BAKIRE ODLAZI
- Dozer
#926 Re: BAKIRE ODLAZI
Weredsf...kad ti ovako moram reci - ne seri, matere ti.
Ne vadi se na glupostima. Istovremeno sam pitao i da li ne postoji nigdje u BiH, ali na to se ne obazires, zar ne?
Ne vadi se na glupostima. Istovremeno sam pitao i da li ne postoji nigdje u BiH, ali na to se ne obazires, zar ne?
-
weredsf
#927 Re: BAKIRE ODLAZI
Jos cekam ime Oftamologa iz Vojne bolnice, cim to napises tu onda cu ti odgovoriti na ostalo...?????Dozer wrote:Da...svaki gradjanin, osigurani naravno, ima pravo na 10.000 KM za lijecenje vani. Medjutim, "mali" problem je kada treba i dobiti tih 10.000 jer ti famozna komisija mora dati potvrdu da se to nesto ne moze obaviti nigdje u BiH (sto je Bakir sigurno dobio, iako je laz), a ta komisija to - ne da. Nadju 1001 obrazlozenje zasto da ne daju (licno sam se uvjerio u to za zahvat koji kod nas ne postoji, a da sve bude gore doktori cak nemaju ni pojma o tom zahvatu, ali potvrdu nisu dali. Obrazlozenje: pacijent nije kandidat za takav zahvat. Da nije zalosno, bilo bi smijesno... Nisam kandidat za zahvat o kojem oni nemaju pojma ni da postoji...).
Ali, zato Tihic bez ikakvih problema dobije X puta vise sredstava iz tog fonda da bi se lijecio od raka, dok drugim pacijentima od iste bolesti, ali obicnim gradjanima, doktori hladno kazu da ni u Americi ne bi dobili drugaciji i bolji tretman nego ovdje...
Ali, za Tihica postoje i bolji tretmani i terapije vani. Kao i za Bakira. O nasem trosku, jasno.
Mislim...zaista...
Usput cu ti reci da lazes za Bakira, on nije koristio taj fond i ne kontam sto vam treba da padate na tim izmisljotinama...
-
weredsf
#928 Re: BAKIRE ODLAZI
Kojim glupostima, glupost i laz je da Vojna bolnica ima Oftamologiju ali to ti tvrdis..Dozer wrote:Weredsf...kad ti ovako moram reci - ne seri, matere ti.
Dakle nisam govorio da nema oftamologije nego da ne rade zahvat koji je on trebao uraditi, ne znam koji zahvat si ti trebao da radis ali i sam vidis da ne rade sve>>..
(a ima ga u Sekinoj bolnici, ne brini).
-
KENJAC
#929 Re: BAKIRE ODLAZI
Za Bosnu a i Hercegovinu mozete reci sve , samo ne da je diktatura !!! Imate izbore , skoro, svakih sest mjeseci i samim tim i mogucnost da nesto promijenite ! Od kraja rata pa do danas ste imali , brat bratu, deset puta mogucnost da se otarasite svih "dicnih sinova" gore pomenutih. A niste !!! Uzalud vam postavljanje ovakvih tema kad cete opet glasati za iste jer su vama ili nekom vasem obecali posao "a i onako svi su oni isti" !!! Bosnu ne cine ni Bakir ni Fahro ni Milorad... Vi ste ti koji ih birate i samo vasa je odgovornost. Dosta vise sapiranja ljage sa vas i prebacivanja odgovornosti . Sta bi sa protestima? Dragi moji Bosanci , vazda vam je neko drugi kriv. Il kisa , il sudija, il EU il ..... Samo ne nikad vi !
- O'zone
- Globalni moderator
#930 Re: BAKIRE ODLAZI
E ti sad iz neba pa u njedraKENJAC wrote:Za Bosnu a i Hercegovinu mozete reci sve , samo ne da je diktatura !!! Imate izbore , skoro, svakih sest mjeseci i samim tim i mogucnost da nesto promijenite ! Od kraja rata pa do danas ste imali , brat bratu, deset puta mogucnost da se otarasite svih "dicnih sinova" gore pomenutih. A niste !!! Uzalud vam postavljanje ovakvih tema kad cete opet glasati za iste jer su vama ili nekom vasem obecali posao "a i onako svi su oni isti" !!! Bosnu ne cine ni Bakir ni Fahro ni Milorad... Vi ste ti koji ih birate i samo vasa je odgovornost. Dosta vise sapiranja ljage sa vas i prebacivanja odgovornosti . Sta bi sa protestima? Dragi moji Bosanci , vazda vam je neko drugi kriv. Il kisa , il sudija, il EU il ..... Samo ne nikad vi !
Pusti ljude malo da olakšaju dušu. Tersaju, pljuju, jebu, prijete, proklinju, prizivaju božanske kazne,...,, sve su to naša posla
Sve do jednog znaju ovo što si ti sad napisao ali je uvijek neko drugi kriv.
Evo sad se vodi kampanja o bojkotu izbora i onda će opet biti kuknjava "Pa ko izabra ove" Pa direktno ti brate koji nacrta čiča-glišu i hrpu govana na svom glasačkom listiću. Ti se na svoj listić posro a onaj svoj zaokružio kako treba onda nakon izbora njegov sin, brat, snaha, rođak dobijaju posao, stimulacije, k..ce, palce jer su opet njegovi na vlasti a ti i dalje kukaš kako je sistem nepravedan.
- Dozer
#931 Re: BAKIRE ODLAZI
Ja znam da ja nisam. Za ovaj trio fantastikus, SDA-HDZ-SDS, nikad nisam glasao. Ni na pocetku, ni u sredini, ni danas. Niti cu. Oni za koje jesam su me razocarali, tako da ni oni vise nemaju moj glas. Sad ide neka nova opcija, bilo koja samo ne ovi dosadasnji, ali ni njihovi sateliti poput SBB-a.
U manjini sam, znam, ali bar sam sam sebi cist.
-
weredsf
#932 Re: BAKIRE ODLAZI
Nema te na temi SDP-a ili DF-a...sta radis tu???Dozer wrote:Ja znam da ja nisam. Za ovaj trio fantastikus, SDA-HDZ-SDS, nikad nisam glasao. Ni na pocetku, ni u sredini, ni danas. Niti cu. Oni za koje jesam su me razocarali, tako da ni oni vise nemaju moj glas. Sad ide neka nova opcija, bilo koja samo ne ovi dosadasnji, ali ni njihovi sateliti poput SBB-a.
- homega
#933 Re: BAKIRE ODLAZI
Prestao sam "lajkati" tvoje komentare od kako si postao tvrdi DF-ovac, ali ovaj presjek lešinarske SDA mora dobiti čestitkeMuaDib wrote:Prejaki su mi ovi branioci SDA koji gore nego staljinovi komunisti ko papagaji ponavljaju SDA pamflete, da sam skoro posmislio da je SDA eufemizam za Paddy Ashdown-a. Dakako, da je ovdje samo riječ o propagandistima koji nisu u stanju vidjeti koliko je pogubna SDA kao stranka koja je od srednje industrijske i proizvođačke zemlje napravila evropskog prosjaka broj jedan, a narod koji kao štiti učinila najsiromašnijim narodom u Evropi, osim možda Moldavaca. SDA je došla na vlast u najgorem trenutku za Bosnu i Hercegovinu, na tezi da u Muslimani kadrovski i politički zapostavljeni i da kao najbrojniji narod imaju namanje udjela u upravljačkim strukturama. Međutim dosadašnje iskustvo pokazuje da je kadrovska politika SDA, ni manje ni više nastavila elitocid nad bošnjačkim narodom mirnodopskim sredstvima. Koliko je samo doktora nauka, magistara i inženjera Bošnjaka napustilo ovu zemlju, koliko je osiromašila bošnjčka inteligencija i koliko je porasla nepismenost. To nije prosvjetiteljska stranka, već stranka koja na paranoidnim elementima gradi kampanju, računajući na džamiju i nepismenost. Ali njihovo vrijeme prolazi, jer se bumerang vratio u obliku bjesne omladine, u obliku redikalnih islamističkih strujanja u Bosni, u obliku medijskog biča Radončića i klerikalnog biča Cerića. Ovo će biti najzanimljivija kampanja do sada, kampanja u kojoj će se bez izkakvih suzdržavanja udariti na nosioce vlasti i kojom će opozicija demaskirati sve pokušaje trivializacije biračkog prava.
Ovaj tekst treba štampati i polijepiti uz svaki predizborni plakat SDA-ovaca
- JThomas
#934 Re: BAKIRE ODLAZI
znači kritikovati vlast smije samo onaj ko je glasao za tu vlast?weredsf wrote:Nema te na temi SDP-a ili DF-a...sta radis tu???Dozer wrote:Ja znam da ja nisam. Za ovaj trio fantastikus, SDA-HDZ-SDS, nikad nisam glasao. Ni na pocetku, ni u sredini, ni danas. Niti cu. Oni za koje jesam su me razocarali, tako da ni oni vise nemaju moj glas. Sad ide neka nova opcija, bilo koja samo ne ovi dosadasnji, ali ni njihovi sateliti poput SBB-a.
ne bih da ti kvarim koncepciju, ali još su u antičkoj grčkoj skontali drukčije.
- Država
#935 Re: BAKIRE ODLAZI
Nikada u svom životu nisam glasao za SDA ili za bilo kojeg njihovog kandidata. Ako Fahro nastavi da zastupa prosrpske stavove u AVAZ-u, tačno ću glasati za Bakira, ocam...

-
weredsf
#936 Re: BAKIRE ODLAZI
Ne, stvar je da oni kritikuju samo Bakira, nema ga na stranicama onih za koje je glesaoJThomas wrote:znači kritikovati vlast smije samo onaj ko je glasao za tu vlast?weredsf wrote:Nema te na temi SDP-a ili DF-a...sta radis tu???Dozer wrote:Ja znam da ja nisam. Za ovaj trio fantastikus, SDA-HDZ-SDS, nikad nisam glasao. Ni na pocetku, ni u sredini, ni danas. Niti cu. Oni za koje jesam su me razocarali, tako da ni oni vise nemaju moj glas. Sad ide neka nova opcija, bilo koja samo ne ovi dosadasnji, ali ni njihovi sateliti poput SBB-a.
ne bih da ti kvarim koncepciju, ali još su u antičkoj grčkoj skontali drukčije.
- JThomas
#937 Re: BAKIRE ODLAZI
teško je mogao na prethodnim izborima glasati za DF.
-
weredsf
#938 Re: BAKIRE ODLAZI
Zasto DF??...Mogao je glasati za Komsica ili SDP, nema ga na tim temama ali ima na onim za koje nikada nije i nece glasatiJThomas wrote:teško je mogao na prethodnim izborima glasati za DF.
- JThomas
#939 Re: BAKIRE ODLAZI
pa šta?
-
weredsf
#940 Re: BAKIRE ODLAZI
Nista, izvini sto sam te uznemirio...JThomas wrote:pa šta?
- JThomas
#941 Re: BAKIRE ODLAZI
ništa, izvinjavam se ja tebi, što se vlast usudi kritikovati neko ko nije glasao baš za nju...
-
Samo_nesto
#942 Re: BAKIRE ODLAZI
KatarinaKosaca wrote:Iako sam baš na ovom forumu proglašavana Alijinim čovjekom jer nisam iz pieteta prema nekim teškim vremenima htjela da pljujem po mrtvom čovjeku, mali Princ mi svaku večer gostujući na svojim režimskim medijima donese migrenu, pa jedva odem na prosvjede idući dan sa kapom ne da se krijem, nego što mi ni 100 kafetina ne pomogne![]()
Bakir je nervozan, preplašen, uspaničen. Priziva borce, priziva Tursku, a ono što vrijeđa ne inteligenciju nego postojanje su njegove umne analize![]()
Tako Bakir na vrhuncu licemjerstva, bezobrazluka, drskosti i bahatosti spominje da je samo on branio ovaj grad, svi smo mi ostali kao biva četnici, podmeće ženu koja je moš mislit čula ekavicu na prosvjedima, a neki momci su došli čaaaak iz Visokog, moš mislit čak iz Viskog da nama ovdje poremete naš mir, red, socijalnu pravdu i poštenje. Etike vrijednosti koje je Bakir jedva uspostavio boreći se u trezoru mi, narkomani i uličari nastojimo srušiti.
Tako nam Bakir poručuje da on kreira radna mjesta dok mi ovdje na forumu godinama se smijemo kako izgleda natječaj u Telecomu, jedan smo vidjeli i zaljepili da ga samo popipamo, kako izgleda memorandum FDS i ne znamo, jer je to Bakirova privatna prćija u kojoj rade poslušni i podobni, dok običan građanin ne može ni cv poslati. Jedanko za Lutriju BIH, jednako za Elektroprivredu, jednako za Razvojnu banku. Bakir to ne zna, ni forum ne čita. Još jedan razlog da ode, član Predsjedništva ne zna šta mu se dešava u zemlji i koji su stvarni problemi korupcije, nepotizma, jednom rječju kurvaluka i amorala, čiji je osobni nositelj. Drogu u životu nisam vidjela, a kamoli konzumirala, rat provela na prvoj civilnoj liniji obrane i mene Bakir mrtav hladan naziva narkomanom i rušiteljem države. Bakiru građani godinama služe samo kao krava muzara koja puni proračun bez ikakvih prava i da nije tog poreza, carine i ostalih nameta koji financiraju njjega i njegove poslušnike možda bi predložio i zakon o eutanaziji za te drske neposlušnike. Za strane medije daje mudru sociološku analizu kako se u tranziciji netko snašao, a netko nije snašao, tako da ovaj licemjerni i plitki političar ljude koji ne traže štele i poštuju zakon i red naziva ustvari nesposobnim. Po svemu i nehtijući njegovo ponašanje asocira na Miloševićevo kad je gubio vlast, a onima koji brane njegovu fotelju misleći da tako brane državu samo ću dobronamjerno reći Fide, sed cuidi fide
Kako sam na ovom forumu davno bila Harisov ambasador, HDZ-ov plaćenik, SDA-ov poslušnik, tako i ovom temom preuzimam rizik da budem Fahrin bojovnik. Ipak, lijepo je nikome ne dugovati uslugu.
Apsolutno me politika ne interesuje, slucajno sam vidio ovu temu pa sam se registrovao samo da pitam sta ti majke ti ovo znaci???
Da nisi mozda mislila "fide sed cui vide"???
-
weredsf
#943 Re: BAKIRE ODLAZI
Ne kontas ti glavno, selektivnost u kritikovanju je kljucna da bi shvatio sta ti hocu reci...JThomas wrote:ništa, izvinjavam se ja tebi, što se vlast usudi kritikovati neko ko nije glasao baš za nju...
-
gepard_
#944 Re: BAKIRE ODLAZI
Samo_nesto wrote:KatarinaKosaca wrote:Iako sam baš na ovom forumu proglašavana Alijinim čovjekom jer nisam iz pieteta prema nekim teškim vremenima htjela da pljujem po mrtvom čovjeku, mali Princ mi svaku večer gostujući na svojim režimskim medijima donese migrenu, pa jedva odem na prosvjede idući dan sa kapom ne da se krijem, nego što mi ni 100 kafetina ne pomogne![]()
Bakir je nervozan, preplašen, uspaničen. Priziva borce, priziva Tursku, a ono što vrijeđa ne inteligenciju nego postojanje su njegove umne analize![]()
Tako Bakir na vrhuncu licemjerstva, bezobrazluka, drskosti i bahatosti spominje da je samo on branio ovaj grad, svi smo mi ostali kao biva četnici, podmeće ženu koja je moš mislit čula ekavicu na prosvjedima, a neki momci su došli čaaaak iz Visokog, moš mislit čak iz Viskog da nama ovdje poremete naš mir, red, socijalnu pravdu i poštenje. Etike vrijednosti koje je Bakir jedva uspostavio boreći se u trezoru mi, narkomani i uličari nastojimo srušiti.
Tako nam Bakir poručuje da on kreira radna mjesta dok mi ovdje na forumu godinama se smijemo kako izgleda natječaj u Telecomu, jedan smo vidjeli i zaljepili da ga samo popipamo, kako izgleda memorandum FDS i ne znamo, jer je to Bakirova privatna prćija u kojoj rade poslušni i podobni, dok običan građanin ne može ni cv poslati. Jedanko za Lutriju BIH, jednako za Elektroprivredu, jednako za Razvojnu banku. Bakir to ne zna, ni forum ne čita. Još jedan razlog da ode, član Predsjedništva ne zna šta mu se dešava u zemlji i koji su stvarni problemi korupcije, nepotizma, jednom rječju kurvaluka i amorala, čiji je osobni nositelj. Drogu u životu nisam vidjela, a kamoli konzumirala, rat provela na prvoj civilnoj liniji obrane i mene Bakir mrtav hladan naziva narkomanom i rušiteljem države. Bakiru građani godinama služe samo kao krava muzara koja puni proračun bez ikakvih prava i da nije tog poreza, carine i ostalih nameta koji financiraju njjega i njegove poslušnike možda bi predložio i zakon o eutanaziji za te drske neposlušnike. Za strane medije daje mudru sociološku analizu kako se u tranziciji netko snašao, a netko nije snašao, tako da ovaj licemjerni i plitki političar ljude koji ne traže štele i poštuju zakon i red naziva ustvari nesposobnim. Po svemu i nehtijući njegovo ponašanje asocira na Miloševićevo kad je gubio vlast, a onima koji brane njegovu fotelju misleći da tako brane državu samo ću dobronamjerno reći Fide, sed cuidi fide
Kako sam na ovom forumu davno bila Harisov ambasador, HDZ-ov plaćenik, SDA-ov poslušnik, tako i ovom temom preuzimam rizik da budem Fahrin bojovnik. Ipak, lijepo je nikome ne dugovati uslugu.
Apsolutno me politika ne interesuje, slucajno sam vidio ovu temu pa sam se registrovao samo da pitam sta ti majke ti ovo znaci???
naravno ,, fide sed cui vide ,, ---------------- vjeruj , samo pazi kome vjerujes ! stara latinska izreka
-
sandokann
#945 Re: BAKIRE ODLAZI
Zar nije dr. Senad Pozder bio tamo?weredsf wrote: Jos cekam ime Oftamologa iz Vojne bolnice, cim to napises tu onda cu ti odgovoriti na ostalo...?????
Usput cu ti reci da lazes za Bakira, on nije koristio taj fond i ne kontam sto vam treba da padate na tim izmisljotinama...
- Dozer
#946 Re: BAKIRE ODLAZI
Na temi SDP me nema, iako me bilo ranije, takodjer u negativnom kontekstu po njih. Oni su se pokazali kao savrsen partner SDA, iako se polomise da pokazu i dokazu da to nije tako, a pokazali su se i kao vrhunski kleptomani. Mene je sve to odbilo od njih zauvijek.
DF...jos uvijek se dvoumim, iskreno...
Program i Statut su im sasvim dobri, iako bih ja licno u tom programu bio jos rigorozniji i otvoreniji, ali to je, valjda, ona neka vjecita zadrska kojom se pokusavaju privuci glasaci iz svih ostalih stada, pa se mora ostaviti ponesto da se i njima ugodi...
U svakom slucaju, za sad su mi oni vjerovatno najbolji izbor.
DF...jos uvijek se dvoumim, iskreno...
Program i Statut su im sasvim dobri, iako bih ja licno u tom programu bio jos rigorozniji i otvoreniji, ali to je, valjda, ona neka vjecita zadrska kojom se pokusavaju privuci glasaci iz svih ostalih stada, pa se mora ostaviti ponesto da se i njima ugodi...
U svakom slucaju, za sad su mi oni vjerovatno najbolji izbor.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#947 Re: BAKIRE ODLAZI
Da, slovna je greška. Ipak je zanimljivo da se netko registrira 30.08, politika ga uopće ne zanima, nego slučajno vidi temu, pa slučajno vidi slovnu grešku, pa ne samo da se javi na temi nego i pp piše da ukaže na grešku. Životne slučajnosti su čudoSamo_nesto wrote:Apsolutno me politika ne interesuje, slucajno sam vidio ovu temu pa sam se registrovao samo da pitam sta ti majke ti ovo znaci???
- joint union
#948 Re: BAKIRE ODLAZI
Hocu da ti kazem da nije morao ici u Zagreb, a ti nastavi mantrati o sekundarnim i tercijarnim nivoima.weredsf wrote:
Jesam li ja rekao da Klinicki nema oftamologiju ili Vojna Bolnica???![]()
![]()
![]()
Ja pricam o Vojnoj bolnici kao sekundarnom nivou zdravstvene zastite za koju Dozer tvrdi da ima Oftamologiju a ti mi stavljas podatke sa Univerzitetske klinike koja je tercijalni nivo zdravstvene zastite...Citate li vi ili pisete napamet, bas me zanima???
Univerzitetsi centar mora imati oftamologiju ali ni blizu onog nivo na kojem je Beograd ili Zagreb, pa cak i Skopje..
Ali ero vi znate sve o tome![]()
A jedan od najvaznijih razloga zbog cega "Univerzitetsi centar mora imati oftamologiju ali ni blizu onog nivo na kojem je Beograd ili Zagreb, pa cak i Skopje.." je upravo i politika zaposljavanja i postavljanje na pozicije po "sekundarnim i tercijarnim NZZ" od strane istih tih koji tu nece da se lijece. Bakir je uspio da doda i novi nivo te igre sa Sekom.
I sta kaze, nema auta, nema kuce, sirotinja?
-
Innovation
#949 Re: BAKIRE ODLAZI
Da li se kod nas u bolnicama radi lasersko skidanje dioptrije?
-
Samo_nesto
#950 Re: BAKIRE ODLAZI
Imam nos za snobove, kvazi intelektualce i slKatarinaKosaca wrote:Da, slovna je greška. Ipak je zanimljivo da se netko registrira 30.08, politika ga uopće ne zanima, nego slučajno vidi temu, pa slučajno vidi slovnu grešku, pa ne samo da se javi na temi nego i pp piše da ukaže na grešku. Životne slučajnosti su čudoSamo_nesto wrote:Apsolutno me politika ne interesuje, slucajno sam vidio ovu temu pa sam se registrovao samo da pitam sta ti majke ti ovo znaci???