Upravostrong69 wrote:Moja kartica je iz 2017. U EU imam 4g sasvim normalno.
Toga se bosnjo ne bih sjetio kad ide vani a 4G mu radi ............nego poleti bosnjo i zamjeni karticu
Moderator: Benq
Upravostrong69 wrote:Moja kartica je iz 2017. U EU imam 4g sasvim normalno.
Stanje redovno, mozes zamjeniti karticu, ali ce ti trebati pečat od firme pri podizanju nove, radi te neke dokumentacije. Ako si vlasnik firme onda ponesi pecat, ako nisi, onda nekako izganjaj, vidi sa ovima na šalteru kako dalje.beni-bu-man wrote: Kako je stanje za poslovne korisnike Bhtelecoma
Zar ne vidite da se pravi promet sa ovim karticama. Nadam se samo da su domaćebeni-bu-man wrote:Upravostrong69 wrote:Moja kartica je iz 2017. U EU imam 4g sasvim normalno.![]()
Toga se bosnjo ne bih sjetio kad ide vani a 4G mu radi ............nego poleti bosnjo i zamjeni karticu![]()
![]()
Uz, jedva skontah šta piše koliko je nepismen post.didgeridoo wrote:
Ad hominem...kada se nema argumenata...kakvi afrikati/tastature/avioni/kamioni/... ti cini mi se imas problem sa nepriznavanjem okoline tvojih nazovi dostignucai to sto si radio u telecomu, radio si cini mi se na help desku/outsourcing...daleko si dogurao
![]()
za 4G je potrebno:
- USIM
- 4G uredjaj
- pokrivenost 4G mrezom
- provizioniranje na coru mreze
Da bi se laicima kao tebi prica priblizila, napisao sam da bez obzira sto imas 4G uredjaj ne mozes uhvatiti 4G mrezu sa starom SIM karticom.
Ponavljam (metar u dupe cenat u glavu) - prva nabavka USIM kartica u BH Telecomu je bila u maju prosle godine a komercijalizacija u oktobru. Koji telekomi koriste 10 godina ne zanima me, BH Telecom od prosle godine i tacka.
p.s. sto se edukacije tice garantujem ti da sam zvanicno akademski duplo obrazovaniji od tebe jer sam vidio od neki dan tvoje nadri diplome...
p.p.s. preporuci neko hdmi kablo htio bih muziku sa mp3 plejera slusati![]()
over-and-out
USIM je skraćenica od Universal Susucriber Identity Module i naziv je nastao od Universal Mobile Telecommunications System ili UMTS, u narodu poznatiji kao 3G.escobar__ wrote:Kao laik sam se dohvatio Wikipedie pa pročitao da su USIM kartice u upotrebi još iz vremena UMTS-a.
Može li mi neko od ovih učenijih onda objasniti u čemu je razlika između USIM kartice iz 2008. godine, i ove sadašnje "LTE ready", a i jedna i druga USIM?
Mogu sve da razumijem, ali ovo ti je bezveze. Evo ja na poslu koristim tastaturu bez afrikata, jer boze moj, englezima to ne treba. Da li to znaci da radi forumskog pucanstva, ja moram da napisem posebnu skripticu koja bi ispravljala afrikate?TESLA_EDISON wrote: Usput malo pravopisa. Besplatna edukacija.
Nije moguce već je moguće;
Nije takodje već je također;
Nije mrezu već je mrežu;
Nije forumas već je forumaš;
Nije moze već je može;
Nije pricu već je priču;
strong69 wrote:Moja kartica je iz 2017. U EU imam 4g sasvim normalno.
A znam da jeste ali nažalost sa nekim ljudima se ne može drugačije.un1ted wrote:Mogu sve da razumijem, ali ovo ti je bezveze. Evo ja na poslu koristim tastaturu bez afrikata, jer boze moj, englezima to ne treba. Da li to znaci da radi forumskog pucanstva, ja moram da napisem posebnu skripticu koja bi ispravljala afrikate?TESLA_EDISON wrote: Usput malo pravopisa. Besplatna edukacija.
Nije moguce već je moguće;
Nije takodje već je također;
Nije mrezu već je mrežu;
Nije forumas već je forumaš;
Nije moze već je može;
Nije pricu već je priču;
Bezveze je i zbog toga što je ovo samo forum, neformalni vid komunikacije.
Jao novinara, čuj u maju?!escobar__ wrote:Dozvole za 4G stižu u ponedjeljak.
Upravo to, gule ih iako imaju vec kartice hahahaSONY_91 wrote:
Zar ne vidite da se pravi promet sa ovim karticama. Nadam se samo da su domaće.
Više faktora utiče na to. Prvi je taj što ljudi ne znaju kako im radi telefon, ne interesuje ih to i vjeruju na prvu svemu što čuju. Drugi faktor je neznanje osoba koje objavljuju obavijesti na portalu i onda to još više stvara zabunu.probook wrote:Zanimljivo da je jedino kod BHT treba mijenjati kartice, dok Eronet kaze da kod njih ne treba, a evo mtel nista ne objavljuje za sada.

Pusti neka još malo o karticama.TESLA_EDISON wrote:JOŠ JEDNOM DA NAPOMENEM I NADAM SE DA ĆE SE STAVITI TAČKA NA SIM KARTICE:
USIM:
Obični SIM:
Obični SIM ali izrezan:
Ja kako znam 150 kontakata su mogle pamtiti one prve, pa kasnije 250 koliko je mogla moja koju sam kupio 2007-me.allem_77 wrote: Pusti neka još malo o karticama.![]()
Na ove nove kartice barem se može pohraniti više brojeva. Koliko sam ja primijetio 500. Ako na ove druge ne može toliko, znači kartice nisu 100 % iste? Ne tvrdim da i one starije neće raditi na 4g.