane,kakvo ce nastupiti.Znam ja kakvi smo mi ali znam dobro kakvi su i oni.
Skijaš

#943 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Skijaš »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Slažem se, nadopunio si ono što i sam mislim. Po meni trebamo jednog političara i politiku koji će javno reći hajmo se podijeliti, da vidimo šta je to šta Bošnjaci mogu dobiti. Je li ti želiš da živiš sa ljudima koji rehabilituju četnike?
Ne, puno je pametnije omogućiti im da te jebu na dva granična prelaza koja bi morao proći na putu do Dejčića.
tandmand

#944 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by tandmand »

@hajducka travica je aktivista islamske drzave, jer Bosnjacima uporno negira nacionalno ime i naziva ih vjerskim imenom "muslimani" sa malim m. Na taj nacin ih politicki povezuje sa svim ostalim muslimanima svijeta (kalifat) i trga njihovo nacionalno bice od njihove im domovine Bosne i Hercegovine. :D
Drvosjeca iz Dejcica

#945 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Skijaš wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Slažem se, nadopunio si ono što i sam mislim. Po meni trebamo jednog političara i politiku koji će javno reći hajmo se podijeliti, da vidimo šta je to šta Bošnjaci mogu dobiti. Je li ti želiš da živiš sa ljudima koji rehabilituju četnike?
Ne, puno je pametnije omogućiti im da te jebu na dva granična prelaza koja bi morao proći na putu do Dejčića.
Idi skijaj bolje ti je.
VjecitiStudent

#946 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by VjecitiStudent »

:shock:
Pogled iz svakog sarajevskog prozora na Veliku Srbiju.
Dok bi Zapadni Mostar samo Neretva dijelila od EU.
Drvosjeca iz Dejcica

#947 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

VjecitiStudent wrote:
Ne volim da citiram sam sebe ali evo da ponovim. Po meni trebamo jednog političara i politiku koji će javno reći hajmo se podijeliti, da vidimo šta je to šta Bošnjaci mogu dobiti.

Ko je rekao da bi se pristalo na to što ti po defaultu misliš. :oops:
VjecitiStudent

#948 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by VjecitiStudent »

Ratovalo se isključivo zbog teritorija, u samom Daytonu je 99% vremena potrošeno na crtanje granica, zbog granica umalo nisu propali pregovori, i ti si sad optimista da "jedan političar i politika" može bez rata te granice promijeniti, politikom "e jes' im rek'o".

:-)
Skijaš

#949 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Skijaš »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
VjecitiStudent wrote:
Ne volim da citiram sam sebe ali evo da ponovim. Po meni trebamo jednog političara i politiku koji će javno reći hajmo se podijeliti, da vidimo šta je to šta Bošnjaci mogu dobiti.

Ko je rekao da bi se pristalo na to što ti po defaultu misliš. :oops:
Ko bi i na šta pristao ? Velikosrpska opcija bi pristala da Lukavica pripadne toj nekoj samo bošnjačkoj državici, Srebrenica svakako zbog genocida, i Brčko naravno, Bošnjaci moraju imati izlaz na Savu. Pa more, Neum i cesta preko Svitave, ne može se tek tako ozolovati Bošnjake. Koliko bi Bošnjaci tražili teritorije samo za sebe ? 50 % 60 % Dakle još jednom, ko bi i na šta pristao ?
exliberal-ex

#950 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by exliberal-ex »

Meni je smijesno prvo se slika sa ljiljanima al kad ga hapse ufatio se varte...cuj bogati hapse me sa drzavnom zastavom :lol: :lol: kako ga je neko fino nasavjetovao kako da se ponasa

Sto se tice zastave sa ljiljanima, to je zastava pod kojom je Bosna primljena u UN, kao samostalna drzava, a tu samostalnost je dobila zahvaljujuci referendumu koji su srbi bojkotovali jer nisu htjeli odvajanje od krnje Juge ....sta hocete od srba da rade kad neko mase tom zastavom sto za njih predstavlja zastavu naroda protiv kojeg su se borili....da mu klapcu I vicu bravo....

I jos nesto ....svi vicu joj Sejfo uhapsen( ja javlja se uzivo iz murije) ok na pravnicima je da odluce dali je hapsenje bilo legalno ili ne....mozda je policija djelovala preventivno jer bi neko dosao pa doticnog umlatio ...tek bi onda bila frka
Post Reply