DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lidera

Post Reply
dede merdzane

#926 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by dede merdzane »

Bodkin wrote:Na ove sto su najglasniji pobornici "komacnog obracuna". Sto se tice ovih sto su zapalili povratnicku kucu u zvorniku, na poseban nacin bih se sa takvima obracunao..
Opet poziv na nasilje i rat. Moramo se posvetiti budućnosti a ne prošlosti. :evil:
veljaca

#927 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by veljaca »

Dobra stara:

" Zivi kao da 100 godina nece biti rata, a spremaj se kao da ce sutra biti rat ..." ( dobri Tito ) :D .....

Mirnog razlaza u BiH - nema .....

:sax:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#928 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» nishad
RATM56

#929 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by RATM56 »

veljaca wrote:Dobra stara:

" Zivi kao da 100 godina nece biti rata, a spremaj se kao da ce sutra biti rat ..." ( dobri Tito ) :D .....

A mirne unitarizacije i stvaranja bošnjačke nacionalne države po želji mnogih forumaša?
NNNN

#930 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by NNNN »

RATM56 wrote:

A mirne unitarizacije i stvaranja bošnjačke nacionalne države po želji mnogih forumaša?
poselami vojvodu dabića
zambaklija

#931 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by zambaklija »

RATM56 wrote:

pa ti šo traže bošnjačku državu nisu ništa bolji od ovih iz balanjuke ili gruda :skoljka:
RATM56

#932 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by RATM56 »

NNNN wrote:
poselami vojvodu dabića
Ne razumem šta želiš reći
zambaklija wrote: pa ti šo traže bošnjačku državu nisu ništa bolji od ovih iz balanjuke ili gruda :skoljka:
:thumbup:
veljaca

#933 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by veljaca »

RATM56 wrote:

Da odgovorim na meni postavljeno pitanje:

Nema ni toga, kao sto nema ni MIRNOG razlaza u BiH ......

Jer, Drzava Bosna i Hercegovina je Drzava ravnopravnih Bosnjaka, Srba, Hrvata i ostalih koji je smatraju svojom Drzavom ....

:bih:
veljaca

#934 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by veljaca »

zambaklija wrote:
RATM56 wrote:

pa ti šo traže bošnjačku državu nisu ništa bolji od ovih iz balanjuke ili gruda :skoljka:
Slazem se, a bilo bi interesantno vidjeti procentualno koliko ima prvih, drugih i trecih .... bilo bi veoma interesantno ....
radostan dan

#935 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by radostan dan »

što radosni kaže, to je tapija...

Image
Havatar

#936 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Havatar »

Zanimljivo da vecina onih koji pominju i prozivaju bosansku dijasporu na ovoj temi su hrvatska i srpska dijaspora uz ponekog stanovnika Beograda, Novog Sada , Nisa , Gornjeg Milanovca, Zagreba , Splita , Ovce , Borce i Kozari boka.
moranadruga

#937 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by moranadruga »

:lol: usrah se od prijetne :run:
moranadruga

#938 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by moranadruga »

veljaca wrote:
RATM56 wrote:

Da odgovorim na meni postavljeno pitanje:

Nema ni toga, kao sto nema ni MIRNOG razlaza u BiH ......

Jer, Drzava Bosna i Hercegovina je Drzava ravnopravnih Bosnjaka, Srba, Hrvata i ostalih koji je smatraju svojom Drzavom ....

:bih:
svi je smatraju svojom drzavom, samo su im granice i nazivi razliciti. a to o ravnopravnosti. :cry: .....toga vise ni u tragovima nema na ovim prostorima.
fantom slobode

#939 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by fantom slobode »

moranadruga wrote:

preCednik ti je rekao da rata biti nece...
veljaca

#940 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by veljaca »

moranadruga wrote:

Gdje ti vidis prijetnju ?

I imas toalet papir - dobar je za te prilike ....
dudlov

#941 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by dudlov »

Stvari kao rat ne počinju preko noći. Uvod u onaj rat je poznat a za neki budući razloga, barem za sad, nema. Ne počinje rat zbog pisanja po forumu. Činjenica je da stvari nisu bajne, ali daleko je to od razloga za rat. Ako se stanje pogorša i na kraju padne mrtva glava, e tad ima razloga za spremanje na najgori scenario.

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
tesanj

#942 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by tesanj »

RATM56 wrote:

:lol: :lol: :lol: Koje izvrtanje cinjenica (laganje vidi Dobrica). Bili smo uvijek za jedinstvenu BiH i tako ce ostati psi laju karavana prolazi :mrgreen:
Manix

#943 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Manix »

bokakotorska wrote:
Hafis wrote:Aha, lijenost.
Pretpostavljam isto tako kada kažeš Engleska misliš na Veliku Britaniju
:D :thumbup:
Nema razloga da dizes palac . To se ne moze porediti.
Banksy

#944 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Banksy »

Hafis wrote:
Banksy wrote:
Kad kažem ''Bosna'' mislim na Bosnu i Hercegovinu.
Aha, lijenost.
Pretpostavljam isto tako kada kažeš Engleska misliš na Veliku Britaniju
Zaboli tebe šta ja mislim kad kažem Engleska ... :mrgreen:

I koji si ti sad? Humorista? Gidra? Salonac? Kako stalno mijenjate nickove ne može vas više čovjek ni pohvatat' ...
Manix

#945 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Manix »

RATM56 wrote:

Nikad u zivotu nisam cuo niti od jednog Bosnjaka da zeli unitarnu bosnjacku drzavu. nikad nigdje . Ni u cetri oka onako da ,, vlasi i dusmani ,, ne cuju ja to nisam cuo . Istina je da se to podmece jos od 1991 . Iz tog ,,razloga ,,je napadnuta Bosna i napravljen genocid . ,, Prave muslimansku unitarnu drzavu ,, govorili su SDS ovci . Ja ne znam kakva je to drzava . Sta je to unitarna ?
muzicar_iz_parka

#946 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by muzicar_iz_parka »

I na kraju 10 miliona ilegalnih Kineza izađu iz sjenke, a kineski nosač aviona u pratnji ratnih brodova uplovi u Neum i preuzmu državu dok si reko keks.
Dok se konstututivne budale političari svađaju Kinezi nam rade o glavi, samo se smješkaju, a mi ničeg nismo svjesni.

Nadam se podršci Amerike u tom slučaju, ako ništa drugo nek nam abr daju azil za Floridu ili Kaliforniju.
Bodkin

#947 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Bodkin »

Manix wrote:
RATM56 wrote:

Nikad u zivotu nisam cuo niti od jednog Bosnjaka da zeli unitarnu bosnjacku drzavu. nikad nigdje . Ni u cetri oka onako da ,, vlasi i dusmani ,, ne cuju ja to nisam cuo . Istina je da se to podmece jos od 1991 . Iz tog ,,razloga ,,je napadnuta Bosna i napravljen genocid . ,, Prave muslimansku unitarnu drzavu ,, govorili su SDS ovci . Ja ne znam kakva je to drzava . Sta je to unitarna ?
citaj

Ko su "ostali" i šta ustvari žele?
PostPostao/la hercegovac_pravi dana 26/08/2013 23:40

Ovu temu otvaram sa ciljem diskusije o "ostalim".

Ko su "ostali"? "ostali" od čega?

Šta traže "ostali" ? Valjda "ostatak" nečeg šta li već.

Po mome mišljenu "ostali" su u suštini ostatci ostataka nekadašnjih Yugoslovena. Iste one minorne frakcije koja je Bošnjacima mazala oči 50 godina o navodnom bratstvu i jedinstvu. ista ona frakcija koja je kao produžena ruka četničko-udbaške bulumente zabranila jednom narodu svoj istorijski naziv i pretvorila taj narod isključivo u vjersku skupinu.

"Ostali" moraju imati nekaku etničku pripadnost (Jevrej, Rom..itd..)...ne mogu se zločinački porivi kriti iza generalizacije "ostali"

Dakle, "ostali" ko ste? šta ste i šta tražite?

I samo da dodam, u BiH kao nacionalnoj državi Bošnjaka ovakva pitanja će biti suvišna :bih:
155_mm

#948 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by 155_mm »

Šveđanin wrote:Smorili ste više sa Malmeom.... Jel samo to u glavi? :roll:

A bio sam i na nekim skupovima dijaspore gore.. Ukratko ovako:

Mlađi se bave svojim poslom, njih Bosna zanima u rangu da odu na utakmicu ili Halidov koncert, a rat haha ne zezajte se, znam fin broj njih koji kažu da ne planiraju slati pare svojima jer ih ne zanima to.. Ne očekujte od njih ništa..

Dalje imate ljude koji su se fino snašli, rade, imaju porodice, imaju koliku toliku intelektualnu širinu da kontaju da pozivanje rata ne može biti nikako dobro..

I imate treću grupu ljudi, njih vi opisaste...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
koliko sam skonto u dijaspori postoji jedna grupa (ova treca u tebe) koja preko raznih foruma samo huska ove u bosni na rat. :?
LaBomba

#949 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by LaBomba »

155_mm wrote:
Šveđanin wrote:Smorili ste više sa Malmeom.... Jel samo to u glavi? :roll:

A bio sam i na nekim skupovima dijaspore gore.. Ukratko ovako:

Mlađi se bave svojim poslom, njih Bosna zanima u rangu da odu na utakmicu ili Halidov koncert, a rat haha ne zezajte se, znam fin broj njih koji kažu da ne planiraju slati pare svojima jer ih ne zanima to.. Ne očekujte od njih ništa..

Dalje imate ljude koji su se fino snašli, rade, imaju porodice, imaju koliku toliku intelektualnu širinu da kontaju da pozivanje rata ne može biti nikako dobro..

I imate treću grupu ljudi, njih vi opisaste...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
koliko sam skonto u dijaspori postoji jedna grupa (ova treca u tebe) koja preko raznih foruma samo huska ove u bosni na rat. :?

Netacno. U Svedskoj postoji dobar procenat onih koje jos uvijek zanima BiH, koji "naglas razmisljaju", i koji imaju petlju, hrabrost i volju da se bave drzavom koju su ne svojom voljom morali napustiti. To je populacija uglavnom cijenjena i u svedskom drustvu, koja bi da se malo bolje organizuje mogla i napraviti neke vidljive rezultate, i upravo to je trn u oku salonskim cetnicicima, i zato konstatno ovo prozivanje i omalozavanje nasih prognanika u Svedskoj. Salonska taktika je toliko izlizana i predvidljiva. Zar ne primjetite cim neko iz dijaspore nazove stvar pravim imenom, ili napad dejtonski nakaradni ustav, salonci odmah trce da ga optuze na "pozivanje na rat". Nije to pozivanje na rat nego stav onih kojih se itekako pita, i necemo mi traziti dozvolu od cetnicica svih vrsta koji stav smijemo ili ne smijemo imati.
LaBomba

#950 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by LaBomba »

Nikad u zivotu nisam cuo niti od jednog Bosnjaka da zeli unitarnu bosnjacku drzavu. nikad nigdje . Ni u cetri oka onako da ,, vlasi i dusmani ,, ne cuju ja to nisam cuo . Istina je da se to podmece jos od 1991 . Iz tog ,,razloga ,,je napadnuta Bosna i napravljen genocid . ,, Prave muslimansku unitarnu drzavu ,, govorili su SDS ovci . Ja ne znam kakva je to drzava . Sta je to unitarna ?[/quote]

citaj

Ko su "ostali" i šta ustvari žele?
PostPostao/la hercegovac_pravi dana 26/08/2013 23:40

Ovu temu otvaram sa ciljem diskusije o "ostalim".

Ko su "ostali"? "ostali" od čega?

Šta traže "ostali" ? Valjda "ostatak" nečeg šta li već.

Po mome mišljenu "ostali" su u suštini ostatci ostataka nekadašnjih Yugoslovena. Iste one minorne frakcije koja je Bošnjacima mazala oči 50 godina o navodnom bratstvu i jedinstvu. ista ona frakcija koja je kao produžena ruka četničko-udbaške bulumente zabranila jednom narodu svoj istorijski naziv i pretvorila taj narod isključivo u vjersku skupinu.

"Ostali" moraju imati nekaku etničku pripadnost (Jevrej, Rom..itd..)...ne mogu se zločinački porivi kriti iza generalizacije "ostali"

Dakle, "ostali" ko ste? šta ste i šta tražite?

I samo da dodam, u BiH kao nacionalnoj državi Bošnjaka ovakva pitanja će biti suvišna :bih:[/quote]

BiH jeste nacionalna drzava Bosnjaka. Sta je tu cudno? Nije nikava slucajnost da smo mi vecina u BiH, a koliko bi nas tek bilo da nam ne napravise genocid onoliko puta. I sda ovaj zadnji put su Srbi sebi dali za pravo da odlucuju koliko procentualno jednog naroda treba da bude, i sta i dalje nakon svega postovati neku konstutivnost naroda. Za mene je to zavrsena stvar. Niste htjeli RBiH koja vam je sva moguca prava i privilegije nudila, ne zelim onda ni ja ovo entitetsko cudoviste.
Post Reply