True detective
Moderator: _BataZiv_0809
- Rockefeller
#926 Re: True detective
Još malo.
- Saian
#928 Re: True detective
[quote="Boateng"][/quote]
ti ne mislis mijenjat' nickname jel ? Cekas sutra popravni

ti ne mislis mijenjat' nickname jel ? Cekas sutra popravni
- Saian
#930 Re: True detective
toucheBoateng wrote:Ne igra Schalke u LP-a.
- Tito_i_Partija
#931 Re: True detective
Novi trailer: Vrh.
- zecko_kupuz
#932 Re: True detective
edit: Povlačim, za dlaku sam zakasnio. 
- TAFKAP
#935 Re: True detective
Odgledasmo prvi Season tek veceras, planirali smo po jednu hefticno da skratimo vrijeme čekanja do drugog... I sta da kažem nakon prvog... Dobra, veoma dobra, podsjećala me na djelom na filmove Bone Collector i 8mm, ali sad da li je zaslužila ocjenu sa IMDBa, po mom mišljenju 8ca.
Šta nisam skontao u završnoj epizodi je prozivanje "little priest" te ona scena kad ulazi u onaj "zatvoreni koloseum", pojavljivanje galaksije/crne/plave rupe

Jel to neka metafora ili šta?
Šta nisam skontao u završnoj epizodi je prozivanje "little priest" te ona scena kad ulazi u onaj "zatvoreni koloseum", pojavljivanje galaksije/crne/plave rupe

-
suspect_zero
#937 Re: True detective
Počela sam sa gledanjem....pregledala 4 epizode, večeras pristavljam 5
nisam mogla prepoznati Matthewa

- zecko_kupuz
#938 Re: True detective
Uh, nemoj povlačiti ta pitanjaTAFKAP wrote:Odgledasmo prvi Season tek veceras, planirali smo po jednu hefticno da skratimo vrijeme čekanja do drugog... I sta da kažem nakon prvog... Dobra, veoma dobra, podsjećala me na djelom na filmove Bone Collector i 8mm, ali sad da li je zaslužila ocjenu sa IMDBa, po mom mišljenju 8ca.
Meni je prva sezona legla k'o budali šamar, jer volim misteriju i ovakvu tematiku. Par stvari je sigurno - odlična gluma, jezivo okruženje i savršeno prikladna režija za ovakav žanr. Samo nek' nas nastave pozitivno iznenađivati.
- medjutim
#939 Re: True detective
Isti sam, slazem se 100%, mada imam neki glup osjecaj da cu se razocarati u ovu drugu sezonu, iskreno se nadam da grijesim...zecko_kupuz wrote:Uh, nemoj povlačiti ta pitanjaTAFKAP wrote:Odgledasmo prvi Season tek veceras, planirali smo po jednu hefticno da skratimo vrijeme čekanja do drugog... I sta da kažem nakon prvog... Dobra, veoma dobra, podsjećala me na djelom na filmove Bone Collector i 8mm, ali sad da li je zaslužila ocjenu sa IMDBa, po mom mišljenju 8ca.
Jel to neka metafora ili šta?, tumačenja mogu otići nadugo i naširoko. Ako bismo se vodili nekim normalnim mjerilima, osmica ili malo jače bi odgovaralo. Ovako, znajući da na IMDB-u i kojekakve polukuhane serije idu iznad osmice, ovo može kotirati oko devetke.
![]()
Meni je prva sezona legla k'o budali šamar, jer volim misteriju i ovakvu tematiku. Par stvari je sigurno - odlična gluma, jezivo okruženje i savršeno prikladna režija za ovakav žanr. Samo nek' nas nastave pozitivno iznenađivati.
- TAFKAP
#941 Re: True detective
Pazi, ja sam čekao svo vrijeme da tema koja se provlačila kroz cio season na kraju razjasni kad ono šipak, a da će se idući season razjasniti čisto sumnjam.zecko_kupuz wrote:Uh, nemoj povlačiti ta pitanjaTAFKAP wrote:Odgledasmo prvi Season tek veceras, planirali smo po jednu hefticno da skratimo vrijeme čekanja do drugog... I sta da kažem nakon prvog... Dobra, veoma dobra, podsjećala me na djelom na filmove Bone Collector i 8mm, ali sad da li je zaslužila ocjenu sa IMDBa, po mom mišljenju 8ca.
Jel to neka metafora ili šta?, tumačenja mogu otići nadugo i naširoko. Ako bismo se vodili nekim normalnim mjerilima, osmica ili malo jače bi odgovaralo. Ovako, znajući da na IMDB-u i kojekakve polukuhane serije idu iznad osmice, ovo može kotirati oko devetke.
![]()
- vicious
#942 Re: True detective
Druga sezona neće imati nikakve veze sa prvom, tako da ne trebaš ni očekivati neko dodatno razjašnjavanjeTAFKAP wrote:Pazi, ja sam čekao svo vrijeme da tema koja se provlačila kroz cio season na kraju razjasni kad ono šipak, a da će se idući season razjasniti čisto sumnjam.zecko_kupuz wrote:Uh, nemoj povlačiti ta pitanjaTAFKAP wrote:Odgledasmo prvi Season tek veceras, planirali smo po jednu hefticno da skratimo vrijeme čekanja do drugog... I sta da kažem nakon prvog... Dobra, veoma dobra, podsjećala me na djelom na filmove Bone Collector i 8mm, ali sad da li je zaslužila ocjenu sa IMDBa, po mom mišljenju 8ca.
![]()
Ako si čitao temu od početka, bilo je i ovdje dosta priče o mogućim tumačenjima i objašnjenjima.
Opšta je ocjena da zadnja epizoda nije bila na nivou ostatka sezone, i zato je donekle pokvarila konačni utisak, do tada je bilo baš top.
- hrastov žižak
#943 Re: True detective
nije opšta.Opšta je ocjena da zadnja epizoda nije bila na nivou ostatka sezone, i zato je donekle pokvarila konačni utisak, do tada je bilo baš top.
- hrastov žižak
#945 Re: True detective
većinsko i opšte nije isto, nejse...omar little wrote:jeste. vecinska je.
- MedenoSrce
#946 Re: True detective
nije mi jasno zasto ljudi ne kazu da im se ne svidja kako se zavrsio Cica Gorio
- hrastov žižak
#947 Re: True detective
a?MedenoSrce wrote:nije mi jasno zasto ljudi ne kazu da im se ne svidja kako se zavrsio Cica Gorio
-
FreakyStyley
#948 Re: True detective
Ah, jel metafora. Moze i ne mora da bude.
U principu je Cohleova halucinacija, kao recimo ono sa jatom ptica u jednoj epizodi.
U principu je Cohleova halucinacija, kao recimo ono sa jatom ptica u jednoj epizodi.
- Saian
#949 Re: True detective
hrastov žižak wrote:većinsko i opšte nije isto, nejse...omar little wrote:jeste. vecinska je.
ono je meta fora
- hrastov žižak
#950 Re: True detective
na foru pogođena meta.Saian wrote:hrastov žižak wrote:većinsko i opšte nije isto, nejse...omar little wrote:jeste. vecinska je.![]()
ono je meta fora
nego, koja je tvoja općčšta ocena, jel kraj nedovoljno krajovit? ko biva kraj, a ništa nisu otkrajćili?