Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#926 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Joj, ko da je bitno kakvu ćemo grupu dobit... Možda je i bolje da budemo u grupi smrti, svjetska pažnja će biti više na nama... A zato i idemo, da se predstavimo svijetu, zar ne? Bilo kako bilo, ovo je moja prognoza...
Kolumbija
Obala Slonovačke
Meksiko
BiH
Ali se nadam da neće tako biti... Teška grupa, a ne naročito atraktivna...
Kolumbija
Obala Slonovačke
Meksiko
BiH
Ali se nadam da neće tako biti... Teška grupa, a ne naročito atraktivna...
- DonVitoN
#927 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Meni je svedno kakvu cemo grupu tj. koga cemo dobiti treba se tuci sa svima, nogometna tuca naravno.
Evo moje varijante:
1.1.Argentina o Brazil
2.BIH
3.Japan o Meksiko
4.Portugal o Holandija
Druga da raju pomisli jesmo ih..kao nismo u special pot ali..
1.1.Argentina o Brazil
2.Portugal o Holandija
3.Meksiko o Japan
4.BIH
Edit:
Portugal ako izvucu kao taj special pot znaci zna se, ko nije nista naucio u posljednje 4 godine.. mozda tek kad bude 3/3 nauci tj. utvrdi da je sve to namjesteno ali kome da se zalis
FIFI.
Evo moje varijante:
1.1.Argentina o Brazil
2.BIH
3.Japan o Meksiko
4.Portugal o Holandija
Druga da raju pomisli jesmo ih..kao nismo u special pot ali..
1.1.Argentina o Brazil
2.Portugal o Holandija
3.Meksiko o Japan
4.BIH
Edit:
Portugal ako izvucu kao taj special pot znaci zna se, ko nije nista naucio u posljednje 4 godine.. mozda tek kad bude 3/3 nauci tj. utvrdi da je sve to namjesteno ali kome da se zalis
Last edited by DonVitoN on 05/12/2013 23:57, edited 2 times in total.
- fantom slobode
#928 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Cuj kome se zaliti...pa tebi
ti si mag ovog izvlacenja
lokalnog karaktera...
faktor koji odlucuje

- MOSALJOZE
#929 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Mene trema puca samo tako,ne znam kako ću ovo izdrzati,a tek utakmice
- DonVitoN
#930 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Znas kako, ne nadaj se dobrom.MOSALJOZE wrote:Mene trema puca samo tako,ne znam kako ću ovo izdrzati,a tek utakmice
- Jack Be Nimble
#931 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Nema nervoze meni drago da smo medju 32 ekipe. Ko dijete pred rodjendan pa nemogu docekati sutradasnji dan da otvorim poklone. Sem grupe Svica, Honduras, Iran i mi ili jos neka takva varijanta, sta god da dobijemo nama je grupa smrti
Uzivajmo ko zna kada cemo moci opet ovoliko uzivati.
-
roboth
#932 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
DonVito,da nisi mozda zaboravio da u jednoj grupi ne mogu biti tri reprezentacije iz Evrope?
- gnjev
#933 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Sad ce ti pokazat da nijeroboth wrote:DonVito,da nisi mozda zaboravio da u jednoj grupi ne mogu biti tri reprezentacije iz Evrope?
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
- horion_bosona
#934 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
jedino ne bih volio da za prvu utakmicu dobijemo protivnika, protiv kojeg bi nam prijetio visok poraz, što bi moglo loše uticati na daljni tok... jako je bitno kako otvorimo prvenstvo
debitanti su znali odigrati Mundijal u ludom zanosu, tome se najviše nadam
debitanti su znali odigrati Mundijal u ludom zanosu, tome se najviše nadam
-
Hedg
#935 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Kola su krenula niz livadu ovim Safetovim zezanjem, valjda ih ne slupamo skroz. 
- fantom slobode
#936 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Da ti pomognem...uzivacemo mi i na iducem EP i SP...Jack Be Nimble wrote:Nema nervoze meni drago da smo medju 32 ekipe. Ko dijete pred rodjendan pa nemogu docekati sutradasnji dan da otvorim poklone. Sem grupe Svica, Honduras, Iran i mi ili jos neka takva varijanta, sta god da dobijemo nama je grupa smrtiUzivajmo ko zna kada cemo moci opet ovoliko uzivati.
- cyprus
#937 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Ma nije, ja mislim da imamo više šanse da dobijemo grupu sa kojom se možemo nositi, nego za onu u kojoj se nemamo čemu nadat...Jack Be Nimble wrote:Nema nervoze meni drago da smo medju 32 ekipe. Ko dijete pred rodjendan pa nemogu docekati sutradasnji dan da otvorim poklone. Sem grupe Svica, Honduras, Iran i mi ili jos neka takva varijanta, sta god da dobijemo nama je grupa smrtiUzivajmo ko zna kada cemo moci opet ovoliko uzivati.
Tako npr. od nosioca sa Švicarskom možemo skoro pa ravnopravno, a možemo se nositi i sa Belgijom i Urugvajem... Protiv ostalih pet nosilaca realno nemamo šta tražiti... Lopta jeste okrugla, ali su nam šanse sa BRA, ARG, GER, ESP, pa i COL simbolične...
U drugom potu se možemo fajtat sa svima, jedino bih volio da izbjegnemo Čile i Obalu Slonovače... Ekvador mi nit smrdi, nit miriše... Kamerun, Nigerija i Gana su ekipe po mjeri (možda imaju veći individualni, ali ne i timski kvalitet)... Alžir je najpoželjniji neženja
I u potu tri se možemo fajtat sa svima... Ne bih volio Japan, Meksiko i SAD, a Iran, Honduras, Kostarika i pogotovo Australija nisu nimalo loša rješenja... Ovdje Koreja nit smrdi nit miriše...
Ako nas međutim ipak zadesi specijalni pot i Vito svrši, opet tu imaju tri evropske selekcije sa kojima možemo ravnopravno: Hrvatska, Grčka, pa i Rusija... Mislim da ni Englezi i Italijani nisu bauk... Portugal, Holandiju i Francusku ipak ne bih
Dakle, ako ne upadnemo u spešl pot mislim da imamo šanse koga god da izvučemo... A i sa spešl potom opet može ispasti finih opcija... Joj, jest mi drago da konačno mogu vršit vake analize
- elmirčo
#938 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
pa šta je sad sa papetom, jel ide ikako, ili kasni pa će doći kad se svjetla pogase ( zašto? ), jel ostaje u parizu, dolazi li u sarajevo....šta je s haverom??
- DonVitoN
#939 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Potajno se nadam ovoj grupi.
1.Urugvaj (jaki u napadu ostalo prosjek)
2.BIH
3.Iran o Australija
4.Grcka (Grcka ko Grcka ali kolo se okrenulo zasto to ne bih potvrdili i na SP
)
2.BIH
3.Iran o Australija
4.Grcka (Grcka ko Grcka ali kolo se okrenulo zasto to ne bih potvrdili i na SP
- jeza u ledja
#940 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Tacno sto kaze Jack, ko dijete kad vadi poklone. S kim god da budemo u grupi bice merak analizirat varijante.
Ne mozemo puno izgubit cak i ako nas stave u grupu smrti. Barem cemo tako znat da smo rahat jebiga. Pa ce svaki bod biti tituli ravan.
Ako pak izvucemo neku laksu grupu, onda cemo se imati cemu nadati.
Znam isto da je veca medijska pokrivenost grupa u kojima su velikani.
Ma mislim sta god bude sutra meni je bas uzivanje.
Ne mozemo puno izgubit cak i ako nas stave u grupu smrti. Barem cemo tako znat da smo rahat jebiga. Pa ce svaki bod biti tituli ravan.
- It_is_a_Leclerc
#941 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Ja sam dosad mislio da oni tebe malo isprovociraju, pa ti pišeš ovakve stvari, ali sad vidim da ničim izazvan, pišeš ovo - "Smiješni ste ako mislite da ćemo dobiti ok grupu..." želeći da ti se replicira, da te se razuvjerava...DonVitoN wrote:Raja se nada lahkoj grupipa kao da su neki od jucer..
Pa daj se malo skoncentriši, jebo ga miš.
Ok. Ti misliš da su svi protiv BIH. Da je sutrašnji ždrijeb zapravo jedan kongres anti-bosanske organizacije u kome neko odozgo vuče konce kako bi zajebao dobre Bošnjane. I to je meni ok. Nije da je to najgluplje što je neko na ovom forumu mislio ili pisao, ali ne moraš nam to sad po 400. puta poturiti pod nos. Jer fakat iritira. A plus, izazivaš, navlačiš i vežeš šuhvu, k'o za onog tzv. Hamšika.
- DonVitoN
#942 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
jeza u ledja wrote:Tacno sto kaze Jack, ko dijete kad vadi poklone. S kim god da budemo u grupi bice merak analizirat varijante.
Ne mozemo puno izgubit cak i ako nas stave u grupu smrti. Barem cemo tako znat da smo rahat jebiga. Pa ce svaki bod biti tituli ravan.Ako pak izvucemo neku laksu grupu, onda cemo se imati cemu nadati.
ISTI SAM TI.
@It_is_a_Leclerc
Ne kontas.
Last edited by DonVitoN on 06/12/2013 00:13, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#943 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Al se otvoreno nadas ovoj grupi:DonVitoN wrote:Potajno se nadam ovoj grupi.
2.BIH
3.Iran o Australija
4.Grcka (Grcka ko Grcka ali kolo se okrenulo zasto to ne bih potvrdili i na SP)
Brazil
Holandija
Meksiko
BiH
-
RLewis
#944 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Sad ce izvlacenje kod s. raba na tv total da vidimo kakve je ruke
Sent from my L920 Tapatalk
Sent from my L920 Tapatalk
- elmirčo
#945 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
ne bi bilo lošše da ostavimo analizu ostalih ekipa za sutra poslije 18:00, kada će ovaj forum dobiti novih 8 tema + još jednu temu specijalno za našu grupu pa ćemo tu biti stručni saradnici 
neko više saradnik nego stručan no otom potom
mišljenja sam da naši igrači treba da natope nove adidas/nike dresove znojem, da dobiju upale od prve 3 tekme, da ostave srce na terenu i niko im ne smije zucnuti ništa, pa kad bi završiliu sa gol razlikom 0-10

neko više saradnik nego stručan no otom potom
mišljenja sam da naši igrači treba da natope nove adidas/nike dresove znojem, da dobiju upale od prve 3 tekme, da ostave srce na terenu i niko im ne smije zucnuti ništa, pa kad bi završiliu sa gol razlikom 0-10
- fantom slobode
#946 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Don Vito...neka ti kontas... u lokalnoj kafani. Opet citat...koga kod izvuCu...

- jeza u ledja
#947 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Is NYT danas, cijeli tekst ovdje:Why are the pots uneven?
This imbalance will be the first thing sorted out Friday. The main complication of the draw every four years is how to scatter the European teams — which account for more than a third of the field — among the various groups. This year, there are nine unseeded European teams. Before Friday’s draw, one will be randomly selected to join the African teams and the two unseeded South American squads in Pot 2. That will be a dangerous position, since the odd team out is guaranteed another European opponent out of Pot 4 but also has a 50-50 chance of drawing either Argentina or Brazil from the seeded pot.
In past years, that potentially difficult position would have gone to the lowest seeded team from Europe. This year, that would be France, which clearly benefits from a random draw rather than an automatic placement into that precarious spot. The decision to go with chance over precedent, announced only this week, rankled some in Europe (again, predominantly the Dutch, the Italians and the English) who assert that FIFA rewrote the rules as a favor to the powerful UEFA president, the former French star Michel Platini. He has pushed back against that insinuation, saying that he offered to leave the room when the decision was made but was told to stay. “I am not the only Frenchman in FIFA,” he said, in what was surely a curious defense.
http://www.nytimes.com/2013/12/06/sport ... .html?_r=0
- DonVitoN
#948 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
To je realnost, veca mogucnost.. i kao sto ti rece gore sto jaca grupa mozda i bolje bicemo rahet uostalom po ko zna koji put prezadovoljan sam sto smo na SP a analize bacali na papiru o tim jacim timovima a na terenu neka igraci vode bitku pa ko kogajeza u ledja wrote:Al se otvoreno nadas ovoj grupi:DonVitoN wrote:Potajno se nadam ovoj grupi.
2.BIH
3.Iran o Australija
Brazil
Holandija
Meksiko
BiH
- jeza u ledja
#949 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
I jos jedan izvod iz clanka o ovome:
FIFA World Cup draw tweak may help France
France was perhaps the biggest beneficiary when FIFA decided on its procedure for the World Cup draw Tuesday, as the team now has better odds of avoiding Brazil and Argentina.
As the lowest-ranked of nine unseeded European qualifiers, France was expected to go in the Africa-dominated draw pot — meaning it could not be placed in the same group as a top-seeded European team.
But instead of following its format from the 2006 World Cup, FIFA decided that all nine European teams enter an open ballot which starts the draw ceremony on Friday (CBCSports.ca, 11 a.m. ET).
That team selected will effectively enter Pot 2 alongside the five African teams, plus Chile and Ecuador.
France could yet face the top South Americans but now also has the unexpected chance of drawing seeded Switzerland or Belgium.
FIFA president Sepp Blatter said the decision followed talks with confederation presidents, including UEFA's French president Michel Platini. However, he sidestepped a question asking him to explain a procedure that seemingly ignored FIFA's own precedent and favoured France.
"Let us [hold the] draw and not let us speak of teams," Blatter said.
FIFA traditionally tries to create pots based on geography, so that groups will include teams from up to four different continents and avoiding scenarios where three European teams get grouped together. For the 2006 tournament — the last time there were nine unseeded European teams — Serbia and Montenegro was the lowest-ranked team from the continent. That time, FIFA put it in a separate pot, and Serbia and Montenegro found itself in the toughest group: with Argentina, Netherlands and Ivory Coast.
FIFA World Cup draw tweak may help France
France was perhaps the biggest beneficiary when FIFA decided on its procedure for the World Cup draw Tuesday, as the team now has better odds of avoiding Brazil and Argentina.
As the lowest-ranked of nine unseeded European qualifiers, France was expected to go in the Africa-dominated draw pot — meaning it could not be placed in the same group as a top-seeded European team.
But instead of following its format from the 2006 World Cup, FIFA decided that all nine European teams enter an open ballot which starts the draw ceremony on Friday (CBCSports.ca, 11 a.m. ET).
That team selected will effectively enter Pot 2 alongside the five African teams, plus Chile and Ecuador.
France could yet face the top South Americans but now also has the unexpected chance of drawing seeded Switzerland or Belgium.
FIFA president Sepp Blatter said the decision followed talks with confederation presidents, including UEFA's French president Michel Platini. However, he sidestepped a question asking him to explain a procedure that seemingly ignored FIFA's own precedent and favoured France.
"Let us [hold the] draw and not let us speak of teams," Blatter said.
FIFA traditionally tries to create pots based on geography, so that groups will include teams from up to four different continents and avoiding scenarios where three European teams get grouped together. For the 2006 tournament — the last time there were nine unseeded European teams — Serbia and Montenegro was the lowest-ranked team from the continent. That time, FIFA put it in a separate pot, and Serbia and Montenegro found itself in the toughest group: with Argentina, Netherlands and Ivory Coast.
- fantom slobode
#950 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
To je tvoja realnostDonVitoN wrote:To je realnost, veca mogucnost.. i kao sto ti rece gore sto jaca grupa mozda i bolje bicemo rahet uostalom po ko zna koji put prezadovoljan sam sto smo na SP a analize bacali na papiru o tim jacim timovima a na terenu neka igraci vode bitku pa ko kogajeza u ledja wrote:Al se otvoreno nadas ovoj grupi:DonVitoN wrote:Potajno se nadam ovoj grupi.
2.BIH
3.Iran o Australija
Brazil
Holandija
Meksiko
BiH