Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#926 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Kritikovati I napadati selektora su dva razlicita pojmaza one koji to ne razumiju a kritikama su podlozni I selektori koji su osvajali svjetska I europska prvenstva sto bi Mesha bio izuzetak.Oni drugi pljuvaci oni ce se javiti sami kad docekaju trenutak a docekace.Naravno ja cu kritikovato odmah Meshu jer I samo prizivanje igraca za reprezentaciju kojih trenutno nema ni na mapi nije u redu.Kako ce nam onda ti pomoci ?
- duminjo
#927 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Kontam par stranica da čitam, da vidim sta ima i ne mogu. Samo me zanima Jel selektor već dobio otkaz na forumu? 
I procitah da bicakcic nije u formi
- ultima_palabra
#928 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
U principu im se sad priča svodi na to da smo mi gola karina, igrači nam ne znaju ni hodati, i jedino zahvaljujući Papetu presvijetlom i njegovim trenerskim magijama smo se uspjeli nekako plasirati na SP. A još nije trošio pare hodajući nego sjedio kod kuće ispred VHS playera.
-
Korisničkoime
#929 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Koga to Meša priziva, jel ima potrebe da se sere po nekim igračima koji se spominju. Treba diplomatski nastupiti ili ti kao iole normalna osoba po tom pitanju, ako ga neko pita za nekog igrača šta da kaže, ma goni ga u p.m. taj nema pojma ili da ne računa na njega kad ono taj isti sutra se proda u ligu 5 i ti ga Meša cuclaj jer si zalupio vrata guzicom svojim brzopletim izjavama. Ima tu paušalnih izajava tipa"pratimo ga" "zaniljiv je" "svakom igraču su vrata otovrena" prosto da se nebi ni na koga pokenjao. Uostalom šta fali pozvati Mahmutovića i Đurića momci bi bili osvježenje ali i pojačanje, zašto mučiti i bičevati npr. Džeko ili Ibiševića protiv nekih lakših protivnika gdje je utakmica već rješena. Ubaci svježu krv nek ti se glavni igrači malo odmore predahnu, ili npr. Štilić. Nema tu barem za sada nekog novog nositelja igra tipa Spahića, Pjanića ili Džeke ali već adekvatne zamjene istim su pojačanje evo već u pogledu da se nosioci nekad kada postoji mogućnost mogu odmoriti a da ne rizikuješ da će ti se igra potpuno raspasti jer si uveo zamjenu na pola sata. Ako npr. već Ibiševiću ne ide ima problema u formiu ili pak Džeko zar ne bi bilo loše dati prednost nekome kao Mahmutović ko neprestano trese mreže doduše u slabijoj ligi ali je vazda u formi pa makar to bila i prijateljska. Desnog beka skoro pa da i nemamo, Mujdžu jebu čovjek produžio ugovor a sada ne može da igra (jbg kakvo je to razmišljanje kluba ne znam ni ja sam), Vršajević se trudi ali je limitiran, u takvoj smo situaciji da čovejk počne ozbiljno razmišljati i o Matiću i o Sušiću (Mateo) o nekim drugim alternativama, lijevi bek nam je također klimav Kolašinac povriejđen Zukanović uvrijeđen Salihović svako malo povrijeđen i nije njegova pozicija. Tu nemaš puno izbora nego da razmišljaš i o igračima koji do jučer nisu bili ni na mapi.luckylaka wrote:Kritikovati I napadati selektora su dva razlicita pojmaza one koji to ne razumiju a kritikama su podlozni I selektori koji su osvajali svjetska I europska prvenstva sto bi Mesha bio izuzetak.Oni drugi pljuvaci oni ce se javiti sami kad docekaju trenutak a docekace.Naravno ja cu kritikovato odmah Meshu jer I samo prizivanje igraca za reprezentaciju kojih trenutno nema ni na mapi nije u redu.Kako ce nam onda ti pomoci ?
Ti e kritikuješ što on pogrešno radi nego kritikuješ što uopšte radi.
-
Korisničkoime
#930 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ma neka troši nek potroši i zadnju marku treba se Begićevoj tetki pare4 čuvat i ako mu šta ostane od tih putovanja treba ciganima podjeliti samo ništa lopovima u Savezu ne vraćati. Moćniji Savezi koji to, koliko to igrača ima npr. Low da gleda u inostranstvu ima dvojicu u Londonu i jednog u Interu koji je više klupa nego prvih 11, čovjek obiđe 75% sadašnjih i budući reprezentavtivaca u dva do tri kola Bundeslige.stranacc wrote:Ma normalno je da selektor hoda u zemljama gdje ima para. Kod nas nema para( ima malo nesto sto je susic za svog vakta obezbedio)
Nije to jeftino posaljes tipa da seta evropom . To mnogo mocniji savezi ne rade. Oni idu po maticnoj drzavi. Kad si vidio onog engleza da ide u spaniju na utakmicu.
Skauti su nekada trebali kad tv nije bio u upotrebi. Sta ce ti skaut vidjet sto ti ne mozes na tv?
To ti je ono komisija za ovo komisija za ono , nakaci se na pipu i uzivaj.
Ja cak ni pomocnog trenera ne bih imao . Koji ce ti kurac kad svakako nista i ne zna .
Ko et on ce nesta nauciti reprezentativce a trenira kozaru iz podgrmeca.
Sta se dzaba kurcimo da budemo normalniji od normalnih ....
Ako misliš da je za skautiranje dovoljna TV onda stvarno prijatelju ima na forumu možda prikladniji tema za tebe od fudbala.
Neki prvi utisak ok pogotovo jer te u prenosima jačih liga zasipaju statistikama ali za neke konkretne odluke....
Bože ljudi pa šta ja kome ovdje objašnjavam
- Altsa
- Altsa
#932 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
slazem se. igrace treba probati. ko se dokaze ostaje ko se ne dokaze zahvaliti se i traziti dalje. ne drzati igrace koji ne igraju ili nisu u formi dok drugi tresu mreze pa makar to bila i madzarska ili slovacka liga.Korisničkoime wrote:Koga to Meša priziva, jel ima potrebe da se sere po nekim igračima koji se spominju. Treba diplomatski nastupiti ili ti kao iole normalna osoba po tom pitanju, ako ga neko pita za nekog igrača šta da kaže, ma goni ga u p.m. taj nema pojma ili da ne računa na njega kad ono taj isti sutra se proda u ligu 5 i ti ga Meša cuclaj jer si zalupio vrata guzicom svojim brzopletim izjavama. Ima tu paušalnih izajava tipa"pratimo ga" "zaniljiv je" "svakom igraču su vrata otovrena" prosto da se nebi ni na koga pokenjao. Uostalom šta fali pozvati Mahmutovića i Đurića momci bi bili osvježenje ali i pojačanje, zašto mučiti i bičevati npr. Džeko ili Ibiševića protiv nekih lakših protivnika gdje je utakmica već rješena. Ubaci svježu krv nek ti se glavni igrači malo odmore predahnu, ili npr. Štilić. Nema tu barem za sada nekog novog nositelja igra tipa Spahića, Pjanića ili Džeke ali već adekvatne zamjene istim su pojačanje evo već u pogledu da se nosioci nekad kada postoji mogućnost mogu odmoriti a da ne rizikuješ da će ti se igra potpuno raspasti jer si uveo zamjenu na pola sata. Ako npr. već Ibiševiću ne ide ima problema u formiu ili pak Džeko zar ne bi bilo loše dati prednost nekome kao Mahmutović ko neprestano trese mreže doduše u slabijoj ligi ali je vazda u formi pa makar to bila i prijateljska. Desnog beka skoro pa da i nemamo, Mujdžu jebu čovjek produžio ugovor a sada ne može da igra (jbg kakvo je to razmišljanje kluba ne znam ni ja sam), Vršajević se trudi ali je limitiran, u takvoj smo situaciji da čovejk počne ozbiljno razmišljati i o Matiću i o Sušiću (Mateo) o nekim drugim alternativama, lijevi bek nam je također klimav Kolašinac povriejđen Zukanović uvrijeđen Salihović svako malo povrijeđen i nije njegova pozicija. Tu nemaš puno izbora nego da razmišljaš i o igračima koji do jučer nisu bili ni na mapi.luckylaka wrote:Kritikovati I napadati selektora su dva razlicita pojmaza one koji to ne razumiju a kritikama su podlozni I selektori koji su osvajali svjetska I europska prvenstva sto bi Mesha bio izuzetak.Oni drugi pljuvaci oni ce se javiti sami kad docekaju trenutak a docekace.Naravno ja cu kritikovato odmah Meshu jer I samo prizivanje igraca za reprezentaciju kojih trenutno nema ni na mapi nije u redu.Kako ce nam onda ti pomoci ?
- Altsa
#933 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
bicakcic je jedini u formi od ovih nasih strucnjaka.duminjo wrote:Kontam par stranica da čitam, da vidim sta ima i ne mogu. Samo me zanima Jel selektor već dobio otkaz na forumu?
- luckylaka
#934 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ok.Znaci napokon si zakljucio da ja kritikujem I da ne napadam I vrijedjam Meshu.Bar smo se tu slozili.O izboru igraca naravno da Mesha odredjuje ali ovo sto vi(neki)na forumu pokusavate je iso ono sto se radilo bivsem.Konstantno se selektorima namecu svoji igraci ljubimci .Novi igraci koji trenutno zasluzuju poziv u reprezentaciju su po meni Zukanovic,Djuric,Mahmutovic,Vrancic,Cocalic mozda I Suljic.Al da ne komplikujem dalje sacekajmo spisak I vidjecemo sta je Mesha zabiljezio na svojoj turneji.Korisničkoime wrote:Koga to Meša priziva, jel ima potrebe da se sere po nekim igračima koji se spominju. Treba diplomatski nastupiti ili ti kao iole normalna osoba po tom pitanju, ako ga neko pita za nekog igrača šta da kaže, ma goni ga u p.m. taj nema pojma ili da ne računa na njega kad ono taj isti sutra se proda u ligu 5 i ti ga Meša cuclaj jer si zalupio vrata guzicom svojim brzopletim izjavama. Ima tu paušalnih izajava tipa"pratimo ga" "zaniljiv je" "svakom igraču su vrata otovrena" prosto da se nebi ni na koga pokenjao. Uostalom šta fali pozvati Mahmutovića i Đurića momci bi bili osvježenje ali i pojačanje, zašto mučiti i bičevati npr. Džeko ili Ibiševića protiv nekih lakših protivnika gdje je utakmica već rješena. Ubaci svježu krv nek ti se glavni igrači malo odmore predahnu, ili npr. Štilić. Nema tu barem za sada nekog novog nositelja igra tipa Spahića, Pjanića ili Džeke ali već adekvatne zamjene istim su pojačanje evo već u pogledu da se nosioci nekad kada postoji mogućnost mogu odmoriti a da ne rizikuješ da će ti se igra potpuno raspasti jer si uveo zamjenu na pola sata. Ako npr. već Ibiševiću ne ide ima problema u formiu ili pak Džeko zar ne bi bilo loše dati prednost nekome kao Mahmutović ko neprestano trese mreže doduše u slabijoj ligi ali je vazda u formi pa makar to bila i prijateljska. Desnog beka skoro pa da i nemamo, Mujdžu jebu čovjek produžio ugovor a sada ne može da igra (jbg kakvo je to razmišljanje kluba ne znam ni ja sam), Vršajević se trudi ali je limitiran, u takvoj smo situaciji da čovejk počne ozbiljno razmišljati i o Matiću i o Sušiću (Mateo) o nekim drugim alternativama, lijevi bek nam je također klimav Kolašinac povriejđen Zukanović uvrijeđen Salihović svako malo povrijeđen i nije njegova pozicija. Tu nemaš puno izbora nego da razmišljaš i o igračima koji do jučer nisu bili ni na mapi.luckylaka wrote:Kritikovati I napadati selektora su dva razlicita pojmaza one koji to ne razumiju a kritikama su podlozni I selektori koji su osvajali svjetska I europska prvenstva sto bi Mesha bio izuzetak.Oni drugi pljuvaci oni ce se javiti sami kad docekaju trenutak a docekace.Naravno ja cu kritikovato odmah Meshu jer I samo prizivanje igraca za reprezentaciju kojih trenutno nema ni na mapi nije u redu.Kako ce nam onda ti pomoci ?
-
Mustang1
#935 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Dana kada je izabran ovaj novi selektor i danas se ista rasprava vodi i isti ljudi je vode
Dajte im neku nagradu u pm zasluzili su 
- luckylaka
#936 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Bujrum ukljuci se u raspravu ako imas sta pametno na temu.Ovako trolas bezze.I nije od dana kada je izabran novi selector nego isti otprilike vode diskusije nekih 4-5 godina.Mustang1 wrote:Dana kada je izabran ovaj novi selektor i danas se ista rasprava vodi i isti ljudi je vodeDajte im neku nagradu u pm zasluzili su
-
Mustang1
#937 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
A ti si dobitnik glavne nagradeluckylaka wrote:Bujrum ukljuci se u raspravu ako imas sta pametno na temu.Ovako trolas bezze.Mustang1 wrote:Dana kada je izabran ovaj novi selektor i danas se ista rasprava vodi i isti ljudi je vodeDajte im neku nagradu u pm zasluzili su
- luckylaka
#938 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ma daj bolan ponasas se ko malo dijete .Toliko se stvari dogadja oko reprezentacije I igraca pa napisi nesto pametno.Mustang1 wrote:A ti si dobitnik glavne nagradeluckylaka wrote:Bujrum ukljuci se u raspravu ako imas sta pametno na temu.Ovako trolas bezze.Mustang1 wrote:Dana kada je izabran ovaj novi selektor i danas se ista rasprava vodi i isti ljudi je vodeDajte im neku nagradu u pm zasluzili su
Drago mi je da si se pronasao
-
Mustang1
#939 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
A sta se to desava ?
- luckylaka
#940 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Pa po meni neke znacajne stvari za reprezentaciju.Recimo Djuric zabi I asistirao,Zuka igrac utakmice,Cocalic u prvih 11,Visca zabio,Mujdza se vratio,Susic asistirao....Mustang1 wrote:A sta se to desava ?
-
samkoF
#941 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
luckylaka wrote:Kritikovati I napadati selektora su dva razlicita pojmaza one koji to ne razumiju a kritikama su podlozni I selektori koji su osvajali svjetska I europska prvenstva sto bi Mesha bio izuzetak.Oni drugi pljuvaci oni ce se javiti sami kad docekaju trenutak a docekace.Naravno ja cu kritikovato odmah Meshu jer I samo prizivanje igraca za reprezentaciju kojih trenutno nema ni na mapi nije u redu.Kako ce nam onda ti pomoci ?
Kako nema , pa vidjeces tek onda kad objavi spisak za utakmice, ne moze ti sad 2 mjeseca ranije poslati pozive igracima, a ljudi cudnih
- luckylaka
#942 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Prvo.Ne kontam o cemu pises.Kritika je normalna stvar to sto ti ne razlikujes kritiku I uvrede do tebe je.Drugo.Gdje ga ovdje poredim sa prethodnim .Umisljas sebi neke stvari.Trece.Selektori se ponekad I ne kritikuju zbog losih rezultata nego zbog nekih losih odluka sto je tebi opet strano.Cetvrto.Mesha najavljuje(tako novinari pisu)eventualni povratak Misketa a 90%javnosti ne zna uopste gdje je Miske,Mesha najavljuje I povratak Stevanovica koji nije koliko znam za Gyor ni poceo igrati a u Spaniji se pogubio totalno.Tebi je naravno ovo ok jer su igraci u top formi.Dakle kritikujem ono sto Mesha najavljuje a sto ne znaci da ce uraditi.Kapiras.samkoF wrote:luckylaka wrote:Kritikovati I napadati selektora su dva razlicita pojmaza one koji to ne razumiju a kritikama su podlozni I selektori koji su osvajali svjetska I europska prvenstva sto bi Mesha bio izuzetak.Oni drugi pljuvaci oni ce se javiti sami kad docekaju trenutak a docekace.Naravno ja cu kritikovato odmah Meshu jer I samo prizivanje igraca za reprezentaciju kojih trenutno nema ni na mapi nije u redu.Kako ce nam onda ti pomoci ?
Kako nema , pa vidjeces tek onda kad objavi spisak za utakmice, ne moze ti sad 2 mjeseca ranije poslati pozive igracima, a ljudi cudnihCuj on ce odmah kritikovati covjeka koji nije ni jednom okupio igrace to znaci da ga nema ni za sta prozivati al on ipak hoce I onda ga poredi sa pethodnikom koji nas jest odveo na svjetsko al je onda zato podbacio u kvalifikacijama za evropsko I skoro ih unistio a gdje smo mi favorite bili za prva dva mjesta I to ima itekako razloga I prostora za kritiku.Kad Mesa bude imao lose rezultate , ako bude imao , rezultate gdje kao favorite gubimo , normalno je da ce I njega kritikovati tad al sad vec kritikovati za nista je totlano van svake pameti.
-
samkoF
#943 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Korisničkoime wrote:Ma neka troši nek potroši i zadnju marku treba se Begićevoj tetki pare4 čuvat i ako mu šta ostane od tih putovanja treba ciganima podjeliti samo ništa lopovima u Savezu ne vraćati. Moćniji Savezi koji to, koliko to igrača ima npr. Low da gleda u inostranstvu ima dvojicu u Londonu i jednog u Interu koji je više klupa nego prvih 11, čovjek obiđe 75% sadašnjih i budući reprezentavtivaca u dva do tri kola Bundeslige.stranacc wrote:Ma normalno je da selektor hoda u zemljama gdje ima para. Kod nas nema para( ima malo nesto sto je susic za svog vakta obezbedio)
Nije to jeftino posaljes tipa da seta evropom . To mnogo mocniji savezi ne rade. Oni idu po maticnoj drzavi. Kad si vidio onog engleza da ide u spaniju na utakmicu.
Skauti su nekada trebali kad tv nije bio u upotrebi. Sta ce ti skaut vidjet sto ti ne mozes na tv?
To ti je ono komisija za ovo komisija za ono , nakaci se na pipu i uzivaj.
Ja cak ni pomocnog trenera ne bih imao . Koji ce ti kurac kad svakako nista i ne zna .
Ko et on ce nesta nauciti reprezentativce a trenira kozaru iz podgrmeca.
Sta se dzaba kurcimo da budemo normalniji od normalnih ....
Ako misliš da je za skautiranje dovoljna TV onda stvarno prijatelju ima na forumu možda prikladniji tema za tebe od fudbala.
Neki prvi utisak ok pogotovo jer te u prenosima jačih liga zasipaju statistikama ali za neke konkretne odluke....
Bože ljudi pa šta ja kome ovdje objašnjavam
hahahahahahaha pa I ja se pitam I to ti uzeo I ono ozbiljno objasnjavas kako je potrebno igrace tj potencijalne reprezentativce otici pogledati na licu mjesta, popricati s njima kao insan , dati im podrsku itd , moj korisnicki uzlaud trosis svoje vrijeme pisajuci nekom ko to nikad nije razumio niti ce ikad razumjeti o cemu se radi u fudbalu.Cim je to neko kritkovao , odmah ti je jasno s kim imas posla I koliko je sati
-
samkoF
#944 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
luckylaka wrote:Prvo.Ne kontam o cemu pises.Kritika je normalna stvar to sto ti ne razlikujes kritiku I uvrede do tebe je.Drugo.Gdje ga ovdje poredim sa prethodnim .Umisljas sebi neke stvari.Trece.Selektori se ponekad I ne kritikuju zbog losih rezultata nego zbog nekih losih odluka sto je tebi opet strano.Cetvrto.Mesha najavljuje(tako novinari pisu)eventualni povratak Misketa a 90%javnosti ne zna uopste gdje je Miske,Mesha najavljuje I povratak Stevanovica koji nije koliko znam za Gyor ni poceo igrati a u Spaniji se pogubio totalno.Tebi je naravno ovo ok jer su igraci u top formi.Dakle kritikujem ono sto Mesha najavljuje a sto ne znaci da ce uraditi.Kapiras.samkoF wrote:luckylaka wrote:Kritikovati I napadati selektora su dva razlicita pojmaza one koji to ne razumiju a kritikama su podlozni I selektori koji su osvajali svjetska I europska prvenstva sto bi Mesha bio izuzetak.Oni drugi pljuvaci oni ce se javiti sami kad docekaju trenutak a docekace.Naravno ja cu kritikovato odmah Meshu jer I samo prizivanje igraca za reprezentaciju kojih trenutno nema ni na mapi nije u redu.Kako ce nam onda ti pomoci ?
Kako nema , pa vidjeces tek onda kad objavi spisak za utakmice, ne moze ti sad 2 mjeseca ranije poslati pozive igracima, a ljudi cudnihCuj on ce odmah kritikovati covjeka koji nije ni jednom okupio igrace to znaci da ga nema ni za sta prozivati al on ipak hoce I onda ga poredi sa pethodnikom koji nas jest odveo na svjetsko al je onda zato podbacio u kvalifikacijama za evropsko I skoro ih unistio a gdje smo mi favorite bili za prva dva mjesta I to ima itekako razloga I prostora za kritiku.Kad Mesa bude imao lose rezultate , ako bude imao , rezultate gdje kao favorite gubimo , normalno je da ce I njega kritikovati tad al sad vec kritikovati za nista je totlano van svake pameti.
Al covjece tvrdoglavi , kakvih "losih odluka" pa covjek jos nikog nije pozvao , gdje tu uopste imaju ikakve odluke.Normalno da je svak podlozan kritikama al ti se naletio pred rudu, covjeka ne mozes kritikovati kad nije ni krenuo prakticno sa radom.Nabrajas te igrace a sigurno ce pozvati sve te naborjae vec za prvu utakmicu I za austriju , ja sam siguran u to da ce tu biti I djuric I mahmutovic I vrancic I zukanovic I cocalic, et zivi bili pa vijedjela , sta ces onda reci kad vidis ih na spisku, onda ces ovo sve pojesti sto sad unaprijed izvjaljujes , al nista novo gutao si ti vec dosad svoje bljuvotine vise puta.Jos nesto , ti ne shvatas jer si tvrdoglav I zatucan da on ne zove Misketa nego jednostavno nece da ga se odrkene, to ti je etika sportska koju tvoj miljenik nije imao pa je isto tao jeo svoja sranja koja je unaprijed izjavljivao isto tako kao I ti , zato ga I razumijes.Da ne nabrajamo koja svoja sranja je jeo samo cu reci imena Kolasinac,Spahic,Ibricic, Prcic itd sve ih unaprijed tjerao pa opet zvao , bas imate isti mentalitet iako si ti iz Krajine kao I ja a on iza zavidovica al nema to veze seljak je seljak odkale god bio sa takvim mentalnim sklopom koji ne vidi dalje od nosa.
- luckylaka
#945 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Moj ,,Samko,,gubis se u svojim postovima.Ja maloprije prizivam Djurica ,Zuku I ostale u reprezentaciju a ti mi nabijas nesto suprotno.Drugo.Ako je sportska etika pozvati Misketa red je pozvati I Muslimovica,Sergeja ipak je etika u pitanju.O bivsem sve je receno ne ulazim u polemiku .
-
samkoF
#946 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Prvo u tome I jest poenta sto ih ti prizivas al radis cega ( tvrdis unaprijed da ih mesa nece pozvati il sta) a Mesa ih je vec obisao , gledao uzivo I sigurno ce ih pozvati a ti kritikujes trenera da ne poziva a jos nije ni doslo do tog momenta , prozivas ga da bezveze trosi pare obilazeci te igrace koje si TI nabrojao I kazes meni ja se gubim.Hahahahahaha, stvarno smjesno.A drugo Muslimovic nije igrao vec 2 il 3 zadnja kvalifikaciona ciklusa I gdje ce ona njega pozivati a miske je bio jedan od najboljih nasih igraca u zadnjim kvalifikacijama I tebi to isto cim kazes red je I sportska etika pozvati I muslimovica?????? Nidje veze zbilja , ti si od logike skrenuo skroz na neki drugi put , veze ti s logikom nemas jarane.luckylaka wrote:Moj ,,Samko,,gubis se u svojim postovima.Ja maloprije prizivam Djurica ,Zuku I ostale u reprezentaciju a ti mi nabijas nesto suprotno.Drugo.Ako je sportska etika pozvati Misketa red je pozvati I Muslimovica,Sergeja ipak je etika u pitanju.O bivsem sve je receno ne ulazim u polemiku .
- luckylaka
#947 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
samkoF wrote:Prvo u tome I jest poenta sto ih ti prizivas al radis cega ( tvrdis unaprijed da ih mesa nece pozvati il sta) a Mesa ih je vec obisao , gledao uzivo I sigurno ce ih pozvati a ti kritikujes trenera da ne poziva a jos nije ni doslo do tog momenta , prozivas ga da bezveze trosi pare obilazeci te igrace koje si TI nabrojao I kazes meni ja se gubim.Hahahahahaha, stvarno smjesno.A drugo Muslimovic nije igrao vec 2 il 3 zadnja kvalifikaciona ciklusa I gdje ce ona njega pozivati a miske je bio jedan od najboljih nasih igraca u zadnjim kvalifikacijama I tebi to isto cim kazes red je I sportska etika pozvati I muslimovica?????? Nidje veze zbilja , ti si od logike skrenuo skroz na neki drugi put , veze ti s logikom nemas jarane.luckylaka wrote:Moj ,,Samko,,gubis se u svojim postovima.Ja maloprije prizivam Djurica ,Zuku I ostale u reprezentaciju a ti mi nabijas nesto suprotno.Drugo.Ako je sportska etika pozvati Misketa red je pozvati I Muslimovica,Sergeja ipak je etika u pitanju.O bivsem sve je receno ne ulazim u polemiku .
Napisao danas pa ne vidim potrebu da ti se pravdamluckylaka wrote:Pa po meni neke znacajne stvari za reprezentaciju.Recimo Djuric zabi I asistirao,Zuka igrac utakmice,Cocalic u prvih 11,Visca zabio,Mujdza se vratio,Susic asistirao....Mustang1 wrote:A sta se to desava ?
- SkyLimit
#948 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Baždarević mi djeluje kao trener modernih shvatanja, mislim da će on početi sa prilagođavanjem igre naše reprezentacije savremenim tokovima.
Više te u vrhunskom fudbalu niko ne pita koliko nešto dobro možeš uraditi, već koliko brzo. Sve se svodi na trčanje i kondiciju, pokrivanje što većeg dijela terena, od svakog igrača se očekuje da se vraća i učestvuje i u odbrani.
Džabe ti danas sve znanje sa loptom, ako ti nisu u stanju zaganjati protivničke igrače kad oni imaju loptu u nogama.
Bešić, Pjanić = savremeni igrači
Misimović, Štilić, Medunjanin, Ibričić = pregazilo ih vrijeme
Danas jedna ozbiljna ekipa može u najboljem slučaju priuštiti jednog takvog na terenu, a naš prethodni selektor ih je znao po trojicu staviti u prvu postavu.
Više te u vrhunskom fudbalu niko ne pita koliko nešto dobro možeš uraditi, već koliko brzo. Sve se svodi na trčanje i kondiciju, pokrivanje što većeg dijela terena, od svakog igrača se očekuje da se vraća i učestvuje i u odbrani.
Džabe ti danas sve znanje sa loptom, ako ti nisu u stanju zaganjati protivničke igrače kad oni imaju loptu u nogama.
Bešić, Pjanić = savremeni igrači
Misimović, Štilić, Medunjanin, Ibričić = pregazilo ih vrijeme
Danas jedna ozbiljna ekipa može u najboljem slučaju priuštiti jednog takvog na terenu, a naš prethodni selektor ih je znao po trojicu staviti u prvu postavu.
- shake69
#949 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Mehmed u ponedjeljak salje pozive za Andoru i Austriju. Od novih, ocekujem Vrancica, Djurica i Cocalica, ako je suditi po izjavama u medijima, te povratak Zukanovica. Otprilike, to bi bilo to i mozda na golmanskoj poziciji da sansu nekom novom (Sehic, Buric).
- SkyLimit
#950 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Vrančiću Fifa još nije odobrila da nastupa za nas. On i savez su svoje odradili, sada se čeka samo zeleno svjetlo od Fife, ali njega još nema.
S druge strane Martić nema ama baš nikakvog dokumenta koji ga povezuje sa BiH uopće, sve i da on zaista želi igrati za nas i sutra pokrene proceduru, to će potrajati mjesecima.
S druge strane Martić nema ama baš nikakvog dokumenta koji ga povezuje sa BiH uopće, sve i da on zaista želi igrati za nas i sutra pokrene proceduru, to će potrajati mjesecima.