Dos`o Nenad!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
drag_gost

#926 Re: Dos`o Nenad!

Post by drag_gost »

TheWatcher wrote:
Ripicipi wrote:
TheWatcher wrote: a ti si kao kompetentan da govoris o brojkama :oops: ljudi su ubijani i to su cinjenice i ubijali su ih muslimani (caco,juka i ostala bagra koja je sluzila degeneriku aliji a koji ih je kasnije uklonio jer mu nisu bili potrebni).neki od njih su vjerovatno poginuli u granatirarnju grada kao i mnogi drugi gradjani.ne govorim ja o nikakvim brojkama nego o cinjenicama koje kad se ovde spomenu neki se prave ludi.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ak ... im-zrtvama

Pa mi samo reci sta pise na ovom linku?! koliko ubijenih Srba?

Nigdje nisam sporio da je ubijanja bilo, ali 5 hiljada, ili 200 hiljada protjeranih :-)
Jesu li i sa Pala Srbi protjerani?
e jeb ga opet ti o brojkama :oops:
ja govorim o stvarima koje mnogi negiraju: u sarajevu su muslimani ubijali srbe iz razloga jer su srbi (opet kazzem ne pricam o brojkama jer ih ne znam kao sto ni ti ne znas ).primjer:porodica Ristovic ubijena 1992 za stolom dok su rucali.ubistvo izvrsili pripadnici Centra Službe bezbednosti Sarajeva.zna se kako je sve ovo zataskano i zasto.ja ne znam gdje si ti bio za vrijeme rata ali ja sam bio u sarajevu tacnije cengic vila 1
Da, to su vecinom bile indivudalne osvete ljudi koji su izgubili nekoga bliskog u ratu, za razliku od onoga sto su cetnici radili - etnicko, sistematsko, plansko ciscenje svega nesrpskog. Naravno da niko ne opravdava zlocin, on je uzasan, ali razlika je evidentna. Istina je jedna i svaki stanovnik ove zemlje treba i mora da je prihvati, bilo kojoj nacionalnoj skupini da pripada.

Sto se tice Neleta, neka je dosao, pokusat ce on da proguta neke stvari, a mi kakvi smo - merhametli, cemo svakako kolektivno da dozivimo amneziju, ako je vec nismo dozivjeli. Uz mezu, dobru trebu, malo muzike sve ide..., neobrazovani, ne volimo sebe, ni svoje, tudje malo manje mrzimo, spremni uvijek da branimo svoje stavove na bjelosvjetskim forumima iza maski anonimnosti, a ni prodavacicu nemamo snage u oci da pogledamo. Lazemo sistematski, rastemo u lazima, lazemo bez obzira na porijeklo i konacan rezultat.
Nele je "probio led", nakon petog dolaska nece se ni pisati o tome, jer laz koliko god da ima jaku historiju - nema dugovjecnost da drzi stav. Nele ce biti sahranjen u Sarajevu, a Sarajevo ce uvijek nazalost ostati podijeljeno i u pogledu Neleta i u pogledu Fildzana Viska... Ali hajde, "samo da ne puca".
JBT

#927 Re: Dos`o Nenad!

Post by JBT »

Pa na sta bih se trebao pozivati? Ljudi izmasakrirani u opkoljenom gradu koji se svakodnevno granatira sa okolnih brda, svijet pokrenuo istragu (ne "balije u Sarajevskom Teheranau") sakupio dokaze, ustanovio cinjenicno stanje, donijeo presudu i sankcionisao odgovorne. I sad cijeli svijet na jednoj strani, a ti na drugoj. Upravo zbog takvog nacina razmisljanja je doslo i do bombardovanja Srbije na kraju od strane cijelog svijeta. Sve ostalo je suplja prica.
oridjidji

#928 Re: Dos`o Nenad!

Post by oridjidji »

Evo ti te mape... http://www.nestalirs.com/eks_lat.html

Unazad su imali i slike sa lokacija gdje su eskumirali ostatke Srba. Posto zivim na Dobrinji u FBiH, ovo je slika jednog od mjesta eskumacije

Ratna slika mjesta eskumacije ulica Nurije Pozderca
Image

Za vrijeme eskumacije...
http://www.nestalirs.com/ekshumacije/sa ... index.html

Evo jedne blize mojoj ulici tj. ulici Grada Bakua , ovo se nalazi na raspecu nje i ulice Martina Lutera Kinga ili danas Trga Djece Dobrinje...

Ratna slika toga groblja, s lijeve strane na ovoj slici je moj drug Mahir...
Image

Slika iz perioda eskumacije...
http://www.nestalirs.com/ekshumacije/sa ... index.html

1999 godina, slika eskumacije iz pojedinacnih grobnica. Ljudi su bili uredno sahranjeni, kao i njihove komsije koje je zatekla smrt u naselju, neki su umrli od bolesti, drugi od posljedica ranjavanja granata sa okolnih srpskih polozaja, neki mozda pod okolnostima koji spominjes, ali da su svi sa te liste ubijeni od Armije BiH je jednostavno laz. U parkovima su se kopali svi jer nije bilo mogucnosti da se mrtvi kopaju na velikim sarajevskim grobljima u odsjecenim dijelovima grada, kao sto je to bila Dobrinja u ratu. Groblja su bila suvise plitka, od pola metra do metra dubine. Drugi razlog lezi u cinjenici da su dzenaze , sahrane bile pracene snajperskom paljbom, a nerijetko su po istima padale granate, pa su ljudi pribjegavali takvim rjesenjima ukopavanjima mrtvih. Ukopavali su ih najcesce njihove komsij, ukoliko nije bilo nekoga od njihovih clanova porodice u gradu.

Druga je stvar sto ovo srpska propagandna masina zeli prikazati kao mjesto na kojima su zlocinima Armije BiH skoncali Srbi, sto nije tacno. Vecina njih nakon rata su eskumirani i prebaceni u RS, zato sto mnogi od njih nisu imali porodicu u gradu, oni koji jesu eskumirani su iz ovih park grobova i na novo sahranjeni na vecim sarajevskim grobljima.
TheWatcher

#929 Re: Dos`o Nenad!

Post by TheWatcher »

Postby Ripicipi » 17/02/2015 01:07

TheWatcher wrote:
sta su rekli ?

Da je projektil ispaljen sa polozaja VRS.

Uostalom, je l' ti to negiras da je Sarajevo uopste granatirano? Unprofor izbroja blizu 400 hiljada granata za vrijeme rata :-)

ne izvlaci moje rijeci iz konteksta,ne ide ti to od ruke :oops: kao sto rekoh ja sam bio u sarajevu i mozda sam ""bolje" osjetio to granatiranje od tebe koji si bio ko zna gdje.
piupiu

#930 Re: Dos`o Nenad!

Post by piupiu »

FreakyStyley wrote:Zalosno je, recimo, da tema o Dariu Dzamonji, koja je tu godinama, ima negdje duplo manje stranica od ove.
:thumbup:

Bravo! Ali, ko jos danas od mladjarije uopste zna ko je Dario Dzamonja ... :(
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#931 Re: Dos`o Nenad!

Post by Zviz »

nema me tamo wrote:
Zviz wrote:Djuro je taj koji nece da se snimi nadrealisti novi, jer on je ono sto bi se reklo primadona. Ima se lafo za nekog umjetnika ali eto hajd... Njemu na racun, da nije bio dio Nadrealista danas nebi bio niko i nista, mozda obicni glumac u nekom pozoristu i to je to. Djuro niti je dobro primljen ili dosao u Sloveniju, a u SA su podjeljena misljenja o njemu.

Kao da ima šanse da se vrati taj stari duh nadrealista..
Baš ce eto njih dvojica pihihi ha ha ha kao da se ništa nije desilo..

A Đuro je prava zvijezda i samo maloumnik može reci da je lafo neki umjetnik.
Covjek je glumio u filmu koji je dobio oskara.

Pa dobro Kolumbo, film je dobio oskara a ne on za ulogu bistvena razlika. Sta je on dobio, kilu parizera i sepru graha? Da nije Nadrealista bilo nebi ni Djure bilo, ko god misli da je drugacije nek se pogleda u ogledalo. Sve uloge koje je dobivao su bile na podlozi Nadrealista. A ne on nece da prizna da su Nadrealisti bili njegov pocetak karijere, nego novinarki Al Djizire :D slozi kao da su Nadrealisti bilo samo jedan od brojnih njegovih projekata, jarane prvo biciklo koje si imao kao djete nije isto kao i ono sto kupis sa 28 godina itd. Jes da su Nadrealisti bili jedan od projekata, ali on nema nimalo respekta prema sebi da kaze istinu, da bez njih nebi niko i nista bio - dobro mozda bi bio neki kao brojni u pozoristu ali na TV nebi zasigurno.
Ripicipi

#932 Re: Dos`o Nenad!

Post by Ripicipi »

TheWatcher wrote:Postby Ripicipi » 17/02/2015 01:07

TheWatcher wrote:
sta su rekli ?

Uostalom, je l' ti to negiras da je Sarajevo uopste granatirano? Unprofor izbroja blizu 400 hiljada granata za vrijeme rata :-)

ne izvlaci moje rijeci iz konteksta,ne ide ti to od ruke :oops: kao sto rekoh ja sam bio u sarajevu i mozda sam ""bolje" osjetio to granatiranje od tebe koji si bio ko zna gdje.
Bio, dobro najeb'o, a i ostao.
Pa ako ti nije upitno da je Sarajevo granatirano, zasto ti je upitno kada jedna od mnogih ispaljenih granata napravi masakr u gradu od 200+ hiljada ljudi?
Je l' to ona... sve granate sto nisu nikog zakacile su ispalili Srbi, a cim ima neko ubijen ili ranjen, to je inside job :roll:
TheWatcher

#933 Re: Dos`o Nenad!

Post by TheWatcher »

nisam toliko mlad znam da je bio novinar.citao sam njegove kolumne u oslobodjenju i slobodnoj bosni.
Zviz

#934 Re: Dos`o Nenad!

Post by Zviz »

piupiu wrote:
FreakyStyley wrote:Zalosno je, recimo, da tema o Dariu Dzamonji, koja je tu godinama, ima negdje duplo manje stranica od ove.

Pa slabo i Sarajlija je ovdje, mislim pravih, da bi znalo za njega, i ako je pisao po tadasnjim novinima itd. opet imam osjecaj, da su ga najbolje pamtile prave Sarajlije.
oridjidji

#935 Re: Dos`o Nenad!

Post by oridjidji »

Markale 1 i 2 su djelo VRS. Tu nema dvojbe, kao sto nema dvojbe o tome ko je bio na brdima oko Sarajeva od 1992 - 1996 godine. Sve ostalo je nastavak srpske propagandne masinerije.

To je isto kad Seselj kaze da je zlocin u Srebrenici zlocin obavjestajnih sluzbi, a ne zlocin nastao po direktivi Vlade Republike Srpske.
JBT

#936 Re: Dos`o Nenad!

Post by JBT »

Zasto cudjenje? Pa nema nista kontradiktorno u vezi Dzamonje.
TheWatcher

#937 Re: Dos`o Nenad!

Post by TheWatcher »

Postby Ripicipi » 17/02/2015 01:30

TheWatcher wrote:
Postby Ripicipi » 17/02/2015 01:07

TheWatcher wrote:
sta su rekli ?

Bio, dobro najeb'o, a i ostao.
Pa ako ti nije upitno da je Sarajevo granatirano, zasto ti je upitno kada jedna od mnogih ispaljenih granata napravi masakr u gradu od 200+ hiljada ljudi?
Je l' to ona... sve granate sto nisu nikog zakacile su ispalili Srbi, a cim ima neko ubijen ili ranjen, to je inside job :roll:

jebi ga fulio si srz price :oops: poenta: najebali smo kako god okrenes :run:
oridjidji

#938 Re: Dos`o Nenad!

Post by oridjidji »

Zviz wrote:
piupiu wrote:

Pa slabo i Sarajlija je ovdje, mislim pravih, da bi znalo za njega, i ako je pisao po tadasnjim novinima itd. opet imam osjecaj, da su ga najbolje pamtile prave Sarajlije.
Ah Dzamonja je Dzamonja... Nema se tu mnogo cega o njemu reci, bio i ostao legenda grada...
nema me tamo

#939 Re: Dos`o Nenad!

Post by nema me tamo »

Zviz wrote:
nema me tamo wrote:
Zviz wrote:Djuro je taj koji nece da se snimi nadrealisti novi, jer on je ono sto bi se reklo primadona. Ima se lafo za nekog umjetnika ali eto hajd... Njemu na racun, da nije bio dio Nadrealista danas nebi bio niko i nista, mozda obicni glumac u nekom pozoristu i to je to. Djuro niti je dobro primljen ili dosao u Sloveniju, a u SA su podjeljena misljenja o njemu.

Kao da ima šanse da se vrati taj stari duh nadrealista..
Baš ce eto njih dvojica pihihi ha ha ha kao da se ništa nije desilo..

A Đuro je prava zvijezda i samo maloumnik može reci da je lafo neki umjetnik.
Covjek je glumio u filmu koji je dobio oskara.

Pa dobro Kolumbo, film je dobio oskara a ne on za ulogu bistvena razlika. Sta je on dobio, kilu parizera i sepru graha? Da nije Nadrealista bilo nebi ni Djure bilo, ko god misli da je drugacije nek se pogleda u ogledalo. Sve uloge koje je dobivao su bile na podlozi Nadrealista. A ne on nece da prizna da su Nadrealisti bili njegov pocetak karijere, nego novinarki Al Djizire :D slozi kao da su Nadrealisti bilo samo jedan od brojnih njegovih projekata, jarane prvo biciklo koje si imao kao djete nije isto kao i ono sto kupis sa 28 godina itd. Jes da su Nadrealisti bili jedan od projekata, ali on nema nimalo respekta prema sebi da kaze istinu, da bez njih nebi niko i nista bio - dobro mozda bi bio neki kao brojni u pozoristu ali na TV nebi zasigurno.

Glumio je u Triage isto, dobar film..

Ima još dosta projekata, i lik je zvijezda velika na balkanu nema tu puno price..

A zašto Đuro nece da prizna da su mu Nadrealisti bili podloga za uspješnu karijeru?
Mister Yes

#940 Re: Dos`o Nenad!

Post by Mister Yes »

Better Man wrote: Kemal Monteno je otišao u Zagreb iz zdravstvenih razloga i na to su ga nagovorili prijatelji odmah nakon rata, jer je čovjek izašao iz rata mršav i dobro načetog zdravlja. Đuro i Žera su bili u Sarajevu jedan dio rata i snimili par patriotskih pjesama i onda su izašli kako bi spasili sebe, a i uradili nešto po pitanju egzistencije i ostali su vani, jer ovdje ne bi uspjeli ništa napraviti.
Niđe veze. U Sarajevu nema doktora pa se Kemo morao tolike godine liječiti u Zagrebu? Zašto je ljudima teško razumjeti da je Kemo napustio gradi iz istih razloga zbog kojih su mnogi drugi nebošnjaci napustili grad? Kemo je pola italijan a žena mu je Branka. Kemo je otišao u isto vrijeme kada i Žera i živjeli su u istoj ulici u Zagrebu. Žera je pak otišao nakon što mu se u Sarajevu dogodio "nemili događaj". Čovjek je cijeli rat proveo u Sarajevu a oba roditelja su mu Bošnjaci. Ali jebiga zove se Dražen. O tome je fino pričao u emisiji na Hayatu :

https://www.youtube.com/watch?v=fMEYFgVxmvk

Čitav intervu je pun gorčine ali najvažnije je ovo od 16 minute do 18 minute

Gledaj od 5 minute šta kaže Kemal Monteno:
https://www.youtube.com/watch?v=_3H_UF_xJFk

Nema se gdje vratiti, stan uzeo borac Armije pa onda njega istjerali "ovi novi". Čovjek je bio maksimalno pozitivan lik i teško je iz njega bilo izvući bilo šta makar i mrvicu negativno. Ovo jeste mrvica ali baš zato je bitna jer imam dojam da se omakla.

Pogledaj šta Đuro kaže od 39 do 41 minute:
https://www.youtube.com/watch?v=2JCvqCqIGYA

rekao dedi da "nema naših u ovom ratu. svi su naši i niko nije naš" i zato je otišao. Čuj nema naših. Mene ovdje smatraju izdajnikom ali čak i ja itekako znam ko je bio good guys a ko je bio bad guys u Sarajevu. Nema šanse da bih rekao da u tom ratu nije bilo mojih. Nevezano za nacionalnosti valjda su njegovi trebali biti oni koji brane grad? Ali ne. Čovjek jasno kaže da nije bilo njegovih i da je zato otišao.

Na pitanje da li je bio građanski rat ili agresija čovjek kaže "nemoj mene to pitati. nećeš od mene dobiti odgovor". Mene ovdje smatraju izdajnikom ali čak i ja tvrdim da je bila agresija.
Last edited by Mister Yes on 17/02/2015 01:53, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#941 Re: Dos`o Nenad!

Post by Chmoljo »

TheWatcher wrote:
JBT wrote:Molio bih administraciju da regulise odnos forumasa prema zrtvama rata za slucajeve za koje postoje sudske presude i pred Medjunarodnim sudom u Haag-u. Konkretno, za masakr na Markalama je donesena presuda od tog Suda i pojedinci su osudjeni za to krivicno djelo na visegodisnju kaznu. Ismijavanje tog slucaja niti je ukusno niti je ljudski da se tako odnosi prema zrtvama tog masakra u kojem su nastradali ljudi svih etnosa i vjera.

Prema sudskim presudama Haškog tribunala, za oba slučaja je odgovorna Vojska Republike Srpske, dok prema izveštaju nezavisne komisije iz 1995, ne postoje jasni dokazi za to ko je odgovoran kod prvog napada na pijacu Markale, što je potvrdio lično i Jasuši Akaši, izaslanik generalnog sekretara UN za Balkan.

ima toga jos ako te zanima trazi.
ONAJ Akaši? jel se ti zajebavaš sa nama ovdje?

Berko Zečević je dokazao - na SUDU - kako je ta granata mogla ubiti toliki broj ljudi. balističar i profesor na mašinskom fakultetu.

ali ne, relevantan je Akaši

http://www.e-novine.com/feljton/40436-D ... -Akai.html
Na Univerzitetu u Tokiju ambiciozni Jasuši je studirao humanističke nauke i diplomirao iz sociologije i međunarodnih odnosa. Dobio je Fulbrajtovu stipendiju, magistrirao na University of Virginia, a doktorirao na The Fletcher School of Law and Diplomacy, najstarijoj američkoj obrazovnoj instituciji ove vrste, koja je pri Tufts University. Karijera je mogla početi. I počela je, spektakularno.
i onda u maniru jednog Zeitgeist hipija poručiš: "ima još toga...", kao ono, samo se treba zaroviti malo i prava istina će izaći na vidjelo. koja istina? koja?

:!:
Chmoljo

#942 Re: Dos`o Nenad!

Post by Chmoljo »

FreakyStyley

#943 Re: Dos`o Nenad!

Post by FreakyStyley »

piupiu wrote:

Ma, meni 22 pa znam i to mu znam haman napament svaku pricu. :D

Poenta je u tome da se Sarajevo oduvijek isto odnosi prema svojim istinskim velicinama i to je zalosno. Malogradjanstina, mahalski i podanicki mentalitet u kombinaciji s kompleksima. Mogao bih satima o ovome ali eto, ukratko.
oridjidji

#944 Re: Dos`o Nenad!

Post by oridjidji »

Ako je nekome Nele velicina, onda se ja popisam na njega...
FreakyStyley

#945 Re: Dos`o Nenad!

Post by FreakyStyley »

Zviz wrote: Pa slabo i Sarajlija je ovdje, mislim pravih, da bi znalo za njega, i ako je pisao po tadasnjim novinima itd. opet imam osjecaj, da su ga najbolje pamtile prave Sarajlije.
To prave i krive Sarajlije je malogradjanska glupost i upravo dobra personifikacija toga zasto je Sarajevo takvo kakvo jeste. Ako hoce da bude grad u pravom smislu te rijeci, te se malogradjanstine mora konacno odreci.

Ironicno, upravo je se ne odricu oni koji sebe smatraju "pravim" Sarajlijama. Kako samo glup termin.
Last edited by FreakyStyley on 17/02/2015 01:55, edited 1 time in total.
Chmoljo

#946 Re: Dos`o Nenad!

Post by Chmoljo »

i još malo...
Dana 5. februara 1994. na trţnici Markale, u središtu Sarajeva, eksplodirala je minobacaĉka granata i ubila
oko 60 ljudi, a više od stotine ih je ranjeno. Pretresno vijeće je ĉulo iscrpno svjedoĉenje o tom incidentu.
Vijeće je prouĉilo istrage koje je nakon tog incidenta vodilo osoblje Ujedinjenih nacija i tamošnji
istraţitelji, kao i analize vještaka koje su pozvale strane u postupku. Iznijeto je niz novih podataka.
Većina ĉlanova Vijeća je zakljuĉila da je minobacaĉka granata koja je prouzrokovala eksploziju ispaljena s
podruĉja pod kontrolom SRK-a. Bio je to razorni napad na civilni cilj. Većina ĉlanova Vijeća se stoga
uvjerila da su graĊani Sarajeva napadani direktno ili neselektivno s podruĉja pod kontrolom SRK-a.

http://www.icty.org/x/cases/galic/cis/b ... ic_bcs.pdf

ali dobro, nekome je relevantnije mišljenje korumpiranog debila Akašija, od mišljenja čovjeka koji je život posvetio balistici.
todd_smith

#947 Re: Dos`o Nenad!

Post by todd_smith »

joj i tebe...

pricas sa osobom kojoj je logican argument da je preko noci grad koji je bio pod opsadom 4 godine, uspio bez icega nego eto "porukama" otjerati 200,000 srba van grada

ne i hrvata ili zidova ili slicno, nego eto samo srba

jbte pa sarajevo je znaci jedini grad u historiji gdje se vrsilo SELEKTIVNO etnicko ciscenje i to preko noci

i onda isti gradjani se popeli na brda i sami sebi granatirali....4 godine...tenkovima JNA......mozes misliti

:-) :-) :-) :-)
TheWatcher

#948 Re: Dos`o Nenad!

Post by TheWatcher »

Postby Chmoljo » 17/02/2015 01:50

još malo...

http://www.radiosarajevo.ba/novost/1190 ... -markalama

http://mojahercegovina.com/alijin-speci ... rebrenici/

ajde sada ti pa cu joPet ja :oops:
Zviz

#949 Re: Dos`o Nenad!

Post by Zviz »

nema me tamo wrote:
A zašto Đuro nece da prizna da su mu Nadrealisti bili podloga za uspješnu karijeru?
Djuro je postao prepotentan tip. Kao prvo on je dugo godina imao isti odnos prema Sarajevu kao i Nele sto u jednu ruku i dan danas ima. Nije htjeo da ide u SA, izbjegavao ga na svakom koraku itd. Jedina razlika Djuro nije nikada na TV pricao o ratu i iznosio svoje teze o njemu, i nece nikako, zapravo on nema nikakvo misljene o ratu u BiH. Nemam nista protiv tipa ali postavlja stvari kao da nije nista tako kao sto svi znaju nego nekako drugacije je. Jarane, ako si ti spreman reci, da su ti nadrealisti bili samo projekat, a neces da priznas da bez njih gotovo nebi niko ni nista bio danas, jer su mu te iste karafeke i sale otvorile brojan vrata, postao je kult grada i sl. onda jbga... zec negdje drugo lezi. Ja mislim da Djuro vise mrzi Sarajevo nego bilo ko, bar tako se ponasa, ono plavo, necu da ti kazem sta mislim ali njegovim ponasanjem i odgovorima tacno osjetis da tu ima nesto sto krije.
hillbill

#950 Re: Dos`o Nenad!

Post by hillbill »

dr socrates wrote:Neki ovdje spominju pljuvanje po Sarajevu od strane padobranaca pa se prepoznah ne znam ni sam kako i zašto.Daleko bilo da pljujem po Sarajevu samo se uvijek iznova zgrozim nad ogromnom količinom negativne energije koja vlada u ovoj našoj BiH, a čini mi se najviše u Sarajevu.
Nisam rođeni Sarajlija, nisam nikada ni živio tamo, ali pamtim grad koji samo čovjek bez srca ne bi zavolio.
Vi koji ste osamdeset i neko godište i mlađi, to ne možete da shvatite što i nije neko čudo s obzirom u kakvom društvu odrastate.
Pokušajte bar da razumijete da istina uvijek ima dva kraja, sve zavisno sa koje strane je posmatrate.
Nikada Nele ne bi bio nikakav hadžija i da je ostao u Sarajevu jer to jednostavno više nije njegov grad ,niti će ikad više biti.
Možda je on upućivao i neke neprihvatljive poruke i mišljenja sam da je to radio iz ogorčenja zato što je izgubio grad koji je nekada volio.
Nemojte zato da vulgarno govorite o njemu i ljudima koji su osamdesetih godina doprinijeli da Sarajevo u mnogim stvarima bude ispred Beograda i Zagreba.Oni to nisu zaslužili, ma kakva bila njihova politička opredijeljenja.
Ovo današnje Sarajevo u dvadeset godina nije u stanju da izbaci iole značajnu muzičku regionalnu zvijezdu.Klub iz okoline Laktaša zamijenio je Bosnu kao najveći košarkaški kolektiv, a nekadašnji trećeligaš iz Lištice je vodeća ekipa u fudbalskom prvenstvu.
U vrijeme dok su ti "đuturumi" i " teleće glave" pjevali, igrali i glumili svi smo bili ponosni što dolazimo iz SR BiH.
Ta BiH je bila vrlo uticajan dio jedne priznate i respektabilne zemlje, a bila je i nezavisnija nego danas.
Mi koji smo odrasli u toj SR BiH i SFRJ imamo moralno pravo da je branimo, jer sve što je vrijedno spomena napravljeno je u tom periodu.
Nele Karajlić je nešto učinio za Sarajevo i BiH sa svojom generacijom i zato nemate prava da ga osuđujete zbog toga što je odlučio biti izbjeglica u Beogradu, a ne "Alijin Srbin" u Sarajevu.
NELA KARAJIC JE UMRO 92.....A OVO JE NENAD JANKOVIC.....I ....SARAJEVO JE NAPRAVILO NELETA..NISTA ON NIJE NAPRAVIO ZA SARAJEVO,A NENAD JANKOVIC JE NEBITAN ...NJEGA JE NAPRAVIO BEOGRAD
Locked