Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
stakasa

#926 Re: Terorizam u Parizu!

Post by stakasa »

O'zone wrote:
dječak sa šibicama wrote:Kad si vec kod TLN, sjetih se ratnog skeca "Pod Muhamedovom zastavom", kada se automehanicar podvuce u kanal ispod Zastave 101 i kaze vozacu "Muhamede, stisni kocnicu".

Treba li se Zenit plasiti za svoj zivot zbog toga?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ovog se ne sjećam
Otisle ti pakne...
avetinja

#927 Re: Terorizam u Parizu!

Post by avetinja »

animals wrote:
avetinja wrote:Urednik lista. Pa, eto neka opet objave, pa neka ne kukaju kada belaj nastane. Dobra se zna koje se stvari ne smiju ismijavati, i kakvi su ti ljudi, ali eto oni opet po svom.
Kako te nije sramota da vise opravdavas zlocin..
Ko ga opravdava? Samo kažem da su morali paziti šta pišu. Uostalom taj časopis objavljuje vrlo neslane šale. Image
Ripicipi

#928 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Ripicipi »

Vjerinici napokon moraju shvatiti da je u svijetu sve vise ateista i da imaju apsolutno pravo da ismijavaju besmislice, bez da ih ovi presjeku kalasem.
Last edited by Ripicipi on 08/01/2015 15:54, edited 1 time in total.
jefferson

#929 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

avetinja wrote:Urednik lista. Pa, eto neka opet objave, pa neka ne kukaju kada belaj nastane. Dobra se zna koje se stvari ne smiju ismijavati, i kakvi su ti ljudi, ali eto oni opet po svom.
Znaci ti sutra podjelis sa nama da hoces kupiti auto crvene boje, i neko ti dodje i kaze: slusaj to je komunisticka boja, bolje pazi sta radis.
Ti kupis, neko ti izbusi gume, razbije sofersajbu, i kaze: ko te jebe, upozorio sam te.
Nivo inteligencije pojedinih forumasa je fakat na zavidno niskom nivou.
kucniljubimac

#930 Re: Terorizam u Parizu!

Post by kucniljubimac »

O'zone wrote:Nešto mi nije jasno.

Kažu da je onaj osamnestogodišnjak bio njihov vozač i ja opet sad pregledah snimak i opet vidim dva tipa koja izlaze sa Vozačkog i suvozačkog mjesta ubiju policajca i vrate se u vozilo opet kao VOZAČ i suvozač startaju vozilo i bježe.

Meni bi opet bilo logično ako imaš vozača da jedan uskače npr na zadnje sjedište a drugi na suvozačko jer vozač je u autu cijelo vrijeme.

Imal možda negdje i jedan snimak ili fotografija koja pokazuje ili nazire treću osobu izuzev izjava očevidaca?
Mozda su "dvoja" vrata? :mrgreen:
sumnjivo je ovo meni sve, i na rac mi ide jel musliman odmah terorista a razni brejvici su psihopate. :-)
Last edited by kucniljubimac on 08/01/2015 15:55, edited 1 time in total.
Grover

#931 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Grover »

klixo

#932 Re: Terorizam u Parizu!

Post by klixo »

https://www.youtube.com/watch?v=LkfEu1RhO_E&app=desktop

Hmmm , zanimljovo...
Do ovog trenutka najkontroverzniji snimak.
Bas dva-tri dana prije ovog dogadjaja sam procitao da ce banke izmusti francusku u narednom periodu i kad sam procitao vijest o ovom teroristickom aktu prvo sto mi je palo napamet je ovo.
avetinja

#933 Re: Terorizam u Parizu!

Post by avetinja »

Vidite li vi šta ti ljudi objavljuju. Ne vrijeđaju samo muslimane nego i kršćane. Razumijem ja šalu, ali ovo nije šala ovo je vrijeđanje. Uostalom šta vi mislite da bi Francuzi plakali za nama, bi vraga. Evo, pa gledajte šta objavljuje taj "nevini" list. http://www.index.hr/vijesti/clanak/evo- ... lerija]/3/
detroit-mercy

#934 Re: Terorizam u Parizu!

Post by detroit-mercy »

Pismonosa wrote:Respekt za ovog čovjeka :thumbup:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/reisu-l- ... /150108044
Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović uputio je telegram saučešća ambasadorici Republike Francuske u Sarajevu u kojem je najoštrije osudio teroristički napad na satirični časopis "Charlie Hebdo" u Parizu. Telegram prenosimo u cijelosti.
Reisu-l-ulema Kavazović najoštrije osudio teroristički napad u Parizu

Foto: Arhiv/Klix.ba
Vaša ekselencijo g-đo Claire Bodonyi, ambasadorice Republike Francuske, u svoje i uime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, izražavam porodicama žrtava, francuskom narodu, rukovodstvu države Francuske i Vama osobno najdublje izraze saučešća i suosjećanja u boli i tuzi usljed brutalnog terorističkog napada na redakciju časopisa "Charlie Hebdo" u Parizu i ubistva 10 novinara i dvojice policajaca te ranjavanja više osoba.

Iskazujem punu solidarnost sa francuskim narodom i državom u borbi protiv terorističkog nasilja i stradanja nevinih ljudi i najoštrije osuđujem one koji planiraju i provode teror i siju strah. Sloboda mišljenja i medija te poštivanje ljudskog dostojanstva su neporecive vrijednosti i nužni uslovi napretka čovječanstva, koje treba uvijek i na svakom mjestu štititi i unapređivati.

Sloboda je prirodna težnja svakog čovjeka i zato je jača od straha i zato je neuništiva. Stoga, iako postoje pojedinci koji zloupotrebljavaju slobodu za nametanje neslobode i vjeru za opravdanje svojih akata nevjere, ipak ti sebični manipulatori ne mogu uništiti vrijednost slobode i plemenitost iskrene vjere.

Nadam se da će ubice i njihovi pomagači čim prije biti privedeni i suočeni s pravdom i da će francusko društvo i cijeli slobodoljubivi svijet izbjeći zamku stigmatizacije nevinih ljudi i podjela, što se ovakvim aktima nasilja i želi postići - navodi se u telegramu saučešća reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića, prenosi MINA.
Sad ce ti avetinjho i havatar objasniti da je Reis u krivu, da se ne smiju povrijediti osjecaji i jos dodati da ne podrazavaju ubistva "ali" :skoljka:
Havatar

#935 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

To ne treba da te uci havatar nego se to uci kod kuce a ne da nevaspitanje izdizes na nivo vrijednosti i prava .
Bosanski_kralj

#936 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Bosanski_kralj »

Ja ljudi, šta ste zapjenili toliko? Pravo da vam kažem Je*e mi se i za jednima i za drugima. Kad si kroz život konstantno bombardovan takvim pojavama, jednostavno otupiš na takva dešavanja.

I da vi koji toliko branite slobodu govora, valjda i ovi koji opravdavaju ovaka čin imaju pravo da se izrazre i da izlože svoje argumente. Zašto pjenite na njih?
uglavnomja

#937 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

avetinja wrote:Vidite li vi šta ti ljudi objavljuju. Ne vrijeđaju samo muslimane nego i kršćane. Razumijem ja šalu, ali ovo nije šala ovo je vrijeđanje. Uostalom šta vi mislite da bi Francuzi plakali za nama, bi vraga. Evo, pa gledajte šta objavljuje taj "nevini" list. http://www.index.hr/vijesti/clanak/evo- ... lerija]/3/

uglavnomja wrote:malo cinjenica za salonce ---

francuska je dala najvise vojnika u unporofor
najvise poginulih vojnika unprofora su francuzi
francuzi su drzali aerdorm i plavi put i omogucavali da stigne koliko toliko umantirane pomoci
francuzi su obezbjedjivali saobracajnice i zastitu od snajpera
prvi konvoj koji je dosao u sarajevo zima 92.-93. je bio iz strassbourga, zvao se Alsace Sarajevo
pa opet jedan konvoj koji je dosao mislim krajem 94. :? ne sjecam se, kad je bila totalna blokada grada jedan duzi period.
prve humanitarne i socijalne rganizacije koje su stigle u sarajevo su bile iz francuske, opet iz strassbourga
masa raznih francuskih nvo koji su pomagale u ratu i poslije rata, plus pojedinci
ti isti unproforci su davali hranu gradjanima koliko su smjeli i mogli, jer imaju neke zabrane vezano za petljanje sa domicilnim stanovnistvom

itd ...

uloga francuza u opstanku sarajeva i sarajlija je nemjerljiva,, i to znaju svi koji su proveli rat u gradu, a ne u minkenu ili stkholmu.

jesi li siguran da si ono gore htio da napises? :roll:
ili onako po defaltu - svi su oni isti cim nisu braca ..., ne moze da valja ... :run:
O'zone
Globalni moderator

#938 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

kucniljubimac wrote:
O'zone wrote:Nešto mi nije jasno.

Kažu da je onaj osamnestogodišnjak bio njihov vozač i ja opet sad pregledah snimak i opet vidim dva tipa koja izlaze sa Vozačkog i suvozačkog mjesta ubiju policajca i vrate se u vozilo opet kao VOZAČ i suvozač startaju vozilo i bježe.

Meni bi opet bilo logično ako imaš vozača da jedan uskače npr na zadnje sjedište a drugi na suvozačko jer vozač je u autu cijelo vrijeme.

Imal možda negdje i jedan snimak ili fotografija koja pokazuje ili nazire treću osobu izuzev izjava očevidaca?
Mozda su "dvoja" vrata? :mrgreen:
sumnjivo je ovo meni sve, i na rac mi ide jel musliman odmah terorista a razni brejvici su psihopate. :-)
Nisu dvoja vrata vidiš da je vozilo sa četvero vrata i ono što je dohvatio suvozač kad je ulazio u vozilo meni ovdje liči na tenu

Image
Hafis

#939 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Hafis »

avetinja wrote:
Salonski Kriticar wrote:
avetinja wrote:Žao mi je ljudi, ali sami su krivi. Ne kaže se džaba "Ne diraj u osinje gnijezdo". Ja ne znam gdje je pamet bila onome ko dopušta da to izlazi u javnost. Pa, znaju sa čime se igraju. Sam pao, sam se ubio.
Hajde sad ovaj svoj stav primjeni na, recimo, godinu 1991. i 1992. i gradjane BiH koji su na referendumu glasali za nezavisnost, iako su znali da su Srbi protiv i da ih podrzava do zuba naoruzana JNA.

Kako sad takav stav zvuci? Nehumano? Fasisticki?
Ovo nema veze sa referendumom. Časopis je sam birao koga će da ismijava. Znali su na šta idu i sami su krivi. Ja samo kažem da ja lično ne bih dozvolio da moj časopis objavi takvu vrtsu satire. Ne zbog toga što se ismijavaju vođe (ne)muslimana, već zato što znam kakve će reakcije izazvati članak.
Veliš, dobro su i prošli kako su mogli.
O'zone
Globalni moderator

#940 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

Ripicipi wrote:Vjerinici napokon moraju shvatiti da je u svijetu sve vise ateista i da imaju apsolutno pravo da ismijavaju besmislice, bez da ih ovi presjeku kalasem.
Ateisti trebaju shvatiti da u svijetu postoji veliki broj vjernika koji će uzeti sebi za apsulutno pravo da ih presjeku kalašem.

I nismo nigdje stigli ako se nastavi podjebavati jedni druge
jefferson

#941 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

avetinja wrote:Vidite li vi šta ti ljudi objavljuju. Ne vrijeđaju samo muslimane nego i kršćane. Razumijem ja šalu, ali ovo nije šala ovo je vrijeđanje. Uostalom šta vi mislite da bi Francuzi plakali za nama, bi vraga. Evo, pa gledajte šta objavljuje taj "nevini" list. http://www.index.hr/vijesti/clanak/evo- ... lerija]/3/
Za mene ne treba niko plakat niti hocu nekog da se sazaljeva. Ovo nije plac, ovo je odavanje postovanja.
Ko kaze da je vrijedanje? Za mene je vrijedanje kada izadje Imam i kaze mi da ja trebam da zivim kako nalaze neka knjiga ili on ili neki drugi imam.
Sta sad? Po tebi onda moze isto tako neko uci u dzemiju ubiti imama i reci: pa jebi ga, nek nekukaju sad, upozorili smo ih.
Nije to ni sala ni vrijedjanje. To ej sloboda govora. ALo ti se ne svidja imas ovu novu avio kompaniju koja leti za bliski istok pa hajde sa bracom tamo.
astala_vistala

#942 Re: Terorizam u Parizu!

Post by astala_vistala »

Citam sad na RT da je bacena bomba na dzamiju kuha se.
uglavnomja

#943 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

Bosanski_kralj wrote:Ja ljudi, šta ste zapjenili toliko? Pravo da vam kažem Je*e mi se i za jednima i za drugima. Kad si kroz život konstantno bombardovan takvim pojavama, jednostavno otupiš na takva dešavanja.

I da vi koji toliko branite slobodu govora, valjda i ovi koji opravdavaju ovaka čin imaju pravo da se izrazre i da izlože svoje argumente. Zašto pjenite na njih?

argument karikatura = argument kalasnjikov i 12 mrtvih?

na tu vrstu izlaganja mislis?

sutra ce biti zene u minjacima, pa obrijani muski, pa zene za volanom, pa muskarci u digim pantolama, pa ... do kamenog doba :run: ko prezivi
Ripicipi

#944 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Ripicipi »

O'zone wrote:
Ripicipi wrote:Vjerinici napokon moraju shvatiti da je u svijetu sve vise ateista i da imaju apsolutno pravo da ismijavaju besmislice, bez da ih ovi presjeku kalasem.
Ateisti trebaju shvatiti da u svijetu postoji veliki broj vjernika koji će uzeti sebi za apsulutno pravo da ih presjeku kalašem.
I sta dalje reci :shock:
amiliana

#945 Re: Terorizam u Parizu!

Post by amiliana »

To nije razlog da se nevini ubijaju sta krscani su trebali otvoriti vatru na ismijavanje krista oni iznose vjeru ali vjera nije ovo sto oni propagiraju vjera nije ubijanje i zato muslimani u Evropi trebaju da se ograde od ovih radikala ,i kod nas sve vise njih odlazi na strana ratista .
madner

#946 Re: Terorizam u Parizu!

Post by madner »

Plus je sto cemo morati nase vehabije srediti.
Unitedforever

#947 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Unitedforever »

I dalje ciniziam, licemjerje i lažna slika demokratskog svijeta. Tobože Mustafa Cerić iznio olovku da se solidariše. Kako to da je jedan život vrijedniji od drugog. Razmislite malo ljudi, pozabavite se svojim životom.
Bosanski_kralj

#948 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Bosanski_kralj »

jefferson wrote:
Za mene ne treba niko plakat niti hocu nekog da se sazaljeva. Ovo nije plac, ovo je odavanje postovanja.
Ko kaze da je vrijedanje? Za mene je vrijedanje kada izadje Imam i kaze mi da ja trebam da zivim kako nalaze neka knjiga ili on ili neki drugi imam.
Sta sad? Po tebi onda moze isto tako neko uci u dzemiju ubiti imama i reci: pa jebi ga, nek nekukaju sad, upozorili smo ih.
Nije to ni sala ni vrijedjanje. To ej sloboda govora. ALo ti se ne svidja imas ovu novu avio kompaniju koja leti za bliski istok pa hajde sa bracom tamo.
Za mene je vrijeđanje kada neki čika izađe za govornicu u odijlu i kaže sada po ovom zakonu se morate ponašati. :-)

Pišete takve gluposti, da je to žalosno.

Ne znam samo šta su postigli sa onom satirom o Poslaniku a.s. Jesu oni ismijavali neku javnu, trenutnu ličnost? Očigledno cilj im je bio da sa tim uvrijede i izazovu revolt kod vjernika, jer ne vidim druge svrhe objave onakvih karikatura.
jefferson

#949 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

Havatar wrote:To ne treba da te uci havatar nego se to uci kod kuce a ne da nevaspitanje izdizes na nivo vrijednosti i prava .
Naravno da ne treba Havatar nekog uciti. Havatar treba skontat da ga zaboli qrtz sta ko radi.
Kinesko prkno

#950 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Kinesko prkno »

Tebi nikako nije jasno da slobodoumnom covjeku svetinje kao sto su nedokazane kategorije predstavljaju kocnicu napretka covjecanstva i vracanje u plemena, ma o kojoj religiji da se radi.
Post Reply