N1

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
dječak sa šibicama

#926 Re: N1

Post by dječak sa šibicama »

Kohlhaas wrote:Tekst koji objašnjava neke stvari...

http://www.nspm.rs/sudbina-dejtonske-bi ... alphabet=l
Objasnjava, koliko volite lagati sami sebe, druge ne mozete ali sebe savrseno lazete.

Druge ste lagali dok ste mogli, kroz udzbenike "zajednicke drzave", danas kad vas citam ili slusam pitam se koliko je zaista istine u onome sto smo mi ucili i o onom prethodnom ratu.

I tada ste bili ultimativne zrtve, a sve "nezgodne" cinjenice skrivali ispod tepiha.

Tako i danas, ispada da su Srbi zrtve Sarajeva, to su bile neke granate koje idu u rikverc valjda. Isti sistem lazi u svakoj prilici, za vas rat pocinje sa prvim protjeranim Srbinom a ne sa onim sto je on radio dok je jahao na tanku i palio sela i gradove u svojoj okolini. U Hrvatskoj vam rat pocinje s Olujom, sve ono sto su srpsko crnogorske bande radile 4 godine prije toga, gurate pod tepih. Rat u Sarajevu valjda pocinje sa Dejtonom, ili mozda odlaskom "velikana" Karajlica, ili mozda ovog doticnog Kecmanovica koji je ako me sjecanje dobro sluzi proveo prilicno vremena u ratnom Sarajevu ali eto niko ga ne zakla.

Koristite nesrecu malih ljudi, da bi promijenili karakter rata, jos ce se na kraju neko vama morati izvinjavati. Nele je ljut, Nele je povrijedjen, nabijem ga na kurac uvrijedjenog, smradina umjesto da dodje pokunjenog nosa, on nesto sere i pametuje, on ce kao Carnojevic povesti Srbe u Sarajevo. Pijandura koja sebi daje previse na znacaju, sta ce njemu Sarajevo pored paljanskih kafana i lukavickih kafica. Tamo moze kokardu na celo i oj vojvodo dzicu.

Nema u tom ratu dobrih i losih, svi su losi, a vi ste najlosiji. Istina boli.
Kohlhaas

#927 Re: N1

Post by Kohlhaas »

Samo poremećena osoba može imati ignorantski stav prema drugoj precepciji. Ja ne sporim da vi možete imati drugačiji pogled na stvari - djeca se posvađaju oko čokolade, pa svako misli da je u pravu, a da to neće važiti za ratove i cijele narode.

Žao mi je, ali vi niste jedine žrtve rata niti možete biti.

Ko je počeo rat? Da niste vi pokušajem majorizacije Srba na tom referendumu? I tad smo bili konstitutivni narod i znalo se šta će se desiti ukoliko BiH proglasi nezavisnost, ali to Izetbegovića (koji je islamski ekstremista) nije interesovalo. А sam Tuđman je osvjedočeni ustaša, antisemita i antisrbin.

Nakon što smo krvarili u prvom svjetskom ratu, mogli smo osnovati našu Veliku Srbiju, ali nismo. Ujedinili smo se sa ostalim narodima, sanjajući o nekom bratstvu. 22 godine posle toga, nam nož u leđa zabodoše ta naša braća koju smo oslobodili. Jedni bili ustaše, a drugi "hrvatsko cvijeće". I nakon toga, opet uđemo u istu državu da bi nakon 50 godina opet bili zajebani. Srbi započeli rat? A zašto bi, kad su imali sve što su htjeli u toj Jugoslaviji? Pa nismo se htjeli valjda sami od sebe odvajati? I zadnji smo se opet odrekli Jugoslavije.

Da li je bilo užasnih stvari u proteklom građanskom ratu? Da, užasnih i odvratnih. Na svim stranama. I ja sam za to da svako, ama baš svako odgovara za sve jednu stvar koju je počinio. Takvi ljudi ne govore u moje ime, a vjerujem ni u ime većine mojih sunarodnika, ali i vaših. Ali ne može to funkcionisati tako što će samo Srbi odgovarati, a Muslimani i Hrvati neće. Sve dok je vama Orić, Dudaković, a Hrvatima Gotovina heroj - nemojte se čuditi i zaprepaštavati što ima nekih Srba kojima je Karadžić heroj. To važi i obrnuto.

Priče o genocidnom ratu itd. su glupe da gluplje ne mogu biti. Da vidimo baš postotak muslimana u RS, a postotak Srba u FBiH. I jos procentualno broj Muslimana u BiH generalno narastao u odnosu na Srbe. Čudan neki genocid - kako ga vrše nad tobom - ti sve brojniji. Bilo je etničkog čišćenja, na svim stranama, što se može zaključiti lako kad se uporede etničke karte prije početka 90-ih i sad. Ali, lakše je kukati i od sebe praviti žrtvu, pa si automatski lišen svake odgovornosti. Tom logikom se nećemo nikad ni pomiriti. A kad u jednoj državi postoje dva duboko podijeljena društva, čak vjere, pitanje je vremena kada neće doći do "razvoda". Čini mi ste da se naježite na tu pomisao, ali to je neminovno, ukoliko se vizura s vaše strane ne promijeni. O tom govori, indirektno, i taj tekst...no dobro...lakše je drvlje i kamenje bacati....
Kohlhaas

#928 Re: N1

Post by Kohlhaas »

Sad se gorko kajem što napisah išta, pošto vaš vokabular i način komunikacije govori o vašoj količini mržnje, izmanipuliranosti i netrpeljivosti.

Normalnim ljudima ostaje ili da uspostave neki oblik autizma pa da ih jednostavno ništa ne dotiče ili da prestanu biti vaši taoci i da bježe od vas i vama sličnih koliko ih noge mogu nositi. Sa vama nema ni koraka napretka.

Svako dobro

P.S. Nije Džujić, nego Đujić.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#929 Re: N1

Post by Chmoljo »

Kohlhaas wrote: Priče o genocidnom ratu itd. su glupe da gluplje ne mogu biti.
masovne grobnice pričaju drugu priču. onu istinitu. zato je "sreća" što leševi smrde, pa se neke pronađu samo zbog toga, ("zaudara zemlja Muhamedom")

i zato je Sarajevo preorano u potrazi za srpskim leševima, ali avaj...

da se slučajno ne bi predomislio

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Kohlhaas

:sax:
SmokingMan

#930 Re: N1

Post by SmokingMan »

Bi dobar neku noć onaj Pressing sa Besimom Spahićem.
BHF_Manijak

#931 Re: N1

Post by BHF_Manijak »

Je l' opet mlatio jedno te isto?
Banksy

#932 Re: N1

Post by Banksy »

Isto ...
StupskaBitanga

#933 Re: N1

Post by StupskaBitanga »

ko pokvarena ploča
sandzokan

#934 Re: N1

Post by sandzokan »

Koliko sam upratio pričao jeste isto što već dugo vremena priča, ali nije mlatio zato što je istina većina onoga što je rekao.
BHF_Manijak

#935 Re: N1

Post by BHF_Manijak »

sandzokan wrote:Koliko sam upratio pričao jeste isto što već dugo vremena priča, ali nije mlatio zato što je istina većina onoga što je rekao.
Postane dosadno kada stalno jedno te isto pricas, a sam nista ne poduzimas da nesto promjenis.
StupskaBitanga

#936 Re: N1

Post by StupskaBitanga »

i svjesno i nesvjesno podržavaš ono što kritikuješ
SmokingMan

#937 Re: N1

Post by SmokingMan »

Svi to radimo...

Btw,ode tema stranputicom... :-D
sandzokan

#938 Re: N1

Post by sandzokan »

Evo, da se vratimo na temu.

Mene ovaj reporter Komšić
Image

podsjeća na ovog lika :mrgreen: :mrgreen:

Image
StupskaBitanga

#939 Re: N1

Post by StupskaBitanga »

malo je neumjesno nekog upoređivati s nekim ko očigledno ima neki mentalni zaostatak ili problem
denizli

#940 Re: N1

Post by denizli »

Prica se da je krenulo osipanje u Sarajevu i to krenulo od samog vrha.
bach

#941 Re: N1

Post by bach »

denizli wrote:Prica se da je krenulo osipanje u Sarajevu i to krenulo od samog vrha.
Očekivano

Code: Select all

"kada je nestalo  meze, poče priča  bezveze" 
zaluzinna

#942 Re: N1

Post by zaluzinna »

ko je to otisao?
vrh je amir zukic, koliko mi je poznato.
a on redovno radi, sto se moze i vidjeti.
StupskaBitanga

#943 Re: N1

Post by StupskaBitanga »

zaluzinna wrote:ko je to otisao?
vrh je amir zukic, koliko mi je poznato.
a on redovno radi, sto se moze i vidjeti.
on suzana i kenan ćerimagić su okosnica N1 Sarajevo
zaluzinna

#944 Re: N1

Post by zaluzinna »

i svi oni uredno rade.
zato i pitam ko je napustio.... opet zli jezici :-)
MTV

#945 Re: N1

Post by MTV »

Hoce li se ovaj N1 prosiriti na jos kojeg operatera?
Dzontra_Volta

#946 Re: N1

Post by Dzontra_Volta »

MTV wrote:Hoce li se ovaj N1 prosiriti na jos kojeg operatera?
Hoce kad taj operater iskešira koliko traže.
Qler

#947 Re: N1

Post by Qler »

Danas svi portali objavili vijest da pocinju hapsenje u Srbiji zbog genocida u Srebrenici, samo N1 objavio vijest da pocinju hapsenja zbog masakra u Srebrenici...
StupskaBitanga

#948 Re: N1

Post by StupskaBitanga »

I meni je na aplikaciju došla takva formulacija
Stvarno sramota
Jos veća je sramota kako su plasirali vijest da je publika napustila nps i predstavu zbog scena seksualne tematike a u suštini razlog odlaska publike je nepostojanje prevoda i sinopsisa predstava. Totalna avazovstina sa sve bombastičnim neutemeljenim naslovom
cpu_fan

#949 Re: N1

Post by cpu_fan »

Toliko o nezavisnom mediju !
Dzontra_Volta

#950 Re: N1

Post by Dzontra_Volta »

Pa samo su prenijeli onako kako glasi optužnica: sudiće im se za "masakr" u Srebrenici. Nema šanse da u Srbiji budu suđeni za genocid, jer ga oni ne priznaju.
Slažem se da je trebalo spomenuti riječ "genocid" kao neki dodatak vijesti, ali "tehnički" gledano: oni nisu uhapšeni pod optužnicom za genocid.
Post Reply