Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sta reci nakon svega. Ostaje zal zbog izgubljene tekme protiv Nigerije pogotovo na onaj nacin kako se to desilo. Pokazalo se da nemamo iskustva igranja sa africkim ekipama koje su fizicki i trkacki superiornije od nas. Jos ako uz to imaju i iskustvo igranja sa SP kao sto ga ima Nigerija onda je to bio jack pot za njih. Steta, velika steta a imali smo ih.
Iran ipak nije ekipa koja se moze mjeriti sa kalibrom ekipa za osminu finala. Argentina pokazala svoje pravo lice tek danas. Tek su sad usli u ritam i vjerujem da idu vjerovatno i do polufinala a mozda i samog finala. Opet steta sto im ne uzesmo bobu u prvom mecu jer kao sto sam i mislio tu su jos bili uspavani. Zato mi je i bilo drago stocemo s njima igrati bas prvu tekmu. Kako god jebat ga, sjeba nas onaj autogol.
Gol razlika 4-4. Odlicno. Ekipa je odigrala pristojno turnir i nisu nas obrukali. Prvi se macici u vodu bacaju. Stekli smo dragocjeno iskustvo kako to izgleda biti na jednom ovakvom turniru i sad samo treba nadogradjivati ovu repku da bude sto bolja, jaca i uspjesnija a i mi cemo uvijek biti uz nju i u pobjedi i u porazu!
Bravo, momci! Ponosna sam veceras na vas!
Amidzin mali dobar, sto mi je drago, radi zlih jezika.
Avdija kralj! Svaka cast na hrabrosti i borbenosti!
Besic odlican, brz, borben, tvrdoglav. Svaka cast!
Pjanke je svakako klasa za sebe, mozemo se samo Bogu zahvaliti da ga imamo.
Dzekson, ljut i frustriran, ali efikasan. Golcina za anala! Bravo, Dijamante! Nek si ga zabio, volim nego ista, a da nisi mescini bi ti nesto bilo! Posebno mi drago sto je vecerasnjom igrom pokazao svoju igracku velicinu, nesebicnost i sposobnost da bude dio tima a ne zvijezda. Igrac utakmice, dovoljno.
Suma sumarum, ovo SP za nas uopste nije ispalo lose. Izaci ce iz ovoga mnogo dobrih stvari. Jedino ostaje zal sto smo mnogo slabije ostavili za sobom u Brazilu, ali nek nam utjeha bude to sto smo ispratili mnogo jace.
Nadam se samo da kurvanjski sudija nece nikad vise nigdje suditi (mada je to vjerovatno i bio FIFA-in plan, mafijasi!)
Zmajeve docekati kako dolikuje, kao repku svjetsku klase, sto i jesu!
Nije problem ni Rin Tin Tin, ni dva spica niti Dzekino setanje, problem je sto smo igrali bez Kolasinca odnosno bez krila protiv Nigerije!
Siguran sam da je to jedini uzrok poraza, da je taktika bila kompletna, mozda smo se mogli i vratiti, ovako - nula! Slag na tortu je sto te onaj imbecil sjebe, jebem li mu pleme ovcarsko!
Ostaje zal za tim jebenim bodom, kakav bi tek lom bio protiv francuskih firauna!!!
ali onaj osjećaj kad Pjanić petom finte zadaje, nešto tika-taka, brazilci poludili na tribinama...neprocjenjivo.
Uz sviranje himne na marakani i Vedin go, Avdijino bucanje dresa poslije gola...Vrijedilo je
BHF_Manijak wrote:Nije problem ni Rin Tin Tin, ni dva spica niti Dzekino setanje, problem je sto smo igrali bez Kolasinca odnosno bez krila protiv Nigerije!
Siguran sam da je to jedini uzrok poraza, da je taktika bila kompletna, mozda smo se mogli i vratiti, ovako - nula! Slag na tortu je sto te onaj imbecil sjebe, jebem li mu pleme ovcarsko!
Ostaje zal za tim jebenim bodom, kakav bi tek lom bio protiv francuskih firauna!!!
Mislim da treba ohanuti sa tolikim nabojem mrznje prema dobrom sto se desilo: nismo se obrukali, pola planete je shvatilo da ima neka BiH, momci su dali sve od sebe... Mrznja i pljuvanje nece donijeti nikom nista dobroga, a pogotovu kada za tim nema racionalnog razloga. Ne zelim da mislim da ima i sasvim racionalnih razloga-licnih, promoviranja svojih pulena, mrznje prema ovoj i ovakvoj BiH, zelje da su rasturi jedino dobro u BiH od kraja rata....
samo_ponekad wrote:
da, da, sada se treba vaditi za sve one postove i pregrst teskih rijeci i uvreda na racun ne samo Avde i TSS... i ne samo autor ovog posta, mnogo, mnogo odtalih....
Jašta je,kao prvo ja ga nisam ni pljuvao,niti sam se to'lko oglašavao u vezi Safetovih poteza do trenutka kada smo ostali bez šansi tj. do jebene Nigerije i ničim izazvanog eksperimenta sastava bez lijevog beka koji nas je,uz novozelandskog majmuna, koštao prolaza u osminu finala.Šteta je da u grupi gdje je jedna Nigerija,od koje smo bolji za klasu,i jedan poluamaterski Iran ne izborimo prolaz dalje,posebno jer smo to fakat mogli bez ikakvih eksperimenata već samo preslikanom taktikom i igrom kao protiv Meksika,Slonova i Argentine...ali naš stručnjak,ni ime mu više neću izgovarati,nas proda svojom genijalnošću.
Jbt sta je ovo, izasao sad (u rdam holandiji) po klopu u bih dresu, svi zinuli u mene gledaju, okrecu se ljudi valjda prvi put uzivo vidjeli bih dres poslije onakve pobjede urezace im se dok su zivi :p kad odjednom 2 lika u iranskim dresovima vidim idu prema meni ja se vec pripremio kontam lijevi je jaci njega prvog zazagat..kad lole: good game man! Bosnia deserved to go through. da su bilo englezi bilo bi belaja. I kazu zapad kultura :p
The Realist wrote:Stvarno ne znam zašto tolika frka oko Sušića malog. Niti jednom nije loše odigrao (gledao ga tri puta). Ne briljira, ali sasvim dobro odigra. Odlično se kreće i ulazi u prostor kako treba, čak i dobre odluke donosi, ali mora popraviti dodavanja, centrira bolje od naših krila, dobar je 1 na 1, fino čuva loptu.
Nije Messi, ali definitivno ima mjesta za njega u ovoj reprezentaciji i da mu nije amidža selektor, sigurno ga ne bi pljuvali toliko.
Njemacki komentator je prilikom izlaska Susica rekao: "Mali Susic se nije ni primjetio na utakmici"! Toliko o njegovoj dobroj igri.
"Čestitam Bosni i Hercegovini, uz svo dužno poštovanje prema Argentini i Nigeriji, BiH je bila najbolja reprezentacija u ovoj grupi. Pokazali su da imaju jako dobra tim, odlične igrače, vrlo iskusne", rekao je Queiroz
"Sušić ima pravo na svoje mišljenje. Sljedeći put ću mu dati da trenira Iran, a ja ću uzeti Bosnu, pa ćemo vidjeti. Kada imate igrače Manchester Cityja i takvih ekipa, onda je lako komentarisati igru protivnika na taj način"
"Mogli smo sigurno proći jer smo kvalitetniji i puno jači od Nigerije i Irana. Teško nam pada što ispadamo već u skupini, ali idemo dalje, slijedi Europsko prvenstvo", rekao je Pjanić.
------------------------------------------------
Queiroz je u pravu, a zašto nismo prošli grupu neka Sušić odgovori
Iranski izbornik: BiH je bila najbolja momčad u skupini
IRAN se porazom od Bosne i Hercegovine (1:3) oprostio od Svjetskog prvenstva.
"Čestitam Bosni i Hercegovini, uz dužno poštovanje prema Argentini i Nigeriji, BiH je bila najbolja reprezentacija u ovoj skupini. Pokazala je da ima jako dobru momčad, odlične i vrlo iskusne igrače", nahvalio je reprezentaciju BiH iranski izbornik Carlos Queiroz.
"Lako je Sušiću pričati kad ima igrače iz Cityja i sličnih klubova"
Bh. izborniku Safetu Sušiću nije bilo jasno zašto se Iran branio u utakmici u kojoj je trebao pobjedu za prolaz.
"Sušić ima pravo na svoje mišljenje. Sljedeći put ću mu dati da trenira Iran, a ja ću uzeti Bosnu, pa ćemo vidjeti. Kada imate igrače Manchester Cityja i sličnih klubova, onda je lako komentarati igru suparnika na taj način."
Dzaba sve to...
Podbacili smo protiv Nigerije, pa sudije, plus Pape ne ubaci Kolasinca pored kojeg bi kurac prosao Emenike... hebi ga...
The Realist wrote:Stvarno ne znam zašto tolika frka oko Sušića malog. Niti jednom nije loše odigrao (gledao ga tri puta). Ne briljira, ali sasvim dobro odigra. Odlično se kreće i ulazi u prostor kako treba, čak i dobre odluke donosi, ali mora popraviti dodavanja, centrira bolje od naših krila, dobar je 1 na 1, fino čuva loptu.
Nije Messi, ali definitivno ima mjesta za njega u ovoj reprezentaciji i da mu nije amidža selektor, sigurno ga ne bi pljuvali toliko.
Njemacki komentator je prilikom izlaska Susica rekao: "Mali Susic se nije ni primjetio na utakmici"! Toliko o njegovoj dobroj igri.
Jebem li vam novozelandska bagro majku prokletu, đubrad jedna ovčarska, govnadijo smrdljiva, stoko jedna ribarska. Dabogda imali pune džepove para, a nemali ih čime izvaditi iz džepa. Dabogda vam ovce mutirale i poejle vam urod, stoko prokleta !
Jebem li vam novozelandska bagro majku prokletu, đubrad jedna ovčarska, govnadijo smrdljiva, stoko jedna ribarska. Dabogda imali pune džepove para, a nemali ih čime izvaditi iz džepa. Dabogda vam ovce mutirale i poejle vam urod, stoko prokleta !
Onda je komentator slijep.
Mi smo mali vise mozda pratilu i trazili TSS-a na terenu i ocekivalu smo sa ce losije odigrati nego sto je odigrao.
Eh sad kad neko neutralan gleda vjerovatno moze realnije da sagleda stvari.