Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- mO k3
#926 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nidje veze bogamu , od ponedjeljka toplije. zemlja je toliko natopljena d ne može da primi vise vode , ali ne pada u čitavoj bih snijeg tako da može biti samo bolje
-
Mutivoda
#927 Re: Poplave u cijeloj BiH
"Posljednja informacija:
Brana je sigurna. Nisu evidentirane ni najmanje oscilacije, posebno zbog ojačanja koje je urađeno prethodnih godina. Nivo preljeva 131cm. Ukupno trenutno s brane u Spreču ide 200 kubna metara vode u sekundi. Dotok vode u jezero Modrac je 650 kubika vode u sekundi."

Brana je sigurna. Nisu evidentirane ni najmanje oscilacije, posebno zbog ojačanja koje je urađeno prethodnih godina. Nivo preljeva 131cm. Ukupno trenutno s brane u Spreču ide 200 kubna metara vode u sekundi. Dotok vode u jezero Modrac je 650 kubika vode u sekundi."

- MOSALJOZE
#928 Re: Poplave u cijeloj BiH
klizišta narode klizišta ...
-
Drinski
#929 Re: Poplave u cijeloj BiH
rekla-kazala wrote:Nama ne treba ni jedna institucija i ni jedna agencija jer očito da od njih nema nikakve koristi.
Ako im i ovo oprostimo i zaboravimo poslije povlačenja vode onda stvarno nismo bolje ni zaslužili.![]()
![]()
![]()
Niti su uradili upozorenje niti sada brinu za evakuaciju ljudi a mogli su i trebali znati do kojeg će nivoa rasti rijeke jer je prognoza o obilnim padavinama bila tačna i blagovremena.
Arsene Wenger wrote:Prirodne nepogode se dešavaju, sjetite se šta se desilo sa New Orleans-om i kako su Amerikanci kukali zbog slabe reakcije vlasti i sporog dostavljanja pomoći, mislim da je Bush-u tu najviše i opao rejting...
Zato hajmo malo manje kritikovanja i laprdanja a više pružanja konkretne pomoći. Posebno mi stanovnici Sarajeva smo dužni da potegnemo za ostale gradove koji su nastradali. Što prije se počne skupljati pomoć, prije će doći do onih kojima je potrebna. Molim da se ovdje objave mjesta na kojima se može donirati hrana, garderoba i ostale potrepštine. Ovo podržavam: http://www.klix.ba/vijesti/bih/apel-gra ... /140515080 , osim što je primanje pomoći do 3 sata čista sprdačina, jer dosta ljudi su na poslu do 5 ili 6 sati, prema tome...
Ko radi i ko može, treba da da donira bar trećinu od plate, a ko ne donira ništa nek zna da će i njemu trebati pomoć kad tat u životu.
Također ne bi loše bilo da domaći tržni centri kao npr. BINGO pokrenu neku akciju prikupljanja namirnica, npr. da se namirnice za pomoć naplate po jeftinijoj cijeni i ostave odma na kasi...
- vjesticanametli
#930 Re: Poplave u cijeloj BiH
sta gdje?NeenaSa wrote:@vjestice, navedi gdje?
vozila sam od teslica do sarajeva ali preko nekakve kamenice i sisla iza maglaja
-
VjecitiStudent
#931 Re: Poplave u cijeloj BiH
Prvo će kiša stati, pa će tek onda otopliti i snijeg se početi polako topiti.mO k3 wrote:Nidje veze bogamu , od ponedjeljka toplije. zemlja je toliko natopljena d ne može da primi vise vode , ali ne pada u čitavoj bih snijeg tako da može biti samo bolje
Površina na kojoj je snijeg nije tako velika, no i to 'zadržavanje' je u ovom, kritičnom trenutku itekako dragocjeno.
- law2
#932 Re: Poplave u cijeloj BiH
Doboj - slikano sa Gradine

- _mufljuz_
#933 Re: Poplave u cijeloj BiH
masovno i masivno posumljavanje je nesto sto treba i po pitanju klizista i po pitanju poplavaMOSALJOZE wrote:klizišta narode klizišta ...
- mO k3
#934 Re: Poplave u cijeloj BiH
Haj dobro polako topiti na plus 25...VjecitiStudent wrote:Prvo će kiša stati, pa će tek onda otopliti i snijeg se početi polako topiti.mO k3 wrote:Nidje veze bogamu , od ponedjeljka toplije. zemlja je toliko natopljena d ne može da primi vise vode , ali ne pada u čitavoj bih snijeg tako da može biti samo bolje
Površina na kojoj je snijeg nije tako velika, no i to 'zadržavanje' je u ovom, kritičnom trenutku itekako dragocjeno.
-
alenthekiller
#935 Re: Poplave u cijeloj BiH
Zao mi je Olova strasno, sad ne moze se doci tamo nikako, cim spadne idem tamo da pomognem jer zivim relativno blizu (Ilijas), jadni ljudi stvarno
A ove supci na vlasti... sad ako ne pomognu nece nikad. I zao mi je sto ne mogu nikome pomoci, u meni kljuca nesto, sve me neka nervoza hvata a ne mogu nikome pomoci trenutno 
-
todd_smith
#936 Re: Poplave u cijeloj BiH
Gradski most u Maglaju srusen.
-
nema me tamo
#937 Re: Poplave u cijeloj BiH
Arsene Wenger wrote:Prirodne nepogode se dešavaju, sjetite se šta se desilo sa New Orleans-om i kako su Amerikanci kukali zbog slabe reakcije vlasti i sporog dostavljanja pomoći, mislim da je Bush-u tu najviše i opao rejting...
Zato hajmo malo manje kritikovanja i laprdanja a više pružanja konkretne pomoći. Posebno mi stanovnici Sarajeva smo dužni da potegnemo za ostale gradove koji su nastradali. Što prije se počne skupljati pomoć, prije će doći do onih kojima je potrebna. Molim da se ovdje objave mjesta na kojima se može donirati hrana, garderoba i ostale potrepštine. Ovo podržavam: http://www.klix.ba/vijesti/bih/apel-gra ... /140515080 , osim što je primanje pomoći do 3 sata čista sprdačina, jer dosta ljudi su na poslu do 5 ili 6 sati, prema tome...
Ko radi i ko može, treba da da donira bar trećinu od plate, a ko ne donira ništa nek zna da će i njemu trebati pomoć kad tat u životu.
Također ne bi loše bilo da domaći tržni centri kao npr. BINGO pokrenu neku akciju prikupljanja namirnica, npr. da se namirnice za pomoć naplate po jeftinijoj cijeni i ostave odma na kasi...
Pa to..
Prirodne nepogode se dešavaju ni' prvi ni' zadnji put..
Najgore što pljuju po glavnim ljudima u državi kao da su oni neki faktori u svemu ovome..
Jedino što se moze i treba uradit' je da se šalju ove namirnice ljudima..
Ma ovo je katastrofa!
I još kad rekoše jutros nekad šaljite te helikoptere u Maglaj i to..
Kakvi ba helikopteri crni imamo ih 2,3 što rade i to je to...
A još Maglaj nije jedini grad koji je ugrožen - naprotiv.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
- mO k3
#939 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kako ti kažeš ovi supci sa vlasti ne mogu pomoći , a ni sam ne možeš pomoći i da hoćeš ... De ba propustite vise sa tim .alenthekiller wrote:Zao mi je Olova strasno, sad ne moze se doci tamo nikako, cim spadne idem tamo da pomognem jer zivim relativno blizu (Ilijas), jadni ljudi stvarnoA ove supci na vlasti... sad ako ne pomognu nece nikad. I zao mi je sto ne mogu nikome pomoci, u meni kljuca nesto, sve me neka nervoza hvata a ne mogu nikome pomoci trenutno
Vlast sada mora da nauci iz ovog , ako ponovo dojde do istog sranja i ništa nije poduzeo onda vlast treba prozivati i javno ih Iincovati
- Logovan
#940 Re: Poplave u cijeloj BiH
todd_smith wrote:Gradski most u Maglaju srusen.
- Rijeka_snova
#941 Re: Poplave u cijeloj BiH
POMOZIMO ONIMA KOJIMA JE POMOĆ SAD NEOPHODNA, NEMOJMO OKRENUTI GLAVU OD NJIH!!!
SUTRA U PERIODU OD 10 DO 14 SATI U PROSTORIJI BROJ 10 (KANCELARIJA STAFF-a) NA FILOZOFSKOM FAKULTETU U SRAJEVU MOŽETE DONOSITI POMOĆ ZA NAŠE SUGRAĐANE. DEKE, KONZERVE, KANISTERI ZA VODU, VREĆE ZA PIJESAK, LIJEKOVE I SVE OSTALO ŠTO MISLITE DA IM MOŽE POMOĆI. MOLIM VAS UČINITE NEŠTO ZA OVE LJUDE!!!
TAKOĐER, AKO IMA NEKO SA AUTOM DA MOŽE POMOĆI U TRANSPORTU OVIH DOBARA NEK MI SE JAVI!
AKO ZNATE NEKOGA KO IMA KAMION, JOŠ BOLJE!!!
PROŠIRITE OVO DALJE!
HVALA!!
STAFF
SUTRA U PERIODU OD 10 DO 14 SATI U PROSTORIJI BROJ 10 (KANCELARIJA STAFF-a) NA FILOZOFSKOM FAKULTETU U SRAJEVU MOŽETE DONOSITI POMOĆ ZA NAŠE SUGRAĐANE. DEKE, KONZERVE, KANISTERI ZA VODU, VREĆE ZA PIJESAK, LIJEKOVE I SVE OSTALO ŠTO MISLITE DA IM MOŽE POMOĆI. MOLIM VAS UČINITE NEŠTO ZA OVE LJUDE!!!
TAKOĐER, AKO IMA NEKO SA AUTOM DA MOŽE POMOĆI U TRANSPORTU OVIH DOBARA NEK MI SE JAVI!
PROŠIRITE OVO DALJE!
HVALA!!
STAFF
- CoCoLoCo
#942 Re: Poplave u cijeloj BiH
Last edited by CoCoLoCo on 15/05/2014 16:22, edited 2 times in total.
-
Boskero
#943 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 00:55, edited 1 time in total.
- eluna
#944 Re: Poplave u cijeloj BiH
a gdje su slike???vjesticanametli wrote:sta gdje?NeenaSa wrote:@vjestice, navedi gdje?
vozila sam od teslica do sarajeva ali preko nekakve kamenice i sisla iza maglajapa do zenice normalno i na autoput u SA.....sve slike su s te dionice i od 12 do 15 h slikane danas
- helpdesk1
- Klavikula
- eluna
#947 Re: Poplave u cijeloj BiH
Rijeka_snova wrote:POMOZIMO ONIMA KOJIMA JE POMOĆ SAD NEOPHODNA, NEMOJMO OKRENUTI GLAVU OD NJIH!!!
PROŠIRITE OVO DALJE!
HVALA!!
STAFF
- mO k3
#948 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bem ti aljazeeru ... Vise iz Srbije izvještavaju nego iz Bosne
-
Mutivoda
#950 Re: Poplave u cijeloj BiH
""Nema struje, nema ni vode. Gotovo sve komunikacije su u prekidu i nije moguće uspostaviti vezu ni s kim. Sve je potopljeno. Ljudi se nalaze u tavanima kuća, jer voda neprekidno raste. Direktor kompanije Natron iz Maglaja me je obavijestio da je 70 uposlenika zarobljeno u fabrici i da se ne zna za njihovu sudbinu. Nužno je sve snage staviti na raspolaganje, jer je Maglaj doživio nezapamćenu katastrofu", upozorio je Bradarić"