Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ema_ wrote:
Pa rekoh gore negdje, usisat će za par minuta i fajront, a suđe je ipak zahmetniji posao, pogotovo način na koji mi žene to volimo odraditi pa još pola kuhinje očistimo, bolje nek to ne radi nikako onda nego ikako .
Vala ja i kad usisavam treba mi malo vise od par minuta
Ali shvatam donekle tvoju logiku jer znam jednog bliskog a nekoliko onih koji mi nisu toliko bliski koji rade bas tako "samo da im ispadne iz ruku" pa ti onda moras sve to ponavljati za njim.
Ali ne bih rekla da je naopako a narocito danas sto muskarac radi po kuci, neka radi i treba da radi.
Moj tata je otkad znam za sebe prao i sudje, i prozore, i peglao, i kuhao, i cistio kupatilo, i kuhinju, i sve to zajedno sa mamom a nije ga niko tjerao da radi.
Tako da ja od svog isto ocekujem da radi i pomaze a ne "neka bogati ne znas ti to ja cu bolje" nek se uci ako nije naucen.
Doduše, iskreno, znam da su neki muškarci ne samo radi da pomognu,
već su preuzeli većinu obaveza u kući.
Ali, ipak se radi o nekolicini koji su došli na ženino... nisu se snašli.
Žao mi ih je, ali šta se može.
ema_ wrote:
Pa rekoh gore negdje, usisat će za par minuta i fajront, a suđe je ipak zahmetniji posao, pogotovo način na koji mi žene to volimo odraditi pa još pola kuhinje očistimo, bolje nek to ne radi nikako onda nego ikako .
Ali shvatam donekle tvoju logiku jer znam jednog bliskog a nekoliko onih koji mi nisu toliko bliski koji rade bas tako "samo da im ispadne iz ruku" pa ti onda moras sve to ponavljati za njim.
Ali ne bih rekla da je naopako a narocito danas sto muskarac radi po kuci, neka radi i treba da radi.
Moj tata je otkad znam za sebe prao i sudje, i prozore, i peglao, i kuhao, i cistio kupatilo, i kuhinju, i sve to zajedno sa mamom a nije ga niko tjerao da radi.
Tako da ja od svog isto ocekujem da radi i pomaze a ne "neka bogati ne znas ti to ja cu bolje" nek se uci ako nije naucen.
Ne znam, meni ga žao da radi te "teže" poslove poput generalke kupatila , to je uradio jednom do sada jer ja ne bih stigla prije nego su gosti došli, i bio mi je baš bezveze osjećaj, a njemu je bilo ok . Naravno da ne zastupam stav da žena treba da se razguli od poslova dok muž sjedi, ali ne zastupam ni ovaj što neke pokušavaju naći idealnu kućanicu .
E cuj,bilo bi im neprijatno da muz pere sudje il usisava. Wtf? Okej je pranje kupatila il prozora,al usisat I oprat sudje...ma dajte ba. Sto pravite robove od sebe?
alkalna_baterija wrote:Ne znam koliko je godina mekmoju, ali razmislja kao moj vrsnjak, dakle balavac. I uglavnom se mogu ibretit nekim njegovim postovima
Not My Idea wrote:E cuj,bilo bi im neprijatno da muz pere sudje il usisava. Wtf? Okej je pranje kupatila il prozora,al usisat I oprat sudje...ma dajte ba. Sto pravite robove od sebe?
Ja da sjedim, a on da radi, fakat je glupo. Ja ako perem sudje, on ce izbaciti smece, odvuci ga, ukljucit masinu i idemo dalje. Ali uvijek ja sirim ves i perem prozore, cisto zbog komsiluka. I da, bitno mi je sta ce misliti, kome smeta sto mi je bitno, zaboli me...
Not My Idea wrote:E cuj,bilo bi im neprijatno da muz pere sudje il usisava. Wtf? Okej je pranje kupatila il prozora,al usisat I oprat sudje...ma dajte ba. Sto pravite robove od sebe?
Ja da sjedim, a on da radi, fakat je glupo. Ja ako perem sudje, on ce izbaciti smece, odvuci ga, ukljucit masinu i idemo dalje. Ali uvijek ja sirim ves i perem prozore, cisto zbog komsiluka. I da, bitno mi je sta ce misliti, kome smeta sto mi je bitno, zaboli me...
ema_ wrote:Meni bi bilo baš bezveze da mi muž pere suđe ili čisti kupatilo generalku ili tako te neke slične poslove. Usisavač i motanje posteljine nekako i može proći , al danas svašta krenulo naopako pa nema smisla ni ibretit se nečemu .
A cekaj, ozbiljno, u cemu je razlika izmedju pranja sudja i usisavanja?
Pa... pranje sudja je u kuhinji, mlaz vode, deterdjent i spuzvica, a usisavanje je ono kad uzmes usisivac i usisavas prasinu sa poda
To je stvar naseg "tradicionalnog" odgoja.
Mame uce svoje cerkice da budu poslusne zenice, kao sto mame uce svoje sincine da budu balkanceros vulgaris, nedo Bog da zna ispec jaje, to mu ga dodje kao da je jedno svoje muda odstranio. Dva jajeta, jelte... dva... jel.
Sramota me reci, ali kad je moja nana cula da ja kuham, poljevali je hladnom vodom, kocku secera joj davali da se povrati.
ema_ wrote:
krvava wrote:Joj jeste vi meni super svi. Zena od karijere i muskarac istih karakteristika imaju kucnu pomocnicu za kucanske poslove. Kuhaju neke fancy salatice i idu na ono nesta sto andja ide. Kuhnje aran po mjeri sluze da dobro izgledaju, natuzzi namjestaj u dnevnoj za slikanje bajramom...
A u spavacoj spavaju. Imaju tolko love da su im mozda i spavace odvojene
Jel ti ovo insinuiras da su brakovi gdje nema "tradicionalnih uloga",propast za spavacu sobu ?
Tesla10 wrote:Pamet i inteligencija. Ne zanima me šta drugi kažu i govore . Normalno, i stas je bitan ali malo, jako malo .
a glas?
Ima i to svoje... znao sam jednu curu, dobro izgleda, nije ni glupa, ali joj je glas takav da ne mogu zamisliti da ga slušam duže od minute, koliko traje neki kurtoazni razgovor
krvava wrote:Joj jeste vi meni super svi. Zena od karijere i muskarac istih karakteristika imaju kucnu pomocnicu za kucanske poslove. Kuhaju neke fancy salatice i idu na ono nesta sto andja ide. Kuhnje aran po mjeri sluze da dobro izgledaju, natuzzi namjestaj u dnevnoj za slikanje bajramom...
krvava wrote:
Ovdje su sve djeve lijepe, pametne, zgodne, 90-60-90/180, bogate, katijere zavidne, voze cool mini morisa....
Svi muski su fizicki ko Dzemo, bogati ko Rusija, auta grrrrmeeee, intelektualci, onoooo neeeema daljeeee 'naci
E sad si mi entuzijazam bacila u blato... ni nalik Dzemi, on ima plocice ja jastuk bogat sam ko Hodzina Albanija, auto mi grmi samo kad otpadne auspuh, intelektualac... nisam