Masakar u Parizu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Charlama

#926 Re: Masakar u Parizu

Post by Charlama »

kamberovica polje wrote:
Charlama wrote:Zao mi je policajaca,i mozda novinara ako ih uopste ima ovdje nevinih...
Zasto ? PA zato sto su crteze smisljali i crtali upravo ti ljudi vec godinama i bili upozoravani vise puta..(POGOTOVO ZA POSLANIKA ONAKO NESTO NACRTATI ) Sigurno ne bi ostali bez posla da su odbijali te crteze koji vrijedjaju bilo koju religiju,radili su svjesno i zato sto ne vole ISLAM !

Ne znam sta su drugo i ocekivali,svi znamo kakve su vehabije kad se govori o tome,Ne podrzavam vehabije ali u ratu su nam dosta znacili realno...

I na kraju mi je zao sto ce svijet jos vise mrziti nas kolektivno i necemo nigdje prispjeti ni da radimo ni putujemo... :bih:
Kako vama nije jasno da njih boli kurac za bilo koju religiju i za bilo koja pravila unutar tih religija. Ti crteži su se mogli vidjeti u jednom satiričnom časopisu kojeg možeš i ne moraš kupit nije da su se vrtile na državnim televizijama 24/7. Koliko god glupo i neukusno izgledalo imaju prava na to i ta im prava daju zakoni sekularnih država koje su se davno ogradile od vjerskih zakona za razliku od bliskoistočnih vukojebina i balkanskih banana država gdje su i hodža i pop politički aktivniji i umješaniji od bilo kojeg građanina.
Kako god i gdje god zivio na to se mora gledati na drugaciji nacin...jer vehabije ce doci po svoje kad tad,imaju i oni veze haoos,ako treba njih 40 ce se zaletit nozevima na 30 naoruzanih ali ce ih zaklati, Mislim ja eto na mjestu tog nekog novinara ne sto ne bi htjeo radi religije tudje,nego ne bih smio pogotovo za vehabije govorit
SkyLimit

#927 Re: Masakar u Parizu

Post by SkyLimit »

Do sad su se europske države neobično blago odnosile prema povratnicima sa sirijsko - iračkog ratišta, te terapije sa psiholozima, te uključi ih u društveni korisni rad, te represija nije rješenje već rehabilitacija.

Sad će ih čim uđu na EU tlo zatvarati u tamnice a ključeve bacati u bunar.
kamberovica polje

#928 Re: Masakar u Parizu

Post by kamberovica polje »

House wrote:
Sezam wrote:Najvise me frapira zatucanost nemalog broja na ovom forumu, koja mislii da Islam kao religija ima za pravo u 21. vijeku odredjivati ostatku svijeta sta se smije, a sta ne smije raditi :? :shock:

Fakat ste izgubljeni i u vremenu i u prostoru, zatucani, zaglupljeni, vijekovima iza modernog svijeta. :oops:

Ima pravo ako je u pitanju Islam
Ima u bliskoistočnim vukojebinama u Europi ne.
detroit-mercy

#929 Re: Masakar u Parizu

Post by detroit-mercy »

Charlama wrote:Zao mi je policajaca,i mozda novinara ako ih uopste ima ovdje nevinih...
Zasto ? PA zato sto su crteze smisljali i crtali upravo ti ljudi vec godinama i bili upozoravani vise puta..(POGOTOVO ZA POSLANIKA ONAKO NESTO NACRTATI ) Sigurno ne bi ostali bez posla da su odbijali te crteze koji vrijedjaju bilo koju religiju,radili su svjesno i zato sto ne vole ISLAM !

Ne znam sta su drugo i ocekivali,svi znamo kakve su vehabije kad se govori o tome,Ne podrzavam vehabije ali u ratu su nam dosta znacili realno...

I na kraju mi je zao sto ce svijet jos vise mrziti nas kolektivno i necemo nigdje prispjeti ni da radimo ni putujemo... :bih:
Ne podrzavas vehabije "ali", cim u svoju argumentaciju stavis ali, sve dobija potpuno drugo znacenje.
Havatar

#930 Re: Masakar u Parizu

Post by Havatar »

detroit-mercy wrote:
Havatar wrote:I inace ismijavanje i ne spada pod humor nego je to verbalna agresija koja ima za cilj da nekog izvrgne ruglu , da ga ponizi da bi sebe uzvisio i da ga napravi nizim od sebe , nekim nad kim je dominantniji i to je uvijek neprijateljsko ponasanje i sama tvrdnja da muslimani ne smiju da budu uvrijedjeni dokazuje da ta dehumanizacija daje rezultat posto ne postoji nijedan razlog zbog cega ne bi smeli da budu uvrijedjeni osim ako neko ne misli da oni nemaju nikakva prava i da trebaju da budu zadovoljni sto im drugi dozvoljavaju da udisu vazduh.
Hos rec, ubij, zakolji :mrgreen: .
Jebig ne valja da mlada ostane uvrijedjena a da makar malo ne zarafala ili prospe kome crijeva. Koja je sljedeca uvreda za muslimane, kad vide trebu u sorcu na biciklu, odmah joj prosuti mozak jer jebiga provocira po tvojoj logici :-) .
Necu rec tako da ne moras da podmeces. To sto si ti opisao nije isto kao i primitivna generalizacija citave jedne vjerske skupine i udaranje na najvece svetinje samo dab i nekog ponizio , izvrnuo ruglu , izdigao se i predstavio sebe vaznijim od njih, predstavljanje citave te skupine kao nekog ko je legitimna meta napada . To je drustveno neprihvatjivo u svakom drustvu i nesto oko cega su se ljudi davno dogovorili. Sad sto u neki to dopustili da se radi prema muslimanima zato sto ih mrze ne znaci da to nije pogubno po drustvo i da nece poremetiti stanje u drustvu. Umjesto sakrivanja iz slobode govora treba se i to osuditi i protiv toga boriti posto je osuda samo jedne strane a dopustanja drugog najbolje gorivo za porast ekstremizma i na jednoj i na drugoj strani. To svako vidi i amo to moze biti lijek a sad u zavisnosti od toga koiko je ko dobronamjeran zavisi da li ce se tako ponasati ili ce predlagati nesto drugo sto ce jos vise potpaliti ili traziti krivicu na krivom mjestu.
Last edited by Havatar on 07/01/2015 22:10, edited 1 time in total.
Ripicipi

#931 Re: Masakar u Parizu

Post by Ripicipi »

LSD wrote:
L u c i f e r wrote:

a što to ne bi crtali muhameda ako im je ćejf, u vlastitoj zemlji

i zato zaslužuju da budu ubijeni?

jeste li vi ljudi uopšte normalni? (retoričko pitanje)

religijska ili nacionalna zaslijepljenost je fakat ravna mentalnoj bolesti
pa zbog tog čejfa je danas poginulo 10 ljudi i 11 ranjeno :!: to je tragedija, a ne čejf....yebeš takav čejf, ako ce sutra biti dva metra pod zemljom....i reci ti sad meni: da li bi ti razdraživao neku bijesnu životinju koja te može ubiti...onako iz čejfa, na svojoj vlastitoj zemlji

pa ljudi, razmišljate li imalo kad pišete post
Ne nego razmisljas li ti??? "ovo nije dobro sto vi radite" poznato ti?? Imas li isto takvo misljenje??

Nevjerovatno retardiranu logiku koristis... "suti i poklopi se da ne bi dobio rafal", bices kriv i mrtav.
L u c i f e r

#932 Re: Masakar u Parizu

Post by L u c i f e r »

LSD wrote: pa zbog tog čejf je danas poginulo 10 ljudi i 11 ranjeno :!: to je tragedija, a ne čejf....yebeš takav čejf, ako ce sutra biti dva metra pod zemljom....i reci ti sad meni: da li bi ti razdraživao neku bijesnu životinju koja te može ubiti...onako iz čejfa, na svojoj vlastitoj zemlji

e svaka ti čast kako ti "razmišljaš" :roll:

znači nisi krivi islamistički psihopati zaluđeni svojim kultom

već su krivi novinari koji koriste svoje ustavno i ljudsko pravo na slobodu govora i izražavanja

u pravu je bio albi, samo su svemir i ljudska glupost beskonačne

ti si živi dokaz
Umalo popisivac

#933 Re: Masakar u Parizu

Post by Umalo popisivac »

LSD wrote:
L u c i f e r wrote:

pa zbog tog čejfa je danas poginulo 10 ljudi i 11 ranjeno :!: to je tragedija, a ne čejf....yebeš takav čejf, ako ce sutra biti dva metra pod zemljom....i reci ti sad meni: da li bi ti razdraživao neku bijesnu životinju koja te može ubiti...onako iz čejfa, na svojoj vlastitoj zemlji

Pa moze te ubiti svako. Sta mislis da su muslimani jedini koji su prijetili novinarima, ili ih ubijali? Mislis da je svejedno pistati o recimo mafiji. Al ako ustupis jednome, gdje je onda kraj? Isto tako se sigurno neki boje i ne ulaze u takve stvari, al ne svi. Iako i sam smatram te karikature cesto neukusnim i cisto bezobraznim.
Last edited by Umalo popisivac on 07/01/2015 22:13, edited 1 time in total.
LSD

#934 Re: Masakar u Parizu

Post by LSD »

L u c i f e r wrote:
LSD wrote: pa zbog tog čejf je danas poginulo 10 ljudi i 11 ranjeno :!: to je tragedija, a ne čejf....yebeš takav čejf, ako ce sutra biti dva metra pod zemljom....i reci ti sad meni: da li bi ti razdraživao neku bijesnu životinju koja te može ubiti...onako iz čejfa, na svojoj vlastitoj zemlji

već su krivi novinari koji koriste svoje ustavno i ljudsko pravo na slobodu govora i izražavanja

ti si živi dokaz
pošto si mi mudro eskivirao pitanje, ponovit cu ga

Da li bi ti razdraživao neku bijesnu životinju koja te može ubiti ? onako iz čejfa
Qler

#935 Re: Masakar u Parizu

Post by Qler »

Ma ove objesiti za muda ko tornja, i neka vise kao opomena drugima. Vala ne volim ove bradate al nikako. I u gradu kad ih vidim hoce mi nesto biti. Stoka zaostala....
bogoljub

#936 Re: Masakar u Parizu

Post by bogoljub »

Bez sumnje ovo je teroristički napad, za koji trebaju odgovarati odgovorni. U Konstalaciji današnjih demonstracija u Evropi protiv muslimana, ovo je nešto što najviše šteti samom islamu i muslimanima. :bih:
VjecitiStudent

#937 Re: Masakar u Parizu

Post by VjecitiStudent »

Ponavljam pitanje, inspirisan mnogobrojnim današnjim riječima opravdanja za današnja ubistva, pa da nekako zaustavimo ovu podvojenost misli i djela, šta velite, da organizujemo referendum na ovim bošnjačkim teritorijama BiH, da li smo za priključenje EU ili priključenje kalifatu?

Pa nek većina onda odluči, a manjina nek se povinuje. Ili seli.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#938 Re: Masakar u Parizu

Post by hrasno38 »

Najsmjesniji argument koji se ovdje stalno poteze je da se ne smije slikati Muhamed. Ko je to rekao i ko je to zabranio????? Neko ko pripada islamskom vjerskom establishmentu i sto bi zato trebalo da recimo zaboli nekog Kineza, americkog indijanca ili Aboridzina ili na kraju krajeva bilo kojeg hriscanina ili ateistu. Pa nece Islam odredjivati ovim kojima mu ne pripadaju kako ce zivjeti i kako ce se ponasati. Evo licno postujem sta pise u Kuranu i Bibliji ali me ne dotice niti mi pada na pamet da mi to odredjuje zivotni pravac. Ko ima pravo da mi govori kako cu ja razmisljati, koga cu crtati i sta cu jesti, piti.......Ja mogu da shvatim da se na to lijepe ljudi koji dolaze iz nekakvih Jemena, Avganistana gdje zive jos uvijek u plemenskim zajednicama kao prije 1000 godina ali da se na to love ljudi obrazovani koji zive u istinskom XXI vijeku sa svim blagodetima napretka e to mi nije jasno. I dan danas ono ode i slusa nekog popa, hodzu ili svecenika, rabina itd itd kako mu vazi sta valaj sta ne valja i kako ce otici u raj ili pakao i kako ga bog gleda.
I onda u po frke spomene Srebrenicu ne upitavsi se nikad gdje je tu bio upravo taj pravedni bog????? Gdje je bio kad je USA bacila atomsku bombu na sve stanovnike Japanam gdje je "pravedni" bog bio nedavno kad bradonje pobise jadnu djecu i milion i jedan primjer. Hebem ti XXI vijek kad ljudi jos uvijek vjeruju neko odozgo i da bi ih mogao sjebati neko odozdo. Izgleda dok je svijeta bit ce i ovaca a i ovana predvodnika.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#939 Re: Masakar u Parizu

Post by Velkoski »

Mene samo zanima koliko ljudi sa ove teme interesuje što je danas *umetni broj* djece u Africi umrlo od gladi.
Queen_of_hearts

#940 Re: Masakar u Parizu

Post by Queen_of_hearts »

Stravicni komentari ispod tekstova koje su prenijeli probosnjacki i vjerski orjentisani portali ! Svi kao jedan glas,mrtvi su neprijatelji islama elhamdulilah.
Da se covjek smrzne od kakvog je polusvjeta ova Bosna sastavljena,i sta cuci u ljudima !
splinter

#941 Re: Masakar u Parizu

Post by splinter »

Ubijeni policajac je također islamske vjeroispovjesti, preklinjao je za milost a ubili su ga ko psa.
Vjerovatno ni ostale žrte nisu prošle ništa bolje. . .
kamberovica polje

#942 Re: Masakar u Parizu

Post by kamberovica polje »

VjecitiStudent wrote:Ponavljam pitanje, inspirisan mnogobrojnim današnjim riječima opravdanja za današnja ubistva, pa da nekako zaustavimo ovu podvojenost misli i djela, šta velite, da organizujemo referendum na ovim bošnjačkim teritorijama BiH, da li smo za priključenje EU ili priključenje kalifatu?

Pa nek većina onda odluči, a manjina nek se povinuje. Ili seli.
A more'l malo od oboje? :D Ipak ljudi ovdje vole europsku paru, socijalu i slobode ali ponekad vole i šerijat.
Last edited by kamberovica polje on 07/01/2015 22:17, edited 1 time in total.
Bodkin

#943 Re: Masakar u Parizu

Post by Bodkin »

LSD wrote:
L u c i f e r wrote:

ti si živi dokaz

Da li bi ti razdraživao neku bijesnu životinju koja te može ubiti ? onako iz čejfa
dobro pitanje. da je ta zivotinja dokazano ubijala ljude iz cista mira i ne zbog lova ili samoodbrane, ne bih je razdrazivao nego bih je ubio na licu mjesta
detroit-mercy

#944 Re: Masakar u Parizu

Post by detroit-mercy »

LSD wrote:
L u c i f e r wrote:

Sto znaci da dajes za pravo nekom lokalnom vehabijici da te rokne kad za 1 Maj okrenes janje i ohladis gajbu pive. Znaci sutra ces i ti pricati jebes cejf ako cu zavrsiti dva metra pod zemljom radi janjeta i gajbe sarajevske.
Covjece, jesi li ti svjestan sta ovdje provlacis, da te znaci svaka budala moze roknuti ako joj se ne svidja kako se ponasas, oblacis, izrazavas. Halo, pa ovo ti udara na svaku tvoju licnu slobodu i ti jos pokusavas da nadjes eto ko opravdanje za ovo. Po tebi koliko daleko treba da ide ljudska sloboda?
JohnnyS

#945 Re: Masakar u Parizu

Post by JohnnyS »

Velkoski wrote:Mene samo zanima koliko ljudi sa ove teme interesuje što je danas *umetni broj* djece u Africi umrlo od gladi.

Otvori temu pa saznaj. Do tad ćemo na ovoj temi raspravljati o terorizmu u Parizu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#946 Re: Masakar u Parizu

Post by hrasno38 »

dpjokala26 wrote:

moze me neko roknuti,ja jedem govedinu a nekome je krava sveta? odoh u vegane.Image
Pa kad to posmatras sa apekta Islama koji kaze da se ne smije slikati Muhamed onda dodjes do zakljucka da bi indijsci trebali da pobiju ostatak svijeta jer svi jedu krave koja je kod njih zaista sveta zivotinja u sta sam se i licno uvjerio. Zaista u Indiji niko ne smije kravu ruzno pogledati.
L u c i f e r

#947 Re: Masakar u Parizu

Post by L u c i f e r »

LSD wrote:
L u c i f e r wrote:

ti si živi dokaz

džaba je odgovarati liku sa kognitivnim kapacitetima jednog taburea...
Last edited by L u c i f e r on 07/01/2015 22:18, edited 1 time in total.
homega

#948 Re: Masakar u Parizu

Post by homega »

hrasno38 wrote:Najsmjesniji argument koji se ovdje stalno poteze je da se ne smije slikati Muhamed. Ko je to rekao i ko je to zabranio????? Neko ko pripada islamskom vjerskom establishmentu i sto bi zato trebalo da recimo zaboli nekog Kineza, americkog indijanca ili Aboridzina ili na kraju krajeva bilo kojeg hriscanina ili ateistu. Pa nece Islam odredjivati ovim kojima mu ne pripadaju kako ce zivjeti i kako ce se ponasati. Evo licno postujem sta pise u Kuranu i Bibliji ali me ne dotice niti mi pada na pamet da mi to odredjuje zivotni pravac. Ko ima pravo da mi govori kako cu ja razmisljati, koga cu crtati i sta cu jesti, piti.......
E pa stisni muda pa javno objavi crtež tog Muhameda :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#949 Re: Masakar u Parizu

Post by Velkoski »

JohnnyS wrote:
Velkoski wrote:Mene samo zanima koliko ljudi sa ove teme interesuje što je danas *umetni broj* djece u Africi umrlo od gladi.

Otvori temu pa saznaj. Do tad ćemo na ovoj temi raspravljati o terorizmu u Parizu.
Mogao bih onda otvorit i temu o licemjerju.

p.s.

Nemoralan sam do bola, za vehbiaje me boli kurac, samo me iritira količina hipokrizije na ovoj temi.
Bodkin

#950 Re: Masakar u Parizu

Post by Bodkin »

da ponovim, problem radikalnih islamista ne moze u evropi biti rjesen. ne mogu drzave rijesiti problem bez da opasno poremete drustveni sistem i ljudske slobode. uvesti smrtnu kaznu isto tako nije u redu jer ce najebati neduzni ljudi samo zato sto su muslimani i sto izgledaju kao kozojebi. svaka akcija zakonskog ciljanja kozojeba bi neminovno dovela do toga da najebu nevini muslimani samo zato sto su muslimani.

ja ne vidim kako rijesiti ovo bez da se drustvena situacija u evropi solidno pogorsa
Locked