I sta bi? Jesu li vas popisali?

Locked
Janjicar

#926 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Janjicar »

relativno84 wrote:Posebno mi je bilo zanimljiv nacin kako ispravlja greske :D citav kvadratic precrta olovkom i to je to znaci bilo koji podatak moze bez tvog znanja prepraviti samo prekrizi kvadratic i to je to :-) :facepalm:
Da, precrta se citav kvadratic hemijskom olovkom.

Nece moci na ova "bitna" pitanja, jer se u tome slucaju osoba mora ponovo popisati :)
a ostala pitanja mislim da nece niko namjerno prekriziti jer i nisu toliko bitna
relativno84

#927 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by relativno84 »

drugi profil wrote:Mislim da moze samo jedan kvadratic ispraviti - sto se odnosi na gresku, a ne niz koji bi ukazao na promjenu podatka.
Jedan i jeste bitan i dovoljan :D Svakako ovo samo sluzi da se prebroje glave :sabur:
Dozer

#928 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Dozer »

A ovdje su najbitnija pitanja upravo to nesretno etnicko/nacionalno izjasnjavanje i vjera...?
drug_profi

#929 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by drug_profi »

relativno84 wrote:
drugi profil wrote:Mislim da moze samo jedan kvadratic ispraviti - sto se odnosi na gresku, a ne niz koji bi ukazao na promjenu podatka.
Jedan i jeste bitan i dovoljan :D Svakako ovo samo sluzi da se prebroje glave :sabur:
U toj rubrici na koju aludiras zabranjeno je ispravljanje.
theTruePath

#930 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by theTruePath »

Muz moje rodice htio biti Bosanac,rodica ne da doci,,rece e hajde reci Bosanac kad dodjes momak vidjet ces kasnije :D i Bogami ,rece Bosnjak :lol:
relativno84

#931 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by relativno84 »

Dozer wrote:A ovdje su najbitnija pitanja upravo to nesretno etnicko/nacionalno izjasnjavanje i vjera...?
Nazalost da.. :zid:

Mada vjerujem da ovaj projekat nece imati svakako uspjeha, previse smo mi nakaradni da bi i ovo uspjeli uraditi kako treba.. Samo ce sluziti za dodatne spekulacije i nadmudrivanja a koristi ce imati samo ovi sto popisuju ako im plate nekada dogodine mozda :D
Dozer

#932 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Dozer »

Zalosno...
Ali, mene bas nesto obradova kad cuh na radiju Slobodna Evropa i VoA da i oni barataju podatkom da se na probnom popisu skoro trecina ispitanika izjasnila kao Bosanci.
Ako bi to i sada bilo tako, na pravom popisu, onda ima nade za nas. To bi znacilo da ovdje jos uvijek ima zdrave pameti.
theTruePath

#933 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by theTruePath »

Dozer wrote:Zalosno...
Ali, mene bas nesto obradova kad cuh na radiju Slobodna Evropa i VoA da i oni barataju podatkom da se na probnom popisu skoro trecina ispitanika izjasnila kao Bosanci.
Ako bi to i sada bilo tako, na pravom popisu, onda ima nade za nas. To bi znacilo da ovdje jos uvijek ima zdrave pameti.
Probni nikada nij izasao,ja sam cuo neke vijest s pravog popisa,recimo u novom Sarajevu ostalih'(medju kojima su i bosanci) u jednom naselju ima tek oko 3%,u Zenici ni 1%,u Tuzli 5%
Last edited by theTruePath on 07/10/2013 11:35, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#934 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by O'zone »

Ovako po priči ispade da ih ima, ja znam za troje sigurnih.

Mada to ništa ne pije vode kako kome popis ne bude odgovarao tako će pobijati njegove rezultate, već se ovih dana počinju o tome da vode diskusije.
Alfons Kauders

#935 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Alfons Kauders »

ne vjerujem... to je i tada zvucalo kao patka, al eto... bosanaca ce vjerovatno biti manje od 5%...

forum nije reprezentativan uzorak... sinoc sam sjedio s 5 ljudi koji su se izjasnili tako... ali na njih dolazi jos stotinjak koji nisu
sinuhe

#936 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by sinuhe »

Najbolji popis u 20 godina. Sve vam nesto smeta.
theTruePath

#937 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by theTruePath »

Alfons Kauders wrote:
ne vjerujem... to je i tada zvucalo kao patka, al eto... bosanaca ce vjerovatno biti manje od 5%...

forum nije reprezentativan uzorak... sinoc sam sjedio s 5 ljudi koji su se izjasnili tako... ali na njih dolazi jos stotinjak koji nisu
Pa jeste patka,to su rekli iz zavoda za statistiku odmah
madner

#938 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by madner »

Alfons Kauders wrote:

Na probnom popisu je zaista bilo 25% Bosanaca na nivou FBiH.

S tim da je tu selekcija zbog opcina bila optimisticna, zna se gdje ima cega. :D
Heller

#939 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Heller »

Eto ga popisaše me fina neka gospođa, još joj kontrola bila

3 Bosanca, 1 Metalac
1 Atesit, 2 Agnostika, 1 Musliman
4 Bosanski :bih:
theTruePath

#940 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by theTruePath »

madner wrote:
Alfons Kauders wrote:

Na probnom popisu je zaista bilo 25% Bosanaca na nivou FBiH.

S tim da je tu selekcija zbog opcina bila optimisticna, zna se gdje ima cega. :D
Glupost,taj rezultat nikad nije izasao,i demantiran je vise puta! i nije 25% vec 30%(tako su pricali to jest :D)
theTruePath

#941 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by theTruePath »

Heller wrote:Eto ga popisaše me fina neka gospođa, još joj kontrola bila

3 Bosanca, 1 Metalac
1 Atesit, 2 Agnostika, 1 Musliman
4 Bosanski :bih:
Cuj i Musliman u tom cudnom drustvu :lol: sta on dodje tu,crna ovca :D
madner

#942 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by madner »

Znam ljude koji su radili na istom, tako da mozes smatrat da je to bio tacan podatak.
30% ostalih, 25% Bosanaca.
theTruePath

#943 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by theTruePath »

madner wrote:Znam ljude koji su radili na istom, tako da mozes smatrat da je to bio tacan podatak.
Onda je ova kampanja" bitno je biti bosnjak" zaista imala odjeka sudeci po rezultatima za sad(a ja znam par popisivaca)

I ako i dalje vjerujem statistickom zavodu,da je to sve jedna obicna PATKA
madner

#944 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by madner »

Zavisi, to je sve stvar selekcije uzorka. Ako bi ti znao popisivace iz mjesta X koje tako i tako nije imalo ostale, rezultati bi ti bili identicni kao na testnom popisu.

Posto si dijasporas, mislim da se radi o tome.
drug_profi

#945 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by drug_profi »

O'zone wrote:
Ovako po priči ispade da ih ima, ja znam za troje sigurnih.

Mada to ništa ne pije vode kako kome popis ne bude odgovarao tako će pobijati njegove rezultate, već se ovih dana počinju o tome da vode diskusije.
Sve ce da se razvodnjava. Jedini nacin da se gradjanska svijest Bosanaca pretvori u politicki fakt je pojava stranke koja ce primarno da zastupa takav interes. Ako rezultat popisa pokaze da je glasacka baza dovoljno velika, mozda se i druge stranke malo pocnu udvarati gradjanima. Medjutim, znamo sta bude poslije izbora.
Janjicar

#946 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Janjicar »

madner wrote:Znam ljude koji su radili na istom, tako da mozes smatrat da je to bio tacan podatak.
Ne ja znam tacno.
Bilo je 40% ostalih i 35% Bosanaca :skoljka:
sinuhe

#947 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by sinuhe »

Covjek laze kolika mu je kuhinja, ali eto zna koliko ima Bosanaca :-)
drug_profi

#948 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by drug_profi »

theTruePath wrote:
Onda je ova kampanja" bitno je biti bosnjak" zaista imala odjeka sudeci po rezultatima za sad(a ja znam par popisivaca)

I ako i dalje vjerujem statistickom zavodu,da je to sve jedna obicna PATKA
Zanima me sto se ti tako panicno plasis Bosanaca i nadas se da ih nece biti?
theTruePath

#949 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by theTruePath »

madner wrote:Zavisi, to je sve stvar selekcije uzorka. Ako bi ti znao popisivace iz mjesta X koje tako i tako nije imalo ostale, rezultati bi ti bili identicni kao na testnom popisu.

Posto si dijasporas, mislim da se radi o tome.
Radi se o Novom Sarajevu,mislim da je bio dio testa
madner

#950 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by madner »

Awww awww :D
Locked