Da, to su vecinom bile indivudalne osvete ljudi koji su izgubili nekoga bliskog u ratu, za razliku od onoga sto su cetnici radili - etnicko, sistematsko, plansko ciscenje svega nesrpskog. Naravno da niko ne opravdava zlocin, on je uzasan, ali razlika je evidentna. Istina je jedna i svaki stanovnik ove zemlje treba i mora da je prihvati, bilo kojoj nacionalnoj skupini da pripada.TheWatcher wrote:e jeb ga opet ti o brojkamaRipicipi wrote:http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ak ... im-zrtvamaTheWatcher wrote: a ti si kao kompetentan da govoris o brojkamaljudi su ubijani i to su cinjenice i ubijali su ih muslimani (caco,juka i ostala bagra koja je sluzila degeneriku aliji a koji ih je kasnije uklonio jer mu nisu bili potrebni).neki od njih su vjerovatno poginuli u granatirarnju grada kao i mnogi drugi gradjani.ne govorim ja o nikakvim brojkama nego o cinjenicama koje kad se ovde spomenu neki se prave ludi.
Pa mi samo reci sta pise na ovom linku?! koliko ubijenih Srba?
Nigdje nisam sporio da je ubijanja bilo, ali 5 hiljada, ili 200 hiljada protjeranih![]()
Jesu li i sa Pala Srbi protjerani?![]()
ja govorim o stvarima koje mnogi negiraju: u sarajevu su muslimani ubijali srbe iz razloga jer su srbi (opet kazzem ne pricam o brojkama jer ih ne znam kao sto ni ti ne znas ).primjer:porodica Ristovic ubijena 1992 za stolom dok su rucali.ubistvo izvrsili pripadnici Centra Službe bezbednosti Sarajeva.zna se kako je sve ovo zataskano i zasto.ja ne znam gdje si ti bio za vrijeme rata ali ja sam bio u sarajevu tacnije cengic vila 1
Sto se tice Neleta, neka je dosao, pokusat ce on da proguta neke stvari, a mi kakvi smo - merhametli, cemo svakako kolektivno da dozivimo amneziju, ako je vec nismo dozivjeli. Uz mezu, dobru trebu, malo muzike sve ide..., neobrazovani, ne volimo sebe, ni svoje, tudje malo manje mrzimo, spremni uvijek da branimo svoje stavove na bjelosvjetskim forumima iza maski anonimnosti, a ni prodavacicu nemamo snage u oci da pogledamo. Lazemo sistematski, rastemo u lazima, lazemo bez obzira na porijeklo i konacan rezultat.
Nele je "probio led", nakon petog dolaska nece se ni pisati o tome, jer laz koliko god da ima jaku historiju - nema dugovjecnost da drzi stav. Nele ce biti sahranjen u Sarajevu, a Sarajevo ce uvijek nazalost ostati podijeljeno i u pogledu Neleta i u pogledu Fildzana Viska... Ali hajde, "samo da ne puca".