pojma nemaš bolan,niti o zenici niti o 7.mb.ta nemoš virovat? da se po gradu koji je branila ova brigada svake subote na vjenčanjima maše šahovnicama.jel to nemoš virovat?Brigada Tomislav wrote: Ove već malo bolje razumim..
https://www.youtube.com/watch?v=3bBaeGEfwfA
al opet ne mogu virovat da je to Armija Bosne i Hercegovine i njezinih naroda.
mentalne barijere u mostaru
- Stjui
#926 Re: mentalne barijere u mostaru
- Skijaš
#927 Re: mentalne barijere u mostaru
Nema razlike između kretena i kretena koji govori.Stjui wrote:mlaćo se jednostavno nije uspio iskontrolisati...JohnnyS wrote:Jel Samir Mlaćo antifašist?
Tako i Nele Karajlić počinje svoja relativiziranja, pa znate, pet vijekova turskog nasilja, ovo, ono.shvatljivo je to,njegov narod je doživio genocid
- Stjui
#928 Re: mentalne barijere u mostaru
stipu me neleta i tog hinjskog ucjenjivanja jahrane moj skijaški.i te kako ima razlike,a tema je,koliko sam upratio:ante i niggaz from east coast.Skijaš wrote:Nema razlike između kretena i kretena koji govori.Stjui wrote:mlaćo se jednostavno nije uspio iskontrolisati...JohnnyS wrote:Jel Samir Mlaćo antifašist?
Tako i Nele Karajlić počinje svoja relativiziranja, pa znate, pet vijekova turskog nasilja, ovo, ono.shvatljivo je to,njegov narod je doživio genocid
-
StupskaBitanga
#929 Re: mentalne barijere u mostaru
Dok ste se vi svi zabavili oko Ante i Antića koji su postali celebrity u ovoj zemlji sa svojom glupošću i primitiviznom ubi realnost recimo iz bliskog Stoca
Tamo Ante i Antići ubiše u svakom smislu one koji nisu Ante i Antići
To nije glupost niti rubbrika celebrity nego realnost i nema mjesta ismijavanju nego samo mučnine u stomaku u kakvom mi zapravo blatu živimo
Tamo Ante i Antići ubiše u svakom smislu one koji nisu Ante i Antići
To nije glupost niti rubbrika celebrity nego realnost i nema mjesta ismijavanju nego samo mučnine u stomaku u kakvom mi zapravo blatu živimo
- Mister Yes
#930 Re: mentalne barijere u mostaru
Gledao sam Perspektivu i kunem ti se djetetem da čim je to mali rekao da mi je prvo na pamet palo da misli na ovo o čemu ja pričam. Ja sam imao takav dojam jebiga.cyprus wrote: Ako si gledao Perspektivu onda ti je sasvim jasno da to što je mali rekao blage veze nema sa tim što ti insinuiraš...
Prije izvjesnog vremena na jednom drugom forumu Hrvati su se hvalili da je zapadni dio Mostara multietnički a istočni nije. Onda sam ja uzeo rezultate izbora i pogledao koliko je koja stranka dobila na kojem biračkom mjestu. Šta ću, volim statistiku a na poslu često imam viška vremena. Tada sam došao do ovih brojki. Sada sam ih samo copy-paste ovdje jer sam htio da pokažem konkretno na šta je mali Ivo vjerovatno mislio. Zašto je to WTF pojma nemamcyprus wrote:Onda ovo izvlačenje brojki po bošnjovsko-džekovskoj metodologiji... Zaista WTF? Mislim nebitno, sve i da su utemeljene naukom i službenom statistikom, opet WTF?![]()
Kojih kontradikcija? Navedi jedan primjer pa ću ti objasniti zašto ti se čini da su kontradikcije.cyprus wrote:Međutim, tvoji ''stavovi'' su puni kontradikcija i obično se svode na zagovaranje etnoteritorijalizacije, da je meni zaista teško povjerovati u iskrenost i dobronamjernost toga šta pišeš...
Etnoteritorijalizacija? E vidiš to je dio te priče gdje težim poštenju. Ako je u prvoj Jugoslaviji u kojoj su Srbi bili većina KPJ težila etnoteritorijalizaciji da zaštiti manje narode i ako se to danas ovdje smatra korektnom politikom, onda po kojem kriteriju se to danas za BiH smatra lošim ili negativnim? To mi djeluje maksimalno nepošteno od naših forumaša koji pozdravljaju etnoteritorijalizaciju Jugoslavije a osuđuju etnoteritorijalizaciju BiH. Djeluje mi kao čisti nacionalizam jer se jedino može objasniti time što je to tada bilo urađeno kontra Srba a sada bi bilo kontra Bošnjaka. Ja namjerno izbacujem taj izazov da mi neko objasni kako je to tada bilo pošteno a sada nije? I tebe sam pitao i druge ali bez odgovora. Naravno da kada nema odgovora onda ja još više budem ubijeđen da sam u pravu. Evo ti si bio odgovorio da se moralo napraviti 6 republika jer bi u suprotnom Srbi bili previše dominantni. I naravno ja te onda upitao zar po istom kriterijumu ne bi trebalo napraviti i tri entiteta u BiH da Bošnjaci ne bi bili previše dominantni?
Moj stav sam više puta rekao i nema nikakve kontradikcije. Smatram da nakon WW2 još uvijek nije bilo kasno sve ove narode ujediniti u jedan Jugoslovenski. Prije svega zato što je ogromna većina naroda bila na selu i nepismena. Ono malo pismenih koji bi mogli pričati da to nije jedan narod moglo je završiti na golom otoku dok ne prihvate da jeste jedan narod. Svakako su slali ljude na GO pa mogli su ga iskoristiti za plemenitu svrhu.
ALI sada je ta priča gotova. Sada to sasvim sigurno nije jedan te isti narod i nikada više neće ni biti. I tako u BiH su 3 naroda i nikada više neće biti jedan. E KAD JE VEĆ TAKO onda se slažem sa KPJ da svaki narod treba imati svoju administrativnu jedinicu.
A to što se tiče moje dobronamjernosti nije mi jasno šta je druga opcija? Zašto ne bih bio dobronamjeran to jest kako to ti zamišljaš? Da sam neki tajni agent ili šta? Ako i dalje sumnjaš da sam Bošnjak i bivši pripadnik ArmijeBiH ja i tebi nudim ono što sam nudio nekima drugima ranije. Dogovorimo se na PP da se nađemo i popijemo kafu negdje u gradu. Ja ću ti pokazati svoju ličnu kartu i vojnu knjižicu. Ako sam Bošnjak i ako čitav život živim u centru Sarajeva kakav ja imam motiv da budem zlonamjeran? Sve ovo o čemu pričamo na ovom forumu direktno se tiče i mene i moje porodice.
Moj je cilj da u ovoj zemlji bude bolje. A jedini način kako ja vidim da može biti bolje je smanjenje tenzija i pomirenje. Zato stavljam karte na kojima pokazujem da Bošnjaci baš i nisu toliki gubitnici teritorija jer želim smanjiti taj osjećaj nepravde i žrtve koji iznutra uništava moj narod. Zato pišem dugačke postove u kojima objašnjavam da su i Srbi stradali i žrtve istorije posebno teritorijalno. Ne očekujem ja da će nekome ovdje biti žao Srba ali eto makar da ih manje mrze ako shvate da su i oni žestoko najebali. I po pitanju teritorija i po pitanju ljudskih žrtava. Zato pišem o tome da su sva oslobađanja i osvajanja iz 95-te rezultat dogovora jer hoću da smanjim te junačke priče koje podižu adrenalin i nacionalni ponos. Sve što ja radim je u svrhu pomirenja ali je problem što je takvo djelovanje u ovoj zemlji izdaja.
- York Light 100`s
#931 Re: mentalne barijere u mostaru
bingov buraz wrote:Mali Ante je danas nesto korisno naucio,Samir nije,
I prije nego je mali Ante u ovoj emisiji i otvorio usta znalo je se da če se tokom serijala naći na starom mostu (gdje je prije bio garant jedno 20-30 puta u životu), onda one knjige Al-Qaide
- Skijaš
#932 Re: mentalne barijere u mostaru
Krivac za to je HDZ a izlaz je u konfrontaciji sa HDZ-om. Ne može i suživot i lizanje sa onima koji su protiv suživota.StupskaBitanga wrote:Dok ste se vi svi zabavili oko Ante i Antića koji su postali celebrity u ovoj zemlji sa svojom glupošću i primitiviznom ubi realnost recimo iz bliskog Stoca
- bingov buraz
#933 Re: mentalne barijere u mostaru
chill out niggaYork Light 100`s wrote:bingov buraz wrote:Mali Ante je danas nesto korisno naucio,Samir nije,ma kako da ne
I prije nego je mali Ante u ovoj emisiji i otvorio usta znalo je se da če se tokom serijala naći na starom mostu (gdje je prije bio garant jedno 20-30 puta u životu), onda one knjige Al-QaideZnam da je nacionalizam u svakom dijelu BiH, da je Mostar jedan od najekstremnijih primjera i da ne vole nas crnce Bošnjake ali sam 100% siguran da nisu toliko opterećeni Al-Qaidom. Ko god misli da ovaj serijal nešto pozivno čini da Bogda mu u kući bila reportaža od istih producenata. Treba ove tužiti i poslati u 3 pizde materine ako se ikada ovi lešinari pojave ispred nečije škole
malac je malo paglu i pogresno usmjeravan,mlad je pa mu se moze oprostiti ,lupio je glupost ali bio iskren i ne vidim ja tu neku malicioznost,vecih supaka ima na ovom forumu ali oni uvrede znaju upakovati da prodju ispod radara moderacije,kamo srece da nam je Ante najveci problem u drzavi
za ove NVO lezihljebovice si u pravu 100%
- JBT
#934 Re: mentalne barijere u mostaru
Ljudi, ostavite uvijek ljudima vremena da razmisle i da promjene misljenje, ako vec mislite da ste u pravu. ANte je koliko-toliko promjenio svoje misljenje posjetom Starom mostu. Velika je to stvar za BiH, a jos veca za njega i formiranje njegove licnosti u pravom smjeru, u smjeru covjeka.
Sa druge strane, meni je licemjerno da, recimo, SDA ulazi u koaliciju sa HDZ-om ciji je vrh napravio spektakularni docek covjeku koji je osudjen od strane Medjunarodnog suda zbog zlocina nad etnosom za kojeg se SDA predstavlja predstavnikom, ili braniteljem nekih interesa. I onda se presucuje i stanje u Stocu od te iste SDA, a HDZ sprovodi apartheid protiv etnosa kojeg, kao, SDA predstavlja. Koje licemjerstvo.
Razumijem ja da treba traziti kompromise i da se treba biti diplomata radi mira u kuci, ali negdje treba povuci granicu. Ali, posto smatram da se nacionalisticke stranke najmanje zalazu za interese svojih etnosa (bilo da je SDA ili HDZ u pitanju), onda je ovakvo licemjerstvo i za ocekivati jer su im prioriteti ostvarinje licnog interesa u vlastitom etnosu i na stetu upravo "obicnih" gradjana tih etnosa.
Sa druge strane, meni je licemjerno da, recimo, SDA ulazi u koaliciju sa HDZ-om ciji je vrh napravio spektakularni docek covjeku koji je osudjen od strane Medjunarodnog suda zbog zlocina nad etnosom za kojeg se SDA predstavlja predstavnikom, ili braniteljem nekih interesa. I onda se presucuje i stanje u Stocu od te iste SDA, a HDZ sprovodi apartheid protiv etnosa kojeg, kao, SDA predstavlja. Koje licemjerstvo.
Razumijem ja da treba traziti kompromise i da se treba biti diplomata radi mira u kuci, ali negdje treba povuci granicu. Ali, posto smatram da se nacionalisticke stranke najmanje zalazu za interese svojih etnosa (bilo da je SDA ili HDZ u pitanju), onda je ovakvo licemjerstvo i za ocekivati jer su im prioriteti ostvarinje licnog interesa u vlastitom etnosu i na stetu upravo "obicnih" gradjana tih etnosa.
- Kikibombona
#935 Re: mentalne barijere u mostaru
Ante je klinac kojeg sredina u kojoj zivi uci, odgaja, profilise. Svi smo mi podlozni uticaju drustva, klinci posebno. Razlika izmedju nas starijih i klinaca je ta sto je nas karakter formiran i tesko se mijenja. Ako valjamo - valjamo, ako smo smece - smece smo. Za mnoge koji seru na ovoj temi nade nema. Nema protuotrova za njih. Izgubljen slucaj. Za Antu ima sanse, a do njega je hoce li je iskoristiti. Govorio je strasne stvari u onom prilogu, ali je vise puta pokazao da nije ucahuren, ostavio je prostor za promjenu, pokazao da bi volio da se neke stvari drugacije. Bio je brutalno iskren. I evo, nije imao problem da posjeti stari most. Opet je pokazao velicinu. Nesto mi se sazalilo na njega, nadam se da ce uspjeti. Mrznja i strah su veliko zlo za onog koji u sebi gaji takva osjecanja. Te osjecaje treba tretirati kao bolest. Lakse bih se nosio sa nekim fizickim nedostatkom nego sa strahom i mrznjom u sebi.BHCluster wrote:
Ante je ovdje pobjedio sam sebe i presao preko jednog straha.
Ante je rekao jednu vaznu stvar. 'Mislim da mi nasu djecu necemo odgajati da mrze.' Dakle, problem su roditelji, bolesno drustvo u cjelosti..... Problem smo mi stariji a ne djeca. Mi smo nakaradni!
- AcaLukas
#936 Re: mentalne barijere u mostaru
Fakat, ovo nije bas sitnica...cyprus wrote:Eh, palimo li lomaču ovih dana i za ovog govnara?Freamon Lester wrote:
http://sportavaz.ba/impressum
Redakcija: Nedžad Cviko, Zlatan Ćorović, Goran Šumar, Elvis Bunić, Nedim Pačo, Edin Čizmić, Admir Vatreš, Samir Mlaćo, Nedim Selimović, Irfan Isović, Samir Šačić;
- mO k3
#937 Re: mentalne barijere u mostaru
Raja happy end!!!!!

- piupiu
#938 Re: mentalne barijere u mostaru
JohnnyS wrote:Mislim da je bilo dosta linčovanja za dva dana, ne treba paliti nove lomače, ništa dobro iz novih izljeva mržnje neće izaći... Ante izvalio glupost, ali srećom mlad je pa se možda dozove pameti, Samir je možda htio ispasti smiješan, ispao glup i zatucan, ali bože moj... Samo nek ova trakavica više prođe pa da se možemo vratiti s mirom božjim na Neleta
-
lokalni_razdjevicar
#939 Re: mentalne barijere u mostaru
U Stocu 90% Hrvata dijeli Antino mišljenje.
- Sinapsa
#940 Re: mentalne barijere u mostaru
mO k3 wrote:Raja happy end!!!!! [/si
Kako kome
Ante vs Forum Klix.ba 2 : 1
- mO k3
#941 Re: mentalne barijere u mostaru
Happy end za antu to 2:1 ne bij rekaoSinapsa wrote:mO k3 wrote:Raja happy end!!!!! [/si
Kako kome![]()
Mozda ga ovo opameti
- Sinapsa
#942 Re: mentalne barijere u mostaru
Da, ali ni nama nije na odmet, da nesto iz ovoga naucimo...mO k3 wrote:Happy end za antu to 2:1 ne bij rekaoSinapsa wrote:mO k3 wrote:Raja happy end!!!!! [/si
Kako kome![]()
Mozda ga ovo opametida bosnje nisu tamnopute i da ne jedemo
- nosara
#943 Re: mentalne barijere u mostaru
Najjaci komentar na Antinu antistres terapiju...

..ništa ovo, da se opere mora skočit'..lasta minimalno:))
- nosara
#944 Re: mentalne barijere u mostaru
JohnnyS wrote:Mislim da je bilo dosta linčovanja za dva dana, ne treba paliti nove lomače, ništa dobro iz novih izljeva mržnje neće izaći... Ante izvalio glupost, ali srećom mlad je pa se možda dozove pameti, Samir je možda htio ispasti smiješan, ispao glup i zatucan, ali bože moj... Samo nek ova trakavica više prođe pa da se možemo vratiti s mirom božjim na Neleta
- PapakizSarajeva
#945 Re: mentalne barijere u mostaru
AcaLukas wrote:
Ok, sad mu pruzite podrsku i prestanimo ga zezat. On je napravio prvi korak, mi moramo drugi
-
Nomo
#946 Re: mentalne barijere u mostaru
zar i ti sine bruteMister Yes wrote:cyprus wrote:
WTF![]()
![]()
![]()
Moram priznat da sam vrlo često zbunjen tvojim (često međusobno kontradiktornim) postovima i da za mene predstavljaš najveću misteriju ovog podforuma... Nikako ne mogu biti načisto da li si zaista Bošnjak nekonvencionalnih shvatanja, nebošnjak pod maskom Bošnjaka ili jednostavno trol... Zbog toga se često desi da odlučim da ti ne repliciram... A ako ti je namjera da zbuniš učesnike u forumskoj raspravi - onda mogu reći da si uspioŠta tu nije jasno? Ti si stavio članak nekog novinara koji pokušava da nađe nešto pozitivno u cijeloj priči pa tako nalazi da je taj momak Ivo rekao "Mostar se dijeli na one koji su na jednoj strani i one koji su na obje strane". U toj rečenici autor je vidio neku skrivenu poruku kojom Ivo ruši nacionalizme šta li. Ja sam napisao da je Ivo najvjerovatnije mislio na to da Hrvati žive samo na jednoj strani a Bošnjaci na obje strane. Pa sam usput stavio i računicu koja to pokazuje. Šta tu nije jasno?
![]()
A ja sam Bošnjak koji kreće od svoje avlije a ne da gledam u tuđu. Sjećam se kada si se pojavio na HB forumu i tražio takve Hrvate. Tada si napisao da našoj državi trebaju Bošnjaci koji će kritikovati bošnjačku politiku, Hrvati koji će kritikovati hrvatsku politiku i Srbi koji će kritikovati srpsku politiku (tako nekako). Evo ovdje imaš takvog Bošnjakai vidi šta se dešava: ni ti nisi siguran da li sam Bošnjak
-
dresdener78
#947 Re: mentalne barijere u mostaru
pratim ovu seriju isto kao cijeli "skandal" od početka...
Pa ljudi gdje je problem? Dečko je samo otvoreno rekao ono što misli svako treći u BiH! Ja kao zahebani zapadnjak sam bio na početku totalno u šoku i nevjerici kada sam iz desetina ako ne i stotina usta širom BiH čuo za ovu "rasnu" teoriju pa je meni postalo jasno da dobra trećina ljudi paranoično gleda druge, i na osnovi nijanse boje kože, oblika lica, frizure i temperamenta pokušava da pogađa neku zahebanu nacionalnost!
Ostavite tog dečka na miru! Sve više imam utisak da je ona čuvena "multi multi blablabla" samo blesava bajka za zapadnjake koja veze nema sa realnošću. Ante je samo rezultat bolesne sredine, očigledno je konkretno njegova porodica prepuna tristopostotnih vjernika i onih "za dom spremnih". Dečko ima maks. 18 godina, dakle iskustva nula zarez nula ništa, i nikad nije doživio ništa drugo osim ovih ružnih podjela MI kontra ONI. To bi izazvalo tešku deformaciju kod svakog.
Ono što vidim i čitam je već prešlo u neku vrstu medijske i internetske hajke na tog srednjoškolca koji je samo ogledalo sredine u kojoj odrasta. Dovoljno mi je čitati brojne komentare "dobronamjernih Bošnjaka" koji vode hitparadu okrutnosti.
Ruku na srce - jeste li vi svi baš toliko multiblablabla koliko to i glumite ispred nas zapadnjaka? Dozvolili bi vašoj kćerci / vašem sinu da ima vezu sa osobom druge nacionalnosti? Ili bi se usr*li živi od straha šta će komšiluk i svećenik / hodža / pop da kažu na ovo?
Meni je odvratno gledati u Banja Luci napise tipa KO ZA BOSNU IGRA VIŠE NIJE SRBIN isto kao izmišljotine tipa kipova srpskih vladara koji nemaju apsolutno ništa zajedničko sa BiH i slušati nevjerovatne konstrukcije bolesnih mozaka.
Isto očajnička i jadna je ona manijakalna izgradnja crkava i džamija širom BiH, to je još jedno posebno poglavlje - estetski ružne zgrade koje veze sa nekim Bogom nemaju, nego služe samo kao markiranje, kao da pas lutalica popiša ćošak - "ovo je MOJA teritorija" i tačka.
Znam za stotine "multitolerantnih" Bošnjaka koji nikad u životu nebi zaposlili u firmi nekoga ko se zove Mladen, Dražen, Ivica ili Slavko i koji bi svoju kći radije ubili nego da se ona "ku*va sa nevjernikom". Takve multiblabla osobe vole i iza mojih leđa o meni pričati stilom "eno kjafira" ali ja se uvijek radujem njihovom izrazu lica kada skontaju da bez problema pričam vaš jezik i sve sam razumio.
Dakle prestanite da vrijeđate tog dječaka. Nije fer koristiti ga kao simbol nečega što su shebale tri prethodne generacije koj još u jesu PONOSNE na to. Direkcija škole se izvinila zbog izjava studenata (jasno je da zbog njega) i isticala je da ovo ne izražava stavove i vrijednosti škole ... HAHAHAHAH VIC GODINE, JASNO, SUPER MULTIKULTI ŠKOLA U SISTEMU DVIJE ŠKOLE POD JEDNIM KROVOM GDJE JEDNA GRUPA DJECE NITI NE ŽELI GLEDATI DRUGU jer su tako odgajani...
Bez obzira na neku vašu nacionalnost većina diskutera na svim forumima i ispod svih članaka je pokazala istu količinu frustracije, mržnje, okrutnosti i netolerantnosti. Ali svi zajedno psuju dječaku sve moguće uključujući tablice sa brojem kuće na zidu kako je navodno ON glup, ograničen i netolerantan.
Lijep pozdrav,
jedan (hvala višoj moći) zvanični ATEISTA kojeg ona stvar boli zbog neke religijske ili nacionalne pripadnosti.
Pa ljudi gdje je problem? Dečko je samo otvoreno rekao ono što misli svako treći u BiH! Ja kao zahebani zapadnjak sam bio na početku totalno u šoku i nevjerici kada sam iz desetina ako ne i stotina usta širom BiH čuo za ovu "rasnu" teoriju pa je meni postalo jasno da dobra trećina ljudi paranoično gleda druge, i na osnovi nijanse boje kože, oblika lica, frizure i temperamenta pokušava da pogađa neku zahebanu nacionalnost!
Ostavite tog dečka na miru! Sve više imam utisak da je ona čuvena "multi multi blablabla" samo blesava bajka za zapadnjake koja veze nema sa realnošću. Ante je samo rezultat bolesne sredine, očigledno je konkretno njegova porodica prepuna tristopostotnih vjernika i onih "za dom spremnih". Dečko ima maks. 18 godina, dakle iskustva nula zarez nula ništa, i nikad nije doživio ništa drugo osim ovih ružnih podjela MI kontra ONI. To bi izazvalo tešku deformaciju kod svakog.
Ono što vidim i čitam je već prešlo u neku vrstu medijske i internetske hajke na tog srednjoškolca koji je samo ogledalo sredine u kojoj odrasta. Dovoljno mi je čitati brojne komentare "dobronamjernih Bošnjaka" koji vode hitparadu okrutnosti.
Ruku na srce - jeste li vi svi baš toliko multiblablabla koliko to i glumite ispred nas zapadnjaka? Dozvolili bi vašoj kćerci / vašem sinu da ima vezu sa osobom druge nacionalnosti? Ili bi se usr*li živi od straha šta će komšiluk i svećenik / hodža / pop da kažu na ovo?
Meni je odvratno gledati u Banja Luci napise tipa KO ZA BOSNU IGRA VIŠE NIJE SRBIN isto kao izmišljotine tipa kipova srpskih vladara koji nemaju apsolutno ništa zajedničko sa BiH i slušati nevjerovatne konstrukcije bolesnih mozaka.
Isto očajnička i jadna je ona manijakalna izgradnja crkava i džamija širom BiH, to je još jedno posebno poglavlje - estetski ružne zgrade koje veze sa nekim Bogom nemaju, nego služe samo kao markiranje, kao da pas lutalica popiša ćošak - "ovo je MOJA teritorija" i tačka.
Znam za stotine "multitolerantnih" Bošnjaka koji nikad u životu nebi zaposlili u firmi nekoga ko se zove Mladen, Dražen, Ivica ili Slavko i koji bi svoju kći radije ubili nego da se ona "ku*va sa nevjernikom". Takve multiblabla osobe vole i iza mojih leđa o meni pričati stilom "eno kjafira" ali ja se uvijek radujem njihovom izrazu lica kada skontaju da bez problema pričam vaš jezik i sve sam razumio.
Dakle prestanite da vrijeđate tog dječaka. Nije fer koristiti ga kao simbol nečega što su shebale tri prethodne generacije koj još u jesu PONOSNE na to. Direkcija škole se izvinila zbog izjava studenata (jasno je da zbog njega) i isticala je da ovo ne izražava stavove i vrijednosti škole ... HAHAHAHAH VIC GODINE, JASNO, SUPER MULTIKULTI ŠKOLA U SISTEMU DVIJE ŠKOLE POD JEDNIM KROVOM GDJE JEDNA GRUPA DJECE NITI NE ŽELI GLEDATI DRUGU jer su tako odgajani...
Bez obzira na neku vašu nacionalnost većina diskutera na svim forumima i ispod svih članaka je pokazala istu količinu frustracije, mržnje, okrutnosti i netolerantnosti. Ali svi zajedno psuju dječaku sve moguće uključujući tablice sa brojem kuće na zidu kako je navodno ON glup, ograničen i netolerantan.
Lijep pozdrav,
jedan (hvala višoj moći) zvanični ATEISTA kojeg ona stvar boli zbog neke religijske ili nacionalne pripadnosti.
- cyprus
#948 Re: mentalne barijere u mostaru
Ne znam ni ja zašto, ali evo odlučih da doslovno prenes šta je dotični momak Ivo od riječi do riječi rekao u emisiji...Mister Yes wrote:Gledao sam Perspektivu i kunem ti se djetetem da čim je to mali rekao da mi je prvo na pamet palo da misli na ovo o čemu ja pričam. Ja sam imao takav dojam jebiga.cyprus wrote: Ako si gledao Perspektivu onda ti je sasvim jasno da to što je mali rekao blage veze nema sa tim što ti insinuiraš...
Prije izvjesnog vremena na jednom drugom forumu Hrvati su se hvalili da je zapadni dio Mostara multietnički a istočni nije. Onda sam ja uzeo rezultate izbora i pogledao koliko je koja stranka dobila na kojem biračkom mjestu. Šta ću, volim statistiku a na poslu često imam viška vremena. Tada sam došao do ovih brojki. Sada sam ih samo copy-paste ovdje jer sam htio da pokažem konkretno na šta je mali Ivo vjerovatno mislio. Zašto je to WTF pojma nemamcyprus wrote:Onda ovo izvlačenje brojki po bošnjovsko-džekovskoj metodologiji... Zaista WTF? Mislim nebitno, sve i da su utemeljene naukom i službenom statistikom, opet WTF?![]()
![]()
Kojih kontradikcija? Navedi jedan primjer pa ću ti objasniti zašto ti se čini da su kontradikcije.cyprus wrote:Međutim, tvoji ''stavovi'' su puni kontradikcija i obično se svode na zagovaranje etnoteritorijalizacije, da je meni zaista teško povjerovati u iskrenost i dobronamjernost toga šta pišeš...
Etnoteritorijalizacija? E vidiš to je dio te priče gdje težim poštenju. Ako je u prvoj Jugoslaviji u kojoj su Srbi bili većina KPJ težila etnoteritorijalizaciji da zaštiti manje narode i ako se to danas ovdje smatra korektnom politikom, onda po kojem kriteriju se to danas za BiH smatra lošim ili negativnim? To mi djeluje maksimalno nepošteno od naših forumaša koji pozdravljaju etnoteritorijalizaciju Jugoslavije a osuđuju etnoteritorijalizaciju BiH. Djeluje mi kao čisti nacionalizam jer se jedino može objasniti time što je to tada bilo urađeno kontra Srba a sada bi bilo kontra Bošnjaka. Ja namjerno izbacujem taj izazov da mi neko objasni kako je to tada bilo pošteno a sada nije? I tebe sam pitao i druge ali bez odgovora. Naravno da kada nema odgovora onda ja još više budem ubijeđen da sam u pravu. Evo ti si bio odgovorio da se moralo napraviti 6 republika jer bi u suprotnom Srbi bili previše dominantni. I naravno ja te onda upitao zar po istom kriterijumu ne bi trebalo napraviti i tri entiteta u BiH da Bošnjaci ne bi bili previše dominantni?
Moj stav sam više puta rekao i nema nikakve kontradikcije. Smatram da nakon WW2 još uvijek nije bilo kasno sve ove narode ujediniti u jedan Jugoslovenski. Prije svega zato što je ogromna većina naroda bila na selu i nepismena. Ono malo pismenih koji bi mogli pričati da to nije jedan narod moglo je završiti na golom otoku dok ne prihvate da jeste jedan narod. Svakako su slali ljude na GO pa mogli su ga iskoristiti za plemenitu svrhu.
ALI sada je ta priča gotova. Sada to sasvim sigurno nije jedan te isti narod i nikada više neće ni biti. I tako u BiH su 3 naroda i nikada više neće biti jedan. E KAD JE VEĆ TAKO onda se slažem sa KPJ da svaki narod treba imati svoju administrativnu jedinicu.
A to što se tiče moje dobronamjernosti nije mi jasno šta je druga opcija? Zašto ne bih bio dobronamjeran to jest kako to ti zamišljaš? Da sam neki tajni agent ili šta? Ako i dalje sumnjaš da sam Bošnjak i bivši pripadnik ArmijeBiH ja i tebi nudim ono što sam nudio nekima drugima ranije. Dogovorimo se na PP da se nađemo i popijemo kafu negdje u gradu. Ja ću ti pokazati svoju ličnu kartu i vojnu knjižicu. Ako sam Bošnjak i ako čitav život živim u centru Sarajeva kakav ja imam motiv da budem zlonamjeran? Sve ovo o čemu pričamo na ovom forumu direktno se tiče i mene i moje porodice.
Moj je cilj da u ovoj zemlji bude bolje. A jedini način kako ja vidim da može biti bolje je smanjenje tenzija i pomirenje. Zato stavljam karte na kojima pokazujem da Bošnjaci baš i nisu toliki gubitnici teritorija jer želim smanjiti taj osjećaj nepravde i žrtve koji iznutra uništava moj narod. Zato pišem dugačke postove u kojima objašnjavam da su i Srbi stradali i žrtve istorije posebno teritorijalno. Ne očekujem ja da će nekome ovdje biti žao Srba ali eto makar da ih manje mrze ako shvate da su i oni žestoko najebali. I po pitanju teritorija i po pitanju ljudskih žrtava. Zato pišem o tome da su sva oslobađanja i osvajanja iz 95-te rezultat dogovora jer hoću da smanjim te junačke priče koje podižu adrenalin i nacionalni ponos. Sve što ja radim je u svrhu pomirenja ali je problem što je takvo djelovanje u ovoj zemlji izdaja.
I ti si iz ovoga dobio osjećaj da Ivo govori o razlici između heterogenijeg zapadnog Mostara u odnosu na homogeniji istočni i da je na tragu Hafisovog laprdanjaEvo zaključak na temu ove današnje rasprave u Prometnoj školi. Kada je uspoređujemo sa našom školom Gimazijom Mostar, može se vidjeti da učenici ove škole jednostavno nisu imali dovoljno prilika da upoznaju učenike druge nacionalnosti, koji žive u drugom dijelu Mostara i da su samim tim stvorili ili im je društvo nametnulo da stvore predrasude. I evo samo to da nikad nisu bili na Starom mostu, jer im je neko rekao ili imaju predrasudu da će ih neko napasti ili im nešto uraditi u tom dijelu Mostara. Evo to je jedna velika razlika. Mislim da ima slučajeva i u Gimnaziji Mostar koji... neki učenici ne prelaze na onu stranu, al' mislim da nikad nam niko nije rekao da ako pređemo tamo... Evo mogu usporediti - ovdje mene učenici s bosanskog plana i programa znaju, i ja kad pređem na drugu stranu mene niko neće ubit, a zna me da sam Hrvat.
Mostar nije podijeljen onako kako svi misle na dvije strane. Mostar je podijeljen na one koji su na jednoj strani i oni koji su na obje strane. Mislim da sam ta percepcija o Mostaru i stereotipi dolaze izvan Mostara, jer oni koji nikad nisu bili u Mostaru, niti upoznali Mostarce mogu stvarati mišljenja kakva im padaju na pamet ili kakvi čuju od drugih ljudi ili im mediji prenose.
Kažem ti, zbog ovog i sličnih tvojih postova (tipa blesave ideje o probijanju koridora Kupres - Glamoč u cilju teritorijalnog spajanja bošnjačke državice, zagovaranja etnički čistih teritorija, bavljenja kvazidemografijom po uzoru na onu dvojicu psihopata, opravdavanja velikosrpskog nacionalizma, predpopisnog bosanstva i postpopisnog bošnjaštva i sl.) meni je zaista teško povjerovat u tvoju dobronamjernost ili netrolanje...
-
dudlov
#949 Re: mentalne barijere u mostaru
Prije 11 godina odem ja na seminar u Mostar. Odslušo predavanje, naždero se i reko malo noge da protegnem. Svratim u naku slastičarnu na kolač i upitam konobaricu gdje je dobro za izaći na istočnoj strani.Reče mi ona da tamo ne ide. Zadam par brzih poteza viljuškom po kolaču i ustanem, tj. bježte noge, posra vas guzica. A i ja svašta pitam. 
- JohnnyS
#950 Re: mentalne barijere u mostaru
dudlov wrote:Prije 11 godina odem ja na seminar u Mostar. Odslušo predavanje, naždero se i reko malo noge da protegnem. Svratim u naku slastičarnu na kolač i upitam konobaricu gdje je dobro za izaći na istočnoj strani.Reče mi ona da tamo ne ide. Zadam par brzih poteza viljuškom po kolaču i ustanem, tj. bježte noge, posra vas guzica. A i ja svašta pitam.
Ne bi vjerovao što se sve dogodilo u zadnjih 11 godina, Windowsi XP su tek bili izašli, na internet se više ne ide preko modema, ima i novijih golfova od petice, možeš fotografirati mobitelom, nitko više ne kuca na tipkaćoj mašini, crnac je predsjednik SAD-a...