Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post Reply
sanjin_1

#926 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
kopijas34 wrote:Pricajte vi sta hocete....

Ali po moj osjecaju TRECI samo sto nije. Najpoduzetniji su Hrvati a i imaju violetu tako da... Zeznuti su oni; nemojmo ih podcjenjivati. :D
Nisi bio zimi u Jablanici a pogotovo istoćnom dijelu Mostara. Da vidiš tu poduzetništva.
A tek u Opuzenu po plantažama..sve "legitmni" poduzetnici :lol: :lol:
Poduzimaju dikele samo tako...

Vego, krvi ti iz nosa što sakrivate dikele kad stopirate na Buni ? Svaki put kad vas to pitam nekako mi izbjegavate odgovor..."pa znaš neće niko da stane, misle ispksinit ćemo auto" a najbolja mi je ona " ma nije to moje, ja samo ponio komšiji, znaš on je dole na rađi a na staroj mu neki dan puko držak"...
Samo bRezveze trćite pod nadvožnjak kad vam neko stane...šta se bola stidite ? Dikelanje je pošten posao. Nemate razloga za stid
Leo_alfa

#927 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Leo_alfa »

A sta bi trebali uraditi?
BHCluster

#928 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by BHCluster »

Hafis wrote:
kopijas34 wrote:Pricajte vi sta hocete....

Ali po moj osjecaju TRECI samo sto nije. Najpoduzetniji su Hrvati a i imaju violetu tako da... Zeznuti su oni; nemojmo ih podcjenjivati. :D
Nisi bio zimi u Jablanici a pogotovo istoćnom dijelu Mostara. Da vidiš tu poduzetništva.
Da nisi isao po koju kozu mozda, ili volis samo sanske koze?
Streptokok

#929 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Streptokok »

BHCluster wrote:
izgleda da je malo stidljiv na tu temu.
BHCluster

#930 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by BHCluster »

Streptokok wrote:
BHCluster wrote:
izgleda da je malo stidljiv na tu temu.
Svako ima neku zanimaciju kolega hafis voli kundachiti sanske koze, to je mozda norma u sredini iz koje dolazi.
Streptokok

#931 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Streptokok »

.
Last edited by Streptokok on 04/02/2015 19:11, edited 1 time in total.
BHCluster

#932 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by BHCluster »

Streptokok wrote: ali eto ja bi volio razjasniti zasto se odlucio bas na sanske koze. Sta fali, recimo, visećim kozama?
Slusaj kolega ja i ti o tome mozemo samo nagadjati, ali kolega hafis zna zasto. :izet:
tandmand

#933 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by tandmand »

Da li bi ovim Lijanovicevim radnicima bilo mozda bolje u Trecem?
Gazde jesu poduzetne ali njihovim radnicima preostaje prosvjedovati.
Prosvjed u Širokom: Lijanovićevi radnici nakon godinu dana hoće plaće

Više od stotinu bivših radnika tvrtke Lijanovići u petak ujutro prosvjedovalo je ispred sjedišta tvrtke gdje su iskazali svoje nezadovoljstvo i, kako oni kažu, nanesenu nepravdu od vlasnika tvrtke.
Traže isplatu zaostalih plaća, a jedan ogorčeni radnik za Bljesak.info kazao je da neki od njegovih kolega nisu primili čak šesnaest plaća!
''U proteklih 12 mjeseci nitko od nas nije primio plaću, tek povremeno bi nam isplatili mizerne iznose u vidu dnevnica,'' priča nezadovoljni radnik.
Prema njihovim riječima, Lijanovići nisu već dvanaest godina uplatili radni staž svojim radnicima, a ovih dana se proširila priča da će Lijanovići svoju posrnulu tvrtku iznajmiti Turcima.
Kako doznaje Bljesak.info, riječ je o dotičnom Sadiku koji je već doveo desetke svojih radnika te im osigurao smještaj u Širokom Brijegu.

Na prosvjedu se se okupili radnici, vozači, skladištari i prerađivači iz Lijanovićevih tvrtki Junita, Alpen Mit, ZDI Produkt, Laktat...
Drugi pak radnik za Bljesak.info rekao je da su se bivši djelatnici dogovorili s Lijanovićima da im se zaostale plaće isplaćuju od najma koji Turci budu plaćali, no posljednje informacije govore da su im Lijanovići ponudili da će im mjesečno isplaćivati svu dobit koju ostvare. No, problem je u tome što onu veoma lako mogu prikazati manji prihod.
Prosvjednici su se oko 13:00 sati premjestili ispred kuće Jerke Ivankovića Lijanovića, a u blizini nje se nalazi i kuća brata Mladena. Ubrzo se prosvjednicima obratio Mladen Ivanković Lijanović koji je radnike zamolio da svoja prava traže negdje drugdje jer u kući mu se nalazi otac koji je lošeg zdravstvenog stanja, doznaje Bljesak.info.
Radnici su se nakon toga mirno razišli, a novi prosvjed najavili su za ponedjeljak, 15. prosinca u 7:00 sati ispred središta tvrtke Lijanovići na Visokog Glavici u Širokom Brijegu.
Inače, Jerko Ivanković Lijanović zakazo je povodom prosvjeda konferenciju za medije u 15:00 sati.
Hafis

#934 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Hafis »

Ako ništa, dobra vijest je da Turci ulažu i u krajeve s hrvatskom većinom.
sarajlija80

#935 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by sarajlija80 »

Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Mogu samo jedno uzeti puske u ruke i krenuti u oslobadanje bosanske zemlje sa braom hrvatima od valsina i protjerati ih jednom za uvjek preko drine dje im je mjesto .
Hafis

#936 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Hafis »

Duboka je voda Drina.....
sanjin_1

#937 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by sanjin_1 »

dUm wrote:
sanjin_1 wrote:
Hafis wrote: A tek u Opuzenu po plantažama..sve "legitmni" poduzetnici :lol: :lol:

Vego, krvi ti iz nosa što sakrivate dikele kad stopirate na Buni ? Svaki put kad vas to pitam nekako mi izbjegavate odgovor..."pa znaš neće niko da stane, misle ispksinit ćemo auto" a najbolja mi je ona " ma nije to moje, ja samo ponio komšiji, znaš on je dole na rađi a na staroj mu neki dan puko držak"...
Samo bRezveze trćite pod nadvožnjak kad vam neko stane...šta se bola stidite ? Dikelanje je pošten posao. Nemate razloga za stid
Ko o čemu , patuljak o dikeli :evil:
Koji si ti Tupko,Kijavko ili Stidljivko?
Iako će većina pomisliti da si Tupko, ja ipak mislim da si Stidljivko. Jelde da sam u pravu? :izet:
E nek si mi reko..svaka ti dala..
evo je majstore samo za tebe i ekipu..
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... nziege.jpg
sanjin_1

#938 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by sanjin_1 »

sanjin_1 wrote:
dUm wrote:
sanjin_1 wrote: A tek u Opuzenu po plantažama..sve "legitmni" poduzetnici :lol: :lol:

Ko o čemu , patuljak o dikeli :evil:
Koji si ti Tupko,Kijavko ili Stidljivko?
Iako će većina pomisliti da si Tupko, ja ipak mislim da si Stidljivko. Jelde da sam u pravu? :izet:
E nek si mi reko..svaka ti dala..
evo je majstore samo za tebe i ekipu..
Image

:lol: :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#939 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» sarajlija80

2 mjeseca
DeutscheAusweis

#940 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by DeutscheAusweis »

Hafis wrote:Duboka je voda Drina.....
Za ovakav odgovor na ovakvu temu bi na svakom normalnom portalu dobio šut-kartu, a "live" šaku u nos... ali sreća, pa si samo mali jado na još jadnijem prostoru sa kojag odašiljaš svoje ljigave misli.

pljuc...
Hafis

#941 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Hafis »

Mišu, a onaj post @ sarajlije80 - ''Mogu samo jedno uzeti puske u ruke i krenuti u oslobadanje bosanske zemlje sa braom hrvatima od valsina i protjerati ih jednom za uvjek preko drine dje im je mjesto'' ........i to ti je normala.
Izgleda da te u mejtefu nisu učili što je podjebavanje malih šovinista

I sad ne znam što bih s tobom tako neuroznim?
Ovako ćemo: Za tako glupe izjave slijedi rutinska sankcija - jado od 189 cm iz najljepšeg i najperspektivnijeg dijela ove zemlje stavlja te u filter s ostalim malim dosadnim šovinistima.
Pa te obiđem za mjesec dana da vidim jesi li malo uznapredovao u ponašanju...i tko zna, možda bude amnestija :novine:
DeutscheAusweis

#942 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by DeutscheAusweis »

Hafis wrote:Mišu, a onaj post @ sarajlije80 - ''Mogu samo jedno uzeti puske u ruke i krenuti u oslobadanje bosanske zemlje sa braom hrvatima od valsina i protjerati ih jednom za uvjek preko drine dje im je mjesto'' ........i to ti je normala.
Izgleda da te u mejtefu nisu učili što je podjebavanje malih šovinista

I sad ne znam što bih s tobom tako neuroznim?
Ovako ćemo: Za tako glupe izjave slijedi rutinska sankcija - jado od 189 cm iz najljepšeg i najperspektivnijeg dijela ove zemlje stavlja te u filter s ostalim malim dosadnim šovinistima.
Pa te obiđem za mjesec dana da vidim jesi li malo uznapredovao u ponašanju...i tko zna, možda bude amnestija :novine:
A tebe haman u dvije škole pod jednim krovom, nisu naučili da se suzdržavaš glupih ljudi i njhovih komentara...nego im uzvraćaš sa još glupljim.

Pljucc i na filter.. i na kozojebsku glavu direkt u čelo bez saginjanja..

PS: Izvinjavam se svim hobitima...
kopijas34

#943 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by kopijas34 »

Imali treceg zna'l neko?
dpjokala26

#944 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by dpjokala26 »

sarajlija80 wrote:Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Mogu samo jedno uzeti puske u ruke i krenuti u oslobadanje bosanske zemlje sa braom hrvatima od valsina i protjerati ih jednom za uvjek preko drine dje im je mjesto .
:run:
Streptokok

#945 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Streptokok »

dpjokala26 wrote:
sarajlija80 wrote:Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

:run:
ne kontam u čemu je tačno problem. Odbrana države je obaveza svakog patriote, i moralna i zakonska. čak šta više, propisana je i kazna zatvora ko izbjegava tu dužnost. Prema tome, kao sto su i do sada, i tada bi patriote uzele puske u ruke. I dok je njih biće i bosne. Bez obzira šta njeni neprijatelji pričali.
Sretno i poselami hafisa, i priupitaj ga imal kakav papkar na belegiju.
kopijas34

#946 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by kopijas34 »

Bit ce treci od drugoga veci..
dudlov

#947 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by dudlov »

vrijeme koje dolazi će dati odgovor na naslov teme. e sad kad će to biti, to niko ne zna.
prog321

#948 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by prog321 »

dudlov wrote:vrijeme koje dolazi će dati odgovor na naslov teme. e sad kad će to biti, to niko ne zna.
Bit ce onda kada Srbi odluce da ne zive zapadno od Drine.
dudlov

#949 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by dudlov »

prog321 wrote:
dudlov wrote:vrijeme koje dolazi će dati odgovor na naslov teme. e sad kad će to biti, to niko ne zna.
Bit ce onda kada Srbi odluce da ne zive zapadno od Drine. :-D
to je jedna od opcija a ima ih još, jer vrijeme ni za koga ne radi. rahat patnja ne daje rezultate, dodik se otcjepljuje 8 godina, hrvati prave treći od a svi ko pokvaren sat, sve se ko nešto vrte a vazda na istom mjestu. :D
DoZeN

#950 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by DoZeN »

BIH se nece raspasti,ali ce se nastaviti zivjeti sa RS,jer orgomna vecina Srba zeli RS
Post Reply