Ma de, zezašBlack swan wrote:lafo vatrogasci spašavaju nekog u nedžarićima jer je s autom uletio u baru
Dosadna kiša
- Zejnep
#926 Re: Dosadna kiša
- triconja
#927 Re: Dosadna kiša
Kakva nebesa, dok molitva prodje kroz birokratiju more potop bit. Fino iso milimetar od linije da ne kupam pjesake i kuci.Black swan wrote:parkiraj negdje i moli se nebesima
- triconja
#928 Re: Dosadna kiša
Prilagodit brzinu i da te bog vidi, ne treba udarat u silu.
- MarlboroGold
#929 Re: Dosadna kiša
Ima li novih rupa na asfaltu? 
- amar1994
#931 Re: Dosadna kiša
ma proci cu , to je najbolja logikatriconja wrote:Prilagodit brzinu i da te bog vidi, ne treba udarat u silu.
- Logovan
#933 Re: Dosadna kiša
Ima li novih razvaljenih ulica? 
- славянин
#934 Re: Dosadna kiša
Terenac i laganotriconja wrote:Sad sam vozo po najgorem pljusku, ja havarije breco. Auto potparilo unutra, stakla skroz zamaglila.
- insaneinthebrain
#935 Re: Dosadna kiša
ima kod mene u Velesicima. od prosle kise razvaljenu ulicu iskopali ponovo i pripremili tampon prije tri dana. nisu bili jos asfalt stavili. danas im kisa saprala sav pijesak, napravili se kanali. valja opet. hajd sta ima veze, nisu njihove pareLogovan wrote:Ima li novih razvaljenih ulica?
- triconja
#936 Re: Dosadna kiša
славянин wrote:Terenac i laganotriconja wrote:Sad sam vozo po najgorem pljusku, ja havarije breco. Auto potparilo unutra, stakla skroz zamaglila.samo ga dignes na najvisi nivo jastuke i lagano prolazis i gledas uspanicene face
jos ih talas ljuljne -
![]()
![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#937 Re: Dosadna kiša
Mada su vandredne situacije i količine oborina su stvarno obilne, ne mogu se oteti utisku da grad nikad nije bio zapušten ko ove godine. Od čišćenja odvoda preko košenja zelenih površina do krpljenja udarnih rupa na prometnicama jednostavno mi je sve zapušteno...možda je i do mene ali razgovarah sa još par normalnih ljudi od mene pa se i oni složiše da se vrlo malo i prilično sporo radi na uređenju grada koje je uobičajeno za ljetne mjesece.
Evo gledajući ove poplave po cestama razumljivo mi je da odvodi ne mogu da prime i sprovedu svu kišnicu koja napada toliko obilno u tako kratkom vremenu međutim broj začepljenja odvodnih šahtova uopšte nije zanemariv i da je kao što nije te da u gradskoj upravi ili ViK - u sjedi neko ko ima neke inicijative pokrenuo bi preventivne provjere i čišćenje odvoda pa da se barem malo ublaži katastrofa koja nastane poslije kiše. Jbmga na onoj raskrsnici je metar vode ja ne znam da je i jedan odvod ondje radio.
Evo gledajući ove poplave po cestama razumljivo mi je da odvodi ne mogu da prime i sprovedu svu kišnicu koja napada toliko obilno u tako kratkom vremenu međutim broj začepljenja odvodnih šahtova uopšte nije zanemariv i da je kao što nije te da u gradskoj upravi ili ViK - u sjedi neko ko ima neke inicijative pokrenuo bi preventivne provjere i čišćenje odvoda pa da se barem malo ublaži katastrofa koja nastane poslije kiše. Jbmga na onoj raskrsnici je metar vode ja ne znam da je i jedan odvod ondje radio.
- славянин
#938 Re: Dosadna kiša
Koliko sam skontao ViK se orjentisao na popravku vodosnadbijevanja i sprecavanja gubitaka u sistemu pa prekopavaju gdje stignu... trebat ce im jedno 3 godine da zavrse sa bozijom pomoci (jer 20 godina kad samo krpis a ne mijenjas onda dodje ovako... gruhaj) tako da odvod.. to kada srede koliko mogu dovod- onda ce odvod i tako u krug.O'zone wrote:Mada su vandredne situacije i količine oborina su stvarno obilne, ne mogu se oteti utisku da grad nikad nije bio zapušten ko ove godine. Od čišćenja odvoda preko košenja zelenih površina do krpljenja udarnih rupa na prometnicama jednostavno mi je sve zapušteno...možda je i do mene ali razgovarah sa još par normalnih ljudi od mene pa se i oni složiše da se vrlo malo i prilično sporo radi na uređenju grada koje je uobičajeno za ljetne mjesece.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#939 Re: Dosadna kiša
nema se para... to ti je...
- O'zone
- Globalni moderator
#940 Re: Dosadna kiša
Ubiše akcize....bitanga_sa_otesa wrote:nema se para... to ti je...
- Better Man
#941 Re: Dosadna kiša
Kad naleti ovakvo nevrijeme i pljusak, onda se vidi koliko je Sarajevo kasaba i jedna obična selendra. Sramotno je da su šahtovi i knalizacioni odvodi začepljeni i da niko ne vodi brigu da se to čisti i da su ceste kriminalno urađene. Sve je ovo odraz vladanja kriminalnih i ne sposobnih struktura, kao i primitivizam građana, koji svakakvo smeće istresaju u kanalizaciju i bacaju po ulici. Svjest o ekologiji, čistoći i odnosu prema okolini nam je katastrofalna i sve dok se to ne promjeni i dok se odgovorni u vlasti ne sankcioniraju, kao i građani koji doprinose tome nema nam pomaka i ovakve slike kao danas i prije par sedmica će biti normalna pojava.
- Hajvan
#942 Re: Dosadna kiša
djaba ti sve druge recenice, kad prva smrdi …
to i jest problem sa elitistima: prvo moraju nametnuti svoju uzdignutost iznad vlastitog okruzenja, pa tek onda poentirati sa zakljuckom…
zato takve rijetko uzimaju za ozbiljno…
to i jest problem sa elitistima: prvo moraju nametnuti svoju uzdignutost iznad vlastitog okruzenja, pa tek onda poentirati sa zakljuckom…
zato takve rijetko uzimaju za ozbiljno…
- Better Man
#943 Re: Dosadna kiša
Vlast i nemar građana su napravili od Sarajeva kasabu i selendru i to se neće promijeniti sve dok sami sebi to ne priznamo i konačno počnemo mjenjati stvari.
- xoklix
#945 Re: Dosadna kiša
Vracaj dzempere i jakne sa tavana 
-
l33t
#946 Re: Dosadna kiša
hoce li biti ljeta ove godine

- Zejnep
#947 Re: Dosadna kiša
Hoće. 8, 9 i 10 mjesecl33t wrote:hoce li biti ljeta ove godine![]()
![]()
![]()
-
Anjalaaa selaaa
#948 Re: Dosadna kiša
Pocela jesen ljeto je proslo,next year opet.l33t wrote:hoce li biti ljeta ove godine![]()
![]()
![]()
-
l33t
#949 Re: Dosadna kiša
ostaje nam da se preselimo u toplije krajeve
tuga me spopadne kad pogledam 10day forecast
tuga me spopadne kad pogledam 10day forecast
- Hajvan
#950 Re: Dosadna kiša
Potpiso bi ja vako ljeto uvijek, al da imamo zime bez sniega, smoga i minusa.
Skupa je, vako ljeto i nake zime, deprimirajuce.
Skupa je, vako ljeto i nake zime, deprimirajuce.