iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#926 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

sayra wrote:
Sad mi pade na pamet, da li osobe koje prvi put rade narudžbu dobiju 10%, plus ovih 10% weekend discounta hmmm? Mislim da da. Šteta, sve sam postojeće kartice iskoristila :sad:
To ne znam.
Ali moram skrenuti paznju da svako ko ima namjeru kupovati dok je ovaj popust da pazite, jer je skoro pa nemoguce nagurati narudzbu do 40$ a da ne premasite limit po tezini, ja pokusala na sto nacina i ne ide i odustala fino.
sayra

#927 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by sayra »

Ajme muka, trebalo mi je vremena od zadnje posta do ovog, nakačim nešto, prelazi famoznu težinu, skinem, onda mi žao da ne uzmem još nešto..onda mi fali do 40USD..pa je opet preteško..pa je way too much zbog naše carine...vrtila sam se u krugu.

Na kraju..nisam presretna haha, ali zadovoljna sam. Ukupno 38,43 (subtotals-savings) jer je to ono što piše na paketu što je nekih 55KM. Vidjećemo hoće li pasti slavne 3,5 KM.

Prošli put su mi sami skinuli celestial peach passion, pa se nadam da će ovaj put ipak doći.

Nisam uzimala ništa teško, a opet sam jedva ugurala i iznos i težinu. Doduše dvije kutije 'boba' za stariju populaciju su mi pomogle, one su lagane.

I ono što me frustrira, opet sam bila primorana izbaciti iz košarice http://www.iherb.com/Chocolove-Raspberr ... 90-g/32398 jer kako god okrenem, bude mi uvijek manje bitna. Ako je neko probao ovu verziju sa malinama koje strašno volim, recite koju riječ u njenu korist da je sljedeći put ne budem imala srca izbaciti iz košarice :D

Kako kopirate narudžbu pa je postavite ovdje?

KOD za popust pri prvoj kupovini VKN377 ili direktan link: http://www.iherb.com?rcode=VKN377
sayra

#928 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by sayra »

ema_ wrote:Koja je bila najveća vrijednost narudžbe, a da niste platili carinu? :zoka:
Famoznih 3,5KM sam platila za sve osim jednog (i to prvog) paketa, iznosi su bili do max 60USD, ti veći iznosu su bili tipa B complex, Q10 ili slično, valjda kad otvore skontaju da nije ništa posebno :D

Carinu+PDV nisam platila nikad. Ali također, nikad nisam koristila skuplje dostave koje idu direktno na aerodrom gdje je carina neumoljiva. Riskiram kao i svi sa 4USD poštarine koja nema tracking..do sada hvala Bogu sve stiglo.
betametazon

#929 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by betametazon »

samo da prijavim da sam dobio paketic neki dan, moglo je biti u prosli cetvrtak...uglavnom dobro je, sad znam da je najbolje narucit 20 dana prije nego potrosis postojeci proizvod tako da ti taman stigne da uvezes xD
ciborg

#930 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ciborg »

Objasnili ste mi vec neke stvari. Ostaje mi da se nadam da ce mi stici ova dva paketa shipovana isti dan 26.03 od 59$ i 32$ dolara. A troskova carine ce vjerovatno biti. Samo ne znam to jos jel oni meni jave za tu carinu telefonom ili kako. Jel moram ja ici na granicu po to i tamo da platim ili kako zna li ko? :?:
ema_

#931 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ema_ »

Lunetina wrote:
ema_ wrote:Koja je bila najveća vrijednost narudžbe, a da niste platili carinu? :zoka:
44,76$ (na paketiću stajalo 40,76$)... platila 3,5 KM za famozno prepakiranje paketa... :)

Ja se danima dvoumim, a moram poslat to do sutra. Nagurala sam na 53 i sa popustima svim me izađe 42 , hjoj :-D .
Lunetina

#932 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Lunetina »

ciborg wrote:Objasnili ste mi vec neke stvari. Ostaje mi da se nadam da ce mi stici ova dva paketa shipovana isti dan 26.03 od 59$ i 32$ dolara. A troskova carine ce vjerovatno biti. Samo ne znam to jos jel oni meni jave za tu carinu telefonom ili kako. Jel moram ja ici na granicu po to i tamo da platim ili kako zna li ko? :?:
Nemoj biti sluto slutavi! :D Strpi se, možda carine uopšte ne bude!!!
ladyblue18

#933 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Ne kontam kako nakucate tolike cijene i ostanete u oviru dopustene tezine, ja sam sve zivo pokusala i ne moze :lol:
ema_

#934 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ema_ »

Ni meni nije jasno za ovu pošiljku , imam samo 1.1 kg :shock: :D , prije za svaku je bilo šta izbacit da dođem do 1.8 :lol: .
ciborg

#935 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ciborg »

Lunetino, Lunetino neozbiljna si maksimalno... :-) :) Hoces mi ti garantovati da nece biti ta carina?
Kako narucim 60dolara u 1.8kg? Pa zato jer ja uzimam sportske suplemente sto je skuplje dosta nego vase tegle djema, krastavaca i paprika... :lol:
Lunetina

#936 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Lunetina »

ladyblue18 wrote:Ne kontam kako nakucate tolike cijene i ostanete u oviru dopustene tezine, ja sam sve zivo pokusala i ne moze :lol:
Dovoljno da uzmeš ovo:
http://www.iherb.com/Nordic-Naturals-Co ... Gels/23063

ili ovo:
http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Super ... -Gels/8719

:-D
Lunetina

#937 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Lunetina »

ciborg wrote:Lunetino, Lunetino neozbiljna si maksimalno... :-) :) Hoces mi ti garantovati da nece biti ta carina?
Ne mogu garantovati ništa, ali imam osjećaj za feeling... :D
ladyblue18

#938 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

E jes, problem je sto mi ne treba nista od suplemenata i dodataka i slicno :cry:
ciborg

#939 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ciborg »

Ne mogu garantovati ništa, ali imam osjećaj za feeling... :D[/quote]

Ok ako bude tako kako osjecas castim te... Informacijama, savjetima ili cak kafom. :wink:
Samo i dalje bih voleo da mi neko odgovori ovo oko carine. Jel me oni zovu da dodjem na granicu ili kakav je postupak?
sayra

#940 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by sayra »

Samo i dalje bih voleo da mi neko odgovori ovo oko carine. Jel me oni zovu da dodjem na granicu ili kakav je postupak?

Ostave ti žuti papirić u sandučetu, odeš na poštu (u Sa na željezničku stanicu) i preuzmeš paket, platiš koliko kažu. Ne brini, ne moraš nigdje daleko :)

Za paket od 32USD sumnjam da će te cariniti (osim 3,5KM za pregled paketa, to ti ne gine), a za 59USD ovisi šta nađu u paketu..u biti trebao bi platiti PDV, jer carinske stope za suplemente, vitamine itd su obično 0 (npr za B vitamin je 0)..ali obično kad vide da su u pitanju vitamini, suplementi i sl. propuste paket na dostavu, pa platiš onih 3,5KM za pregled.

Ili ovako rečeno:
3,5 KM se plaća carinski pregled - otvore paket, pogledaju, zalijepe ponovo famoznim 'carina' selotejpom, poštar ti ga donese na vrata. Ako se dobro sjećam zapravo pošta uzima 2,5KM a pregled je 1,0KM ili tako nešto.

Ukoliko ima osnova za carinjenje (iznos prelazi 50KM), računa se po carinskim stopama, ovisno šta si naručio i odakle.
Često carinici puste pakete bez carinjenja ako iznos prelazi 50KM, ali nije nešto plaho skupo ili vrijedno (tipa telefon, neke bijesne tene i šta ti ja znam), tako da iherb paketi obično prođu bez carinjenja - jer su to paketi za osobnu upotrebu i džidžarije.

Ovisno o carinskim stopama - izračuna se iznos koji trebaš platiti. Naravno na sve to bi se trebao platiti i PDV. I bezbeli, nakače još plaćanje uplatnice i slične sitnice.

Lično, kako god izračunam, meni se isplati i sa plaćenom carinom, posebno za neke džidže za roditelje tipa omega, b complex, glukozamin bla bla, jer ovdje uzimaju lopatom.

KOD za popust prilikom prve kupovine VKN377
ciborg

#941 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ciborg »

E hvala puno ovo mi je trebalo... Pa naravno da hocu za svoje potrebe, mali su to paketi, male kolicine. Nadam se da ce proci carinu. Jadan narod namirise malo jeftinije, izbori se da to nekako naruci i jos treba da ga ovi klepaju na granici. Pa da imamo debele novcanike sigurno se nebi cimali preko interneta nego bi uzimali kod ovih nasi sto nam treba. :roll:
ema_

#942 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ema_ »

Jučer popodne naručeno, danas već shipped. :thumbup:

Moj kod za popust 5-10$ - http://www.iherb.com?rcode=PML002
Queen_of_hearts

#943 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Queen_of_hearts »

Moja narudjba od 11 je shippana nakon 3 sata
Ja kad sam vidjela,'vako :shock: :shock: :D

Kod za popust : GWL386
Paulaner

#944 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Paulaner »

Ma dajte,poceo sam sumnjati u te vase price,kako nekom paket moze doci za 6-7 dana? Narudzba napravljena 27.03 a shipano 29.03 i jos nije stigla,a nekima dosle od 30.03 :roll:
Kako ste pricali u to vrijeme,kao nesto procepilo reko hajde bas da vidim i opet isto :sad:
Sa ebaya mi dosla narudzba iz Kine shipana 01.04 ,eto koliko je iHerb brz :twisted:

Kod za popust: http://www.iherb.com?rcode=MJR893
sayra

#945 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by sayra »

Meni je najbrži paket došao za nekih 11-12 dana..valjda se potrefili dobri letovi, ko će mu znati. Inače u startu ne očekujem brže od min 25 dana, i mirna mi glava. Jednom mi je došao paket nakon nekih 6 sedmica. Važno je da dođu :)

Dolazim u napast da napravim još jednu narudžbu :D
ema_

#946 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ema_ »

Ja sam mislila da nikad više neću naručivat, al eto, zalomio se i četvrti paket :lol: .

Svi su do sada došli za 10-12 dana :thumbup: .
Red berries

#947 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Red berries »

Evo i mojih nekih preporuka sa iherba :) Da pridonesem temi :-D

United-exchange-face-cleansing-strips
http://www.iherb.com/united-exchange-fa ... ode=jrf198
Ovo je dugo bilo besplatno..Nisam ocekivala nista,ali izvuklo mi je dosta toga, dok muzu nista..Narucujem sebi ponovo..

Bell Plantation, PB2, Powdered Peanut Butter with Premium Chocolate
http://www.iherb.com/bell-plantation-pb ... ode=jrf198
Ovo sam narucila po 2-i put..Dodajem ga u shakove i u pahuljice...Daje super okus...Meni vise nekako vuce na cookie verziju nego na cokoladu..Mjesam sa chia sjemnkama, zitaricama ,jogurtom itd...

Earth Science, Deep Conditioning Masque for Hair, Olive & Avocado
http://www.iherb.com/earth-science-deep ... ode=jrf198
Jedno od vecih otkrica ...Nahrani kosu,odlicna..Uzela sam ovo malo pakiranje i traje mi jos..Uopce nije malo...

Reviva Labs, 5% Glycolic Acid Cream, 1.5 oz
http://www.iherb.com/reviva-labs-5-glyc ... ode=jrf198

Drzala mi je lice pod kontrolom,ali mi je bila preslaba za izbjedjivanje mrljica...Iducu jesen narucujem istu,ali sa 10% kiselina...

Ima jos toga,a to cu ovih dana :)
Lunetina

#948 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Lunetina »

sayra wrote:Meni je najbrži paket došao za nekih 11-12 dana..valjda se potrefili dobri letovi, ko će mu znati. Inače u startu ne očekujem brže od min 25 dana, i mirna mi glava. Jednom mi je došao paket nakon nekih 6 sedmica. Važno je da dođu :)

Dolazim u napast da napravim još jednu narudžbu :D
Do danas sam dobila 6 paketića (2 nova su na putu - I'm hooked! :D ). Paketiću koji je najduže putovao trebalo je 24 dana da stigne do mene (u zagrljaj mooooj :D ), a najkraći period čekanja je bio 13 dana. Ostala 4 paketića stigla za nekih 15-tak do 20 dana.
Uglavnom, svaki put kada naručim, računam da ću čekati nekih 20-tak dana minimum, pa se obradujem kada stigne prije tog (mog) roka. :)
Lunetina

#949 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Lunetina »

Red berries wrote:Evo i mojih nekih preporuka sa iherba :) Da pridonesem temi :-D

Reviva Labs, 5% Glycolic Acid Cream, 1.5 oz
http://www.iherb.com/reviva-labs-5-glyc ... ode=jrf198

Drzala mi je lice pod kontrolom,ali mi je bila preslaba za izbjedjivanje mrljica...Iducu jesen narucujem istu,ali sa 10% kiselina...

Ima jos toga,a to cu ovih dana :)
Koristim ovu kremu skoro 4 sedmice, mada je nisam stavljala baš svaku noć. Htjela sam u startu uzeti ovu sa 10% glikolne kiseline, ali me odbili komentari kako je potrebno da se koža najprije navikne na ovu blažu. Tek ovih dana primjećujem neke pozitivne efekte... svježiji izgled kože (ili je to samo moja uobrazilja, što nije isključeno), mada ni meni nije pomogla oko tamnijih flekica, što je, između ostalog, bio razlog da je uopšte naručim. Mogu reći da prilikom korištenja nisam osjetila peckanje koje većina pominje, osim u par navrata, ali i to je bilo vrlo blago i zanemarivo. Da li je to peckanje pokazatelj da krema djeluje ili ne?

Molim te napiši koliko dugo si je ti koristila (da li si potrošila čitavu kutijicu?) ili neke dodatne informacije, čisto da razmijenimo iskustva, jer sve računam da je ovo previše kratak period (barem u mom slučaju) da bi se vidjeli neki konačni efekti i rezultati.

I ja planiram u nekoj od narednih narudžbi naručiti ovu sa 10% glikolne, ali mislim da neću čekati jesen, jer je svakako planiram koristiti samo noću (kao i ovu), a preko dana obavezno kremu sa SPF-om. Izuzetak će biti jedino odlazak na more (ako se bude skupilo išta love :D ), tada je ne namjeravam koristiti...
ciborg

#950 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ciborg »

Paulaner wrote:Ma dajte,poceo sam sumnjati u te vase price,kako nekom paket moze doci za 6-7 dana? Narudzba napravljena 27.03 a shipano 29.03 i jos nije stigla,a nekima dosle od 30.03 :roll:
Kako ste pricali u to vrijeme,kao nesto procepilo reko hajde bas da vidim i opet isto :sad:
Sa ebaya mi dosla narudzba iz Kine shipana 01.04 ,eto koliko je iHerb brz :twisted:

Kod za popust: http://www.iherb.com?rcode=MJR893
Nisi jedini da ti kazem i moja su dva paketa sipana isti dan 26.03. i jos nisu stigla. Pojedoh se svaki dan ocekujem postara na vrata, :-) Danas je 21dan nadam se da ce ovih dana...
Post Reply