Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Locked
reis1

#926 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by reis1 »

exliberal-ex wrote:
reis1 wrote:

Pa normalno da mi se stisne oko srca kad vidis sirotinju i fukaru koja je zijanila, a da nije ni znala za sto je zijanila.

Za razliku od nas, koji smo se borili da SRBiH dobije jos visi status, drzavnosti i nezavisnosti, od cega bi svi stanovnici Sarajeva kao glavnog grada pogotovo imali veliku dodatnu vrijednost, oni se borili kontra sebe, da degradiraju svoj status sa SRBiH na to da postanu provincija Srbije. Naposljetku, nakon sto su izginuli, Srbija se popisala po njima i prodala ih za flasu viskija, stavila im do znaja koliko su im biti. Nesretnici i dan danas ne razumiju...

Sto neko rece, Srbi koji su ostali u Sarajevu, jest da su ko i mi trpili granate, ali naposljetku najbolje su prosli. Da su otisli pod Radovana, prvo najprije velika vjerovatnoca da bi zavrsili na ovoj gore sliki, drugo hebala bi ih i Srbija jer bi morali otici na kraju iz Sarajeva, trece morali bi dovijeka trpiti spoznaju da zive na 5 minuta od glavnog grada drzave, sa svim vrijednostima koje to nosi, a ne mogu pripadati tom gradu osim da sami sebi pljunu u lice jer su ispali budale u proslom ratu.

I sad ih jos zloupotrebljava mesar iz Laktasa, za svoje usko politikantske ciljeve. Normalno da su ti Srbi po Lukavici nesretnici sa kojima mozes suosjecati.
Jah ja kad pogledam groblje kovaci srce mi se stisne kad vidim su onu sirotinju koja je izginula ko topovsko meso da bi par probranih mogao da uziva u drzavi.....da be reise mani mi suplje...ja sam ostao u Sarajevu cijeli rat naivno vjerujuci da nece biti rata, da te prvi komsija koji se pozdravljao I pio kafu sa starim nece doci I pokucat na vrata...da me nece vodit na razgovore sto sam ostao svoj na svome , na kraju krajeva da necu trazit familiju po jarcima ili po zatvorima ....I kao slag na tortu sve to pod budnim okom nekog seljaka sa romanije koji je sjeo na pamsa litrom brlje pa sarafa po gradu...ili se konta dali da ustane pa da opali koju granatu cisto da "nam pamet razvuce".....da sam znao pobjego bi prvi dan al jebiga tako mi grah pao ali zato nas ima sad bruka po zapadnim zemljama..nikad nije kasno...al sve to nema veze sa ovim krstom...sad imamo dvije solucije sa srpske strane, taj nazovi krst ce ili sam pasti (ili ce ga neko oborit) I na tome ce se zavrsit ili ce oni sa pala I lukavice fakat napravit krstinu gdje ce obiljezit tih fantomskih 6000 poginulih a samo uzinat bosnjacima ( jebe se njima za mrtvim)
sa sarajevske strane imamo isto tako dvije solucije....neko ce ici da srusi taj krst I bit ce proglasen herojem dok srbi neurade nesto sto sam gore vec napisao....ili ce sarajevska strana prihvatit da su I srbi ubijani u sarajevu "onako" pa ce napravit neko spomen obiljezje za njih I tak zacepit usta seljacima sa pala ( za pocetak nesto bi se moglo napravit za one nastradeale na kazanima)
Naravno da se covjeku srce stegne za svakog nastradalog, pogotovo onima koji u svojoj obitelji na Kovacima ili Zejtinliku imaju clanove svoje najblize obitelji, medju kojima sam i ja.

Medjutim, ja sada kada hodam Sarajevom, pa prodjes pored americke, engleske, turske, saudijske, itd itd ambasade, kada popijes zuju sa predsjednikom drzave na Trgu, drzave koja ima stolicu u UN za 4 miliona Bosanaca pored stolice jedne npr. Kine koja ima 1,4 milijarde Kineza, i mnoge druge stvari, shvatis da su ti nasi sa Kovaca nama ostavili jedno bogatstvo koje je mnogo vece od te poslijeratne korupcije i kriminala. K i k ce proci, prije ili kasnije, no bogatstvo drzavnosti ce ostati.

A onda kad uzmes neku obitelj koja ima nekog na Zejtinliku, pa provuces kroz iste parametre, dodjes do zakljucka kroz koju su oni prevaru prosli. Znaci izginuli ljudi za nista, za degradaciju svog statusa od onog kakvog su imali u Sa prije rata. Sami htjeli to, da budu provincija covjece...

Pa u tom kontekstu, te bandere, sto u stvari nije krst vec kokarda, zamisli koje je tek to pisanje po Srbima u ist. Sarajevu, od strane istih ili slicnih onima koji su ih odveli u nesrecu? Mi smo i dobili nekakvo bogatstvo iz te nesrece, a oni nista, izgubili i ono sto su imali.
reis1

#927 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by reis1 »

exliberal-ex wrote:Reise....koliko cjenis svoje pravoslavne sugradjane pokazuje kako ih zoves
Nekoristis oficijalni naziv za taj narod, koji je I u ustavu, nego ih nazivas bosnjacima pravoslavne vjeroispovjesti...uh sto me to vrati na 92...nisi ti srbin ti si bosanac pravoslavac....

ps

a u sarajevu niko nehoda podignute glave...pogotovo ne ti tvoji bosnjaci pravoslavci :wink:

Varas se. Kada kazem Bosnjak pravoslavac, iliti Bosanac pravoslavac, ja zaista ukazujem najvisi respekt spram onih kojima to kazes. Cim prije zato sto je srednjevijekovna kraljevina Bosna furala tu neku svoju slavensku, pravoslavnu crkvu. A pogotovo zato sto su 1943. SRBiH ustanovili vecinski pravoslavci, i napenalili srpskog kralja u London, a KSHS u "ropotarnicu povijesti". :D

Ne sporim ja nikom da bude npr. Srbi po nacionalnosti, ali brate posteno govoreci, da je to promasen koncept u Bosni, jeste. Da ne trkeljamo bezze, tako je. Ne donosi nista dobro ni nama u Bosni, a bogami ni onima u Shumadiji koji tako misle. Vec vidjeno tri puta dosada.
MuaDib

#928 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by MuaDib »

@reis1 klasični primjer bošnjačkog Šešelja, bez ikakvog poštovanja prema uništenim životima, zarad imaginacije od države i nacije.
Stjui

#929 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Stjui »

eto vam g.reise.na kraju vas srbi prozvaše zločincem (šešeljem) :lol:
Bodkin wrote: i ja se smijem kladiti da vas dvojica nemate zajedno iq veci od 90. isto tako se smijem kladiti da vas dvojica ne glasate ovdje pa vas boli kurac za nadolazece izbore
ne vrijeđajte kolege forumaše i lijepo se ponašajte,g.bodkin :roll: ...i da,obje opklade gubite,bar što se mene tiče :kakoste:
reis1

#930 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by reis1 »

Stjui wrote:eto vam g.reise.na kraju vas srbi prozvaše zločincem (šešeljem) :lol:
Bodkin wrote: i ja se smijem kladiti da vas dvojica nemate zajedno iq veci od 90. isto tako se smijem kladiti da vas dvojica ne glasate ovdje pa vas boli kurac za nadolazece izbore
ne vrijeđajte kolege forumaše i lijepo se ponašajte,g.bodkin :roll: ...i da,obje opklade gubite,bar što se mene tiče :kakoste:

Jep... ja ih ovdje branim, a oni i dalje hoce Radovana i selo-veselo. Indoktrinacija na max.
reis1

#931 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by reis1 »

MuaDib wrote:@reis1 klasični primjer bošnjačkog Šešelja, bez ikakvog poštovanja prema uništenim životima, zarad imaginacije od države i nacije.

Ne znam brate, ja kad prodjem Saraj'vom pored zgrada tih institucija, americke i drugih ambasada, predstavnistava za BiH raznoraznih kompanija, itd itd nikako mi to ne djeluje kao imaginacija drzave i nacije. Stavise, moze se cak i rukom opipati te institucije, ako mislis da sanjas.

I zasto bih ja bio Seselj sto zelim da i nasi pravoslavci iz istocnog Sarajeva, iako su prije bili zavedeni, danas na 5 minuta od svog doma uzivaju iste privilegije kao i mi u zapadnom Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Pa bolje im je to neg da za svaku sitnicu moraju ici u Beograd 600km udaljen odavde.
dalje

#932 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by dalje »

reis1 wrote:
MuaDib wrote:@reis1 klasični primjer bošnjačkog Šešelja, bez ikakvog poštovanja prema uništenim životima, zarad imaginacije od države i nacije.

Ne znam brate, ja kad prodjem Saraj'vom pored zgrada tih institucija, americke i drugih ambasada, predstavnistava za BiH raznoraznih kompanija, itd itd nikako mi to ne djeluje kao imaginacija drzave i nacije. Stavise, moze se cak i rukom opipati te institucije, ako mislis da sanjas.

I zasto bih ja bio Seselj sto zelim da i nasi pravoslavci iz istocnog Sarajeva, iako su prije bili zavedeni, danas na 5 minuta od svog doma uzivaju iste privilegije kao i mi u zapadnom Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Pa bolje im je to neg da za svaku sitnicu moraju ici u Beograd 600km udaljen odavde.
Ma nek si se ti docepao glavnog grada, Zapadnog Sarajeva :lol: a ostatak BiH ko hebe.
Nadam se da ce ti Srbi dici krstacu od 50m :thumbup:
reis1

#933 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by reis1 »

dalje wrote:
reis1 wrote:

Ma nek si se ti docepao glavnog grada, Zapadnog Sarajeva :lol: a ostatak BiH ko hebe.
Nadam se da ce ti Srbi dici krstacu od 50m :thumbup:
:D

Ja sam saandzo koji je Saraj'vo oslobodio 2003. I sta mi ko moze, sta??? :D

Mi sandze kokarde rjesavamo macolama, i sta nam ko moze, sta??? :oops:
L u c i f e r

#934 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by L u c i f e r »

soukbunar wrote:kako se polahko neki otkrivaju, a sve ko glume toleranciju, pomirljivi tonovi, priča o tome kako ne treba paničiti zbog krsta a sutra bi puštali guslarske pjesme da se čuju do skenderije. :-)
Šta fali, jedan od tradicionalnih instrumenata BiH? :)
reis1

#935 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by reis1 »

L u c i f e r wrote:
soukbunar wrote:kako se polahko neki otkrivaju, a sve ko glume toleranciju, pomirljivi tonovi, priča o tome kako ne treba paničiti zbog krsta a sutra bi puštali guslarske pjesme da se čuju do skenderije. :-)
Šta fali, jedan od tradicionalnih instrumenata BiH? :)
Meni od tih subkulturnih instrumenata, da ne lazem, ipak bolje zvuci frula i harmonika. Npr.

L u c i f e r

#936 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by L u c i f e r »

De gustibus non disputandum est. :plete:
reis1

#937 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by reis1 »

L u c i f e r wrote:De gustibus non disputandum est. :plete:
Jawohl, naturlich!
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#938 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by dr.gog »

Ne znam ljudi...bilo bi dobro da ovo sve prođe kao nekom čarolijom. Ali neće.

Probajte imati malo respekta barem na forumu..čisto za promjenu. Od nekih postova se ježim :(
celava_dlaka

#939 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by celava_dlaka »

Image
HM 2011

#940 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by HM 2011 »

celava_dlaka wrote:Image

DOdo nosi korzet - dodo nosi korzet.....
archi_a

#941 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by archi_a »

heheheheh, istinita slika. ;)
smijesni_ste

#942 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by smijesni_ste »

A eto mi smo Monte Karlo valjda :D
Danguba

#943 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Danguba »

Image

Hocu ovo za avatar. :oops:
Kat

#944 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Kat »

Damir Nikšić o krstu na Zlatištu: Spomenik hrabrom snajperisti
exliberal-ex

#945 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by exliberal-ex »

reis1 wrote:

Naravno da se covjeku srce stegne za svakog nastradalog, pogotovo onima koji u svojoj obitelji na Kovacima ili Zejtinliku imaju clanove svoje najblize obitelji, medju kojima sam i ja.

Medjutim, ja sada kada hodam Sarajevom, pa prodjes pored americke, engleske, turske, saudijske, itd itd ambasade, kada popijes zuju sa predsjednikom drzave na Trgu, drzave koja ima stolicu u UN za 4 miliona Bosanaca pored stolice jedne npr. Kine koja ima 1,4 milijarde Kineza, i mnoge druge stvari, shvatis da su ti nasi sa Kovaca nama ostavili jedno bogatstvo koje je mnogo vece od te poslijeratne korupcije i kriminala. K i k ce proci, prije ili kasnije, no bogatstvo drzavnosti ce ostati.

A onda kad uzmes neku obitelj koja ima nekog na Zejtinliku, pa provuces kroz iste parametre, dodjes do zakljucka kroz koju su oni prevaru prosli. Znaci izginuli ljudi za nista, za degradaciju svog statusa od onog kakvog su imali u Sa prije rata. Sami htjeli to, da budu provincija covjece...

Pa u tom kontekstu, te bandere, sto u stvari nije krst vec kokarda, zamisli koje je tek to pisanje po Srbima u ist. Sarajevu, od strane istih ili slicnih onima koji su ih odveli u nesrecu? Mi smo i dobili nekakvo bogatstvo iz te nesrece, a oni nista, izgubili i ono sto su imali.
E moj reise....tebi je fino sto mozes da prodjes pored americke ili turske ambasade I da dotaknes zid......ja jos uvijek nemogu da skontam jel se ti ovo zajebavas ili si mrtav ozbiljan....koliko je tebi godina matere ti?
Sarajevo je bio mali fini grad I bez tih silnih ambasada, I meni je bilo sasvim fino zivjet u njemu I bez njih. Sad sto ih ima I sto sve te ambasade kroje politiku ove jebene drzave je pravo uspjeh za pohvalit se...pravi je uspjeh sto sad grad sve vise lici na Kalkutu nego na neki evropski grad, gdje se prave trzni centri ko da ima 4 miliona u Sarajevu samom a pored istih tih centara imas stracare gdje ljudi zive ko da je pocetak 20 vjeka...I to je tebi neki uspjeh....e pa stvarno

ps
ta stolica sto je u UN I sto ispred nje pise Bosna I Hercegovina...pa vidis ta stolica je stolica BiH ne bosanaca nego bosnjaka, srba I hrvata....
Darkstorm

#946 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Darkstorm »

exliberal-ex wrote:
reis1 wrote:

E moj reise....tebi je fino sto mozes da prodjes pored americke ili turske ambasade I da dotaknes zid......ja jos uvijek nemogu da skontam jel se ti ovo zajebavas ili si mrtav ozbiljan....koliko je tebi godina matere ti?
Sarajevo je bio mali fini grad I bez tih silnih ambasada, I meni je bilo sasvim fino zivjet u njemu I bez njih. Sad sto ih ima I sto sve te ambasade kroje politiku ove jebene drzave je pravo uspjeh za pohvalit se...pravi je uspjeh sto sad grad sve vise lici na Kalkutu nego na neki evropski grad, gdje se prave trzni centri ko da ima 4 miliona u Sarajevu samom a pored istih tih centara imas stracare gdje ljudi zive ko da je pocetak 20 vjeka...I to je tebi neki uspjeh....e pa stvarno

ps
ta stolica sto je u UN I sto ispred nje pise Bosna I Hercegovina...pa vidis ta stolica je stolica BiH ne bosanaca nego bosnjaka, srba I hrvata....

Ti veze nemas sta si procitao, ali si se uhvatio pametovati.To je bitno.
Nomo

#947 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Nomo »

exliberal-ex wrote:
reis1 wrote:

Sarajevo je bio mali fini grad I bez tih silnih ambasada, I meni je bilo sasvim fino zivjet u njemu I bez njih.
Sad sto ih ima I sto sve te ambasade kroje politiku ove jebene drzave je pravo uspjeh za pohvalit se...pravi je uspjeh sto sad grad sve vise lici na Kalkutu nego na neki evropski grad, gdje se prave trzni centri ko da ima 4 miliona u Sarajevu samom a pored istih tih centara imas stracare gdje ljudi zive ko da je pocetak 20 vjeka...I to je tebi neki uspjeh....e pa stvarno

ps
ta stolica sto je u UN I sto ispred nje pise Bosna I Hercegovina..
.pa vidis ta stolica je stolica BiH ne bosanaca nego bosnjaka, srba I hrvata.
...

aha . hoces da kazes da smo trebali ostati u jogoslaviji . srboslaviji . sta ce sarajevu ambasade . to je za beograda . jel de . a potom onda ne priznajes katergoriju gradjana , bosanca nego ova tri plemena . ni sam ne znas sta pises . gomila gluposti jednog srbina kojem su propale dvije solucije . srboslavija i nezavisna rs .
ps naravno da je stolica u UN i skoro sve ambasde svijeta dokaz i ugodjaj da smo pobijedili . nije uspjela disolucija i unistenje Bosne .
Nomo

#948 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Nomo »

exliberal-ex wrote:
reis1 wrote:

ps
i nije te stid kliknuti na opciju posalji kada ovako nesto napises . hrpa potpuno besmislenih i neuvezanih rijeci . potpuni i totalni besmisao .konfuzija , magla , para . ni dijete u vrticu ne bi naskrabalo ovakve nebuloze . cuj sarajevo je bilo mali fini grad i bez ambasada :lol:
L u c i f e r

#949 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by L u c i f e r »

A sta smo dobili tim hambasadama...?
razonoda

#950 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by razonoda »

L u c i f e r wrote:A sta smo dobili tim hambasadama...?
Bjelosvjetski hostapleri.
Locked