Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
zakasnila

#926 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by zakasnila »

Te aplikacije sam radila iz dosade, a bezveze su mi dali flag i poslije toga ih opet mogu raditi, bez obzira na flag i bas sam upoređivala ID, isti :-) ! Mozda mi zbog tog flaga ne daju lever 3, cekam ga 3 dana :D i nista!
Nedavno sam radila neke tabele, dobije se isto tako bonus, samo copy paste i za svaku stavku dobijes po 1 cent, uradim ja jednu cisto da vidim ima li bonusa, kad sutradan mail, nisu zadovoljni, ima 20% gresaka ( u instrukcijama stoji da prihvataju 40% gresaka) i nisu mi dali bonus, nasli izgovor da ne plate :D
glitch

#927 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

SStijena wrote:Koliko si zaradio glitch do sada ovaj mjesec?
Image

@dobojlija ma slobodno F5 ne brini si ne radiš ništa neregularno
ako ima posla ima onda upadaš ako ga nema ništa onda
svaki poso ima svoj limit
to ti je ono> thank for all your work
kad to dostigneš nema dalje
ja vina ona kad ima tako nakucam preko 100 stalno :D
glitch

#928 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

zakasnila wrote:Te aplikacije sam radila iz dosade, a bezveze su mi dali flag i poslije toga ih opet mogu raditi, bez obzira na flag i bas sam upoređivala ID, isti :-) ! Mozda mi zbog tog flaga ne daju lever 3, cekam ga 3 dana :D i nista!
Nedavno sam radila neke tabele, dobije se isto tako bonus, samo copy paste i za svaku stavku dobijes po 1 cent, uradim ja jednu cisto da vidim ima li bonusa, kad sutradan mail, nisu zadovoljni, ima 20% gresaka ( u instrukcijama stoji da prihvataju 40% gresaka) i nisu mi dali bonus, nasli izgovor da ne plate :D
pa jel imaš na CF-u jobs history taj flag ako imaš send dispute nek ti ga uklone
na kom si levelu sad i koliki ti je accuracy?
SStijena

#929 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by SStijena »

Transcribe Menu nije loše samo ako se potrefe jednostavne stvari.
1.41 $ bonusa sad dobih.
dobojlija81

#930 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by dobojlija81 »

smanjili su one tabele na 5 komada po tasku,al samo dva dozvoljavaju,neda se popravit prosjek
imao $3.45 uradim dvije tabele po 4 c i onda
$3.651

dupla zaradu ili sta,uradio sam i na clixu dvije tamo ne dupla
zakasnila

#931 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by zakasnila »

glitch wrote:
zakasnila wrote:Te aplikacije sam radila iz dosade, a bezveze su mi dali flag i poslije toga ih opet mogu raditi, bez obzira na flag i bas sam upoređivala ID, isti :-) ! Mozda mi zbog tog flaga ne daju lever 3, cekam ga 3 dana :D i nista!
pa jel imaš na CF-u jobs history taj flag ako imaš send dispute nek ti ga uklone
na kom si levelu sad i koliki ti je accuracy?
Ma pisala sam im vec dva puta i svaki put mi se zahvaljuju sto sam mi poslala poruku i kao rijesit ce to u toku 48 sata :-) , a flag stoji kako stoji :-) !
Sad sam Level 2, a accuracy mi 87,8 % :D! Ne zalim se ja ni sa Level 2,ev za 9 dana 35$ :D, samo kontam je li to razlog da jos nisam dobila Level 3 ili kasne ?
glitch

#932 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

:thumbup: fino fino ide :mrgreen:
ja sam jednom nekom greškom dobio flag i trebalo im je više od 48 da je sklone iako je onaj otamo odgovorio evo ja pokreno postupak biće u roku 48 a tek treći dan nestala
uglavnom čim nestane flag leći će ti tu negdje i level
sad su u ovim nekim prepravkama tako da kasne u svemu
zakasnila

#933 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by zakasnila »

Bitno da mi ova druga dva levela ne diraju :) , a izgleda da moram opet Kevinu pisati za flag :)! Vidim da rade ovih dana, stalno nesto mjenjaju i sviđa mi se sto su sada na dashboardu prikazani tacni odgovori/ ukupno odgovoreno. Danas slabo posla, a jucer sam profitirala na Find explicit content 4$ :-D
AhmetShabo

#934 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

imam problem sa ukucavanjem kreditne na paypal.dakle radi se o wisa electron kartici. >kad ukucam broj kartice na paypalu pise mi da banka nije odobrila ovu transakciju...

EDIT : rijesio sam ovo :D
Last edited by AhmetShabo on 09/10/2014 17:25, edited 2 times in total.
relativno84

#935 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by relativno84 »

Kod me se zaglavilo i ni milimetra da pomjeri :-) zalio sam se i dobijem odgovor:
Thanks for writing in. I looked into your issue to determine why you were not Leveling up despite meeting most of the criteria. Unfortunately there is nothing I can do from my end to update your Level. But fortunately it appears that you just need to spend more time providing great work to TaskAuthors in order to Level up. It seems that you were expelled from a few too many Jobs and our system would like you to work on more Jobs without getting expelled before you can move to the next Level. TaskAuthors can and do review the work of an individual Contributor even if the Contributor maintained a fine Accuracy in their Jobs. And in some cases, the TaskAuthors do reject the work Contributors provide.

In short, keep tasking and try not to get expelled from the Job and eventually things should improve.
Na dva imam ovaj expelled i opet sam se zalio jer je smijesno da mi je neko lafo gledao zadatke i kao nisam dobro, ali nije mi stavio zastavicu, sad nema odgovora vise od 7 dana poslije te malo direktnije kritike njima :D

Dok sam pokusavao ispuniti kriterije za prvi level dolazili su mi poslovi dva tri dana u sedmici, ostalo nista, ali je zanimljivo da poslije zalbe svaki dan u sat vremena imam i po 6 poslova naravno pronaci autora clanka, znaci i vikendom, ocito pokusaj da mi spuste preciznost pa da ima opravdanje :angry:

Image
dobojlija81

#936 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by dobojlija81 »

kako se žaliti na expeled meni na na laganom tasku i brzom od 5 posto stoji expeled a imam 84 posto,ili mozda i treba tako,oprostite laik sam glede pisanja zalbi i tiketa..najbolje bi bilo kad bi neko u par rečenica objasnio sve pstupke pa da ne samram više nek nam stoji na temi

5 centi hebem ga i telefon :)
SStijena

#937 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by SStijena »

Help > File a Ticket

Ako ti izbaci grešku dok radiš zadatak ili netačne odgovore na kraju za koje ti misliš da su tačni ,klikneš isto na 'Help' u istom prozoru dok stoji Correction mode,Expelled mode i sl.
Ako hoćeš da se žališ naknadno za nešta onda kada klikneš na Help ,otvoriće ti se novi prozor i u desnom gornjem uglu piše MY SUPPORT TICKETS ( crveni marker).Tu stoje svi tvoji tiketi.Otvoriš novi tiket, upišeš potrebne podatke i žalbu ali moraš imati dokaze za to što se žališ tj. priloži sliku problema.
dobojlija81

#938 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by dobojlija81 »

e hvala,veceras sam na pslu pa necu radit vama ostalim puno dolara o e noci pozdrav
kloniran

#939 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by kloniran »

pročepio groupon na španskom opet :D

edit: preskociti ovaj ima Bummer eror
624323 Object Localization - Draw a Box Around All Vehicles You See (CrowdFlower Official Job)

sve uradio kako su trazili i dadose mi samo 20 % tacnosti uz Bummer eror poruku :-)
glitch

#940 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

relativno84 wrote:Kod me se zaglavilo i ni milimetra da pomjeri :-) zalio sam se i dobijem odgovor:
In short, keep tasking and try not to get expelled from the Job and eventually things should improve.

Na dva imam ovaj expelled i opet sam se zalio jer je smijesno da mi je neko lafo gledao zadatke i kao nisam dobro, ali nije mi stavio zastavicu, sad nema odgovora vise od 7 dana poslije te malo direktnije kritike njima :D

Dok sam pokusavao ispuniti kriterije za prvi level dolazili su mi poslovi dva tri dana u sedmici, ostalo nista, ali je zanimljivo da poslije zalbe svaki dan u sat vremena imam i po 6 poslova naravno pronaci autora clanka, znaci i vikendom, ocito pokusaj da mi spuste preciznost pa da ima opravdanje :angry:
rekoh li ti da moraš imati expelled i mala ti je preciznost, da imaš blizu 80% garantujem ti da bi dobio levele
ovako iako tehnički ispunjavaš uslove postoji mogućnost da čim dobiješ level i izgubiš ga ako napraviš samo par grešaka

a to dole, jednostavno sad ima više posla zadnjih 10 dana
jer i meni stoje ti poslovi svaki dan su tu sad

ne znam u čemu je problem sa tim zadacima članci i autori
evo sad ću napraviti screenshot poslova koje sam uradio prije levela
a ovog zadatka pogotovo
napravio par grešaka dok sam se uštelio a kasnije sam uradio bez greške ko što se vidi na slici
odozdo prema gore ide historijat
ovaj na vrhu google je kad sam dobio levele
Image
Image
SStijena

#941 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by SStijena »

kloniran wrote:pročepio groupon na španskom opet :D

624323 Object Localization - Draw a Box Around All Vehicles You See (CrowdFlower Official Job)

sve uradio kako su trazili i dadose mi samo 20 % tacnosti uz Bummer eror poruku :-)
Spomenuo sam ga stranicu prije da ne valja.
kloniran

#942 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by kloniran »

SStijena wrote:
kloniran wrote:pročepio groupon na španskom opet :D

Spomenuo sam ga stranicu prije da ne valja.
a jbg ja uvijek kasno uljetim :D
SStijena

#943 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by SStijena »

Music Artist Pictures

Ima li neko online da je radio ovo ,samo da mi jednu stvar pojasni?
mikrozadatak

#944 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

SStijena wrote:Music Artist Pictures

Učinit će ti uslugu ko god ti ne pojasni :D
Previše je posla za 2 centa, prilično nedefinisan task. Ja bih bježao od toga. Ako nemaš igrati ništa drugo radije odmori dok šta naleti.
Ja bih ti preporučio "Find official business URLs (Updated Instructions!)" vrlo brzo ide. Mislim da je neko već pisao, samo otvoriš drugi link po redu, ima - nema i furas dalje.

Pozdrav
glitch

#945 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

evo preteče me mikro i ja otvorih vidim 17 od 20 ma hajde :izet:

ne isplati se za 2c
SStijena

#946 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by SStijena »

mikrozadatak wrote:
SStijena wrote:Music Artist Pictures

Učinit će ti uslugu ko god ti ne pojasni :D
Previše je posla za 2 centa, prilično nedefinisan task. Ja bih bježao od toga. Ako nemaš igrati ništa drugo radije odmori dok šta naleti.
Ja bih ti preporučio "Find official business URLs (Updated Instructions!)" vrlo brzo ide. Mislim da je neko već pisao, samo otvoriš drugi link po redu, ima - nema i furas dalje.

Pozdrav
Prvi put sam sad radio i nije previše posla.Samo Quiz mod ima 20 zadataka ,poslije manje i vrlo vrlo brzo ide,bar meni.
Pogriješio sam svega 3 puta i skontao ono malo što mi je nejasno bilo ,tj. što fali u instrukcijama.
Meni je bilo 0.03 $ i mislim da je to granica,sve ispod se isplati raditi samo za nabijanje preciznosti.Ali opet stvarno brzo ide pa nije problem kako god.
mrva/mrve

#947 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mrva/mrve »

Moze mala pomoc :D

Ovaj dio Jobs completed sto mi je 14, jel to znaci da bih pressao u level 1 mora biti 100? Da uradim 100 razlicitih zadatka?

Danas uradio 60 taskova u okviru ovog jednog zadatka, odgovorio na hiljadu pitanja, al nista se nije prikazalo :D

Image
Image
glitch

#948 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

mrva/mrve wrote:Moze mala pomoc :D

Ovaj dio Jobs completed sto mi je 14, jel to znaci da bih pressao u level 1 mora biti 100? Da uradim 100 razlicitih zadatka?

Danas uradio 60 taskova u okviru ovog jednog zadatka, odgovorio na hiljadu pitanja, al nista se nije prikazalo :D

Image
Image
ne nego taj dio što ti je 41/50 to mora biti preko 100
i pokušaj da održiš preciznost čak i da je popraviš ako hoćeš brže da dobiješ levele
:thumbup:
babaroga1x

#949 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

mrva/mrve wrote:Moze mala pomoc :D

Image
Image

kao što je već rekao kolega glitch, to su ti jobovi... i ne da si uradio dovoljno za prvi level nego već imaš dosta jobova za sve levele...

jedan job ima više taskova...

sad samo cepaj po taskovima i leveli će brzo... a onda biraš to ćeš raditi, što ti se svidja, koliko želiš da te plate...

sretno
Baba
SStijena

#950 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by SStijena »

Evo najavili su mi vraćanje accuracy uskoro u vezi posla ''Can you identify a table in this image'' i ostalih poslova gdje se pojavio ''Bummer'' ili bilo kakva greška.
Znači prijavljujte sve što ne valja ljudi,isplati se.
Inače ne prijavljujem ako su neke manje greške pa ne padne ispod 60 % accuracy ali sada sam morao jer je sve bilo
0 % :P
Post Reply