Hame_ wrote:Dok se nismo izjasnili nije bilo ovako problema na forumu, sada je druga priča kako se ko lafo zna kako smo se izjasnili - Bošnjak.
Mislim da su miješani brakovi "bosanci" uvrijeđeni što su se ne miješani brakovi "bošnjaci" izjasnili. Dalje mislim da su ljuti na nas, mene, bošnjake, što smo ih "ostavili".
Prvo su ih ostavili srbi, pa hrvati, pa sad evo i bošnjaci. Ostaše jedini bosanci. Mislim ono tako razmišljaju kad vidiš kako je gorljiva ova tema postala.
Mene što se tiče, kao bošnjak, udarili smo kontru srpskom i hrvatskom nacionalizmu popisom da vide da nas nisu satrali. Da se vidi koliko nas ima nakon svega što su nam radili. Nešto kao Bosanski inat.
Znači, Bosanac sam.
I...kako se izjasniste...? :)
-
Bodkin
#926 Re: I...kako se izjasniste...? :)
- fantom slobode
#927 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Na ovoj temi neki nikako da se izjasne, nego trune mjesecima...popis zavrsen, psi laju karavani prolaze...
- Mister Yes
#928 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Tačnije, činjenice ukazuju na to da su Bošnjaci bili najtolerantniji u periodu od 91-e do 96-e. Pa i nakon 96-e sve do danas. Neko će reći da su i morali biti najtolerantniji jer su bili u okruženju i najviše im je bilo stalo do toga kakav će imiđ ostaviti kod međunarodne zajednice. Isto tako može biti i da su i danas najtolerantniji jer im najviše odgovara multikulti priča pošto su većina. Neko drugi će reći da je to zato što su Bošnjaci genetski bolji od drugihpemanapemani wrote:Činjenice na "terenu" ukazuju na to da su Bošnjaci daleko najtolerantniji narod na prostoru bivše Jugoslavije.
Ja nisam od onih koji smatraju da postoje bolji i gori narodi. U određenim vremenskim periodima neki narodi se ponašaju bolje nego drugi ali to je do lidera tih naroda i okolnosti u kojima se nalaze više nego do naroda kao kolektiviteta u nekom genetskom smislu.
- Paranoid
#929 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Tvaja namjera da budeš detektor nacionaizma u Bošnjaka tj biti "hepek na forumu" možda ti se čini uspjehom, ali meni ama baš ništa ne znači. Taj "hepek" ili detektor nacionalizma predlažem da okreneš malo na sve strane, a ne samo na Bošnjake. Kad okreneš npr. prema Tomašici, čućeš užasno pištanje, ili na bilo koje mjesto gdje žive svi oni koji se diče definisanjem nacionalnog pitanja uzurpacijom tudje bašče, kuće i livade.MuaDib wrote:Jer ja trebam crtati...ja se obraćam Vama pojedincima koji bošnjački nacionalizam naveliko prosipate po ovom forumu, a nešto ste baš aktivni kada treba ljude koji vaše ideje ne bendaju ni 5% otjerati s foruma. Vi se ne razlikujete od onih koji su na isti način krajem 1980-tih počeli sijati sjeme mržnje širom ex države. Vi živite u ograničenoj stvarnosti, ne vidite dalje od ideologije koju hlapljivo upijate i slavodobitno širite, ocrnjujući svakog ko se ne slaže sa vama. A svi znamo čije su to metode djelovanja.Paranoid wrote:Mu4d18e..
Šta si ba zapjenio, smiri se, jer od svoje sujete nisi ništa uspio značajno napisati..ustvari rekao si samo da smo mi Bošnjaci slični ili gotovo isti sa Velikosrbima iz 90-te..tobejarabi.. Izgubio si se, izgubio si se bolan pominjući nas, koji ti argumentovano uzvratimo tamam onoliko koliko stane na kašičicu (pa makar ona bila i zlatna) koju ti često staviš u svoj vokabular kao i sve druge izmišljotine.
Tvoje pominjanje mene, a vjerujem i druge pomenute forumaše, ne dotiče. Tvoj pokušaj pljuvanja na nacionalnoj osnovi, a ko fol za opšte dobro BiH se čini kao pljuvanje u zavjetrini.
Ti pored svih problema i to isključivo na polovini BiH koju braniš od tzv našeg nacionalizma, cveta apartheid i fašizam, ali tebi to nije bitno, jer kako ćeš protiv sebe (ili bar na dio sebe)..jbg... nije krv voda..
Elem, zato si dobio još jednog fana, evo ovog salvatorea.. sad vas je tamam za "prizivanje duhova" sa tronošca, jbg..znaš ono:
Ovde kome ne porastu zubi, eeee kukala mu mati,
ovde nikad neće čopor naći ko ne nauči urlatiii..
Ja nikad i nigdje nikog nisam vrijeđao na navionalnoj osnovi, to je vaša metoda pisanja i djelovanja. To što vrijeđate indirektno, ne znači da to nije jezik mržnje. To se vidi iz priloženog. Ako su vama drage metode lajanja na zvijezde, meni nisu. Ja živim među 90% Bošnjaka i nemam protiv Bošnjaka ništa, i sam sam po porijeklu 50% Bošnjak, ali mi itekako smeta nerijetko prilagođavanje priče i ponašanja prema meni kada mi saznaju puni nacionalni pedigre. Što i ti potenciraš, u ironičnom tonu...to je odraz tvog podcjenjivačkog stava spram drugih. I jel ja to ne smijem reči nacionalistička ispoljavanja ovdje, jer pobogu srpska i hrvatska su veća. Hoću i smijem, a vaše bajke da ste visokotolerantni i otvoreni ljudi objesite mačku o rep.
"Hepek" regulisan na otkrivanje forumkih nacionalista okreni prema svakom niku, nije problem, ali upozoravam te da nikad ne okrećeš prema "sebi" jer ćeš momentalno zagluviti.
Istina je da se moja stajališta u vezi sa tzv multietničkog društva razlikuju od tvog stajališta jer ja sam bio "tih razmišljanja" 90-tih, a ali obzirom da mi ta stajališta nisu mogli mnogo pomoći da preživim, osim da se branim i odbranim, kao i svoju porodicu, odluku o promjeni stava nisam sam donio, nego se nametnula..nešto slično kao "update", tako da danas i kad pomislim na staru verziju svog razmišljanja naprosto bi se išamarao..
Nego ostaj mi u zdravlju i rahatluku, jer kako bi ja znao kako izgleda commodore-64 ili ZX-spectrum u ljudskom obliku da tebe nije..
-
salvatore paradise
#930 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Prozreo si nas...Hame_ wrote:Dok se nismo izjasnili nije bilo ovako problema na forumu, sada je druga priča kako se ko lafo zna kako smo se izjasnili - Bošnjak.
Mislim da su miješani brakovi "bosanci" uvrijeđeni što su se ne miješani brakovi "bošnjaci" izjasnili. Dalje mislim da su ljuti na nas, mene, bošnjake, što smo ih "ostavili".
Prvo su ih ostavili srbi, pa hrvati, pa sad evo i bošnjaci. Ostaše jedini bosanci. Mislim ono tako razmišljaju kad vidiš kako je gorljiva ova tema postala.
Mene što se tiče, kao bošnjak, udarili smo kontru srpskom i hrvatskom nacionalizmu popisom da vide da nas nisu satrali. Da se vidi koliko nas ima nakon svega što su nam radili. Nešto kao Bosanski inat.
Znači, Bosanac sam.
- MuaDib
#931 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Ja nemam šta pričati s ljudima, kojima masovne grobnice služe za jeftina prepucavanja po internetu.Paranoid wrote:Tvaja namjera da budeš detektor nacionaizma u Bošnjaka tj biti "hepek na forumu" možda ti se čini uspjehom, ali meni ama baš ništa ne znači. Taj "hepek" ili detektor nacionalizma predlažem da okreneš malo na sve strane, a ne samo na Bošnjake. Kad okreneš npr. prema Tomašici, čućeš užasno pištanje, ili na bilo koje mjesto gdje žive svi oni koji se diče definisanjem nacionalnog pitanja uzurpacijom tudje bašče, kuće i livade.MuaDib wrote:Jer ja trebam crtati...ja se obraćam Vama pojedincima koji bošnjački nacionalizam naveliko prosipate po ovom forumu, a nešto ste baš aktivni kada treba ljude koji vaše ideje ne bendaju ni 5% otjerati s foruma. Vi se ne razlikujete od onih koji su na isti način krajem 1980-tih počeli sijati sjeme mržnje širom ex države. Vi živite u ograničenoj stvarnosti, ne vidite dalje od ideologije koju hlapljivo upijate i slavodobitno širite, ocrnjujući svakog ko se ne slaže sa vama. A svi znamo čije su to metode djelovanja.Paranoid wrote:Mu4d18e..
Šta si ba zapjenio, smiri se, jer od svoje sujete nisi ništa uspio značajno napisati..ustvari rekao si samo da smo mi Bošnjaci slični ili gotovo isti sa Velikosrbima iz 90-te..tobejarabi.. Izgubio si se, izgubio si se bolan pominjući nas, koji ti argumentovano uzvratimo tamam onoliko koliko stane na kašičicu (pa makar ona bila i zlatna) koju ti često staviš u svoj vokabular kao i sve druge izmišljotine.
Tvoje pominjanje mene, a vjerujem i druge pomenute forumaše, ne dotiče. Tvoj pokušaj pljuvanja na nacionalnoj osnovi, a ko fol za opšte dobro BiH se čini kao pljuvanje u zavjetrini.
Ti pored svih problema i to isključivo na polovini BiH koju braniš od tzv našeg nacionalizma, cveta apartheid i fašizam, ali tebi to nije bitno, jer kako ćeš protiv sebe (ili bar na dio sebe)..jbg... nije krv voda..
Elem, zato si dobio još jednog fana, evo ovog salvatorea.. sad vas je tamam za "prizivanje duhova" sa tronošca, jbg..znaš ono:
Ovde kome ne porastu zubi, eeee kukala mu mati,
ovde nikad neće čopor naći ko ne nauči urlatiii..
Ja nikad i nigdje nikog nisam vrijeđao na navionalnoj osnovi, to je vaša metoda pisanja i djelovanja. To što vrijeđate indirektno, ne znači da to nije jezik mržnje. To se vidi iz priloženog. Ako su vama drage metode lajanja na zvijezde, meni nisu. Ja živim među 90% Bošnjaka i nemam protiv Bošnjaka ništa, i sam sam po porijeklu 50% Bošnjak, ali mi itekako smeta nerijetko prilagođavanje priče i ponašanja prema meni kada mi saznaju puni nacionalni pedigre. Što i ti potenciraš, u ironičnom tonu...to je odraz tvog podcjenjivačkog stava spram drugih. I jel ja to ne smijem reči nacionalistička ispoljavanja ovdje, jer pobogu srpska i hrvatska su veća. Hoću i smijem, a vaše bajke da ste visokotolerantni i otvoreni ljudi objesite mačku o rep.
"Hepek" regulisan na otkrivanje forumkih nacionalista okreni prema svakom niku, nije problem, ali upozoravam te da nikad ne okrećeš prema "sebi" jer ćeš momentalno zagluviti.
Istina je da se moja stajališta u vezi sa tzv multietničkog društva razlikuju od tvog stajališta jer ja sam bio "tih razmišljanja" 90-tih, a ali obzirom da mi ta stajališta nisu mogli mnogo pomoći da preživim, osim da se branim i odbranim, kao i svoju porodicu, odluku o promjeni stava nisam sam donio, nego se nametnula..nešto slično kao "update", tako da danas i kad pomislim na staru verziju svog razmišljanja naprosto bi se išamarao..
Nego ostaj mi u zdravlju i rahatluku, jer kako bi ja znao kako izgleda commodore-64 ili ZX-spectrum u ljudskom obliku da tebe nije..
- Paranoid
#932 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Koliko znam ja nisam nikad pričao s tobom, niti imam namjeru..prepiska je nešto drugo..u kojoj nisi dorastao i nemaš argumentaciju.
To sa Tomašicom si samo "lupio", onako ofrlje, a moje spominjanje zločina je tačno tamo gdje treba biti..
To sa Tomašicom si samo "lupio", onako ofrlje, a moje spominjanje zločina je tačno tamo gdje treba biti..
-
ušće
#933 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Ako se vratite na postove @MuaDib-a primjetićete da svako spominjanje zločina nad Bošnjacima pokušava oktrenuti kao krivicu Bošnjaka ili normalnu pojavu o kojoj ni slučajno nebi trebalo govoriti i pisati jer to doživljava kao trn u oko ...
-A baš bih volio čuti i pročitati njegov stav o ljudima koji napraviše Tomašicu, ali još više o soju koji je uspio i pored svega šutjeti o tome tolike godine..
-I mogu da se kladim da obrazloženje tražiti u tome da i drugi šute ...
-A baš bih volio čuti i pročitati njegov stav o ljudima koji napraviše Tomašicu, ali još više o soju koji je uspio i pored svega šutjeti o tome tolike godine..
- Dozer
#934 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Evo ja cu dati svoj komentar na ovo - sve one koji su i jednom jedinom krocili u ratne koncentracione logore na podrucju danasnje tzv. RS, ali i HZHB, bez obzira da li su tamo bili kao cuvari, mucitelji, ubice, silovatelji ili samo svratili kao politicari da pogledaju "stanje", ja bih skratio za glavu po kratkom postupku. Nema sudjenja, nema njihovih ljudskih prava. Pravilo jednostavno - oko za oko, zub za zub.
Ali, ako neko misli da bih drugacije postupio s onima u Silosu, vara se.
Rat je rat. Postena borba, ako tako nesto uopste postoji, i na principu oruzje ti-oruzje mi pa ko koga je jedno, a mucenje, silovanje, ubijanje nenaoruzanih ljudi, zena, djece i staraca po logorima, ukljucujuci i zarobljenike, to mi se gadi. I takvima bih jendostavno presudio na nacin kako su to oni radili drugima.
I tu me savrseno ne zanima ni ime, ni vjera, ni etnija, ni nacija.
Rat je rat. Postena borba, ako tako nesto uopste postoji, i na principu oruzje ti-oruzje mi pa ko koga je jedno, a mucenje, silovanje, ubijanje nenaoruzanih ljudi, zena, djece i staraca po logorima, ukljucujuci i zarobljenike, to mi se gadi. I takvima bih jendostavno presudio na nacin kako su to oni radili drugima.
-
racionalista
#935 Re: I...kako se izjasniste...? :)
ne mozes u ratu biti idealista
u ratu je bitna matematika, ko koga vise potamani taj obicno pobjedjuje
u ratu je bitna matematika, ko koga vise potamani taj obicno pobjedjuje
-
salvatore paradise
#936 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Uopce nije istina, vec ti citas ono sto zelis da procitas, a sto to nema nikakve veze s onim sto je muadib zaista rekao... pa koga to zanima uopce? Tako smo se i doveli u situaciju da imamo tri razlicite price, tri "istine". I svakom je njegova istina u potpunosti tacna i imuna na bilo kakvu kritiku ili analizu. I ako se samo usudis da te "neupitne cinjenice" dovedes u pitanje postajes cetnik, ustasa, balija... Zavisi od tog s kojom etnickom grupom vodis konverzaciju...ušće wrote:Ako se vratite na postove @MuaDib-a primjetićete da svako spominjanje zločina nad Bošnjacima pokušava oktrenuti kao krivicu Bošnjaka ili normalnu pojavu o kojoj ni slučajno nebi trebalo govoriti i pisati jer to doživljava kao trn u oko ...
- MuaDib
#937 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Navedi mi konkretne i jasne primjere, gdje sam ja postavio stvari, onako kako ti navodiš.ušće wrote:Ako se vratite na postove @MuaDib-a primjetićete da svako spominjanje zločina nad Bošnjacima pokušava oktrenuti kao krivicu Bošnjaka ili normalnu pojavu o kojoj ni slučajno nebi trebalo govoriti i pisati jer to doživljava kao trn u oko ...
Druga je stvar što vi niste u stanju razumjeti, da svojim načinom izražavanja i ponašanja vi zapravo pružate savršen alibi, več pročitanoj RS-ovskoj politici, koja priznaje zločin, ali sa pozicije njegovog opravdavanja. Vi polazite sa stanovištva da nisu sve žrtve jednako žrtve, odnosno da su bošnjačke žrtve žrtve zločina iz mržnje, a nebošnjačke žrtva samo kolateralna šteta. Razmišljate upravo onako kako je htio Radovan Karadžić da Bošnjaci razmišljaju, da je cijeli srpski narod protiv njih.I strašno me nerviraju vaše teze, da je dobar Srbin i Hrvat samo onaj, ko apriori prihvata bošnjačku verziju prošlosti. I meni najmanje možete spočitavati to, jer u mojoj porodici su mnogi stradali što od austrijske vojske i njenih domaćih simpatizera u I svj. ratu, što od četnika i ustaša u II svj. ratu, što od partizanskih prijekih sudova, što od pripadnika VRS, HVO, pa čak i ARBiH. To što ćete sada opaliti kontru zločini jednih i drugih se ne mogu porediti, nije suština, suština je da su se zločini desili, ali to nije razlog da ja mrzim i omalovažavam cijele narode. Pogotovo kada se zna da zločine uvjek pravi uzak krug ljudi, a ne cjelokupni narodi.
Zločin u Tomašici su napravili klasični ratni zločinci, ljudi bez svijesti i savjesti, zadojeni mržnjom i fašizmom, koji bi da se ja pitam bili poslati na dugogodišnu robiju, pa nakon određenog razdoblja streljani po kratkom postupku. Da vide šta znači zarobljeništvo i išćekivanje smrti.
Što se tiće teze o masovnoj šutnji tamošnjih Srba, to je jako diskutabilno i polazi sa stanovišta, svi su oni isti. Ali u stvarnosti to nije ni izbliza tako, jer kao prvo niko ne pravi zločin na očigled svih, kao drugo zločinac uvjek nastoji prikriti zločin, kao treće nalogodavci zločina su dio vlasti i kao četvrto neželjeni svjedoci su prepušteni sami sebi. Ako se ne varam, izašao je članak kako je Švedska televizija još 1996. godine napravila prilog u kome tamošnji mještani spominju Tomašicu kao mjesto zločina, sa jasnim strahom od odmazde i osvete nalogodavaca i počinioca, ako progovore.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/svedska- ... /131107048
Tu se može naširoko i naveliko može pričati, ali jasno je da su žrtve i svjedoci zločina i dan danas najugroženija kategorija širom BiH, jer nemaju povjerenje ni u jednu instituciju sistema. A bolje je da se ne prisječam kakvo je stanje bilo odmah nakon rata.
- shmizlica
#938 Re: I...kako se izjasniste...? :)
a zamisli kad objave rezultate....fantom slobode wrote:Na ovoj temi neki nikako da se izjasne, nego trune mjesecima...popis zavrsen, psi laju karavani prolaze...
- Paranoid
#939 Re: I...kako se izjasniste...? :)
MuaDabiću..
Pored svih gluposti koje si nabrojao pokušaj bar malo da zamisliš kako je izgledalo kada ti četničke horde iz Srbije sa domaćim zlotvorima u kolonama prolaze kroz grad i pucaju u džamije, munare, mezarja...a rat nije ni počeo, a cijela Srbija za ta dešavanja "kao" nema pojma...nema al u qrcu.
Pogledaj dokumente, filmove, knjige, blogove, slike.. i nemoj kakit po forumu o dešavanjima u WWII..nemoj..bolje ti je.
Spominješ Radovana Karadžića i ono šta je htio...ŠTA je HTIO? Prvo treba da se sam sa sobom dogovoriš kojeg Radovana?
Jel onog prije rata, za govornicom?
Jel onog u ratu, u maskirnoj uniformi na Palama?
Jel onog u bjekstvu, sa imenom Dr. Dabić i sa identitetom koji mu je Srbija dala?
Jel onog koji je sad u Hagu...koji se iz blata laži ne vidi..jbt.. iso balegar (ili govnovalj) pokušava kamaru govana da utrpa sudijama..
Strašno je i to MuaDibe (ili već kako te zovu), strašno da i u Tomašici pokušavaš da proturaš teoriju o ćutanju, ali bitno je da tamo gdje su otvorene teme o samim grobnicama nisi napisao ni riječ... fujjj srami se..
Ne sramoti se sjećanjima o gubitku familije iz WWII (ako je to uopšte istina), jer ova sjećanja na žrtve koje nisu našle svoj smiraj su toliko svježa da me na čitanje tvoji žalopojku iz WWII zaboli q.. tj želudac od muke..
Pored svih gluposti koje si nabrojao pokušaj bar malo da zamisliš kako je izgledalo kada ti četničke horde iz Srbije sa domaćim zlotvorima u kolonama prolaze kroz grad i pucaju u džamije, munare, mezarja...a rat nije ni počeo, a cijela Srbija za ta dešavanja "kao" nema pojma...nema al u qrcu.
Pogledaj dokumente, filmove, knjige, blogove, slike.. i nemoj kakit po forumu o dešavanjima u WWII..nemoj..bolje ti je.
Spominješ Radovana Karadžića i ono šta je htio...ŠTA je HTIO? Prvo treba da se sam sa sobom dogovoriš kojeg Radovana?
Jel onog u bjekstvu, sa imenom Dr. Dabić i sa identitetom koji mu je Srbija dala?
Jel onog koji je sad u Hagu...koji se iz blata laži ne vidi..jbt.. iso balegar (ili govnovalj) pokušava kamaru govana da utrpa sudijama..
Strašno je i to MuaDibe (ili već kako te zovu), strašno da i u Tomašici pokušavaš da proturaš teoriju o ćutanju, ali bitno je da tamo gdje su otvorene teme o samim grobnicama nisi napisao ni riječ... fujjj srami se..
Ne sramoti se sjećanjima o gubitku familije iz WWII (ako je to uopšte istina), jer ova sjećanja na žrtve koje nisu našle svoj smiraj su toliko svježa da me na čitanje tvoji žalopojku iz WWII zaboli q.. tj želudac od muke..
-
salvatore paradise
#940 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Pa naravno, tebe zaboli ku... pardon zeludac za sve zrtve koje nisu bosnjacke. U tome se i krije najveci dio problema. Tudja patnja, zrtve i bol nisu bitni. ISTI STE (mislim na sve nacionaliste)Paranoid wrote:MuaDabiću..
- Paranoid
#941 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Vjeruj mi, koliko god nastojao da se sjetim žrtava WWII..ne mogu, jer mi non-stop u glavi ona srebrenička djeca kojoj se puca u ledja i pri tom se sve snima..salvatore paradise wrote:Pa naravno, tebe zaboli ku... pardon zeludac za sve zrtve koje nisu bosnjacke. U tome se i krije najveci dio problema. Tudja patnja, zrtve i bol nisu bitni. ISTI STE (mislim na sve nacionaliste)Paranoid wrote:MuaDabiću..
...a predpostavljam da su očevi te djece (po tvom uskom razmišljanju) kriva što su u WWII nevini stradali..
-
palermo
#942 Re: I...kako se izjasniste...? :)
ccccc, koje pogrešno razmišljanjeDozer wrote:Evo ja cu dati svoj komentar na ovo - sve one koji su i jednom jedinom krocili u ratne koncentracione logore na podrucju danasnje tzv. RS, ali i HZHB, bez obzira da li su tamo bili kao cuvari, mucitelji, ubice, silovatelji ili samo svratili kao politicari da pogledaju "stanje", ja bih skratio za glavu po kratkom postupku. Nema sudjenja, nema njihovih ljudskih prava. Pravilo jednostavno - oko za oko, zub za zub.
.
- Uka
#943 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Dozer wrote:Evo ja cu dati svoj komentar na ovo - sve one koji su i jednom jedinom krocili u ratne koncentracione logore na podrucju danasnje tzv. RS, ali i HZHB, bez obzira da li su tamo bili kao cuvari, mucitelji, ubice, silovatelji ili samo svratili kao politicari da pogledaju "stanje", ja bih skratio za glavu po kratkom postupku. Nema sudjenja, nema njihovih ljudskih prava. Pravilo jednostavno - oko za oko, zub za zub.
- Dozer
#944 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Dobro, palermo...a koje bi razmisljanje bilo ispravno?
Da su tebe i tvoje muslimani zatvarali u logore kako ste vi radili njima, kakvo bi to tvoje "ispravno" razmisljanje bilo?
Da su tebe i tvoje muslimani zatvarali u logore kako ste vi radili njima, kakvo bi to tvoje "ispravno" razmisljanje bilo?
-
emil_L
#945 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Koje logore? Jeli one gdje Hanka gnječi "neku stvar" zarobljenicima? Jeli se radi o onih preko "hiljadu meleona" logora u Sarajevu gdje se muče "nedužna nejač" ili ipak o logorskim kuhinjama za lavove u Pionirskoj odakle nejač ide direktno u lavlje čeljusti....itd..itd..Dozer wrote:Dobro, palermo...a koje bi razmisljanje bilo ispravno?
O čemu ovdje pričamo dozer svega ti? Porediti UZP i genocid sa djelom jedne budaletine iz Sarajeva (koja je na kraju i dobila upravo što je zaslužila) je totalan apsurd i jalov pokušaj relativizacije.
Ako ćemo tjerati mak na konac, pa što pobiše one nedužne civilie u Bjeljini, Brčkom, Foči, Višegradu....ma mogao bih nabrajati do sutra ...ah da..to je radi "svata" ili jok mora da je "radi Dobrovoljačke"..itd..itd..
Sudovi su jasno rekli o čemu se radi (genocid, ratni zločin i etničko čišćenje). E sada što vama Bošnjačko pozivanje na iste te presude izgleda kao nekakv nacionalizam..nije do Bošnjaka već do vas.
-
palermo
#946 Re: I...kako se izjasniste...? :)
WrongDozer wrote:Dobro, palermo...a koje bi razmisljanje bilo ispravno?
Nisam ništa više htio reći, nego da kao bivši logoraš ti mogu svjedočiti da to što je netko bio raspoređen u logor, a neko na borbenu liniju, uošte ne značli ništa o tome kakav je bio u ratu. Ne volim pominjjti imena, ali recimo čak i neki kojima je bila dodijeljena dužnost upravnika logora su ostali, kolioko toliko čestita obraza. Da skratim, nikakva generalizacija nije dobra.Pa ni ova
Ljudi su onakvi kakvi jesu, i kao takvi se pokazuju gdje god ih život baci.
U ratu koji smo prošli, ideologija je bila najveći zločinac
P.S
Šta ti znači ono, da se tebe i tvoje muslimani zatvarali......sve si pogrešno razumio...
-
Bodkin
#947 Re: I...kako se izjasniste...? :)
dobar palermopalermo wrote:WrongDozer wrote:Dobro, palermo...a koje bi razmisljanje bilo ispravno?
Da su tebe i tvoje muslimani zatvarali u logore kako ste vi radili njima, kakvo bi to tvoje "ispravno" razmisljanje bilo?, ne leti pred rudu.
Nisam ništa više htio reći, nego da kao bivši logoraš ti mogu svjedočiti da to što je netko bio raspoređen u logor, a neko na borbenu liniju, uošte ne značli ništa o tome kakav je bio u ratu. Ne volim pominjjti imena, ali recimo čak i neki kojima je bila dodijeljena dužnost upravnika logora su ostali, kolioko toliko čestita obraza. Da skratim, nikakva generalizacija nije dobra.Pa ni ova
Ljudi su onakvi kakvi jesu, i kao takvi se pokazuju gdje god ih život baci.
U ratu koji smo prošli, ideologija je bila najveći zločinac
P.S
Šta ti znači ono, da se tebe i tvoje muslimani zatvarali......sve si pogrešno razumio...
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#948 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Moro sam se javit. Na kraju ispade kako ispadeDozer wrote:@Hame_
Vala, s ovako ret...m komentarom se nisi ni morao javljati...
- Dozer
#949 Re: I...kako se izjasniste...? :)
@palermo
Pobrkao sam te s nekim. Nebitno. Sorry.
A sto se tice toga da je neki upravnik koncentracionog logora mogao istovremeno biti i cestit (?!)...e - jebi ga.
Pa da je cestit, posten i castan ne bi ni bio upravnik koncentracionog logora... valjda?
@Emil_L
O cemu ti, ziv ti meni bio...? Da nisi sta pobrkao, fulio, pogresno razumio...?
Pobrkao sam te s nekim. Nebitno. Sorry.
A sto se tice toga da je neki upravnik koncentracionog logora mogao istovremeno biti i cestit (?!)...e - jebi ga.
Pa da je cestit, posten i castan ne bi ni bio upravnik koncentracionog logora... valjda?
@Emil_L
O cemu ti, ziv ti meni bio...? Da nisi sta pobrkao, fulio, pogresno razumio...?
Last edited by Dozer on 18/11/2013 12:01, edited 1 time in total.
-
salvatore paradise
#950 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Nisu po mom razmisljanju vec po tvom. Nisu ni svi Srbi krivi sto su poginula srebrenicka djeca, u biti vrlo vrlo mali dio njih je kriv za to. O tome i pricam sve vrijeme, prisjecanje na zrtve ne sluzi da bi se zaista odala pocast zrtvama, vec da bi se proizvodila nova mrznja i buduci zlocini... Devedesetih su to radili Srbi, sad istu politiku praktikuju Bosnjaci... Na moju veliku zalostParanoid wrote:Vjeruj mi, koliko god nastojao da se sjetim žrtava WWII..ne mogu, jer mi non-stop u glavi ona srebrenička djeca kojoj se puca u ledja i pri tom se sve snima..salvatore paradise wrote:Pa naravno, tebe zaboli ku... pardon zeludac za sve zrtve koje nisu bosnjacke. U tome se i krije najveci dio problema. Tudja patnja, zrtve i bol nisu bitni. ISTI STE (mislim na sve nacionaliste)Paranoid wrote:MuaDabiću..
...a predpostavljam da su očevi te djece (po tvom uskom razmišljanju) kriva što su u WWII nevini stradali..