Hrvatski narodni sabor
-
sedan
#926 Re: Hrvatski narodni sabor
Čoviće ne smije odustajat od prvotnog dogovora. A Bakir i Željac nek podijele između sebe bošnjačka ministarstva kako im kod paše.
Njihov interni dogovor ne bi trebao zanimati Čovića kako je već netko rekao iz HDZ-ea.
Njihov interni dogovor ne bi trebao zanimati Čovića kako je već netko rekao iz HDZ-ea.
- Mister Yes
#927 Re: Hrvatski narodni sabor
Da tebi čika Mister objasni neke stvari. Mislim, nemoj me pogrešno shvatiti, nisi ti jedini koji ima taj problem. Primjeti se to kod mnogo Srba i Hrvata iz BiH koji nastupaju na BH forumima. Nemoć da bude onako kako bi ti svim srcem htio da bude dovodi te u situaciju da pucaš na sve strane a slabo šta pogađaš. Puno bi efikasniji bio da se koncentrišeš samo na dokazivo umjesto što pokušavaš promjeniti prošlost braneći neobranjivo.sedan wrote: Šamar. Ti svodiš protjerivanjei ubojstva Hrvata Kraljeve Sutjeske (Kaknja) na šamar.
Nema smisla pričati o tome da su Bošnjaci vršili etničko čišćenje bilo gdje jer je potpuno jasno da to nije istina. Zločini pojedinaca su naravno bili ali nije bilo ništa sistemski organizovano a ako nije sistemski organizovano onda ne može biti etničko čišćenje i protjerivanje. Umjesto što se trošiš na dokazivanje nedokazivog možeš recimo tražiti razloge zašto Bošnjaci nisu vršili etničko čišćenje. Jasno je da nema boljih i gorih naroda što znači da mora biti neki racionalan razlog zašto jedni jesu a drugi nisu. Možeš recimo izložiti tezu da su Bošnjaci (vojni i politički vrh) morali biti maksimalno oprezni jer su bili okruženi i zavisili su od međunarodne naklonosti. Trebalo im je da budu pravednici u očima međunarodne zajednice jer inače ne bi opstali. Eto možeš recimo tu tezu da zastupaš umjesto što se trošiš na dokazivanje nedokazivog.
Osim toga, zločini proizvode dodatnu mržnju i podjele a naravno da podjele ne odgovaraju Bošnjacima jer su kao većinski narod (sa tendencijom rasta udjela u stanovništvu) spremni da demografski preuzmu teritorije pa im ne odgovara da se nekim unutrašnjim granicama ograničava njihova zona demografskog širenja. Zato su sistemski zločini i u strateškom smislu bili protiv interesa Bošnjaka. Sa druge strane, Srbima i Hrvatima je bio interes da se crtaju unutrašnje granice pa samim tim im je bio interes i da se širi mržnja a mržnja se dodatno širi i zločinima. Zato su Srbi i Hrvati imali sistemske i organizovane zločine dok Bošnjaci nisu. I eto, sve fino objasniš. Nema boljih i gorih naroda već različite okolnosti diktiraju i strategiju političkih i vojnih lidera.
Last edited by Mister Yes on 10/03/2015 16:00, edited 1 time in total.
- SaraFina
#928 Re: Hrvatski narodni sabor
Danguba wrote:puno brateSaraFina wrote:Dobi Čović PET ministarstava...sto jes jes
Kad je Ridjobradi amater. Ko mu je kriv.
Čho pravi onaj hercegovački svercer i zavali ga
-
Nomo
#929 Re: Hrvatski narodni sabor
cudna je definicija tvog ,, otvorenog sukoba ,, kada kisa pada neko i pokisneLincoln-Burrows wrote:Nisi u pravu osim ovo za crkve._BataZiv_0809 wrote:Vidi momcino, zaletio si se malo sa pricom.
Nisi ocekivao da ces naletiti na nekoga ko zna stvari iz prve ruke, jer ih je na svojoj kozi dozivio. Dakle ja ne znam sta vam pise na poskocima i ostalim medijima, ali kada je u pitanju Kakanj, ne trazi guzici cepa. To o cemu pricas, nije ga bilo. U Kaknju je u centru grada pravoslavna crkva, katolicka je nekoliko kilometara u pravcu izletista Ponijeri, na rubu grada. Niko ih nije ni dirnuo, cuvala ih je lokalna policija. Ista stvar je i sa Franjevackim samostanom. Dzamije nije ni bilo uopce, nego su vjernici isli u neku salu Doma Kulture. Da se htjelo, od te pravoslavne crkve ne bi ostao kamen na kamenu, a dzamija bi nikla koliko veceras. Ali nije.
U zgradi gdje su zivjeli moj djed i nana, konkretno u njihovom ulazu bilo je 10 stanova, od toga 8 su bili Hrvati i poneki Srbin i Slovenac (obicno mijesani brak Hrvatica-Srbin i slicno). I gle cuda, eno ih skoro svi zive i dalje tamo. Doduse jest da su mnogima djeca od Svedske do Amerike, a onima kojima nisu, rade u Opcini, Sudu, i mahom u drzavnim firmama radi nacionalnih kvota.u Kaknju i ubijen zapovjednik HOS-a,1993. negdje u četvrom mjesecu uništena je zgrada HVO
zatim su ubijeni još neki civili a veća grupa civila Hrvata i Srba je zatvorena u motel 'Sretno' i
tamo mučena. To se sve događalo dokNapad na hrvatska sela u istočnom dijelu općine je započeo početkom ljeta a da prije toga ni jedanjoš nije bilo otvorenog sukoba ABiH i HVO-a.
metak nije ispaljen od HVO-a. To je jedina istina i to iz prve ruke.
. pa to je jedna drzava . Kada su Njemaci napali London napali su cijelu Englesku i Britaniju a ne samo jedan grad .
Last edited by Nomo on 12/03/2015 19:18, edited 2 times in total.
- seln
#930 Re: Hrvatski narodni sabor
Kad tovari od gurbeta prave Mesiju, pa se onda ibrete odakle ih jad snadje...sedan wrote:Čoviće ne smije odustajat od prvotnog dogovora. A Bakir i Željac nek podijele između sebe bošnjačka ministarstva kako im kod paše.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#931 Re: Hrvatski narodni sabor
Koja je to zgrada?Lincoln-Burrows wrote:
Nisi u pravu osim ovo za crkve.
1993. negdje u četvrom mjesecu uništena je zgrada HVO u Kaknju i ubijen zapovjednik HOS-a,
zatim su ubijeni još neki civili a veća grupa civila Hrvata i Srba je zatvorena u motel 'Sretno' i
tamo mučena. To se sve događalo dok još nije bilo otvorenog sukoba ABiH i HVO-a.
Napad na hrvatska sela u istočnom dijelu općine je započeo početkom ljeta a da prije toga ni jedan
Koji zapovjednik?
HOS ili Crni Labudovi koji su bili smjesteni u Doboju?
Jos neki civili? Ne sporim da je moguce, rat je bio, ali ko je onda ranio mog rodjaka u Calucima, ako HVO nije pucao?
Za ta mucenja prvi put cujem.
U zgradi gdje su zivjeli moji djed i nana, zivjeli su brojni vidjeniji Kakanjci, brojni na rukovodecim mjestima u Rudniku, Elektrani i Cementari. Eno ih svi zivi i zdravi, a djeca ako nisu u dijaspori, na budzetu su.
- Lincoln-Burrows
#932 Re: Hrvatski narodni sabor
Shvatio sam što želiš reći, ti znači opravdavaš napad na hrvatska sela zato što suNomo wrote:
cudna je definicija tvog ,, otvorenog sukoba ,,
a u tom ,, tvom ,, cetvrtom mjesecu rat , sukobi , napadi u mostaru su dostigli vrhunac , gorilo je i nebo i zemlja. istocni dio je izlozen neprestanom granatiranju i licio je vec tada u aprilu 93 na vukovar i hirosimu .
ako tome dodamo gornji vakuf , prozor koji su sjebani do temelja jos 92 pa ako dodamo pocitelj , stolac itd tvoj otvoreni sukob dobiva jos na tezini . i uopce kako zamisljas da se ratuje i strada samo tamo gdje je HVO nadmocan i u ljudstvu i u tehnici . A kada neko nayebe u travniku ili zenici ajme kuku lele sta rade turci . ti bi da se ratuje u mostaru vakufu a travniku da se kafa pije . pa to je jedna drzava . Kada su Njemaci napali London napali su cijelu Englesku i Britaniju a ne samo jedan grad .
na nekim drugim mjestima u BiH već postojali sukobi, eto ja ne opravdavam.
A pljačka je tada bila neviđena ja u svojoj kući ni utičnica ni crijepa nisam našao.
-
Nomo
#933 Re: Hrvatski narodni sabor
djavolji advokatMister Yes wrote:Da tebi čika Mister objasni neke stvari. Mislim, nemoj me pogrešno shvatiti, nisi ti jedini koji ima taj problem. Primjeti se to kod mnogo Srba i Hrvata iz BiH koji nastupaju na BH forumima. Nemoć da bude onako kako bi ti svim srcem htio da bude dovodi te u situaciju da pucaš na sve strane a slabo šta pogađaš. Puno bi efikasniji bio da se koncentrišeš samo na dokazivo umjesto što pokušavaš promjeniti prošlost braneći neobranjivo.sedan wrote: Šamar. Ti svodiš protjerivanjei ubojstva Hrvata Kraljeve Sutjeske (Kaknja) na šamar.
Nema smisla pričati o tome da su Bošnjaci vršili etničko čišćenje bilo gdje jer je potpuno jasno da to nije istina. Zločini pojedinaca su naravno bili ali nije bilo ništa sistemski organizovano a ako nije sistemski organizovano onda ne može biti etničko čišćenje i protjerivanje. Umjesto što se trošiš na dokazivanje nedokazivog možeš recimo tražiti razloge. Eto možeš recimo tu tezu da zastupaš umjesto što se trošiš na dokazivanje nedokazivog.zašto Bošnjaci nisu vršili etničko čišćenje. Jasno je da nema boljih i gorih naroda što znači da mora biti neki racionalan razlog zašto jedni jesu a drugi nisu. Možeš recimo izložiti tezu da su Bošnjaci (vojni i politički vrh) morali biti maksimalno oprezni jer su bili okruženi i zavisili su od međunarodne naklonosti. Trebalo im je da budu pravednici u očima međunarodne zajednice jer inače ne bi opstali
Osim toga, zločini proizvode dodatnu mržnju i podjele a naravno da podjele ne odgovaraju Bošnjacima jer su kao većinski narod (sa tendencijom rasta udjela u stanovništvu) spremni da demografski preuzmu teritorije pa im ne odgovara da se nekim unutrašnjim granicama ograničava njihova zona demografskog širenja. Zato su sistemski zločini i u strateškom smislu bili protiv interesa Bošnjaka. Sa druge strane, Srbima i Hrvatima je bio interes da se crtaju unutrašnje granice pa samim tim im je bio interes i da se širi mržnja a mržnja se dodatno širi i zločinima. Zato su Srbi i Hrvati imali sistemske i organizovane zločine dok Bošnjaci nisu. I eto, sve fino objasniš. Nema boljih i gorih naroda već različite okolnosti diktiraju i strategiju političkih i vojnih lidera.
Last edited by Nomo on 12/03/2015 19:19, edited 1 time in total.
-
Nomo
#934 Re: Hrvatski narodni sabor
ubacujes mi ono na sto nisam ni pomislio . tebi na cast . zaboli me sta ti mislis . dok je jedana drzava i jedan narod za dlaku spasen od nestanka , dok je prosao deset krugova pakla ukljucujci i genocid ti pises o uticnici i places za dvije cigle .Lincoln-Burrows wrote:Shvatio sam što želiš reći, ti znači opravdavaš napad na hrvatska sela zato što suNomo wrote:
a u tom ,, tvom ,, cetvrtom mjesecu rat , sukobi , napadi u mostaru su dostigli vrhunac , gorilo je i nebo i zemlja. istocni dio je izlozen neprestanom granatiranju i licio je vec tada u aprilu 93 na vukovar i hirosimu .
ako tome dodamo gornji vakuf , prozor koji su sjebani do temelja jos 92 pa ako dodamo pocitelj , stolac itd tvoj otvoreni sukob dobiva jos na tezini . i uopce kako zamisljas da se ratuje i strada samo tamo gdje je HVO nadmocan i u ljudstvu i u tehnici . A kada neko nayebe u travniku ili zenici ajme kuku lele sta rade turci . ti bi da se ratuje u mostaru vakufu a travniku da se kafa pije . pa to je jedna drzava . Kada su Njemaci napali London napali su cijelu Englesku i Britaniju a ne samo jedan grad .
A pljačka je tada bila neviđena ja u svojoj kući ni utičnica ni crijepa nisam našao.
Last edited by Nomo on 10/03/2015 16:16, edited 1 time in total.
- Lincoln-Burrows
#935 Re: Hrvatski narodni sabor
To je zgrada zapovjedništva HVO, nije uništena zgrada ispričavam se nego demolirana._BataZiv_0809 wrote:Koja je to zgrada?Lincoln-Burrows wrote:
Nisi u pravu osim ovo za crkve.
1993. negdje u četvrom mjesecu uništena je zgrada HVO u Kaknju i ubijen zapovjednik HOS-a,
tamo mučena. To se sve događalo dok još nije bilo otvorenog sukoba ABiH i HVO-a.
Napad na hrvatska sela u istočnom dijelu općine je započeo početkom ljeta a da prije toga ni jedan
Koji zapovjednik?
HOS ili Crni Labudovi koji su bili smjesteni u Doboju?
Jos neki civili? Ne sporim da je moguce, rat je bio, ali ko je onda ranio mog rodjaka u Calucima, ako HVO nije pucao?
Za ta mucenja prvi put cujem.
U zgradi gdje su zivjeli moji djed i nana, zivjeli su brojni vidjeniji Kakanjci, brojni na rukovodecim mjestima u Rudniku, Elektrani i Cementari. Eno ih svi zivi i zdravi, a djeca ako nisu u dijaspori, na budzetu su.
Zapovjednik HOS-a je bio Ivo Vuletić a gdje su bili smješteni ne znam, općenito malo znam o HOS-u detalje.
Za ova mučenja su osuđeni u Haagu dvojica zapovjednika ABiH, ne znam sad imena.
Vjerujem ja tebi za tu zgradu u Kaknju ali cijeli istočni dio općine je promjenio demografsku sliku,
a u Vukanovićima prije rata nije bilo niti jednog Bošnjaka.
- Lincoln-Burrows
#936 Re: Hrvatski narodni sabor
Jel se ti to zajebavaš?Nomo wrote:ubacujes mi ono na sto nisam ni pomislio . tebi na cast . zaboli me sta ti mislis . dok je jedana drzava i jedan narod za dlaku spasen od nestanka , dok je prosao deset krugova pakla ukljucujci i genocid ti pises o uticnici .Lincoln-Burrows wrote:Shvatio sam što želiš reći, ti znači opravdavaš napad na hrvatska sela zato što suNomo wrote:
-
sedan
#937 Re: Hrvatski narodni sabor
Mister Yes wrote:Da tebi čika Mister objasni neke stvari. Mislim, nemoj me pogrešno shvatiti, nisi ti jedini koji ima taj problem. Primjeti se to kod mnogo Srba i Hrvata iz BiH koji nastupaju na BH forumima. Nemoć da bude onako kako bi ti svim srcem htio da bude dovodi te u situaciju da pucaš na sve strane a slabo šta pogađaš. Puno bi efikasniji bio da se koncentrišeš samo na dokazivo umjesto što pokušavaš promjeniti prošlost braneći neobranjivo.sedan wrote: Šamar. Ti svodiš protjerivanjei ubojstva Hrvata Kraljeve Sutjeske (Kaknja) na šamar.
Nema smisla pričati o tome da su Bošnjaci vršili etničko čišćenje bilo gdje jer je potpuno jasno da to nije istina. Zločini pojedinaca su naravno bili ali nije bilo ništa sistemski organizovano a ako nije sistemski organizovano onda ne može biti etničko čišćenje i protjerivanje. Umjesto što se trošiš na dokazivanje nedokazivog možeš recimo tražiti razloge zašto Bošnjaci nisu vršili etničko čišćenje. Jasno je da nema boljih i gorih naroda što znači da mora biti neki racionalan razlog zašto jedni jesu a drugi nisu. Možeš recimo izložiti tezu da su Bošnjaci (vojni i politički vrh) morali biti maksimalno oprezni jer su bili okruženi i zavisili su od međunarodne naklonosti. Trebalo im je da budu pravednici u očima međunarodne zajednice jer inače ne bi opstali. Eto možeš recimo tu tezu da zastupaš umjesto što se trošiš na dokazivanje nedokazivog.
jasno, ni oni civili u Uzdolu ni one stare "naoružane" bake ni djeca ubijena u krevetima i na šumskim putevima djete ubijeno metkom u potiljak..to se ne kažnjava ni u 'Agu ni u Bosni.
Buza direktor, Gušić uzgaja koze a Halilović komandant akcije ni za što nije kriv.
Iz Kraljeve Sutjeske su svi kolektivno otišli 93-će jer su imali švicarske putovnice..
Sve sam shvatio.
Last edited by sedan on 10/03/2015 16:34, edited 1 time in total.
- seln
#938 Re: Hrvatski narodni sabor
Ma znamo mi da ti imas pameti...ne za dvije, vec za cetiri noge.sedan wrote:Mister Yes wrote:Da tebi čika Mister objasni neke stvari. Mislim, nemoj me pogrešno shvatiti, nisi ti jedini koji ima taj problem. Primjeti se to kod mnogo Srba i Hrvata iz BiH koji nastupaju na BH forumima. Nemoć da bude onako kako bi ti svim srcem htio da bude dovodi te u situaciju da pucaš na sve strane a slabo šta pogađaš. Puno bi efikasniji bio da se koncentrišeš samo na dokazivo umjesto što pokušavaš promjeniti prošlost braneći neobranjivo.sedan wrote: Šamar. Ti svodiš protjerivanjei ubojstva Hrvata Kraljeve Sutjeske (Kaknja) na šamar.
jasno, ni oni civili u Uzdolu ni one stare "naoružane" bake ni djeca ubijena u krevetima i na šumskim putevima djete ubijeno metkom u potiljak..to se ne kažnjava ni u 'Agu ni u Bosni.
Buza direktor a Gušić uzgaja koze a Halilović komandant akcije ni za što nije kriv.
Iz Kraljeve Sutjeske su svi kolektivno otišli 93-će jer su imali švicarske putovnice..
Sve sam shvatio.
- BHCluster
#939 Re: Hrvatski narodni sabor
U Mostaru nakon 20. godina smo uspjeli iz stana delozirati bojovnika tzv HVO-a, hajvan je i radijatore odpilao i odnijeo da ne pricam sta je drugo radio. Nekome rat, nekome brat. Na svu srecu i za to je tuzen i odsteta je isplachena, zato ako nisi tuzi!Lincoln-Burrows wrote:Shvatio sam što želiš reći, ti znači opravdavaš napad na hrvatska sela zato što suNomo wrote:
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#940 Re: Hrvatski narodni sabor
Ne znam tacno koja je zgrada mogla biti demolirana, izuzev zgrade nekadasnjeg Komiteta. Danas su tu banke i apoteka i to u zgradi izgradjenoj na temeljima nekadasnjeg Komiteta. A cisto sumnjam da je tu moglo biti zapovjednistvo HVO-a. Necu nista tvrditi jer ne znam.Lincoln-Burrows wrote: To je zgrada zapovjedništva HVO, nije uništena zgrada ispričavam se nego demolirana.
Zapovjednik HOS-a je bio Ivo Vuletić a gdje su bili smješteni ne znam, općenito malo znam o HOS-u detalje.
Za ova mučenja su osuđeni u Haagu dvojica zapovjednika ABiH, ne znam sad imena.
Vjerujem ja tebi za tu zgradu u Kaknju ali cijeli istočni dio općine je promjenio demografsku sliku,
a u Vukanovićima prije rata nije bilo niti jednog Bošnjaka.
Crni labudovi su bili mijesanog sastava, koliko se sjecam, znam da sam ih vidjao sa tespihom i brojanicom o istom trosku
Vidi dok sam ja bio u Kaknju za vrijeme rata, vecinom sam spavao sam kod komsinice, jer su moji radili. Ona je Hrvatica, sinovi su joj bili u HVO-u i jedan od njih nam je dojavio da ce biti granatiranja, sto je mojoj nani spasilo zivot, jer je planirala taj dan na pijacu. A znas dobro sta se desilo tad.
Komsinica preko puta je Srpkinja udata za Slovenca, koji je bio neka funkcija u Srednjoskolskom centru. Provodili smo noci uz metalni Smederevac kojeg smo mi kupili, a stavili na stubiste.
Tako da sto se tice gradskog podrucja Kaknja i rute prema Kraljevoj Sutjesci, mogu reci da imam dobra saznanja.
Ostalo ne znam, stvarno.
P.S. Kojih si godina i jesi iz Kaknja? Mozes i na PP, moguce je da mi znas porodicu
-
Nomo
#941 Re: Hrvatski narodni sabor
Jel se ti to zajebavaš?
s obzirom da tvoji postovi lice kombinaciju kviza , vica i mahlaske price moguce da sam se opustio
- Lincoln-Burrows
#942 Re: Hrvatski narodni sabor
Bilo je to u proceduri i nikad nije utvrđen krivac,BHCluster wrote:
U Mostaru nakon 20. godina smo uspjeli iz stana delozirati bojovnika tzv HVO-a, hajvan je i radijatore odpilao i odnijeo da ne pricam sta je drugo radio. Nekome rat, nekome brat. Na svu srecu i za to je tuzen i odsteta je isplachena, zato ako nisi tuzi!
a kako je povratak išao tek nakon 5 godina trebalo
se pomiriti sa situacijom jer se drugačije ne može naprjed.
- BHCluster
#943 Re: Hrvatski narodni sabor
Ne budi naivan ako se nemoze pocinilac idnentificirati onda neka placa Federacija.Lincoln-Burrows wrote:Bilo je to u proceduri i nikad nije utvrđen krivac,BHCluster wrote:
U Mostaru nakon 20. godina smo uspjeli iz stana delozirati bojovnika tzv HVO-a, hajvan je i radijatore odpilao i odnijeo da ne pricam sta je drugo radio. Nekome rat, nekome brat. Na svu srecu i za to je tuzen i odsteta je isplachena, zato ako nisi tuzi!
a kako je povratak išao tek nakon 5 godina trebalo
se pomiriti sa situacijom jer se drugačije ne može naprjed.
- Sanjarko
#944 Re: Hrvatski narodni sabor
Zavalit Ce Oni Covu Vladom u Tehnickom Mandatu.Zas valjda da nova Vlada jos nije formirana tek su u pregovorima.SaraFina wrote: Kad je Ridjobradi amater. Ko mu je kriv.
Čho pravi onaj hercegovački svercer i zavali ga
-
Lug
#945 Re: Hrvatski narodni sabor
i tako bi i u Prvom, Drugom sv.r i u balkanskim ratovima... eto vec 150 godina Bosnje ne prave etnicka ciscenja dok Srbi svako malo ..genocid i etnicka ciscenja..Mister Yes wrote:Da tebi čika Mister objasni neke stvari. Mislim, nemoj me pogrešno shvatiti, nisi ti jedini koji ima taj problem. Primjeti se to kod mnogo Srba i Hrvata iz BiH koji nastupaju na BH forumima. Nemoć da bude onako kako bi ti svim srcem htio da bude dovodi te u situaciju da pucaš na sve strane a slabo šta pogađaš. Puno bi efikasniji bio da se koncentrišeš samo na dokazivo umjesto što pokušavaš promjeniti prošlost braneći neobranjivo.sedan wrote: Šamar. Ti svodiš protjerivanjei ubojstva Hrvata Kraljeve Sutjeske (Kaknja) na šamar.
jebiga Yes, nesto ne stima..
- VigdisAlba
#946 Re: Hrvatski narodni sabor
Definitivno ne stima, kada uzmes u obzir da se u BiH najveci teroristi danasnjice okupljaju, mirakul zesci.
-
palermo
#947 Re: Hrvatski narodni sabor
Pa nema loših i dobrih naroda, u pravu je ovdje gospar Yes. Historijske okolnosti, u naširem smislu riječi, zaista određuju ponašanja nekog naroda. Ovo što je on napisao je uprošćena varijanta i moglo bi se i problematizirati da li su u ovom slučaju baš to razlozi ( recimo koliko sami lideri određuju ponašanje naroda, u tom kontekstu ja sam uvijek mislio da je bošnjački narod imao sreću da mu je rahmetli Alija Izetbegović bio vođa), ali generalno, nema loših i dobrih naroda. KOliko god mi (i svatko drugi) voljeli da mislimo da smo od Boga određeni kao bolji.Lug wrote:i tako bi i u Prvom, Drugom sv.r i u balkanskim ratovima... eto vec 150 godina Bosnje ne prave etnicka ciscenja dok Srbi svako malo ..genocid i etnicka ciscenja..Mister Yes wrote:Da tebi čika Mister objasni neke stvari. Mislim, nemoj me pogrešno shvatiti, nisi ti jedini koji ima taj problem. Primjeti se to kod mnogo Srba i Hrvata iz BiH koji nastupaju na BH forumima. Nemoć da bude onako kako bi ti svim srcem htio da bude dovodi te u situaciju da pucaš na sve strane a slabo šta pogađaš. Puno bi efikasniji bio da se koncentrišeš samo na dokazivo umjesto što pokušavaš promjeniti prošlost braneći neobranjivo.sedan wrote: Šamar. Ti svodiš protjerivanjei ubojstva Hrvata Kraljeve Sutjeske (Kaknja) na šamar.
Osim toga, zločini proizvode dodatnu mržnju i podjele a naravno da podjele ne odgovaraju Bošnjacima jer su kao većinski narod (sa tendencijom rasta udjela u stanovništvu) spremni da demografski preuzmu teritorije pa im ne odgovara da se nekim unutrašnjim granicama ograničava njihova zona demografskog širenja. Zato su sistemski zločini i u strateškom smislu bili protiv interesa Bošnjaka. Sa druge strane, Srbima i Hrvatima je bio interes da se crtaju unutrašnje granice pa samim tim im je bio interes i da se širi mržnja a mržnja se dodatno širi i zločinima. Zato su Srbi i Hrvati imali sistemske i organizovane zločine dok Bošnjaci nisu. I eto, sve fino objasniš. Nema boljih i gorih naroda već različite okolnosti diktiraju i strategiju političkih i vojnih lidera.![]()
jebiga Yes, nesto ne stima..
Off topic smo, okle ova priča na temi HNS
-
Nomo
#948 Re: Hrvatski narodni sabor
ima li iko da mi ovo prevede , ako nista barem na srpski ili crnogorski . stavio sam na google translate bosanski ili hrvatski ali makinja dozivila mozdani i srcani . help plizzVigdisAlba wrote:Definitivno ne stima, kada uzmes u obzir da se u BiH najveci teroristi danasnjice okupljaju, mirakul zesci.
- JBT
#949 Re: Hrvatski narodni sabor
sedan wrote:JBT wrote:Cim covjek misli svojom glavom i mimo tora odmah ga se proglasava izdajnikom i ludakom. Dzaba sto upravo takvi kao Lovrenovic imaju potencijal da normalizuju i drzavu i situaciju svakog pojedinca pa i onih koji trenutno gladuju po torovima.sedan wrote:Lovrenović i Pejić su pretpostavljam Hrvati za pokazivanje, ko medo kad ga vodaju po vašaru
takvih podrepaša koji služe interesima tuđeg naroda i nastoje mu se umilit može se posvuda nać.
Lovrenović zastupa mišljenje 1% Hrvata u Bih ako i toliko. On je irelevantan. Misterij je što se njega poziva u emisiju ako se govori o hrvatskom pitanju.
nije misterij, zajebavam se.
Lovrenovica se moze "podrepasem" nazvati samo iz ciste zlobe.
Lovrenovic je covkek sa integritetom i to u odnosu prema svakom toru. Ne kritikuje on samo "Hrvatsku" torovsku mafiju koja shisha one ciji su "legitimni predstavnici", on kritikuje i svaku drugu torovsku mafiju.
Smatrati njega podrepashem, a ne one koji Mostarski univerzitet daju u sluzbu na pladnju jednom od vodja mafije, vishe govori o tom koji smatra nego o bilo kome ili cemu drugom. Isto vrijedi i za one koji se svojim "vodjama" uvlache u gu.icu radi neke sitne licne koristi, a na stetu prvo sopstvenog etnosa pa onda i drzave.
Inace, po torovima je napravljena mreza podrepasa koji cine strukturu "politickih" kriminalnih organizacija koje drze svoj etnos u lancima i mafijaskim nacinima, koristeci korumpiranu i sudstvo kao alat da bi ostali "legitimni" bosovi.
Stvarno cijenim ljude kao Lovrenovic koji jos imaju snage i hrabrosti da kazu da to nije u redu i da to sve nas vodi u propast.
- JBT
#950 Re: Hrvatski narodni sabor
I samo jos nesto u vezi majorizacije i ugrozenosti Hrvatskog etnosa.
"Legitimni predstavnici" tj. njihovi lideri docekuju osudjenog ratnog zlocinca uz najvece pocasti, a zlocinac odgovoran za masakre nad onima koje predstavljanu koalicioni partneri, kao koalicioni partner za formiranje "vlasti" u Federaciji sa najmanje osvojenih glasova na izborima, dakle, sa najmanjim legitimitetom od te tri stranke traze i dobijaju sve pozicije koje pripadaju tom etnosu (bez demokratskog prava na to) i jos traze i mjesto clana koje kao pripada srpskom etnosu.
Pa ko je ovdje majoriziran i ugrozen?
Opet kazem, kod nas nista nije kako bi trebalo biti u iole normalnom drustvu.
"Legitimni predstavnici" tj. njihovi lideri docekuju osudjenog ratnog zlocinca uz najvece pocasti, a zlocinac odgovoran za masakre nad onima koje predstavljanu koalicioni partneri, kao koalicioni partner za formiranje "vlasti" u Federaciji sa najmanje osvojenih glasova na izborima, dakle, sa najmanjim legitimitetom od te tri stranke traze i dobijaju sve pozicije koje pripadaju tom etnosu (bez demokratskog prava na to) i jos traze i mjesto clana koje kao pripada srpskom etnosu.
Pa ko je ovdje majoriziran i ugrozen?
Opet kazem, kod nas nista nije kako bi trebalo biti u iole normalnom drustvu.