RTV taksa

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Dozer

#926 Re: RTV taksa

Post by Dozer »

mali_milojica wrote: Porez,taksa,pretplata na rtv aparat,nazovi je kako hoces,je tekovina modernog,demokratskog i kapitalistickog svijeta. Postoji i placa se u bastionima demokratije. Od Japana do Amerike.
Onda je, danas mnogima mrska Juga i njen sistem, bio bastion demokratije za ovo danas. I jeste, slazem se :thumbup:
Jedan od uslova za EU je jak,neovisan JS.
Pa bravo, majstore! A sta ja govorim svo ovo vrijeme? Neka uspostave jedan, drzavni JS, i nema nikakvih problema. :roll:
Zasto se placa i zasto nije na budzetu?
Da bi se odrzala neovisnost medija,novinara i da bi ljudi dobili tacnu informaciju.
Ma da, how yes no...
To je mozda tako u pravim demokratskim drzavama. Ovdje - ni priblizno. JS ovdje predstavljaju kanale komunikacije, indoktrinacije i ispiranja mozga koje koriste ENV matricari.
Sta smo mi dobili neplacanjem u zadnjih 20 god? Da su pojedini JS,a mozda i svi,glasila vladajucih elita. Ispiraju narodu mozak,plase ga i drze u neizvjesnosti,dok se iza kulise desava pljacka i bogacenje pojedinaca.
Sta mislite da pocnemo sa placanjem,pa da vidimo sta ce se desiti.
Znam vec. Nece nista,samo ce jos uhljeba zaposliti.
E jbg.
Ovo iznad napisah prije nego procitah ovo. Vidis da se slazemo. I to 100%.
A s povecanjem naplate se nece nista promijeniti. Ne znam otkud ti takva ideja uopste? Fakat bih volio vidjeti na osnovu cega si uospte dosao na ideju da bi se nesto moglo promijeniti...?
Samo ce ti isti koji sada upravljaju tim medijima imati vise para za krcmljenje, jer upravo oni upravljaju tim budzetima.
Last edited by Dozer on 05/10/2017 16:16, edited 1 time in total.
Dozer

#927 Re: RTV taksa

Post by Dozer »

Vezano za OIB/JMB - to je isto, i samo je stvar naziva.

U oba slucaja se radi o istoj stvari. E sad, to sto se pokusava prikazati kao razlicito, drugi je par rukava. Ali, mislim da su svima jasni razlozi za takvo nesto:
- uvodjenje nekakvog novog sistema (koji ce, naravno, kostati basnoslovno),
- dodatna komplikacija zivota ljudima (jer ce se morati zajebavati i vaditi nekakve dodatne papire, a koje ce, logicno, morati i platiti),
- navodna bolja kontrola...necega (a sto se bez ikakvih problema moze raditi i sada kroz JMB), itd. i sl..

Drugim rijecima, uvodjenje OIB-a nije nista drugo nego jos jedna manipulacija vlasti s ciljem punjenja budzeta na kojima oni zive.

Mogu komotno i trenutni JMB preimenovati u OIB, jer razlika ne postoji posto je to i dalje nekakav jedinstveni identifikacioni broj pojedinca.
Last edited by Dozer on 05/10/2017 16:14, edited 1 time in total.
Margita81

#928 Re: RTV taksa

Post by Margita81 »

Dakle u redu vam je da drzava svoje zakone NE sprovodi na cijeloj teritoriji jednako za sve gradjane? Pozivate na ispunjavanje obaveza prema drzavi. Koja ne ispunjava svoje druznosti prema svojim gradjanima.
Ovce ste i nek vas sisaju bakiri i dodici.
Ako ne moze kako treba ne mora i ne treba nikako. Gasi signal, servis i skratite agoniju visegodisnju.
Dozer

#929 Re: RTV taksa

Post by Dozer »

Ja upravo to i govorim sve vrijeme, ali jok...
beni-bu-man

#930 Re: RTV taksa

Post by beni-bu-man »

Margita81 wrote:Dakle u redu vam je da drzava svoje zakone NE sprovodi na cijeloj teritoriji jednako za sve gradjane? Pozivate na ispunjavanje obaveza prema drzavi. Koja ne ispunjava svoje druznosti prema svojim gradjanima.
Ako ne moze kako treba ne mora i ne treba nikako. Gasi signal, servis i skratite agoniju visegodisnju.
AFERIM :thumbup: :thumbup: :thumbup:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#931 Re: RTV taksa

Post by mali_milojica »

Margita81 wrote:Dakle u redu vam je da drzava svoje zakone NE sprovodi na cijeloj teritoriji jednako za sve gradjane? Pozivate na ispunjavanje obaveza prema drzavi. Koja ne ispunjava svoje druznosti prema svojim gradjanima.
U svakoj zemlji imas jednake i jednakije,zavisno iz kakve si familije,koliko imas para,jesi li kakva licnost i sl.
Ako mislis samo na taksu,porez ili pretplatu.
Zakon vazi za sve na cijelom podrucju BiH. Tacno se zna zakon. Placati bi trebali svi.
Samo meni nema razlike izmedju hrvata iz Sirokog,bosnjaka u Ferhadiji ili srbina iz Bijeljine,ako ne placaju. Isti su,kad je taksa u pitanju.
Da se ugasi BHRT,sta mislis sta bi se desilo sa repetitorima,imovinom koja je od BHRT,ljudima koji tu rade i signalima koji idu preko njih. A ima tu policije,vojske,telekoma,kabl operatera,drugih tv stanica koji idu preko njih.
Da sve pogasimo?
Mrak?
Aferim :thumbup:
beni-bu-man

#932 Re: RTV taksa

Post by beni-bu-man »

mali_milojica wrote:
U svakoj zemlji imas jednake i jednakije,zavisno iz kakve si familije,koliko imas para,jesi li kakva licnost i sl.
Zakon vazi za sve na cijelom podrucju BiH. Tacno se zna zakon. Placati bi trebali svi.
Samo meni nema razlike izmedju hrvata iz Sirokog,bosnjaka u Ferhadiji ili srbina iz Bijeljine,ako ne placaju. Isti su,kad je taksa u pitanju.
Da se ugasi BHRT,sta mislis sta bi se desilo sa repetitorima,imovinom koja je od BHRT,ljudima koji tu rade i signalima koji idu preko njih. A ima tu policije,vojske,telekoma,kabl operatera,drugih tv stanica koji idu preko njih.
Da sve pogasimo?
Mrak?
Aferim
:thumbup:
Tu je drzava glavni krivac sto nije u stanju da donese zakon da svi placamo tu taksu, ovako kako je "sto bih ja placao kad kad on ne mora".....
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#933 Re: RTV taksa

Post by mali_milojica »

beni-bu-man wrote:
mali_milojica wrote:
Da sve pogasimo?
Mrak?
Aferim
:thumbup:
Tu je drzava glavni krivac sto nije u stanju da donese zakon da svi placamo tu taksu, ovako kako je "sto bih ja placao kad kad on ne mora".....
Krivi smo svi manje vise.
Niko se ne boji zakona,kupuje se socijalni mir,placa se samo sto se mora...balon se napuhao,samo kad pukne.
Evo da ne gledas taksu. Uzmimo GRAS npr. Na stranu lopovluci,zaposljavanja preko rodbine,stranke i sl.
Koliko se raje sverca i djaba voza?
Kazu sto revizori ne rade svoj posao?
A zasto si uopste usao bez karte? Eto koristis ga,imas neku uslugu za to,zasto ne platis kartu?
Ne,neka me revizor uhvati :-) a do tada djaba :roll:
Mentalitet prevari,izradi,ukradi.
beni-bu-man

#934 Re: RTV taksa

Post by beni-bu-man »

mali_milojica wrote:
Krivi smo svi manje vise.
Niko se ne boji zakona,kupuje se socijalni mir,placa se samo sto se mora...balon se napuhao,samo kad pukne.
Evo da ne gledas taksu. Uzmimo GRAS npr. Na stranu lopovluci,zaposljavanja preko rodbine,stranke i sl.
Koliko se raje sverca i djaba voza?
Kazu sto revizori ne rade svoj posao?
A zasto si uopste usao bez karte? Eto koristis ga,imas neku uslugu za to,zasto ne platis kartu?
Ne,neka me revizor uhvati :-) a do tada djaba :roll:
Mentalitet prevari,izradi,ukradi.
Grasova politika poslovanja je IDIOTSKA, sam sistem naplate nije regulisan nikako stavili jendu cijenu i hajmo poslovati
Carsija - Ilidza 1.60KM (koliko se jos sjecam)
Carsija - Centralna Banka ?????KM

Udji u Centru pa se svercaj

Hocu reci GRAS je toliko uredjena firma kao BHRT
Margita81

#935 Re: RTV taksa

Post by Margita81 »

mali_milojica wrote:
Da sve pogasimo?
Mrak?
Aferim :thumbup:
Mrak? Hahah
darius_maximus

#936 Re: RTV taksa

Post by darius_maximus »

Dozer wrote: Onda je, danas mnogima mrska Juga i njen sistem, bio bastion demokratije za ovo danas. I jeste, slazem se :thumbup:
Kakve veze ima Juga s plaćanjem pretplate?
Ti moraš shvatiti prvo šta plaćaš, tj. ne plaćaš, pa onda diskutovati.
Dozer wrote:Pa bravo, majstore! A sta ja govorim svo ovo vrijeme? Neka uspostave jedan, drzavni JS, i nema nikakvih problema. :roll:
Drzavni JS se zove Javni radio-televizijski servis BiH.
Dozer wrote:Ma da, how yes no...
To je mozda tako u pravim demokratskim drzavama. Ovdje - ni priblizno. JS ovdje predstavljaju kanale komunikacije, indoktrinacije i ispiranja mozga koje koriste ENV matricari.
Ne plaća se samo da bi se održala nezavisnost, to je čak manji faktor.
Plaća se da bi se pravili programi koji nisu komercijalno održivi ni zanimljivi.

Dokumentarac o nekom selu u nekoj zabiti u BiH, koji niko neće gledati na komercijalnoj televiziji.
Prijenos i obilježavanje svih vjerskih praznika i manifestacija, čak i manjina, itd.
Nije od državnog značaja samo prijenos utakmica reprezentacije BiH, što bi svi rado preuzeli, jer je jedino komercijalno opravdano.
Dozer wrote:Ovo iznad napisah prije nego procitah ovo. Vidis da se slazemo. I to 100%.
A s povecanjem naplate se nece nista promijeniti. Ne znam otkud ti takva ideja uopste? Fakat bih volio vidjeti na osnovu cega si uospte dosao na ideju da bi se nesto moglo promijeniti...?
Samo ce ti isti koji sada upravljaju tim medijima imati vise para za krcmljenje, jer upravo oni upravljaju tim budzetima.
Ja uopšte ne znam otkud tebi pravo i informacije da pričaš o tome.

Ovo bi bilo kao kad bi rekao da se plaćanjem PDV-a neće ništa promijeniti, pa kasirki u Bingu kažeš da ti odbije PDV, da ćeš ti platiti samo koliko vrijede proizvodi. Što to ne pokušaš, kad i te pare idu istim ljudima?
Što ne kažeš gazdi da ti ne plaća doprinose za zdravstveno, kad nam je svakako zdravstvo propast. Ti ćeš onda svakako platiti privatno kada ti zatreba.

Znaš zašto?
Zato što bi ti za to odrali kožu s leđa i uzeli ti sve što posjeduješ.
Praviš se mangup s pretplatom, jer RTV svako može jahati, pa što ne bi i ti.
Da RTV ima moć i da sudovi imaju kapacitet, plaćao bi ti s pjesmom.

Pusti mi se ovih pravdanja i otvaranja očiju ljudima.
Ako ti se ne sviđa zakon, bujrum izbori, bujrum protesti, itd.
To što ti radiš je klasično potkradanje države.
Samo ne znam što misliš da bi se neko trebao voditi tvojim primjerom?
Dozer

#937 Re: RTV taksa

Post by Dozer »

darius_maximus wrote: Kakve veze ima Juga s plaćanjem pretplate?
Ti moraš shvatiti prvo šta plaćaš, tj. ne plaćaš, pa onda diskutovati.
Juga nema nikakve veze, a ti moras prvo procitati malo vise od zadnjeg posta da bi shvatio o cemu se prica, a ne ovako, k'o padobranac u slobodnom padu, samo trehnes. I razletis se k'o kesa smokija :D
Drzavni JS se zove Javni radio-televizijski servis BiH.
Kojeg placaju samo u Sarajevu, Tuzli i Zenici.
Ne plaća se samo da bi se održala nezavisnost, to je čak manji faktor.
Plaća se da bi se pravili programi koji nisu komercijalno održivi ni zanimljivi.
Dokumentarac o nekom selu u nekoj zabiti u BiH, koji niko neće gledati na komercijalnoj televiziji.
Prijenos i obilježavanje svih vjerskih praznika i manifestacija, čak i manjina, itd.
Nije od državnog značaja samo prijenos utakmica reprezentacije BiH, što bi svi rado preuzeli, jer je jedino komercijalno opravdano.
I...kome se onda to pravi ako to niko ne gleda...?
Ja uopšte ne znam otkud tebi pravo i informacije da pričaš o tome.
Ovo bi bilo kao kad bi rekao da se plaćanjem PDV-a neće ništa promijeniti, pa kasirki u Bingu kažeš da ti odbije PDV, da ćeš ti platiti samo koliko vrijede proizvodi. Što to ne pokušaš, kad i te pare idu istim ljudima?
Što ne kažeš gazdi da ti ne plaća doprinose za zdravstveno, kad nam je svakako zdravstvo propast. Ti ćeš onda svakako platiti privatno kada ti zatreba.
Gazdu nemam, nisam ker.
PDV i taksa nemaju nikakve veze, niti su uporedivi po bilo kojem osnovu. Objasnjeno vec ranije, na prethodnoj stranici.
Pravo da pricam o bilo cemu imam po Ustavu.
Znaš zašto?
Zato što bi ti za to odrali kožu s leđa i uzeli ti sve što posjeduješ.
Praviš se mangup s pretplatom, jer RTV svako može jahati, pa što ne bi i ti.
Da RTV ima moć i da sudovi imaju kapacitet, plaćao bi ti s pjesmom.
Moguce. Dakle, opet dolazimo na isto - ovo nije drzava.
Pusti mi se ovih pravdanja i otvaranja očiju ljudima.
Ako ti se ne sviđa zakon, bujrum izbori, bujrum protesti, itd.
To što ti radiš je klasično potkradanje države.
Samo ne znam što misliš da bi se neko trebao voditi tvojim primjerom?
Izbori su super. I bemisleni ovdje upravo radi ENV matrice.
Ne svidja mi se zakon. Protesti kad budu, eto me, ali ja ih necu pokretati.
Gdje sam rekao da to mislim? Ovo je, ako nisi primijetio, forum. Pretpostavljam da znas sta je svrha foruma, kao i sta forum generalno znaci...
darius_maximus

#938 Re: RTV taksa

Post by darius_maximus »

Dozer wrote: Juga nema nikakve veze, a ti moras prvo procitati malo vise od zadnjeg posta da bi shvatio o cemu se prica, a ne ovako, k'o padobranac u slobodnom padu, samo trehnes. I razletis se k'o kesa smokija :D
Hoću, evo samo zbog tvojih postova ću pročitati ovu temu kao bukvar, da mi ne promakne kakva pametna...
Dozer wrote:Kojeg placaju samo u Sarajevu, Tuzli i Zenici.
Rekao si da hoćeš državni servis, ne i kolika mora biti naplata i po kojim regijama i gradovima.
Ne plaćaju ga, koliko vidim, ni ovdje.

Inače je ovo rak našeg društva.
Ne znam ima li išta što me više naježi od ovakvog razmišljanja.
"Ni drugi ne rade, pa neću ni ja." ili "Rade i drugi, što ne bih i ja."

Uvijek se pitam samo gdje je granica ljudima s tim i takvim razmišljanjem?
Kradu i drugi, što ne bih i ja?
Ulaze i drugi preko reda, što ne bih i ja?
Divljaju i drugi autima, što ne bih i ja?
Ubijaju i drugi, što ne bih i ja?

Gdje se povlači crta kod ovakvog razmišljanja?
Znam samo da ovako razmišljaju ljudi koji nemaju nikakav vlastiti osjećaj odgovornosti za svoje postupke.
Puko pravdanje bezobrazluka i lopovluka pod krinkom društvene opravdanosti.
Definitivno kategorija ljudi koja ide ruku pod ruku u potkopavanju države i društva s ovima na čelu, produžena ruka.
Dozer wrote:I...kome se onda to pravi ako to niko ne gleda...?
Znam ja da ti ne shvataš potrebu za državnom televizijom.
Međutim, ne mogu se samo praviti emisije o FGR i jet setu, eventima, red carpetima i takmičenja pevaljki.
Postoji dijelovi države, svake države, i događaji koji komercijalnim televizijama nisu zanimljive.
Kome se prave?
Svakome i nikome. To je ostavština.
Kao zbirka sevdalinki svih velikana koji su snimali u studiju tadašnje TV SA, koja je objavljena prije koju godinu.
Kao putopisi Zuke Džumhura koji sjede dole na beta kasetama u arhivi, itd.
Rijetko kad će, ako i uopšte, komercijalna televizija poslati Nisveta Džanku ili Josipa Pejakovića da ide hodati po državi i da se snima kako pije kafu s nekim seljakom na livadi i priča o kravama.
Dozer wrote:Gazdu nemam, nisam ker.
PDV i taksa nemaju nikakve veze, niti su uporedivi po bilo kojem osnovu. Objasnjeno vec ranije, na prethodnoj stranici.
Pravo da pricam o bilo cemu imam po Ustavu.
Drago mi je što si mi istakao da nemaš gazdu.
Jako je bitan taj osjećaj nezavisnosti i superiornosti, mašala.

PDV (porez na dodatu vrijednost) i taksa (porez na posjedovanje RTV prijemnika) su oboje porez, namet, zovi ga kako hoćeš.
Za neplaćanje jednog završiš pred sudom, za neplaćanje drugog se možeš ku..iti na forumima.
To im je glavna razlika.

Slobodno ti elaboriraj razlike, sigurno se osjećaš bolje kada to radiš.
Malo ubleha, malo zamazivanja očiju i svi sretni.
Dozer wrote:Moguce. Dakle, opet dolazimo na isto - ovo nije drzava.
Nije moguće, to je tako.
I, da, opet dolazimo na isto.
Ljudi kao ti, svakim danom i svakim takvim potezom činite ovu državu manje državom.
Ponosni na to što ste uspjeli zaj..ati državu, kao onaj što se uvali kroz crveno na početak kolone.
Mislite da su svi drugi glupi, kao da za to što radite treba pretjerana pamet.

Treba samo biti spreman krasti.
Kakvo je stanje u društvu, ne moraš se više čak ni pravdati, odmah si narodni heroj.
Dozer wrote:Izbori su super. I bemisleni ovdje upravo radi ENV matrice.
Gdje sam rekao da to mislim? Ovo je, ako nisi primijetio, forum. Pretpostavljam da znas sta je svrha foruma, kao i sta forum generalno znaci...
Tu priču furaju od Amerike do Njemačke.
Izbori su besmisleni, samo nas kradu, tugo moja pređi na drugoga.
Svi se žale, niko ne bi napustio trenutni rahatluk.

Ovdje je dosta stvari besmisleno, ali upravo zbog ljudi kao što si ti.
"Ne sviđa mi se zakon, neću ga poštovati."
Ova država je stvorena za ljude kao što si ti.
Za ljude koji bi radili samo ono što im se radi i sviđa.

Daj cvaju da te ne pišu, daj kesu doktoru da ubrza malo, ne plaćaj što ti se ne plaća.
Raj na zemlji. Kaže, što država ne uvede red.
Kraj ovakvog naroda? Grohotom se smijem.

Super mi je kako se pozivaš na slobodu govora, a ne izvršavaš svoje obaveze i dužnosti.
Daj mi onog što mi odgovara, samo odvadi ono što mi smeta.
Koji ti još zakoni ne leže, ZOBS i ostale gluposti?

Nemoj ti ništa pokretati.
Sjedi na forumu, obrazuj mase, objasni meni šta je forum, to ti sve super ide.
problemnatravunu

#939 Re: RTV taksa

Post by problemnatravunu »

@ darius_maximus :thumbup: :thumbup: :bih:
Dozer

#940 Re: RTV taksa

Post by Dozer »

darius_maximus wrote: Hoću, evo samo zbog tvojih postova ću pročitati ovu temu kao bukvar, da mi ne promakne kakva pametna...
A o cemu onda hoces da diskutujes kad nemas pojma o cemu se prije diskutovalo i zasto je nesto spominjano....?
Rekao si da hoćeš državni servis, ne i kolika mora biti naplata i po kojim regijama i gradovima.
Netacno. I lupetas. Rekao sam, i govorim konstantno, da cu placati drzavni servis koji se placa u cijeloj drzavi.
I ja se najezim od povrsnih ljudi koji o necemu razmisljaju samo na bazi licnog interesa, ili nekakvih floskularnih "vrijednosti", a pri tome ne razmisljaju ni o cemu dublje, pa samim tim ne kontajuci da sirenjem tog interesa i na ostale mogu stvoriti jos bolje sebi.
Ovdje cu redom:
Ne kradem nikome nista, niti sam ikada ikome. Ovdje je rijec o tome da meni neko hoce da krade, i to konstatno.
Nikada ne ulazim preko reda, pa cak ni onda kada to mogu radi nekih postojecih privilegija koje mi to omogucavaju.
Nikada ne divljam s autom, niti sam. Niti cu.
Ubicu samo ako moram, i to iskljucivo u samoodbrani.
Znam samo da ovako razmišljaju ljudi koji nemaju nikakav vlastiti osjećaj odgovornosti za svoje postupke.
Definitivno kategorija ljudi koja ide ruku pod ruku u potkopavanju države i društva s ovima na čelu, produžena ruka.
Ne znam, nikada nisam tako razmisljao.
Moguce. Ali, u konkretnom slucaju, u cemu se ogleda moja odgovornost, a u cemu odgovornost JS?
Slazem se u potpunosti, samo - ti si ovdje to okrenuo na pogresnu stranu. JS, tj. ENV stranke su ti koji ovdje zele da kradu od mene i od tebe.
Malo je glupo to adresirati nekome ko je u te nekakve temelje ove drzave ulozio 4 godine zivota, krv i svasta nesto jos, a istovremeno amnestirati i izdizati one koji nisu ni znali sta je rat i koji su se krili po kojekakvim podrumima, radnim obavezama i sl. Ovo ti je totalna fula, nebuloza na nivou nekoga ko nema blage veze o cemu prica, kao sto ocito i jeste slucaj.
Međutim, ne mogu se samo praviti emisije o FGR i jet setu, eventima, red carpetima i takmičenja pevaljki.
Postoji dijelovi države, svake države, i događaji koji komercijalnim televizijama nisu zanimljive.
Kome se prave?
Kao zbirka sevdalinki svih velikana koji su snimali u studiju tadašnje TV SA, koja je objavljena prije koju godinu.
Rijetko kad će, ako i uopšte, komercijalna televizija poslati Nisveta Džanku ili Josipa Pejakovića da ide hodati po državi i da se snima kako pije kafu s nekim seljakom na livadi i priča o kravama.
Pogresno. Ja u potpunosti shvatam potrebu za drzavnom televizijom. Medjutim, mi nemamo drzavnu televiziju u pravom smislu te rijeci, nego imamo nekakve stranacke prcije koje se tako zovu. Koja je stvarna korist od njih?
Ne gledam takve emisije/sadrzaje. Ipak mi je malo vise godina da bi me zanimale kojekakve cajke i sl.
Zuku Dumhura cijenim, kao i sve njegovo. Sevdalinke takodjer, i znam ih vjerovatno sve, iako nisam fan te vrste muzike.
Rahmetli Dzanko je takodjer radio odlican posao. Problem je sto to nije bilo interesantno ni 2% stanovnistva. I, da - slazemo se u potpunosti da je ovo danasnje drustvo, a pogotovo mladi, otislo u 3pm i da su izgubljene sve moguce prave vrijednosti. Ali, zato su uvedene nove, bazirane na ispraznoj ENV matrici, a ja necu da finansiram tu matricu.
Nisam ti nista istakao, nego samo odgovorio na tvoju besmislenu konstataciju. Nezavisan jesam, i to 100% u svakom smislu, a superiornim se ne smatram u bilo cemu.
PDV (porez na dodatu vrijednost) i taksa (porez na posjedovanje RTV prijemnika) su oboje porez, namet, zovi ga kako hoćeš.
Za neplaćanje jednog završiš pred sudom, za neplaćanje drugog se možeš ku..iti na forumima.
To im je glavna razlika.
Krasno objasnjenje :thumbup:
A da, ipak, procitas objasnjenje o tome na prethodnoj stranici? Cisto onako, da znas sebe radi, i da se ne provaljujes dalje s ovakvim izjavama (to je to povrsno gledanje i "razumijevanje" stvari, koje vec spomenuh na pocetku).
Zapravo, ubleha je ovo sta i kako ti "elaboriras". Ja sam samo ucesnicima teme predocio sta je sta, po zakonu, i sta u skladu s vazecim zakonim moze, a sta ne moze. Ali, valjda sam radi toga ja nekakav kriminalac i lopov, jer znam sta je i kako je, a ti si nekakav veliki legalista i patriota, pri cemu nemas pojma ni o cemu. I ocito te ni ne zanima da naucis jer vec smatras da sve znas i kontas.
Nije moguće, to je tako.
Ljudi kao ti, svakim danom i svakim takvim potezom činite ovu državu manje državom.
Ponosni na to što ste uspjeli zaj..ati državu, kao onaj što se uvali kroz crveno na početak kolone.
Za tvoju informaciju - ovu "drzavu" satire ENV lopovska vladajuca matrica, a ne ja. Ja, i masa slicnih meni smo, nazalost, omogucili toj matrici da danas vlada. E, radi toga sad ne zelim da finansiram to vladanje na bilo koji nacin.
Ovdje se nije zajebala i ne pokusava zajebati drzava, nego oni koji vladaju JS.
Ne mislim da je iko glup. Manje ili vise inteligentnih ima, logicno, a glupoca nije direktno vezana za inteligenciju. Medjutim, iz tvog primjera je sasvim jasno da spadas u kategoriju koju vlastodrsci smatraju ovcama za sisanje, pa eto...bujrum. Namjesti im se.
Kakvo je stanje u društvu, ne moraš se više čak ni pravdati, odmah si narodni heroj.
Od koga ja to kradem?
A ko je stvorio takvo stanje u drustvu? Sta je JS uradio da na bilo koji nacin ljudima ukaze na neke stvari? U cemu se to konkretno ogleda ta poslovicna nezavisnost JS?
Dozer wrote:
darius_maximus wrote:Izbori su super. I bemisleni ovdje upravo radi ENV matrice.
Kamara gluposti, iskreno.
Ukratko - daj mi vlast, pa da vidis kako se sve moze srediti i urediti kada vlast ne krade i ne razmislja samo o tome kako ce ukrasti, nego kada radi u pravcu razvoja ekonomije i vladavine prava.
Daj cvaju da te ne pišu, daj kesu doktoru da ubrza malo, ne plaćaj što ti se ne plaća.
Ovo je toliko glupo, da zaista ne znam sta da ti kazem... Ti ovakve stvari adresiras narodu? Jeste, kriv je i onaj koji daje i koji uzima mito, po zakonu, ali ako se ne uzima - onda ce se prestati i davati, zar ne?
Super mi je kako se pozivaš na slobodu govora, a ne izvršavaš svoje obaveze i dužnosti.
Super si ti lik, matere mi... Pravi izdanak ovog danasnjeg drustva....
Kakve veze imaju sloboda govora, i obaveze i duznosti? :D
Sta je nelogicno u tome da svako sebi bira sta mu odgovara, a odbacuje sta mu smeta? Ti ne radis tako u zivotu?
A, drago mi je da si i sam na kraju priznao da su neki zakoni "gluposti"...
E, vidis... Ja kada sam pokretao proteste prije par godina, zajedno s drugim ljudima, i danima hodao i stajao na ulicama, ti si vjerovatno sjedio negdje i govorio "vidi onih budala".
Ni sutra, ako bi se opet nesto pokrenulo, sigurno neces izaci ni na kakve proteste, a o demonstracijama da i ne govorimo.
I, ko je onda ovdje paksu? Ti, koji nikad nisi qrcem mrdnuo ni za sta, ili ja koji sam bar pokusavao, a nije islo radi tebe i takvih kao ti?
Last edited by Dozer on 06/10/2017 13:05, edited 3 times in total.
edo_79

#941 Re: RTV taksa

Post by edo_79 »

Dozer wrote:
darius_maximus wrote: Hoću, evo samo zbog tvojih postova ću pročitati ovu temu kao bukvar, da mi ne promakne kakva pametna...
A o cemu onda hoces da diskutujes kad nemas pojma o cemu se prije diskutovalo i zasto je nesto spominjano....?
Netacno. I lupetas. Rekao sam, i govorim konstantno, da cu placati drzavni servis koji se placa u cijeloj drzavi.
I ja se najezim od povrsnih ljudi koji o necemu razmisljaju samo na bazi licnog interesa, ili nekakvih floskularnih vrijdnosti, a pri tome ne razmisljaju ni o cemu dublje, pa samim tim ne kontajuci da sirenjem tog interesa i na ostale mogu stvoriti jos bolje sebi.
Ovdje cu redom:
Ne kradem nikome nista, niti sam ikada ikome. Ovdje je rijec o tome da mene neko hoce da krade, i to konstatno.
Nikada ne ulazim preko reda, pa cak ni onda kada to mogu radi neki postojecih privilegija koje mi to omogucavaju.
Nikada ne divljam s autom, niti sam.
Ubicu samo ako moram, i to iskljucivo u samoodbrani.
Ne znam, nikada nisam tako razmisljao.
Moguce. Ali, u konkretnom slucaju, u cemu se ogleda moja odgovornost, a u cemu odgovornost JS?
Slazem se u potpunosti, samo - ti si ovdje to okrenuo na pogresnu stranu. JS, tj. ENV stranke su ti koji ovdje zele da kradu od mene i od tebe.
Malo je glupo to adresirati nekome ko je u te nekakve temelje ove drzave ulozio 4 godine zivota, krv i svasta nesto jos, a istovremeno amnestirati i izdizati one koji nisu ni znali sta je rat i koji su se krili po kojekakvim podrumima, radnim obavezama i sl. Ovo ti je totalna fula, nebuloza na nivou nekoga ko nema blage veze o cemu prica.
Kome se prave?
Pogresno. Ja u potpunosti shvatam potrebu za drzavnom televizijom. Medjutim, mi nemamo drzavnu televiziju u pravom smislu te rijeci, nego imamo nekakve stranacke prcije koje se tako zovu. Koja je stvarna korist od njih?
Ne gledam takve emisije/sadrzaje. Ipak mi je malo vise godina da bi me zanimale kojekakve cajke i sl.
Zuku Dumhura cijenim, kao i sve njegovo. Sevdalinke takodjer, i znam ih vjerovatno sve, iako nisam fan te vrste muzike.
Rahmetli Dzanko je takodjer radio odlican posao. Problem je sto to nije bilo interesantno ni 2% stanovnistva. I, da - slazemo se u potpunosti da je ovo danasnje drustvo, a pogotovo mladi, otislo u 3pm i da su izgubljene sve moguce prave vrijednosti. Ali, zasto su uvedene nove, bazirane na ispraznoj ENV matrici, a ja necu da finansiram tu matricu.
Nisam ti nista istakao, nego samo odgovorio na tvoju bemsislenu konstataciju. Nezavisan jesam, i to 100% u svakom smislu, a superiornim se ne smatram u bilo cemu.
To im je glavna razlika.
Krasno objasnjenje :thumbup:
Da, ipak, procitas objasnjenje o tome na prethodnoj stranici? Cisto onako, da znas sebe radi, i da se ne provaljujes dalje s ovakvim izjavama (to je to povrsno gledanje i "razumijevanje" stvari, koje vec spomenuh na pocetku).
Zapravo, ubleha je ovo sta i kako ti "elaboriras". Ja sam samo ucesnicima teme predocio sta je sta, po zakonu, i sta u skladu sa vazecim zakonim moze, a sta ne moze. Ali, valjda sam radi toga ja nekakav kriminalac i lopov, jer znam sta je i kako je, a ti si nekakav veliki legalista i patriota, pri cemu nemas pojma ni o cemu.
Nije moguće, to je tako.
Za tvoju informaciju - ovu "drzavu" satire ENV lopovska vladajuca matrica, a ne ja. Ja, i masa slicnih meni, smo, nazalost, omogucili toj matrici da danas vlada. E, radi toga sad ne zelim da dinasiram to vladanje na bilo koji nacin.
Ovdje se nije zajebala drzava, nego oni koji vladaju JS.
Ne mislim da je iko glup. Manje ili vise inteligentnih ima, logicno, a glupoca nije direktno vezana za inteligenciju. Medjutim, iz tvog primjera je sasvim jasno da spadas u kategoriju koju vlastodrsci smatraju ovcama za sisanje, pa eto...bujrum. Namjesti im se.
Od koga ja to kradem?
A ko je stvorio takvo stanje u drustvu? Sta je JS uradio da na bilo koji nacin ljudima ukaze na neke stvari? U cemu se to konkretno ogleda ta poslovica nezavisnost JS?
Dozer wrote:
darius_maximus wrote:Izbori su super. I bemisleni ovdje upravo radi ENV matrice.
Kamara gluposti, iskreno.
Ukratko - daj mi vlast, pa da vidis kako se sve moze srediti i urediti kada vlast ne krade i ne razmislja samo o tome kako ce ukrasti, nego kada radi u pravcu razvoja ekonomije i vladavine prava.
Ovo je toliko glupo, da zaista ne znam sta da ti kazem... Ti ovakve stvari adresiras narodu? Jeste, kriv je i onaj koji daje i koji uzima mito, ali ako se ne uzima - onda ce se prestati i davati, zar ne?
Super si ti lik, matere mi... Pravi izdanak ovog danasnjeg drustva....
Kakve veze imaju sloboda govora i obaveze i duznosti? :D
Sta je nelogicno u tome da svako sebi bira sta mu odgovara, a odbacuje sta mu smeta?
A, drago mi je da si i sam na kraju priznao da su neki zakoni "gluposti"...
E, vidis... Ja kad sam pokretao proteste prije par godina, zajedno s drugim ljudima, i danima hodao i stajao na ulicama, ti si vjerovatno sjedio negdje i govorio "vidi onih budala".
Ni sutra, ako bi se opet nesto pokrenulo, sigurno neces izaci ni na kakve proteste, a o demonstracijama da i ne govorimo.
I, ko je onda ovdje paksu? Ti, koji nikad nisi qrcem mrdnuo ni za sta, ili ja koji sam bar pokusavao, a nije islo radi tebe i takvih kao ti?
Baš me zanima Dozeru kad će se ovaj moralista skontat da se samo sramoti ovim nebulozama koje piše :meza: ......
Dozer

#942 Re: RTV taksa

Post by Dozer »

Nece skontati. Naprosto jer ne razmislja dubinski po vertikali i horizontali, nego samo povrsinki horizontalno. Tacno se vidi da je ovo supljak koji prosipa SDA.

Usput, da znate - na forumu postoji nekakav exploit, pa eto... pokrenite svoje antiviruse.
Prijavljivao mi ga je i jucer, a evo i danas.
Last edited by Dozer on 06/10/2017 10:20, edited 2 times in total.
edo_79

#943 Re: RTV taksa

Post by edo_79 »

Dozer wrote:Nece skontati. Naprosto jer ne razmislja dubinski po vertikali i horizontali, nego samo povrsinki horizontalno. Tacno se vidi da je ovo supljak koji prosipa SDA.
Mislim :facepalm:
beni-bu-man

#944 Re: RTV taksa

Post by beni-bu-man »

Dozer wrote:Nece skontati. Naprosto jer ne razmislja dubinski po vertikali i horizontali, nego samo povrsinki horizontalno. Tacno se vidi da je ovo supljak koji prosipa SDA.
u jedinstvu je snaga :lol:

majku sebi silovali :izet:
Rugafet

#945 Re: RTV taksa

Post by Rugafet »

@Dozer :thumbup:
badmir

#946 Re: RTV taksa

Post by badmir »

Volio bi da pitam ove protivnike placanja pretplate gdje veceras misle gledati utakmicu sa grbavice i je li ih stid gledati kanal koji ne placaju i ne podrzavaju
Korisnikk

#947 Re: RTV taksa

Post by Korisnikk »

badmir wrote:Volio bi da pitam ove protivnike placanja pretplate gdje veceras misle gledati utakmicu sa grbavice i je li ih stid gledati kanal koji ne placaju i ne podrzavaju
Protivnik sam RTV takse. Ne pratim sport, ne bih gledao tu utakmicu da mi plaćaš. Radije bih radio šta korisno. Dakle nije me stid jer uopšte ne gledam to smeće od kanala.
Dozer

#948 Re: RTV taksa

Post by Dozer »

Isti sam. Utakmice ne pratim generalno, pogotovo ne nasu tu nekakvu ligu jer je pateticna.
Repku pogledam tu i tamo, i to kad se nadjem s rajom negdje vani. I samo se iznerviram.
A kuci ne znam da sam ikad okrenuo na utakmicu. Radije pogledam kalav dobar film ili dokuemtarac.

Ali, ako se RTV taksa svodi na to da se mogu geldati utakmice na tom kanalu, jbg onda....
Beaverknight

#949 Re: RTV taksa

Post by Beaverknight »

38 stranica napisano :zjev:

Imate dvije opcije, da je plaćata ili ne. To što neko opravdava sam sebe što neće da plati je njegova privatna stvar i ne vidim poentu u izlaganju eseja sa kojima želi hvalospjeve od ostalih koji to ne rade.

Nikad ni marke duga nisam imao, dok su komšije odbijale da plaćaju. Veze nemam jesu li im ti dugovi oprošteni, ako jesu, ja sam ispao budaletina što sam plaćao, ali opet vjerujem u državu, ma kakvu god je činili ovi neljudi od političara.
beni-bu-man

#950 Re: RTV taksa

Post by beni-bu-man »

Beaverknight wrote:38 stranica napisano :zjev:

Imate dvije opcije, da je plaćata ili ne. To što neko opravdava sam sebe što neće da plati je njegova privatna stvar i ne vidim poentu u izlaganju eseja sa kojima želi hvalospjeve od ostalih koji to ne rade.

Nikad ni marke duga nisam imao, dok su komšije odbijale da plaćaju. Veze nemam jesu li im ti dugovi oprošteni, ako jesu, ja sam ispao budaletina što sam plaćao, ali opet vjerujem u državu, ma kakvu god je činili ovi neljudi od političara.
Ja sam bojkotovao placanje RTV takse na nacin na koji su oni radili prije, ono sto ti neko na vrata dodje i hoce para, za mene pravo prosijacki nacin naplate takse, ovo sad preko racuna struje, napredak al ipak nije to to, sto takva firma nije u stanju izdati vlastiti racun i taj dostaviti
Post Reply