Sta najbolje udaje zenu?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#926 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by ladyblue18 »

ema_ wrote:
Pa rekoh gore negdje, usisat će za par minuta i fajront, a suđe je ipak zahmetniji posao, pogotovo način na koji mi žene to volimo odraditi pa još pola kuhinje očistimo, bolje nek to ne radi nikako onda nego ikako :lol: .
Vala ja i kad usisavam treba mi malo vise od par minuta :D
Ali shvatam donekle tvoju logiku jer znam jednog bliskog a nekoliko onih koji mi nisu toliko bliski koji rade bas tako "samo da im ispadne iz ruku" pa ti onda moras sve to ponavljati za njim.

Ali ne bih rekla da je naopako a narocito danas sto muskarac radi po kuci, neka radi i treba da radi.
Moj tata je otkad znam za sebe prao i sudje, i prozore, i peglao, i kuhao, i cistio kupatilo, i kuhinju, i sve to zajedno sa mamom a nije ga niko tjerao da radi.
Tako da ja od svog isto ocekujem da radi i pomaze a ne "neka bogati ne znas ti to ja cu bolje" nek se uci ako nije naucen.
McMoy

#927 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by McMoy »

Doduše, iskreno, znam da su neki muškarci ne samo radi da pomognu,
već su preuzeli većinu obaveza u kući.
Ali, ipak se radi o nekolicini koji su došli na ženino... nisu se snašli.
Žao mi ih je, ali šta se može. :cry: :sad:
thea

#928 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by thea »

mc moy ti imas ozbiljne probleme.
zivis jos 1849.

a mi 2014!
ema_

#929 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by ema_ »

ladyblue18 wrote:
ema_ wrote:
Pa rekoh gore negdje, usisat će za par minuta i fajront, a suđe je ipak zahmetniji posao, pogotovo način na koji mi žene to volimo odraditi pa još pola kuhinje očistimo, bolje nek to ne radi nikako onda nego ikako :lol: .
Ali shvatam donekle tvoju logiku jer znam jednog bliskog a nekoliko onih koji mi nisu toliko bliski koji rade bas tako "samo da im ispadne iz ruku" pa ti onda moras sve to ponavljati za njim.

Ali ne bih rekla da je naopako a narocito danas sto muskarac radi po kuci, neka radi i treba da radi.
Moj tata je otkad znam za sebe prao i sudje, i prozore, i peglao, i kuhao, i cistio kupatilo, i kuhinju, i sve to zajedno sa mamom a nije ga niko tjerao da radi.
Tako da ja od svog isto ocekujem da radi i pomaze a ne "neka bogati ne znas ti to ja cu bolje" nek se uci ako nije naucen.

Ne znam, meni ga žao da radi te "teže" poslove poput generalke kupatila :D , to je uradio jednom do sada jer ja ne bih stigla prije nego su gosti došli, i bio mi je baš bezveze osjećaj, a njemu je bilo ok :-D . Naravno da ne zastupam stav da žena treba da se razguli od poslova dok muž sjedi, ali ne zastupam ni ovaj što neke pokušavaju naći idealnu kućanicu :-? .
Not My Idea

#930 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by Not My Idea »

E cuj,bilo bi im neprijatno da muz pere sudje il usisava. Wtf? Okej je pranje kupatila il prozora,al usisat I oprat sudje...ma dajte ba. Sto pravite robove od sebe?
alkalna_baterija

#931 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by alkalna_baterija »

Ne znam koliko je godina mekmoju, ali razmislja kao moj vrsnjak, dakle balavac. I uglavnom se mogu ibretit nekim njegovim postovima :D
McMoy

#932 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by McMoy »

thea wrote:mc moy ti imas ozbiljne probleme.
zivis jos 1849.

a mi 2014!

A tebi je pretpostavljam Inbox pun ponuda za brak?

Strpi se još malo, sa'će onaj pravi...

Image

:oops: :D
McMoy

#933 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by McMoy »

alkalna_baterija wrote:Ne znam koliko je godina mekmoju, ali razmislja kao moj vrsnjak, dakle balavac. I uglavnom se mogu ibretit nekim njegovim postovima :D
Balo. Nisam se još ni od sise odbio! :D
alkalna_baterija

#934 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by alkalna_baterija »

Not My Idea wrote:E cuj,bilo bi im neprijatno da muz pere sudje il usisava. Wtf? Okej je pranje kupatila il prozora,al usisat I oprat sudje...ma dajte ba. Sto pravite robove od sebe?
Ja da sjedim, a on da radi, fakat je glupo. Ja ako perem sudje, on ce izbaciti smece, odvuci ga, ukljucit masinu i idemo dalje. Ali uvijek ja sirim ves i perem prozore, cisto zbog komsiluka. I da, bitno mi je sta ce misliti, kome smeta sto mi je bitno, zaboli me... :D

Mekmoj, znaci balav do kraja zivota :D
McMoy

#935 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by McMoy »

alkalna_baterija wrote:
Not My Idea wrote:E cuj,bilo bi im neprijatno da muz pere sudje il usisava. Wtf? Okej je pranje kupatila il prozora,al usisat I oprat sudje...ma dajte ba. Sto pravite robove od sebe?
Ja da sjedim, a on da radi, fakat je glupo. Ja ako perem sudje, on ce izbaciti smece, odvuci ga, ukljucit masinu i idemo dalje. Ali uvijek ja sirim ves i perem prozore, cisto zbog komsiluka. I da, bitno mi je sta ce misliti, kome smeta sto mi je bitno, zaboli me... :D

Mekmoj, znaci balav do kraja zivota :D

Dabogda umro tako! :lol:
dječak sa šibicama

#936 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by dječak sa šibicama »

ladyblue18 wrote:
ema_ wrote:Meni bi bilo baš bezveze da mi muž pere suđe ili čisti kupatilo generalku ili tako te neke slične poslove. Usisavač i motanje posteljine nekako i može proći :mrgreen: , al danas svašta krenulo naopako pa nema smisla ni ibretit se nečemu :zoka: .
A cekaj, ozbiljno, u cemu je razlika izmedju pranja sudja i usisavanja?
Pa... pranje sudja je u kuhinji, mlaz vode, deterdjent i spuzvica, a usisavanje je ono kad uzmes usisivac i usisavas prasinu sa poda :oops: :D

Kako ja to razumijem... covjece :D
dječak sa šibicama

#937 Re: Sta najbolje udaje zenu?

To je stvar naseg "tradicionalnog" odgoja.

Mame uce svoje cerkice da budu poslusne zenice, kao sto mame uce svoje sincine da budu balkanceros vulgaris, nedo Bog da zna ispec jaje, to mu ga dodje kao da je jedno svoje muda odstranio. Dva jajeta, jelte... dva... jel.

Sramota me reci, ali kad je moja nana cula da ja kuham, poljevali je hladnom vodom, kocku secera joj davali da se povrati.
McMoy

#938 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by McMoy »

@dječak

Image

:D :lol: :lol:
registrovana onako

#939 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by registrovana onako »

ladyblue18 wrote:
ema_ wrote:

jedno od rijetkih misljenja koje dijelim s tobom. :D
Queen_of_hearts

#940 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by Queen_of_hearts »

krvava wrote:Joj jeste vi meni super svi. Zena od karijere i muskarac istih karakteristika imaju kucnu pomocnicu za kucanske poslove. Kuhaju neke fancy salatice i idu na ono nesta sto andja ide. Kuhnje aran po mjeri sluze da dobro izgledaju, natuzzi namjestaj u dnevnoj za slikanje bajramom...
A u spavacoj spavaju. Imaju tolko love da su im mozda i spavace odvojene :D
Jel ti ovo insinuiras da su brakovi gdje nema "tradicionalnih uloga",propast za spavacu sobu ?
dječak sa šibicama

#941 Re: Sta najbolje udaje zenu?

McMoy wrote:@dječak

Image

:D :lol: :lol:
Naravno, nisam ni mislio... to je rezervisano za vas, prave frajere.

Zene naprosto lude za takvima.
ultima_palabra

#942 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by ultima_palabra »

sha_ba wrote:
Tesla10 wrote:Pamet i inteligencija. Ne zanima me šta drugi kažu i govore :D . Normalno, i stas je bitan ali malo, jako malo ;) .
a glas? :mrgreen:
Ima i to svoje... znao sam jednu curu, dobro izgleda, nije ni glupa, ali joj je glas takav da ne mogu zamisliti da ga slušam duže od minute, koliko traje neki kurtoazni razgovor :D
ema_

#943 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by ema_ »

krvava wrote:Joj jeste vi meni super svi. Zena od karijere i muskarac istih karakteristika imaju kucnu pomocnicu za kucanske poslove. Kuhaju neke fancy salatice i idu na ono nesta sto andja ide. Kuhnje aran po mjeri sluze da dobro izgledaju, natuzzi namjestaj u dnevnoj za slikanje bajramom...

Podsjeća scenarij na Devious maids :lol: .
dječak sa šibicama

#944 Re: Sta najbolje udaje zenu?

E jbg sad, ovakvih imas jedno 1% u nasem drustvu.

cuj kucna pomocnica, cuj salatice, cuj Natuzzi, cuj zumba bumba, cuj Dzemo :D
registrovana onako

#945 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by registrovana onako »

.
Last edited by registrovana onako on 25/06/2014 20:51, edited 1 time in total.
thea

#946 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by thea »

dječak sa šibicama wrote:

ja mislim da djecak dobije zenu kako hoce, pa vi pricajte sta hocete.
dječak sa šibicama

#947 Re: Sta najbolje udaje zenu?

krvava wrote:

Pa na forumu je taj 1%
E?

Pa onda ovdje ima bogatih mladih djeva???

Da nabacim neki osmjeh, tako to... 8-) :D
McMoy

#948 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by McMoy »

Nekako mi se čini da ove udane žene puno realnije i objektivnije
gledaju na podjelu poslova u kući od onih koje to nisu.
Vjerovatno slučajno... :oops: :D
McMoy

#949 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by McMoy »

thea wrote:

ja mislim da djecak dobije zenu kako hoce, pa vi pricajte sta hocete.

Naravno. Pun forum takvih dobrih prilika. :)
dječak sa šibicama

#950 Re: Sta najbolje udaje zenu?

krvava wrote: Ovdje su sve djeve lijepe, pametne, zgodne, 90-60-90/180, bogate, katijere zavidne, voze cool mini morisa....
Svi muski su fizicki ko Dzemo, bogati ko Rusija, auta grrrrmeeee, intelektualci, onoooo neeeema daljeeee 'naci :D
E sad si mi entuzijazam bacila u blato... ni nalik Dzemi, on ima plocice ja jastuk :roll: bogat sam ko Hodzina Albanija, auto mi grmi samo kad otpadne auspuh, intelektualac... nisam :lol:

Ovo ocito nije raja za mene :violina:
Post Reply