BMX banditmali_balon wrote:ja bi da nam muha postavi svoju kaznu iz rata da se malo nasmijemo: Za one koji ne znaju muha je zagrizeni bajker.![]()
![]()
![]()
Sarajevo u Ratu
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#926 Re: Sarajevo u Ratu
-
StupskaBitanga
#928 Re: Sarajevo u Ratu
žalosno ali je takoVjecitiStudent wrote:I ne trebaju, jer kako stvari trenutno stoje, Sarajevo će samo sebe razvaliti.AtleticoMadrid wrote:Sarajevo ce biti, sve ostalo ce proci...
92-95 nisu uspjeli, e pa nece nikada !!
-
dudlov
#929 Re: Sarajevo u Ratu
Kad vidim ove slike, sav se naježim. ne znam za ostale, ali kod mene su još sjećanja svježa... ko da je juče bilo. ne ponovilo se, a kako stvari stoje...?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#930 Re: Sarajevo u Ratu
sjećanja na 1992. su živa i dalje
ne znam šta sam od delikatesa jučer jeo
ali se prustovski sjećam tegle skuhanog graha u običnoj vodi koju smo dobili od prijatelja
neke stvari i mirisi te sjećanja ostaju s nama do kraja
ne znam šta sam od delikatesa jučer jeo
ali se prustovski sjećam tegle skuhanog graha u običnoj vodi koju smo dobili od prijatelja
neke stvari i mirisi te sjećanja ostaju s nama do kraja
-
bull21
#931 Re: Sarajevo u Ratu
Tek kada vidiš ove slike postaneš svjestan koliko smo mi napredovali u ovih 20 godina. I koliko smo mogli napredovati da nismo ovakvi naopaki.
- anonimni clan
#932 Re: Sarajevo u Ratu
A u cemu smo to napredovali? Sto se ne puca?bull21 wrote:Tek kada vidiš ove slike postaneš svjestan koliko smo mi napredovali u ovih 20 godina. I koliko smo mogli napredovati da nismo ovakvi naopaki.
Meni ne trebaju fotografije od prije 20 godina da me podsjecaju na sve ono sto se preguralo......Ja ih nosim u sebi i nikad ih se necu moci osloboditi.Neke i ne zelim zaboraviti a one koje bih rado zaboravio ......ne blijede......nimalo.......
- insomnia78
#933 Re: Sarajevo u Ratu
Al kad ne crkoh za ovu @muhinu kaznu 
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- smurf
#934 Re: Sarajevo u Ratu
Napredovali smo u cinizmu, pokvarenjastvu, preuzimanju ruznih adeta iz okoline jer je to kao kul... Ja jos uvijek vidim staru stolariju na kucama i zgradama, izbusene fasade, rusevine, guranje podobnih ne gledajuci na sposobne... Vidim i cujem govor mrznje, nacionalizma, razjedinjenosti...
- Hemera
#939 Re: Sarajevo u Ratu
http://www.avaz.ba/clanak/139199/umro-s ... si-zastavu
Željko Jandrić, komandir Prvog specijalnog voda prve čete odreda "Bosna", preminuo je jučer u 49. godini. Jandrić koji je kao vrsni specijalac u ratu pokazao svoju sposobnost, a preminuo je od posljedica srčanog udara, potvrdio je za "Avaz", njegov ratni komandir Ivica Šutalo, sadašnji potpredsjednik Udruženje Veterana odreda "Bosna".
Šutalo je kazao da je Jandrić 1992. godine postao heroj u odbrani države, te da taj njegov hrabri čin nikada neće biti zaboravljen. Podsjetio je da je pripadao generaciji "Zlatnih momaka", dodavši da je Željko bh. javnosti poznat i kroz spot koji prati pjesmu Mladena Vojčića Tife "Ponesi zastavu".
Ovaj spot iz 1992. godine, snimljen u čast svih ljudi-patriota koji su srcem ustali u odbranu naše zajedničke domovine BiH.
- Jedan saborac mi je javio za Željkovu smrt. Njega su zvali prijatelji iz Mostara gdje je Željko živio sa suprugom i sinom, i rekli da ga je tokom treninga, jer je bio sportista, trčeći zadesio infarkt i da je podlegao. U ovom spotu pokazao je svoju specijalnost, spuštanjem niz konopac sa zgrade. Osim što je prošao tu obuku, bio među najboljim i najspremnijim, Željko je bio izvrstan i ronioc, strijelac, snajperista... Bio je sposoban, ljudska gromada, i kao čovjek, kolega, prijatelj, borac... - istakao je Šutalo.
Prema njegovim riječima, Željko je dobitnik Srebrene policijske značke za ispoljenu hrabrost i požrtvovanje u borbi. Ovaj ratni heroj, s "Vojnicima sreće" preživio je razne ćudi sudbine, a tokom agresije na BiH ranjen je dva puta.
- Ovo nije država ni za koju se Željko, a ni za koju smo se mi svi borili. Nismo se mi borili za priznanja niti povlastice neke, mi smo branili državu i grad naš jer smo osjećali obavezu. Nama je država bila na srcu i na prvom mjestu. Željko je ranjen prvi put na Dobrinji kada je razbijana barikada, a drugi put na mostu Vrbanja. Bio je sposoban, a tu svu svoju sposobnost pokazao je u ratu - kazao je Šutalo.
Dodao je da je bio 14. generacija škole na Vracama, koju je prošao i on, kao i mnogi vojnici koji su u prvim redovima branili BiH.
- Ja sam peta generacija te škole na Vracama, a oni su bili 14. S još momaka došao je poslije škole kao kod nas. Ti su mladići samnom odrastali i sazrijevali. Zato mi sada nije jednostavno govoriti o njemu. Nedavno smo sjedili zajedno nekoliko nas iz jednice, smijali se, veselili, pričali ratne priče, razgovarali o poslu... Niko se nije ni nadao da će neko među nama otići. Ako je bilo po redu ja sam bio najstarij, trebao sam ja prvi da odem - dodao je Šutalo.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#940 Re: Sarajevo u Ratu
nek mu je laka crna zemlja
- Logovan
#941 Re: Sarajevo u Ratu
Neka mu je laka crna zemlja.
- _mufljuz_
#942 Re: Sarajevo u Ratu
slava mu, spokoj i smiraj dusi... coek na nogama umre u pm... 
- makse seljanko makse
#943 Re: Sarajevo u Ratu
Bosanski heroj.
Nek mu je lahka zemlja bosanska.
Nek mu je lahka zemlja bosanska.
- dragma
- Vozim: Pješe
- bitanga_sa_otesa
-
Blatte
#946 Re: Sarajevo u Ratu
Sarjevo je za vrijeme rata pretrpilo pakao ali zalosno je da se zaboravljaju oni koji su u ta teska vremena sirili istinu o Sarajevu... zaboravljaju se oni koji su svojim pricama i fotografijama svijetu govorili istinu o sarajevskim patnjama. Jedan od tih zaboravljenih je i Zoran Erceg - covjek koji je snimio rat...
http://blog.vecernji.hr/ratne-price/zor ... o-rat-5990
http://blog.vecernji.hr/ratne-price/zor ... o-rat-5990
Last edited by Blatte on 10/11/2015 12:43, edited 1 time in total.
- Dino Djurbuzovic
#947 Re: Sarajevo u Ratu
Hvalospjevke za temu. Treba mi pomoc. Neki Engleski casopis ili knjiga nisam siguran sa slikama iz rata su objavili jednu sliku sa Cumurije gdje nekoliko ljudi prelazi taj most, naravno mosta nema samo su 2 sipke sa strane. Ukoliko neko ima tu sliku molio bi da postavi jer se ja ne snalazim najbolje sa tehnologijom a ta slika mi je od neprocjenjive vaznosti, lijep pozdrav svima.
- trambusek88
#948 Re: Sarajevo u Ratu
Ma jel ono Mercedes "reponja" iza one Samare?bitanga_sa_otesa wrote:
- bitanga_sa_otesa
#949 Re: Sarajevo u Ratu
ne znam... zbog stojadina sam stavio sliku...