Homoseksualnost i usvajanje djece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zateznistub

#926 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by zateznistub »

Dozer wrote:
and wrote:
Dozer wrote:@zatezni
A na koji nacin bi se, kao, lijecila ta "bolest"? Mislim...nemojmo se praviti blesavi...
kako se liječila dok je bila na listi bolesti?
Ja nemam pojma ni da je ikada bila na listi bilo kakvih bolesti...a, ako jeste - onda me zaista zanima na koji nacin se "lijecila"... Toljagama?

Hajde da stvar postavimo ovako - po meni su vehabije, cetnici i ustase sve bolesnik do bolesnika. Kako da ih izlijecimo?
Ukaki ti sad i šefa i stanicu....i 20 km pruge...
Tomahawk11
Globalni moderator

#927 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Tomahawk11 »

Dozer wrote:Pa naravno da je stvar licnog stava i opredjeljenja.

Opet kazem - ljudi sebi odabrali i izabrali, identicno kao sto svi mi sebi nesto biramo u zivotu, od cipela, preko vjere, pa do partnera. I, sta je problem?

Po cemu su to homoseksualci manje ili vise vrijedni od bilo koga drugog?
Isti sam. Gledam svoja posla. Nek gledaju svoja posla. Mozda sam nekad bio vise kriticki nastrojen prema njima, sad mi je svejedno.
Gadno mi je i pomisliti da muskarac muskarca nateze, ali njihova stvar. Mozda je i njima gadno da ja spavam sa zenom. Nema potrebe da se tim zamaramo u zivotu.
Po pitanju sadrzaja teme sam se na pocetku ocitovao. Ne bih se ponavljao.
Tomahawk11
Globalni moderator

#928 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Tomahawk11 »

zateznistub wrote:
Tomahawk11 wrote:Nepotrebna rasprava. Doduse, nepotrebna je od pocetka.
Tematika je takva da ce svako zauzeti svoj stav, svoju busiju i cvrsto se drzati toga.
Ucestvovao sam na pocetku teme u raspravi, ali vidio sam da ista ne vodi nicemu.
Evo sad kad vidim da se tema ponovo reaktivirala, opet isto. Jedni su za, drugi su protiv....i svi imaju argumente.
Bice da je stvar licnog stava, a ne sta je ispravno ili ne.
Smatram da si, generalno gledano, u pravu.
A mozemo li se onda tako postaviti i za ostale stvari u zivotu?
Narkomanija, lopovluk, razna mkanijakalna stanja...sve je onda stvar licnog stava!
ono, moj stav je da su velike grudi najbitnije u svemu! Moj stav o pedofilima....?
Vidi, kad spominjes narkomaniju, lopovluk, pedofile....sta je zajednicko istim situacija, desavanjima? Znam, reci ces, nisu normalna desavanja. I nisu. Ali pored toga, imaju i nesto drugo zajednicko - nasilnicku crtu. Narkoman se usica, pa te napadne. Lopovi kradu, koriste silu, oruzje. Pedofili....jel potrebno i objasnjavati.
Homo....oni to rade dobrovoljno izmedju sebe. Druga je stvar, kao i kod hetero, situacija silovanja. To onda mozemo sa ovim gore situacijama u kojima imamo nasilnicko ponasanje.
Aurelia Bronski

#929 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Aurelia Bronski »

zateznistub wrote:De mi ovo malo posani, nisam odavle!

Za podvuceno: da kao i mnoge druge bolesti...

I nadam se da ovom zadnjom recenicom ne smatras i mene ti krertenom?
OK, da pojasnim.
Evo, ne moramo ici ni milione godina unatrag vec samo do anticke Grcke i Rima. Homoseksualnost je bila itekako prisutna, o njoj se pisalo, vidjela se u umjetnickim djelima, bila je sveopste prihvacena, "normalna". Onda su se pocele uzdizati, kao sto vec rekoh, ine moralne vertikale i strasiti ljude kojekakvim bajkama, stvarati sliku novog "normalnog" i prodavati maglu. Ovce se primile, zablejale, i sad smo tu gdje smo.

I da, opet cu reci - mozes ti ponavljati koliko ti volja da je homoseksualnost bolest - NIJE! Ali sta god tebe cini sretnim. :roll:

Smatram tvoj stav i razmisljanja potpuno kretenskim. Ako si ti = tvoj stav + razmisljanja onda je matematika jasna.
Dozer

#930 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Dozer »

zateznistub wrote: Ukaki ti sad i šefa i stanicu....i 20 km pruge...
A zasto, drug?
Zar nije sve to stvar licnog izbora? Zar sve to nije neka vrsta radikalnog u odnosu na opsteprihvaceno? U cemu je konkretna razlika?
Da ne pricamo o tome da i medju ovima ima i onih ;)
zateznistub

#931 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by zateznistub »

Aurelia Bronski wrote:
zateznistub wrote:De mi ovo malo posani, nisam odavle!

Za podvuceno: da kao i mnoge druge bolesti...

I nadam se da ovom zadnjom recenicom ne smatras i mene ti krertenom?
OK, da pojasnim.
Evo, ne moramo ici ni milione godina unatrag vec samo do anticke Grcke i Rima. Homoseksualnost je bila itekako prisutna, o njoj se pisalo, vidjela se u umjetnickim djelima, bila je sveopste prihvacena, "normalna". Onda su se pocele uzdizati, kao sto vec rekoh, ine moralne vertikale i strasiti ljude kojekakvim bajkama, stvarati sliku novog "normalnog" i prodavati maglu. Ovce se primile, zablejale, i sad smo tu gdje smo.

I da, opet cu reci - mozes ti ponavljati koliko ti volja da je homoseksualnost bolest - NIJE! Ali sta god tebe cini sretnim. :roll:

Smatram tvoj stav i razmisljanja potpuno kretenskim. Ako si ti = tvoj stav + razmisljanja onda je matematika jasna.
Prvo,
nisam mislio da mi pises o pederlucima nisam ti to ni podebljao. Podebljao sam ono o kravama kuci, to je nesto, pretpostavljam, fonetika iz kraja iz kojeg dolaziš, jer sarajevska nije sigurno. Čuo bih je do sada.
Ovo "kretensko razmišalje" ću ti prećutati jer mi se ne dobija ban zbog tebe.

A tako bi ti se napisao da nisi svjesna!
Last edited by zateznistub on 20/05/2015 14:10, edited 2 times in total.
and

#932 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by and »

Dozer wrote:
A zasto, drug?
Zar nije sve to stvar licnog izbora? Zar sve to nije neka vrsta radikalnog u odnosu na opsteprihvaceno? U cemu je konkretna razlika?
pa razlika je što su ovi bili na listi bolesti svjetske zdravstvene organizacije,a ovi nisu pod ovim nazivima.
mada nije isključeno da mnogi od ovih imaju bolesti iz iste grane medicine
S4mpion

#933 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by S4mpion »

Homoseksualnost nije dovoljno istražena i poprilično su nepoznati uzroci te pojave. Ukoliko bismo u budućnosti došli do otkrića da je homoseksualnost uzrokovana nekom genetskom mutacijom ili specifičnim lošim društvenim položajem(što je sasvim moguće) , vrlo lahko bismo mogli doći do zaključka da homoseksualnost jeste bolest ili poremećaj uzrokovan lošim društvenim položajem.

Do tada, tvrdnje da homoseksualnost nije bolest jednostavno nemaju osnovu. Sa trenutnim saznanjima, homoseksualnost je poprilično neistražena pojava.
Last edited by S4mpion on 20/05/2015 14:10, edited 1 time in total.
zateznistub

#934 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by zateznistub »

and wrote:
Dozer wrote:
A zasto, drug?
pa razlika je što su ovi bili na listi bolesti svjetske zdravstvene organizacije,a ovi nisu pod ovim nazivima.
mada nije isključeno da mnogi od ovih imaju bolesti iz iste grane medicine
:thumbup:
Dozer

#935 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:
Pa dobro, ali - na koji nacin se lijecio homoseksualizam? Po WHO, naravno?
I - zasto ga skinuse s liste? Skontali da, ipak, nije bolest? Direktora WHO-a nasli na gomili s nekim drugim moodonjom? :D
Last edited by Dozer on 20/05/2015 14:17, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#936 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Tomahawk11 »

S4mpion wrote:Homoseksualnost nije dovoljno istražena i poprilično su nepoznati uzroci te pojave. Ukoliko bismo u budućnosti došli do otkrića da je homoseksualnost uzrokovana nekom genetskom mutacijom ili specifičnim lošim društvenim položajem(što je sasvim moguće) , vrlo lahko bismo mogli doći do zaključka da homoseksualnost jeste bolest ili poremećaj uzrokovan lošim društvenim položajem.

Do tada, tvrdnje da homoseksualnost nije bolest jednostavno nemaju osnovu. Sa trenutnim saznanjima, homoseksualnost je poprilično neistražena pojava.
Ne znam koliko ti ovo pije vode. Mislim da je ovo nikakav faktor, jer imas dosta homo koji su bas po tom pitanju dobrostojeci.
Aurelia Bronski

#937 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Aurelia Bronski »

Dozer wrote: A ako cemo tako gledati na stvari, odna smo svi mi na neki nacin ugrozeni, zar ne? Uvijek nas negdje neko moze ili sikanira radi necega, bilo da je boja koze, religijsko opredjeljenje, spol, broj cipela, jezik, boja ociju, imanje ljepseg i boljeg mobitela, vise ili manje love, itd. itd....mislim...o cemu pricamo...?
Opet pogresno postavljen argument.

Ako te neko ubije zato sto hoce tvoj mob ili cipele, novac ili bilo sta trivijalno onda to nije zlocin iz mrznje.
Zlocin iz mrznje (valjda se tako prevodi na nas) je usko definisan ali i jako lako prepoznatljiv.
To sto je kod nas jos uvijek sasvim prihvatljivo da je neki jalijas "razbio pedera" ne znaci da nad covjekom nije pocinjeno krivicno djelo.
Ali to svakako nije tema, otvorite novu da se ova ne puni dzaba.
zateznistub

#938 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by zateznistub »

Tomahawk11 wrote: Vidi, kad spominjes narkomaniju, lopovluk, pedofile....sta je zajednicko istim situacija, desavanjima? Znam, reci ces, nisu normalna desavanja. I nisu. Ali pored toga, imaju i nesto drugo zajednicko - nasilnicku crtu. Narkoman se usica, pa te napadne. Lopovi kradu, koriste silu, oruzje. Pedofili....jel potrebno i objasnjavati.
Homo....oni to rade dobrovoljno izmedju sebe. Druga je stvar, kao i kod hetero, situacija silovanja. To onda mozemo sa ovim gore situacijama u kojima imamo nasilnicko ponasanje.
Da, u pravu si!

Ali pobogu, zar drustvo nie sve devijantnije i devijatnije???
sarajlija-x

#939 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by sarajlija-x »

Tomahawk11 wrote:
zateznistub wrote:
Tomahawk11 wrote:Nepotrebna rasprava. Doduse, nepotrebna je od pocetka.
Tematika je takva da ce svako zauzeti svoj stav, svoju busiju i cvrsto se drzati toga.
Ucestvovao sam na pocetku teme u raspravi, ali vidio sam da ista ne vodi nicemu.
Evo sad kad vidim da se tema ponovo reaktivirala, opet isto. Jedni su za, drugi su protiv....i svi imaju argumente.
Bice da je stvar licnog stava, a ne sta je ispravno ili ne.
Smatram da si, generalno gledano, u pravu.
A mozemo li se onda tako postaviti i za ostale stvari u zivotu?
Narkomanija, lopovluk, razna mkanijakalna stanja...sve je onda stvar licnog stava!
ono, moj stav je da su velike grudi najbitnije u svemu! Moj stav o pedofilima....?
Vidi, kad spominjes narkomaniju, lopovluk, pedofile....sta je zajednicko istim situacija, desavanjima? Znam, reci ces, nisu normalna desavanja. I nisu. Ali pored toga, imaju i nesto drugo zajednicko - nasilnicku crtu. Narkoman se usica, pa te napadne. Lopovi kradu, koriste silu, oruzje. Pedofili....jel potrebno i objasnjavati.
A šta je sa dobrovoljnim incestom.Imali smo prilike čitati o takvim slučajevima.Zadnji slučaj koji je bio i na klix-u je onaj između ujaka i sestrične.Poznat je i onaj u Australiji između majke i sina.Tvojom logikom je to onda OK.
Tomahawk11
Globalni moderator

#940 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Tomahawk11 »

zateznistub wrote:
Tomahawk11 wrote: Vidi, kad spominjes narkomaniju, lopovluk, pedofile....sta je zajednicko istim situacija, desavanjima? Znam, reci ces, nisu normalna desavanja. I nisu. Ali pored toga, imaju i nesto drugo zajednicko - nasilnicku crtu. Narkoman se usica, pa te napadne. Lopovi kradu, koriste silu, oruzje. Pedofili....jel potrebno i objasnjavati.
Da, u pravu si!

Ali pobogu, zar drustvo nie sve devijantnije i devijatnije???
Sta da ti kazem....jeste. Idemo putem svih propalih civilizacija. No, to nije tema.
S4mpion

#941 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by S4mpion »

Tomahawk11 wrote:
Ne znam koliko ti ovo pije vode. Mislim da je ovo nikakav faktor, jer imas dosta homo koji su bas po tom pitanju dobrostojeci.
Jako teško je za nekoga utvrditi da je po tom pitanju dobrostojeći, jer ne možeš znati kakav je odnos imao s ocem, s majkom, s društvom.
zateznistub

#942 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by zateznistub »

Dozer wrote::lol: :lol: :lol:
I - zasto ga skinuse s liste? Skontali da, ipak, nije bolest? Direktora WHO-a nasli na gomili s nekim drugom moodonjom? :D
Jok dozere, samo jak lobi i nista drugo! ;-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#943 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Tomahawk11 »

@sarajlija-x, prvo, sta je incest, kako se kvalifikuje? Je li kaznjiv zakonom? Je li kvalifikovan kao nasilnicko ponasanje?
I kakve veze ima incest sa homo?
and

#944 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by and »

Dozer wrote::lol: :lol: :lol:
I - zasto ga skinuse s liste? Skontali da, ipak, nije bolest? Direktora WHO-a nasli na gomili s nekim drugom moodonjom? :D
ne znam kako se liječilo,nisam nešto pratio.
lobi je uspio skinuti s liste,a moje mišljenje je da su uspjeli jedino zato što su imali podršku velikih jer im se uklapaju u njihove planove sprječavanja pretjeranog rasta broja stanovnika planete.mislim da je i sva ova agresivna propaganda posljedica toga.
breuer

#945 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by breuer »

Nisam ni sam za usvajanje djece, kako sam na početku teme i govorio, ali ako kažete da je homoseksualnost bolest koji su lijekovi koji bi se upotrebljavali u terapiji za liječenje iste?
Tomahawk11
Globalni moderator

#946 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Tomahawk11 »

S4mpion wrote:
Tomahawk11 wrote:
Jako teško je za nekoga utvrditi da je po tom pitanju dobrostojeći, jer ne možeš znati kakav je odnos imao s ocem, s majkom, s društvom.
Jbg, sad, i Arnold Schwarzeneggera je otac maltertira, pa nije postao gay. Tesko je i tvrditi da je drustveni status doprinio da se opredjele homo.
Uostalom, najrelevantnije bi bilo cuti od nekog ko je homo, kako se odlucio na svoje seksualno opredjeljenje.
S4mpion

#947 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by S4mpion »

U javnosti se jako često iznose tvrdnje kako učesnike gay parada na ulici premlate samo zato što su drugačiji. Međutim, ta tvrdnja je često rezultat manipulacije. Nikad se ne spomene činjenica da ti ljudi hodaju ulicom i svoje neistomišljenike konstantno nazivaju nazadnim, zatucanim, latentnim homoseksualcima i sl.

Kada vrijeđate ljude na taj način i ne tolerišete one koji se ne slažu s vama, ne možete baš očekivati toleranciju o kojoj pričate.
Mis mekinjas

#948 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Mis mekinjas »

broj dva wrote:Je li se ikad u istoriji foruma desilo da na nekoj od ovakvi tema neko kaze "vidi stvarno interesantan argument, mozda bi trebao/la porazmislit ipak ima mogucnost da nisam u pravu" ??
Nije i nece. Svi smo u rovovima, svi smo odabrali pozicije.

Inace jedan od osnovni pojmova koji se provlaci kroz temu je prirodnost ili neprirodnost homoseksualizma, bez da je iko pokusao definisati sta bi rjec "prirodno" trebala da znaci u ovom kontekstu.

Kako moze biti prirodno kad dva muskarca jedan drugog u dupe, i od toga nema djece dakle definitivno neprirodno? (i onda odu pa ga izdrkaju na lezbejke)
Kako moze biti neprirodno kad se ocigledno pojavljuje u prirodi (i kod zivotinja i kod ljudi) , kroz cjelu istoriju,kao oblik seksualnosti?
Ebat ga sad. Ne može ni žena ostati trudna ako ga primi u guzu, iako neki "stručnjaci" tvrde da je moguće. :lol:
A svi ga vole tamo ćušnuti. :D
S4mpion

#949 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by S4mpion »

Tomahawk11 wrote: Jbg, sad, i Arnold Schwarzeneggera je otac maltertira, pa nije postao gay. Tesko je i tvrditi da je drustveni status doprinio da se opredjele homo.
Uostalom, najrelevantnije bi bilo cuti od nekog ko je homo, kako se odlucio na svoje seksualno opredjeljenje.
I ja već rekoh da je jako teško utvrditi uzroke homoseksualnosti. Nije to baš tako jednostavno "otac ga tukao, biće homoseksualac", zato i rekoh da je moguće da se radi o specifičnom lošem položaju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#950 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Tomahawk11 »

S4mpion wrote:U javnosti se jako često iznose tvrdnje kako učesnike gay parada na ulici premlate samo zato što su drugačiji. Međutim, ta tvrdnja je često rezultat manipulacije. Nikad se ne spomene činjenica da ti ljudi hodaju ulicom i svoje neistomišljenike konstantno nazivaju nazadnim, zatucanim, latentnim homoseksualcima i sl.

Kada vrijeđate ljude na taj način i ne tolerišete one koji se ne slažu s vama, ne možete baš očekivati toleranciju o kojoj pričate.
Recimo da je ovaj nacin odgovora onima koji nisu bas podrzali homo za usvajanje djece.
'ta ce papak, zaostao, sta on zna sta je to homo....ide u tom fazonu.
Post Reply