Ne razumijem kakve dužnosti ? Čovjek govori o razlogu donošenja zakona i ja mu objasnio, ja nisam ništa rekao za Željka.. Zavisi gdje je snimljen i kako je snimljen ja to ne znam niti sam bio tu, niti znam ko je i kako snimio. Može biti i da je način snimanja i mjesto snimanja dopušteno zakonom, može biti i da nije...haos1 wrote:pa zar nije cvijanović na poslovnom sastanku uhvaćena? a ona kao premijerka RS je javna osoba, i ne bi smjela obnasati nikakve duznosti privatno.jao_situacije wrote:Zbog zaštite privatnosti. Slične stvari postoje u svim državama.Dobrinja80 wrote:Zašto je zakonom zabranjeno snimanje???
Ako svi svoj posao rade legalno i nabave se kriminalom,, onda nema razloga zabranjivati prisluskivanje.
Čega se to političari boje pa su donijeli takav zakon???
ps. kad ucinis krivicno djelo, gubis svako pravo, pa tako i pravo na privatnost.
MURIJA TRKELJA KLIX
- jao_situacije
#926 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
- ExNihilo
#927 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Može biti da je snimila osoba koja je sjedila do nje. Ili je mikrofon postavljen u njenoj blizini.uzgajivac wrote: ne mora biti telefonski razgovor da bi se neko prikačio na tuđi mobitel. mobitel radi i kad je isključen, sve dok ima napona u bateriji.
na snimku se najjače čuje glas premijerke, što znači da je snimak načinjen njenim mobitelom. bilo bi stvarno upadljivo da neko položi svoj mobitel toliko blizu nje.
- It_is_a_Leclerc
#928 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Suada Pašić - žena koja je pokušavala suspnedovati Ustav.
- JThomas
#929 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
šta god da je uzela za ovo, mislim da će poželjeti da nije.
- stari_rastafari
#930 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Bilo kako bilo cisto sumnjam prosto nevjerujem da klix ima bilo sta sa tim osim same objave snimka.ExNihilo wrote:Može biti da je snimila osoba koja je sjedila do nje. Ili je mikrofon postavljen u njenoj blizini.uzgajivac wrote: ne mora biti telefonski razgovor da bi se neko prikačio na tuđi mobitel. mobitel radi i kad je isključen, sve dok ima napona u bateriji.
na snimku se najjače čuje glas premijerke, što znači da je snimak načinjen njenim mobitelom. bilo bi stvarno upadljivo da neko položi svoj mobitel toliko blizu nje.
Nikad mi ne bi palo na pamet da moze biti krivicno gonjen onaj koji prenosi informaciju umjesto pocinioca samog krivicnog djela. Da nije smijesno bilo bi zalosno.
- ExNihilo
#931 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Ne vjeruju ni oni da je Klix snimao. To je samo finta da se Klix sa sudskim nalogom prerovi i otkrije Juda.
Last edited by ExNihilo on 30/12/2014 19:13, edited 1 time in total.
-
KENJAC
#932 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Moram priznati da mi je malo "pobjegla" BiH politicka scena , pa tako i ovo sa "par papaka" me nalazi malo ne spremnog. Jos nisam skontao u stvari ,u ovoj citavoj frci, gdje je problem ? Jel to sto RS MUP moze da trkelja po Federacijskom prostoru ? Jel to da MUP uopste ima pravo da trkelja novinare da bi saznali ko neovlasteno prisluskuje i stavlja u opticaj ovaj snimak ? Jel to da se delegati kupuju (a i prodaju) kao volovi na stocnoj pijaci? Jel to da onaj delagat trazi mjesto direktora ako predje u drugu stranku ? Jel to spoznaja da je moralni nivo Bosanske politike dotakao nivo javne kuce u najgorem kvartu Karakasa ?
I jos nesto,.. nemojte se zanositi iluzijama o slobodnom novinarstvu! Prvo , zato jer je ovo novinarstvo u dobroj mjeri doprinijelo ovom kurvaluku.
Nikud mi necemo s mjesta se pomac jos za tristo godina !
I jos nesto,.. nemojte se zanositi iluzijama o slobodnom novinarstvu! Prvo , zato jer je ovo novinarstvo u dobroj mjeri doprinijelo ovom kurvaluku.
Nikud mi necemo s mjesta se pomac jos za tristo godina !
- O'zone
- Globalni moderator
#933 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Definitvno je njima sada najbitnije da vide ko ih je prodao, jer je ta osoba opasnost za trenutni poredak.ExNihilo wrote:Ne vjeruju ni oni da je Klix snimao. To je samo finta da se Klix sa sudskim nalogom prerovi i otkrije Juda.
- filosofman
#934 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Da je jučerašnji upad policije Republike Srpske u redakciju portala Klix.ba rađen pod političkom direktivom Milorada Dodika dokaz je činjenica da je cijelom operacijom rukovodio Siniša Kostrešević, za kojeg je Slobodan Vasković još 2011. godine napisao da je ključni čovjek SNSD-a u policijskim strukturama, piše novinska agencija Patria.
Također, njegovo ime kao glavnog Dodikovog operativca zaduženog za političke montaže, prošle godine spominjali su i lideri PDP-a i NDP-a Mladen Ivanić i Dragan Čavić.
-Siniša Kostrešević je čovjek SNSD-a.

Odmah po dolasku ove partije na vlast, postavljen je za komandira policije u Laktašima. Nije mu predstavljalo problem to što je imao samo višu školsku spremu, premda je za to mjesto potrebna VSS.
Kostrešević je načelnik Jedinice za organizovani klriminal MUP RS; sve informacije se slijevaju kod njega i onda ih on nosi Čubriju, gdje se odlučuje šta sa licima koja su u njima tretirana.
http://nap.ba/new/vijest.php?id=6815
Također, njegovo ime kao glavnog Dodikovog operativca zaduženog za političke montaže, prošle godine spominjali su i lideri PDP-a i NDP-a Mladen Ivanić i Dragan Čavić.
-Siniša Kostrešević je čovjek SNSD-a.

Odmah po dolasku ove partije na vlast, postavljen je za komandira policije u Laktašima. Nije mu predstavljalo problem to što je imao samo višu školsku spremu, premda je za to mjesto potrebna VSS.
Kostrešević je načelnik Jedinice za organizovani klriminal MUP RS; sve informacije se slijevaju kod njega i onda ih on nosi Čubriju, gdje se odlučuje šta sa licima koja su u njima tretirana.
http://nap.ba/new/vijest.php?id=6815
-
Luca36
#935 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Jooj kolika galama oko Klixa. Koliko samo pušu balon i reklamiraju se a i mi pišući o ovoj temi im uveliko pomažemo. A evo sada smo ih sve iz Klixa upoznali preko televizije, tj. sada znamo ko su i kako izgledaju.
- salik79
#936 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Tako nekakoKvaziExpert wrote:he he, podsjeti me na jednog mog komšiju, daaavno nekad, kaže čovjek, eh da mi je ući u skupštinu s mitraljezom,..., samo bi rek'o: Alija sagni sesalik79 wrote:homar wrote:Nisam pročitao sve komentare, ali imam svoj stav o ovoj aferi, moglo bi se reći od strateškog značaja za demokratiju.
Koliko je korupcija ovladala državom BiH pokazuje ovaj slučaj. Kada su ugroženi interesi vladajuće oligarhije, bez obzira jeli to Dodikova, Bakirova, Čovićeva ili nekog drugog tajkuna, onda su ujedinjene i policijske i sudske institucije. Ovdje su pomiješani lončići, upravo je trebalo ispitati korupciju kupovina delegata u Narodnoj skupštini RS, afera "dva papka", i na tome su trebali raditi svi u BiH, i Tužilaštvo BiH i Sud BiH i SIPA i entitetski organi gonjenja.
Na žalost, ujedinjena mafija traga ko je otkrio mafijašku hobotnicu koja evo "trkelja" građane više od dvadeset godina. Koliko im znači, moja puna podrška uredništvu Klix-a, možda u ovom trenutku jedina koja je spremna začeprkati po korumpiranim klanovima političkih stranaka u BiH.
Već ptice na grani ponavljaju a to je tačno. glavni problem u BiH je sudstvo, tužilaštvo i ispolitizirani organi gonjenja. Stanje će se promijeniti tek kada sa političke scene odu: Dodik, Bakir, Čović, Zlatko je već otpuhao, Željko Komšić, Fahro, ..., odnosno svi oni koji su učestvovali ili podržavali ovu mafiju. Do tada "trpi i vuci i u jarmu skapaj".
Potpis, osim uvecanog - njega bih izbacio sa ovog spiska.
- Alfons Kauders
#937 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
ne radi se ovdje o klixu... zaboli me za njima...Luca36 wrote:Jooj kolika galama oko Klixa. Koliko samo pušu balon i reklamiraju se a i mi pišući o ovoj temi im uveliko pomažemo. A evo sada smo ih sve iz Klixa upoznali preko televizije, tj. sada znamo ko su i kako izgledaju.
al bitan je princip
ako ovo moze proci, sutra nekom mogu sloziti krivicnu prijavu radi neke gluposti koje je stavio na facebook (a koja sama po sebi nije ilegalna - vec eto ne dopada se nekom lokalnom serifu, begu, biznismenu, politicaru) ... tako mogu upasti u stan, maltretirati, razvaljivati racunare, mobitele itd ... onda te murija moze privoditi u upadati ti u stan, firmu, jer si linkao video na youtube, satiricni tekst o politicaru, fotomontazu itd...
ja bas i nisam za to da zivim u takvom drustvu, a mislim da nisam u manjini
ako ce policija, tuzilastvo i sudovi zdruzenim snagama maltretirati i hapsiti one koji jebu majku vlasti ili ukazuju na kriminal, to se nece lijepo zavrsiti, budite sigurni u to... a vatrogasci ce opet imati pune ruke posla
-
muzicar_iz_parka
#938 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Kod komšija preko Drine se redovno privodi zbog Facebook-a ako nekome nešto omakne šta ne bi trebalo po mišljenju tamošnjih pravosudnih/istražnih organa.
Mislim da su bile u pitanju neke prijetnje Tadiću a skoro nekad Vučiću.
Pošto nisam pravne struke, ne znam koliko je to česta pojava u BiH odnosno koliko je zakonski moguće imati problema zbog piskaranja na internetu.
Realno nekim mangupima bi trebalo poslati murju poput luđaka koji pišu odvratne komentare pune mržnje na portalu, ponekad na FB stranici klix.ba.
Čini mi se da sam čitao i o slučajevima u HR, gdje je policija privodila zbog FB-a i foruma, čak su neki i kažnjavani.
Mislim da su bile u pitanju neke prijetnje Tadiću a skoro nekad Vučiću.
Pošto nisam pravne struke, ne znam koliko je to česta pojava u BiH odnosno koliko je zakonski moguće imati problema zbog piskaranja na internetu.
Realno nekim mangupima bi trebalo poslati murju poput luđaka koji pišu odvratne komentare pune mržnje na portalu, ponekad na FB stranici klix.ba.
Čini mi se da sam čitao i o slučajevima u HR, gdje je policija privodila zbog FB-a i foruma, čak su neki i kažnjavani.
- JThomas
#939 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
ovdje je manje-više i jedina tekovina demokratije bila što možeš kritikovati vlast koliko hoćeš razmjerno bez posljedica. ako i to ode - definitivno postajemo istinska banana država, latinoamerička diktatura iz vremena hladnog rata, duvalier, noriega i ta raja...
- ExNihilo
#940 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Dobro sad, nije baš da će loviti ljude zbog facebook postova. Još uvijek nismo ni Iran ni Sjeverna Koreja. Pretjerano je reći da su ova dešavanja nagovještaj takvog sistema. Ali jesu pokazatelj da su političari pravno nedodirljivi i da će najebati svako ko pokušati kopati prljav veš.Alfons Kauders wrote:ne radi se ovdje o klixu... zaboli me za njima...Luca36 wrote:Jooj kolika galama oko Klixa. Koliko samo pušu balon i reklamiraju se a i mi pišući o ovoj temi im uveliko pomažemo. A evo sada smo ih sve iz Klixa upoznali preko televizije, tj. sada znamo ko su i kako izgledaju.
al bitan je princip
ako ovo moze proci, sutra nekom mogu sloziti krivicnu prijavu radi neke gluposti koje je stavio na facebook (a koja sama po sebi nije ilegalna - vec eto ne dopada se nekom lokalnom serifu, begu, biznismenu, politicaru) ... tako mogu upasti u stan, maltretirati, razvaljivati racunare, mobitele itd ... onda te murija moze privoditi u upadati ti u stan, firmu, jer si linkao video na youtube, satiricni tekst o politicaru, fotomontazu itd...
ako ce policija, tuzilastvo i sudovi zdruzenim snagama maltretirati i hapsiti one koji jebu majku vlasti ili ukazuju na kriminal, to se nece lijepo zavrsiti, budite sigurni u to... a vatrogasci ce opet imati pune ruke posla
- spreca
#941 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Sad kad ovo procitaju cinovnici......na nasim ulicama ce se pojaiti nova i moderna vozila vatrogasne sluzbeAlfons Kauders wrote:ne radi se ovdje o klixu... zaboli me za njima...Luca36 wrote:Jooj kolika galama oko Klixa. Koliko samo pušu balon i reklamiraju se a i mi pišući o ovoj temi im uveliko pomažemo. A evo sada smo ih sve iz Klixa upoznali preko televizije, tj. sada znamo ko su i kako izgledaju.
al bitan je princip
-
razonoda
#942 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Po istoj logici , nedavno je bila hajka i na Fahru tj AVAZ objavio snimku Bakirove majke sa tkz, vrecom blagastari_rastafari wrote:Bilo kako bilo cisto sumnjam prosto nevjerujem da klix ima bilo sta sa tim osim same objave snimka.ExNihilo wrote:Može biti da je snimila osoba koja je sjedila do nje. Ili je mikrofon postavljen u njenoj blizini.uzgajivac wrote: ne mora biti telefonski razgovor da bi se neko prikačio na tuđi mobitel. mobitel radi i kad je isključen, sve dok ima napona u bateriji.
Nikad mi ne bi palo na pamet da moze biti krivicno gonjen onaj koji prenosi informaciju umjesto pocinioca samog krivicnog djela. Da nije smijesno bilo bi zalosno.
- jao_situacije
#943 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Možda ispadne upravo suprotno, možda Željko i SNSD izvuku deblji kraj u ovom slučaju. Da su pustili sve i ne pokušavali naći Judu sve bi bilo kao i xy puta dosad, pojeo vuk magarca, ali ovo je već drugačija situacija...ExNihilo wrote:Dobro sad, nije baš da će loviti ljude zbog facebook postova. Još uvijek nismo ni Iran ni Sjeverna Koreja. Pretjerano je reći da su ova dešavanja nagovještaj takvog sistema. Ali jesu pokazatelj da su političari pravno nedodirljivi i da će najebati svako ko pokušati kopati prljav veš.Alfons Kauders wrote:ne radi se ovdje o klixu... zaboli me za njima...Luca36 wrote:Jooj kolika galama oko Klixa. Koliko samo pušu balon i reklamiraju se a i mi pišući o ovoj temi im uveliko pomažemo. A evo sada smo ih sve iz Klixa upoznali preko televizije, tj. sada znamo ko su i kako izgledaju.
al bitan je princip
- JThomas
#944 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
mogli su oni njega sigurno naći i ispod žita. dodik kontroliše sve što je zadnjih osam godina imenovano u SIPU i OSU ispred srba. nego je ovo čisto kurčenje i demonstracija sile.
- Alfons Kauders
#945 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
slazem se da nece loviti bilo koga, ali cemo imati jako opasan presedan... presedan po kojem je moguce svakog ko objavi "prljav ves" proganjati po istoj matrici... a mocnicima se mogu zamjeriti i obicni ljudi i mediji - pogotovo u danasnje doba... nisu mediji jedini koji mogu doci do takvog materijala - kakvu ovo poruku salje nekom ko ima dokaze o kriminalnim aktivnostima u firmi u kojoj radi, mislio ih proslijediti u medije, ali sad ne smije?ExNihilo wrote:Dobro sad, nije baš da će loviti ljude zbog facebook postova. Još uvijek nismo ni Iran ni Sjeverna Koreja. Pretjerano je reći da su ova dešavanja nagovještaj takvog sistema. Ali jesu pokazatelj da su političari pravno nedodirljivi i da će najebati svako ko pokušati kopati prljav veš.Alfons Kauders wrote:ne radi se ovdje o klixu... zaboli me za njima...Luca36 wrote:Jooj kolika galama oko Klixa. Koliko samo pušu balon i reklamiraju se a i mi pišući o ovoj temi im uveliko pomažemo. A evo sada smo ih sve iz Klixa upoznali preko televizije, tj. sada znamo ko su i kako izgledaju.
al bitan je princip
sto se tice samih medija, to ce dovesti do jos vise auto-cenzure... zasto bi objavljivali npr. dokumente koji ukazuju na kriminal ako za to mogu biti krivicno gonjeni? zasto bi objavljivali price koje dobiju iz anonomnih izvora, ako im sutra policija moze oteti racunare i mobitele?
ne moraju ganjati svakog radi facebook postova - vec su poslali poruku...
- jao_situacije
#946 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Ali apsolutno ni slični slučajevi, ove dvije stvari ne mogu se ni na jedan način dovesti u vezu. Ali hajde vi u tornju ni ne znate za zakone ustav, bitno je šta vođa kaže... ustvari može se dovesti u vezu u šumskoj baja razmišlja za sve, a u tornju rock zvijezda..razonoda wrote:Po istoj logici , nedavno je bila hajka i na Fahru tj AVAZ objavio snimku Bakirove majke sa tkz, vrecom blaga, a ne na Bakira koji je dozvolo da se to snima i dostavi javnosti isti.
-
razonoda
#947 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Ovo sve je poruka Fahri od Bakira -da pazi sta obavljuje AVAZ.
-
razonoda
#948 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
jao_situacije wrote:Ali apsolutno ni slični slučajevi, ove dvije stvari ne mogu se ni na jedan način dovesti u vezu. Ali hajde vi u tornju ni ne znate za zakone ustav, bitno je šta vođa kaže... ustvari može se dovesti u vezu u šumskoj baja razmišlja za sve, a u tornju rock zvijezda..razonoda wrote:Po istoj logici , nedavno je bila hajka i na Fahru tj AVAZ objavio snimku Bakirove majke sa tkz, vrecom blaga, a ne na Bakira koji je dozvolo da se to snima i dostavi javnosti isti.
- ExNihilo
#949 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
I bez ovoga, kod nas su mediji banana. Ili su stranačka glasila ili služe drkanju kurca i pisanju lobotomizirajućih članaka. Nije baš da smo imali istraživačko novinarstvo, pa će se sad usrati hrabri novinari. Usrali su se oni u startu, prije 20 godina, a gaće još nisu promijenili.Alfons Kauders wrote:slazem se da nece loviti bilo koga, ali cemo imati jako opasan presedan... presedan po kojem je moguce svakog ko objavi "prljav ves" proganjati po istoj matrici... a mocnicima se mogu zamjeriti i obicni ljudi i mediji - pogotovo u danasnje doba... nisu mediji jedini koji mogu doci do takvog materijala - kakvu ovo poruku salje nekom ko ima dokaze o kriminalnim aktivnostima u firmi u kojoj radi, mislio ih proslijediti u medije, ali sad ne smije?ExNihilo wrote:Dobro sad, nije baš da će loviti ljude zbog facebook postova. Još uvijek nismo ni Iran ni Sjeverna Koreja. Pretjerano je reći da su ova dešavanja nagovještaj takvog sistema. Ali jesu pokazatelj da su političari pravno nedodirljivi i da će najebati svako ko pokušati kopati prljav veš.Alfons Kauders wrote:
ne radi se ovdje o klixu... zaboli me za njima...
al bitan je princip
sto se tice samih medija, to ce dovesti do jos vise auto-cenzure... zasto bi objavljivali npr. dokumente koji ukazuju na kriminal ako za to mogu biti krivicno gonjeni? zasto bi objavljivali price koje dobiju iz anonomnih izvora, ako im sutra policija moze oteti racunare i mobitele?
ne moraju ganjati svakog radi facebook postova - vec su poslali poruku...
- jao_situacije
#950 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Ma ministar sigurnosti, najbolji u historiji države, će to da spriječi "cunamijem" "lavinom" na kraju i paljevinom.razonoda wrote:jao_situacije wrote:Ali apsolutno ni slični slučajevi, ove dvije stvari ne mogu se ni na jedan način dovesti u vezu. Ali hajde vi u tornju ni ne znate za zakone ustav, bitno je šta vođa kaže... ustvari može se dovesti u vezu u šumskoj baja razmišlja za sve, a u tornju rock zvijezda..razonoda wrote:Po istoj logici , nedavno je bila hajka i na Fahru tj AVAZ objavio snimku Bakirove majke sa tkz, vrecom blaga, a ne na Bakira koji je dozvolo da se to snima i dostavi javnosti isti.
kakav slucaj , zeljka nesto kupovala, maa ko ce joj sta. HM, narod BIH?? SVASTA