Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
joyjoy

#926 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by joyjoy »

Zbog Kodi sam naručio android box 12.2. gearbest , kad danas provjerim tracking i već na: BOSNIA AND HERZEGOVINA, BASJJA - SARAJEVO 71003, Otprema pošiljke na Carinu - UVOZ !!! LoL 12 dana :lol:
samo pozitiva

#927 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by samo pozitiva »

haj javi jesu li carinili :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#928 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by pici »

EEEVEEEEEEE GAAAAAA jutroske postar zvoni dvaput iiiiiii.... nema carine samo iz ruke u ruku, pitam trebal sta platit, kaje postar NISTA samo potpisi da si primio paket...JJUUPPPIIII ZIVJELI KINEZIIII :mrgreen: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Image

Image

na drugoj sliKi je Meder stari , pa samo radi ilustracije kolisni je ovaj MX 64 :mrgreen: :thumbup: MAAJOOOOJJJJ javim utiske kad sve prikopcam i instaliram, metnem i sliKe :thumbup:

Image
Radar71

#929 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Radar71 »

pici nek je sa srecom :thumbup:
valjda i moj stigne ubrzo :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#930 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by pici »

Radar71 wrote:pici nek je sa srecom :thumbup:
valjda i moj stigne ubrzo :D
hvalaaa... radi ko zuca ne ureko se... dosta brzo otvara i streemuje nego laptop... onoo, za ove pare, djaba... svaka preporuka... instalisto addeone brez probljema i polako se navikavam i šalta... :thumbup: r da instalisan kodi 16 javelin i izgleda da može i upgrade androida, mada neču ništa čačkat to malo kad sve slegne, ma i ovako je san snova... :thumbup:
zateznistub

#931 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zateznistub »

Mrzim vas obojicu...
Radar71

#932 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Radar71 »

picijev krenuo 13 Feb a ja dobio mail da je krenuo 14-tog :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#933 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by JoseMujica »

sve je u dure s ovim.....i Kodi bolje radi na boxu nego na windowsu ali jedino sam razočaran sa slabom ponudom sportskih stremova :(

jebga dok tražiš link za tekmu isto ko da po smeću roviš
karanana

#934 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by karanana »

hairli ga podero pici.

i ja cekam svoj pa taman dok se ti malo shtelnes, ima da te obaspem glupim i pocetnickim pitanjima kad moj stigne.
super to i za carinu. ja kakve sam srece mene ce po ushima opaliti, a sigurno necu biti kuci da ga preuzmem nego cu morati ici tamo, ne znam hoce li to praviti razliku u placanju/neplacanju.
JoseMujica

#935 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by JoseMujica »

odakle si karanana naručio?

meni je npr. gearbest stavio vrijednost pošiljke 22usd iako sam platio 51usd i samo platio onaj carinski pregled
karanana

#936 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by karanana »

JoseMujica wrote:odakle si karanana naručio?

meni je npr. gearbest stavio vrijednost pošiljke 22usd iako sam platio 51usd i samo platio onaj carinski pregled
preko gearbesta. vidio sam i ja na slici koju su poslali da su stavili vrijednost 20 dolara, a platio sam 58.
vidjecemo. ali eto pici nije ni carinski pregled platio. to je bas dobro.
irac300

#937 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

JoseMujica wrote:sve je u dure s ovim.....i Kodi bolje radi na boxu nego na windowsu ali jedino sam razočaran sa slabom ponudom sportskih stremova :(

Jebem ga Mujo i ti ga smori sa tim sportskim linkovima više. :D Kako ba ne može? Na SportDevilsu i Castaway uvijek se može naći link, pogotovu ako si instalirao Plexus i Acestream Engine. Znači, ovo nije moje palamuđenje u prazno, nego ti pišem na osnovu svog iskustva, jer stalno gledam utakmice engleske premier lige i španske primere, koje nemam na MojaTv, i to sve u HD-u, a brzina neta mi je šugavih 5Mb. Zato ne kontam šta tebe zeza i Đe ti škripi?
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#938 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by suad-sarajevo »

Bio je negdje neki addon u kojem su bili acestream linkovi. U njemu je bio i onaj bloodzeed sa svojim linkovima ali ne znam sada kako se zove a treba mi praaaavo.
JoseMujica

#939 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by JoseMujica »

irac300 wrote:
JoseMujica wrote:sve je u dure s ovim.....i Kodi bolje radi na boxu nego na windowsu ali jedino sam razočaran sa slabom ponudom sportskih stremova :(

Jebem ga Mujo i ti ga smori sa tim sportskim linkovima više. :D Kako ba ne može? Na SportDevilsu i Castaway uvijek se može naći link, pogotovu ako si instalirao Plexus i Acestream Engine. Znači, ovo nije moje palamuđenje u prazno, nego ti pišem na osnovu svog iskustva, jer stalno gledam utakmice engleske premier lige i španske primere, koje nemam na MojaTv, i to sve u HD-u, a brzina neta mi je šugavih 5Mb. Zato ne kontam šta tebe zeza i Đe ti škripi?

biče da me sateliska razmazila :D
Sakazulu

#940 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sakazulu »

Pozz,

Još jedno pitanje. Namjestio sam da mi je primarni hr titl, sekundarni sr. Ali ne vidim gdje ako nisam zadovoljan sa HR prijevodom mogu prebaciti na neki drugi, tj. da izaberem SR pa i između SR da mogu mijenjati?
irac300

#941 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Sakazulu wrote:Pozz,

Još jedno pitanje. Namjestio sam da mi je primarni hr titl, sekundarni sr. Ali ne vidim gdje ako nisam zadovoljan sa HR prijevodom mogu prebaciti na neki drugi, tj. da izaberem SR pa i između SR da mogu mijenjati?
Video - Subtitles - Languages to download subtitles for (tu čekiraj bos., cro., srp.). Onda ce ti izbacivati sva tri jezika koja nadje za odredjeni video, a ti biraj koji ti paše.
vicious

#942 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

suad-sarajevo wrote:Bio je negdje neki addon u kojem su bili acestream linkovi. U njemu je bio i onaj bloodzeed sa svojim linkovima ali ne znam sada kako se zove a treba mi praaaavo.
Da nije ovaj NJM soccer?
https://seo-michael.co.uk/tutorial-how- ... kodi-xbmc/

Sinoć sam baš čačkao razne linkove, i čini mi se da je na ovom bila posebna stavka Bloodzeed...
zateznistub

#943 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zateznistub »

irac300 wrote:
Sakazulu wrote:Pozz,

Video - Subtitles - Languages to download subtitles for (tu čekiraj bos., cro., srp.). Onda ce ti izbacivati sva tri jezika koja nadje za odredjeni video, a ti biraj koji ti paše.
plus moras odrediti koji su ti servisi za subtitle

video-subtitles-default movie service
vicious

#944 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

Ma nadoći ćeš :D
s vremenom ćeš sam skontati koje linkove da otvaraš, a koje ne treba ni pogledati.
Sa acestream i sopcast linkovima je meni najkvalitetnija slika. U Castaway addonu odeš na P2P Corner, i pod torrent-tv.ru ganjaj HD kanale.
Meni su najbolji NTV+ Football HD, imaju čini mi se 3 kanala u 1080p rezoluciji i rade bez greške, i tu se obično mogu naći utakmice koje su aktuelne.
Za EPL vikendom je daleko najbolji Operation Robocop.
The BEN10

#945 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by The BEN10 »

vicious wrote:
s vremenom ćeš sam skontati koje linkove da otvaraš, a koje ne treba ni pogledati.
Sa acestream i sopcast linkovima je meni najkvalitetnija slika. U Castaway addonu odeš na P2P Corner, i pod torrent-tv.ru ganjaj HD kanale.
Meni su najbolji NTV+ Football HD, imaju čini mi se 3 kanala u 1080p rezoluciji i rade bez greške, i tu se obično mogu naći utakmice koje su aktuelne.
Aferim momče, te info se cijene! :thumbup:
Btw, i ja mogu potvrditi da na box-u Kodi radi puno bolje nego na windowsu. Čak i na relativno starijem boxu sa ne tako dobrim performansama, koje su neuporedive sa onim na laptopu, Kodi radi besprijekorno.
JoseMujica

#946 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by JoseMujica »

vicious wrote:

:thumbup: eee to je pravi naputak

ovaj operation Robocop..šta je s njim :? ja ga instalirao, otvorim...sve prazno unutra...jesam šta zajebal il treba neke dodatne džidže :?
vicious

#947 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

JoseMujica wrote:
vicious wrote:

:thumbup: eee to je pravi naputak

ovaj operation Robocop..šta je s njim :? ja ga instalirao, otvorim...sve prazno unutra...jesam šta zajebal il treba neke dodatne džidže :?
Ne znam, ne bi trebalo više ništa dodavati... odakle si ga instalirao? Adresa za repository je repo.shit.football :D
https://seo-michael.co.uk/tutorial-how- ... d-on-kodi/
JoseMujica

#948 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by JoseMujica »

probaću to....ja sam ga vukao mislim iz superrepa il nekog drugog repositorija
vicious

#949 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

JoseMujica wrote:probaću to....ja sam ga vukao mislim iz superrepa il nekog drugog repositorija
E ne može to, robocop uvijek mora iz ovog repozitorija, samo ta verzija radi.
JoseMujica

#950 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by JoseMujica »

vicious wrote:
JoseMujica wrote:probaću to....ja sam ga vukao mislim iz superrepa il nekog drugog repositorija
E ne može to, robocop uvijek mora iz ovog repozitorija, samo ta verzija radi.
:thumbup: danke još jednom za koristan tip

2-3 puta sam pokušao ovaj instalirati i niti jedan nije fescerao a vidim raja ga hvale pa mi onda baš ono wtf :?
Post Reply