25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Hodidid

#926 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Hodidid »

Cestitke momcima na pobjedi. Osvjetlali su obraz! :bih:

Sta reci nakon svega. Ostaje zal zbog izgubljene tekme protiv Nigerije pogotovo na onaj nacin kako se to desilo. Pokazalo se da nemamo iskustva igranja sa africkim ekipama koje su fizicki i trkacki superiornije od nas. Jos ako uz to imaju i iskustvo igranja sa SP kao sto ga ima Nigerija onda je to bio jack pot za njih. Steta, velika steta a imali smo ih.

Iran ipak nije ekipa koja se moze mjeriti sa kalibrom ekipa za osminu finala. Argentina pokazala svoje pravo lice tek danas. Tek su sad usli u ritam i vjerujem da idu vjerovatno i do polufinala a mozda i samog finala. Opet steta sto im ne uzesmo bobu u prvom mecu jer kao sto sam i mislio tu su jos bili uspavani. Zato mi je i bilo drago stocemo s njima igrati bas prvu tekmu. Kako god jebat ga, sjeba nas onaj autogol.

Gol razlika 4-4. Odlicno. Ekipa je odigrala pristojno turnir i nisu nas obrukali. Prvi se macici u vodu bacaju. Stekli smo dragocjeno iskustvo kako to izgleda biti na jednom ovakvom turniru i sad samo treba nadogradjivati ovu repku da bude sto bolja, jaca i uspjesnija a i mi cemo uvijek biti uz nju i u pobjedi i u porazu! :bih:
L u c i f e r

#927 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by L u c i f e r »

jasko_ba wrote:Momci nisu razocarali! Sudija je odlucio protiv Nigerije! Veoma zadovoljan nastupom reprezentacije!
Svaka cast momci!
tako je :bih:
HomeSweetHome

#928 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by HomeSweetHome »

Bravo, momci! Ponosna sam veceras na vas!
Amidzin mali dobar, sto mi je drago, radi zlih jezika.
Avdija kralj! Svaka cast na hrabrosti i borbenosti!
Besic odlican, brz, borben, tvrdoglav. Svaka cast!
Pjanke je svakako klasa za sebe, mozemo se samo Bogu zahvaliti da ga imamo.
Dzekson, ljut i frustriran, ali efikasan. Golcina za anala! Bravo, Dijamante! Nek si ga zabio, volim nego ista, a da nisi mescini bi ti nesto bilo! Posebno mi drago sto je vecerasnjom igrom pokazao svoju igracku velicinu, nesebicnost i sposobnost da bude dio tima a ne zvijezda. Igrac utakmice, dovoljno.

Suma sumarum, ovo SP za nas uopste nije ispalo lose. Izaci ce iz ovoga mnogo dobrih stvari. Jedino ostaje zal sto smo mnogo slabije ostavili za sobom u Brazilu, ali nek nam utjeha bude to sto smo ispratili mnogo jace.
Nadam se samo da kurvanjski sudija nece nikad vise nigdje suditi (mada je to vjerovatno i bio FIFA-in plan, mafijasi!)

Zmajeve docekati kako dolikuje, kao repku svjetsku klase, sto i jesu!
BHF_Manijak

#929 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by BHF_Manijak »

Nije problem ni Rin Tin Tin, ni dva spica niti Dzekino setanje, problem je sto smo igrali bez Kolasinca odnosno bez krila protiv Nigerije!
Siguran sam da je to jedini uzrok poraza, da je taktika bila kompletna, mozda smo se mogli i vratiti, ovako - nula! Slag na tortu je sto te onaj imbecil sjebe, jebem li mu pleme ovcarsko!

Ostaje zal za tim jebenim bodom, kakav bi tek lom bio protiv francuskih firauna!!! :( :( :( :( :( :( :( :(
prdimahovina

#930 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by prdimahovina »

ali onaj osjećaj kad Pjanić petom finte zadaje, nešto tika-taka, brazilci poludili na tribinama...neprocjenjivo.
Uz sviranje himne na marakani i Vedin go, Avdijino bucanje dresa poslije gola...Vrijedilo je

ps. Pape odlazi, pojačaj reprezentaciju
Baresi 6

#931 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Baresi 6 »

jesmo ih rasturili svaka cast
IcedMFEarth

#932 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by IcedMFEarth »

Avdija danas dostigo 32 km/h...jel' to rekord kakav :D
Steph

#933 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Steph »

Nije.

Btw. ovo je naša prva pobjeda nad Iranom, ako se ne varam, a igrali smo par tekmi.
Butmiran

#934 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Butmiran »

Steph wrote:Nije.

Btw. ovo je naša prva pobjeda nad Iranom, ako se ne varam, a igrali smo par tekmi.
Prije ove pet utakmica, četiri poraza i remi.
hau jes no

#935 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by hau jes no »

Pape gdje je Kolašinac protiv Nigerije????!!!!!!!!!!!!!!
samo_ponekad

#936 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by samo_ponekad »

BHF_Manijak wrote:Nije problem ni Rin Tin Tin, ni dva spica niti Dzekino setanje, problem je sto smo igrali bez Kolasinca odnosno bez krila protiv Nigerije!
Siguran sam da je to jedini uzrok poraza, da je taktika bila kompletna, mozda smo se mogli i vratiti, ovako - nula! Slag na tortu je sto te onaj imbecil sjebe, jebem li mu pleme ovcarsko!

Ostaje zal za tim jebenim bodom, kakav bi tek lom bio protiv francuskih firauna!!! :( :( :( :( :( :( :( :(
Mislim da treba ohanuti sa tolikim nabojem mrznje prema dobrom sto se desilo: nismo se obrukali, pola planete je shvatilo da ima neka BiH, momci su dali sve od sebe... Mrznja i pljuvanje nece donijeti nikom nista dobroga, a pogotovu kada za tim nema racionalnog razloga. Ne zelim da mislim da ima i sasvim racionalnih razloga-licnih, promoviranja svojih pulena, mrznje prema ovoj i ovakvoj BiH, zelje da su rasturi jedino dobro u BiH od kraja rata....
Šibicar

#937 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Šibicar »

samo_ponekad wrote: da, da, sada se treba vaditi za sve one postove i pregrst teskih rijeci i uvreda na racun ne samo Avde i TSS... i ne samo autor ovog posta, mnogo, mnogo odtalih....
Jašta je,kao prvo ja ga nisam ni pljuvao,niti sam se to'lko oglašavao u vezi Safetovih poteza do trenutka kada smo ostali bez šansi tj. do jebene Nigerije i ničim izazvanog eksperimenta sastava bez lijevog beka koji nas je,uz novozelandskog majmuna, koštao prolaza u osminu finala.Šteta je da u grupi gdje je jedna Nigerija,od koje smo bolji za klasu,i jedan poluamaterski Iran ne izborimo prolaz dalje,posebno jer smo to fakat mogli bez ikakvih eksperimenata već samo preslikanom taktikom i igrom kao protiv Meksika,Slonova i Argentine...ali naš stručnjak,ni ime mu više neću izgovarati,nas proda svojom genijalnošću.
El malagueño

#938 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by El malagueño »

Jbt sta je ovo, izasao sad (u rdam holandiji) po klopu u bih dresu, svi zinuli u mene gledaju, okrecu se ljudi valjda prvi put uzivo vidjeli bih dres poslije onakve pobjede urezace im se dok su zivi :p kad odjednom 2 lika u iranskim dresovima vidim idu prema meni ja se vec pripremio kontam lijevi je jaci njega prvog zazagat..kad lole: good game man! Bosnia deserved to go through. :) da su bilo englezi bilo bi belaja. I kazu zapad kultura :p
Dr. Kuca

#939 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Dr. Kuca »

Pape ulazi u historiju, svaka cast ljudino. Pojedincima je obraz i zicagu isto. Svaka cast momcima. Tss je za viscu messi.
Biene Maya

#940 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Biene Maya »

The Realist wrote:Stvarno ne znam zašto tolika frka oko Sušića malog. Niti jednom nije loše odigrao (gledao ga tri puta). Ne briljira, ali sasvim dobro odigra. Odlično se kreće i ulazi u prostor kako treba, čak i dobre odluke donosi, ali mora popraviti dodavanja, centrira bolje od naših krila, dobar je 1 na 1, fino čuva loptu.

Nije Messi, ali definitivno ima mjesta za njega u ovoj reprezentaciji i da mu nije amidža selektor, sigurno ga ne bi pljuvali toliko.
Njemacki komentator je prilikom izlaska Susica rekao: "Mali Susic se nije ni primjetio na utakmici"! Toliko o njegovoj dobroj igri.
LSD

#941 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by LSD »

http://sportsport.ba/ino_fudbal/queiroz ... upi/134447

"Čestitam Bosni i Hercegovini, uz svo dužno poštovanje prema Argentini i Nigeriji, BiH je bila najbolja reprezentacija u ovoj grupi. Pokazali su da imaju jako dobra tim, odlične igrače, vrlo iskusne", rekao je Queiroz

"Sušić ima pravo na svoje mišljenje. Sljedeći put ću mu dati da trenira Iran, a ja ću uzeti Bosnu, pa ćemo vidjeti. Kada imate igrače Manchester Cityja i takvih ekipa, onda je lako komentarisati igru protivnika na taj način"

"Mogli smo sigurno proći jer smo kvalitetniji i puno jači od Nigerije i Irana. Teško nam pada što ispadamo već u skupini, ali idemo dalje, slijedi Europsko prvenstvo", rekao je Pjanić.

------------------------------------------------

Queiroz je u pravu, a zašto nismo prošli grupu neka Sušić odgovori
Altair_SA

#943 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Altair_SA »

Iranski izbornik: BiH je bila najbolja momčad u skupini

IRAN se porazom od Bosne i Hercegovine (1:3) oprostio od Svjetskog prvenstva.

"Čestitam Bosni i Hercegovini, uz dužno poštovanje prema Argentini i Nigeriji, BiH je bila najbolja reprezentacija u ovoj skupini. Pokazala je da ima jako dobru momčad, odlične i vrlo iskusne igrače", nahvalio je reprezentaciju BiH iranski izbornik Carlos Queiroz.

"Lako je Sušiću pričati kad ima igrače iz Cityja i sličnih klubova"

Bh. izborniku Safetu Sušiću nije bilo jasno zašto se Iran branio u utakmici u kojoj je trebao pobjedu za prolaz.

"Sušić ima pravo na svoje mišljenje. Sljedeći put ću mu dati da trenira Iran, a ja ću uzeti Bosnu, pa ćemo vidjeti. Kada imate igrače Manchester Cityja i sličnih klubova, onda je lako komentarati igru suparnika na taj način."
Dzaba sve to... :(

Podbacili smo protiv Nigerije, pa sudije, plus Pape ne ubaci Kolasinca pored kojeg bi kurac prosao Emenike... hebi ga... :(

Ali opet, ponosni na repku, svaka cast momci :bih:
The Realist

#944 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by The Realist »

Biene Maya wrote:
The Realist wrote:Stvarno ne znam zašto tolika frka oko Sušića malog. Niti jednom nije loše odigrao (gledao ga tri puta). Ne briljira, ali sasvim dobro odigra. Odlično se kreće i ulazi u prostor kako treba, čak i dobre odluke donosi, ali mora popraviti dodavanja, centrira bolje od naših krila, dobar je 1 na 1, fino čuva loptu.

Nije Messi, ali definitivno ima mjesta za njega u ovoj reprezentaciji i da mu nije amidža selektor, sigurno ga ne bi pljuvali toliko.
Njemacki komentator je prilikom izlaska Susica rekao: "Mali Susic se nije ni primjetio na utakmici"! Toliko o njegovoj dobroj igri.
Onda je komentator slijep.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#945 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Picajzla »

Dr. Kuca wrote:Pape ulazi u historiju, svaka cast ljudino. Pojedincima je obraz i zicagu isto. Svaka cast momcima. Tss je za viscu messi.
ostaje nam u sjecanju da nas je zajebao na SP i da zahvaljujuci njemu nismo prosli grupu.

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
IcedMFEarth

#946 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by IcedMFEarth »

Tačno si naporan, picajzla je'na.
RLewis

#947 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by RLewis »

Tss nije bio los, sunjic isto a tako i ostali, ponosan sam na repku
shibonja

#948 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by shibonja »

It_is_a_Leclerc wrote:Samo da još jednom kažem.

Jebem li vam novozelandska bagro majku prokletu, đubrad jedna ovčarska, govnadijo smrdljiva, stoko jedna ribarska. Dabogda imali pune džepove para, a nemali ih čime izvaditi iz džepa. Dabogda vam ovce mutirale i poejle vam urod, stoko prokleta !

Sa,o da podpisem :D :bih:
P308

#949 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by P308 »

shibonja wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Samo da još jednom kažem.

Jebem li vam novozelandska bagro majku prokletu, đubrad jedna ovčarska, govnadijo smrdljiva, stoko jedna ribarska. Dabogda imali pune džepove para, a nemali ih čime izvaditi iz džepa. Dabogda vam ovce mutirale i poejle vam urod, stoko prokleta !

Sa,o da podpisem :D :bih:
Takodjer :D
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#950 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Picajzla »

The Realist wrote:
Biene Maya wrote:

Onda je komentator slijep.
Mi smo mali vise mozda pratilu i trazili TSS-a na terenu i ocekivalu smo sa ce losije odigrati nego sto je odigrao.
Eh sad kad neko neutralan gleda vjerovatno moze realnije da sagleda stvari.

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
Locked