rummy wrote:prog321 wrote:Ramzess Veliki wrote:[
Ne da se primijetiti jer sam pročitao dva njegova posta a ovaj komentirao.
Ali ga potpuno podržavam kao savjesnog oca izigranog od nesavjesne majke.
Cuj izigran?
Zena mu u oci rekla da je vazduh gusi u braku i da treba malo slobode. (u prijevodu to znaci: pusti me, hocu da se igram sa drugom kitom)

lingvista nisam te prepoznala. ne treba sloboda da se nađe drugi/druga. a posto si ti na ovoj temi redovan, sve si nam rekao.
Razumijem ja krizu srednjih godina koja uhvati žene. Neke iz vlastite sebičnosti ostave djecu. To je tako jadno i neljudski. Uvijek su žene te koje kukaju kako su neshvaćene, nevoljene ... nisu pronašle sebe ... traže razloge za svoje neuspjehe, za propale karijere, za preljube, i uvijek je kriv muž koji ih ne shvata, koji ih ne podržava ... nikada one same nisu krive. Okružuju se gomilom laži kroz koje niko ne može da prođe sa kritikom. I tako do trenutka kad počnu da se pravdaju prokletim genetskim promjenama u svom tijelu. Niko se genetski ne mijenja osim žena. Samo se one tako drastično mijenjaju.
Moja nana se nije tako mijenjala, ni moja mati, ni tetke, a ni strine i druga ženska familija ... samo ove sad generacije što se zatrovaše serijama u kojima dere ko koga stigne, i što su odrasle na fantazijama Anai Nin i kojekakvim Nijansama sive, samo se one mijenjaju i traže da budu shvaćene.
A tako je malo trebalo da budu sretne majke i supruge ... no nije li to malo staromodno i demode?