Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gubi se wi-fi mreza na mobitelu, do cega je?
Ali kada se ugasi mobitel, pa opet upali, onda je ima odredjeno vrijeme... I opet se izgubi...
Mobitel Alkatel, iz Telekoma... Bio marka na paketu, nije ni cudo sto nestaje, ali eto...hahahahah
N.N. wrote:Gubi se wi-fi mreza na mobitelu, do cega je?
Ali kada se ugasi mobitel, pa opet upali, onda je ima odredjeno vrijeme... I opet se izgubi...
Mobitel Alkatel, iz Telekoma... Bio marka na paketu, nije ni cudo sto nestaje, ali eto...hahahahah
Jesi li probao Factory reset ? ako nisi vrati telekomu i nek ti plate troskove vracanja
Probaj Factory reset ako to ne bude pomoglo vrati nek ti zamjene telefon.
Kad budes radio factory reset, napuni da bude baterija puna, backup uradi naravno
Da ne otvaram novu temu, valjda neko odgovori kvalitetno.
Koje stranice (portali, FB stranice bilo sta) pratite i koje bi preporučili što se tiče dešavanja i novosti kako u BiH, okolini pa i svijetu. Stvarno sramotno za neke ozbiljne televizije i portale da imaju npr. sljedeći naziv članka "uradila je ovo i nije zažalila, nećete ni vi". Pa je*emu ko djeca iz 5. razreda osnovne škole u prvoj pismenoj vježbi.
MaroonBrigade wrote:Pa jesi li klikn'o da vidis sta je uradila
Kora od banane može dobro da posluži za listove cvijeća
Al ozbiljno, u početku su neke lijeve i summljive stranice tako privlačile, ali kad je počelo sa ovim ozbiljnijim i "normalnijim" stranicama i portalima, e onda smo definitivno otisli u PM, i to s turbinom
Mislim da je radiosarajevo najbolji sto se tice nas, iako i njima se provuce jednom u nekoliko mjeseci takav naslov iz nekog razloga. Za svijet, jedino mozda klix iako kasne cesto sa nekim vijestima, oko njih ipak mislim da trebas direktno na stranice na engleskom jbg.
Zeza me od jucer. Uglavnom, koju god stranicu da udjem, pojavi se prvo ova poruka, a onda moram uraditi refresh i otvori kako treba. Zna li iko o cemu se radi?
Ima li neka dobra dušica koja bi mogla objasniti da li je moguće prebaciti sa HDD koji je bio u ovom desktop računaru koji je riknuo dokumenta (nema toga zapravo ni puno) na laptop?
Koja je procedura povezivanja?
Dakle stari računar "radi" tj ima struje i radi ona napojna jedinica, ima li neka finta da se samo kablom presoji na laptop,s tim da centralna jedinica radi na struji regularno?
znam da j to preidiotski što pišem ali jbg pretpostavka
vješalica wrote:Ima li neka dobra dušica koja bi mogla objasniti da li je moguće prebaciti sa HDD koji je bio u ovom desktop računaru koji je riknuo dokumenta (nema toga zapravo ni puno) na laptop?
Koja je procedura povezivanja?
Dakle stari računar "radi" tj ima struje i radi ona napojna jedinica, ima li neka finta da se samo kablom presoji na laptop,s tim da centralna jedinica radi na struji regularno?
znam da j to preidiotski što pišem ali jbg pretpostavka
Djeluje malo manje idiotski od mog prijedloga
Hhaaha sala mala
Znaci treba mi kao neki prazan box sa prikljuckom za externi disk u kojeg zapravo ubacujem ovaj sa krepanog kompa?
Ima li to kakav naziv da gdje nabavljam makar i preko ebaya?
vješalica wrote:Djeluje malo manje idiotski od mog prijedloga
Hhaaha sala mala
Znaci treba mi kao neki prazan box sa prikljuckom za externi disk u kojeg zapravo ubacujem ovaj sa krepanog kompa?
Hmm stvarno ne znam, trazi nesto tipa external hdd box ili internal hdd to external... Ja kada sam to radio, vecinom je bilo iz desktopa u desktop, i onda ga samo povezes u drugi.
vješalica wrote:Djeluje malo manje idiotski od mog prijedloga
Hhaaha sala mala
Hmm stvarno ne znam, trazi nesto tipa external hdd box ili internal hdd to external... Ja kada sam to radio, vecinom je bilo iz desktopa u desktop, i onda ga samo povezes u drugi.
Gledah na ebayu ima varijanta da se ubaci ovaj HDD i to se ubaci u struju pa se poveže sa USB kablom sa kompom
Nesto kao USB dock external base HDD
vješalica wrote:
Gledah na ebayu ima varijanta da se ubaci ovaj HDD i to se ubaci u struju pa se poveže sa USB kablom sa kompom
Nesto kao USB dock external base HDD
Ima raznih fazona, trazi najjeftinije, jer nije da ces ti to koristiti stalno
ado81 wrote:Dali neko slučajno zna dali je moguce spojiti nekako 2 rutera kako bih imao net u cjeloj kuci?
moze, kako si kontao spojiti routere, snjurom ili wifi? kabl je bolji, wifi ti ovisi o jacini signala koju prima drugi router
za dodatni router malo proguglaj kako se konfigurisu postavke i sta tacno hoces. novi AP ili repeater?
ado81 wrote:Dali neko slučajno zna dali je moguce spojiti nekako 2 rutera kako bih imao net u cjeloj kuci?
moze, kako si kontao spojiti routere, snjurom ili wifi? kabl je bolji, wifi ti ovisi o jacini signala koju prima drugi router
za dodatni router malo proguglaj kako se konfigurisu postavke i sta tacno hoces. novi AP ili repeater?
Pošto nemam pojma nemoj se smijat ako šta bubnem
Ovako, modem mi je spojen sa jednim ruterom ali nema izlaza za još jedan ruter.Jel mogu ja sad drugi ruter povezati sa prvim ruterom koji je spojen sa modemom?
Ne treba mi novi AP, sve bi da bude isto kao i sa prvim ruterom. naravno da bi ga spojio sa kabelom.Kad bi to bilo moguće baš bi mi valjalo jer imam ruter viška a u drugom djelu kuće mi skroz slab signal.
Naime, povezem se preko wifi, pise da sam povezan, konekcija ok al ne mogu na internet. Ponekad mi napise "ERR name not resloved" ili "disconnected". Dole, u desnom uglu desktopa, gdje je ikonica konekcije, stoji mi zuti trokutic sa uzvicnikom. Do cega je?
swanfilter wrote:Ima li se strucnjaka po ovom pitanju.
Naime, povezem se preko wifi, pise da sam povezan, konekcija ok al ne mogu na internet. Ponekad mi napise "ERR name not resloved" ili "disconnected". Dole, u desnom uglu desktopa, gdje je ikonica konekcije, stoji mi zuti trokutic sa uzvicnikom. Do cega je?
Hvala lijepa ...
Jesi li pokusao desni klik i troubleshoot?
Jesi li pokusao ocistiti cookies i cache?
ako nije to uspjelo, onda u command prompt ukucaj ovo, naravno pokreni ga kao administrator:
Zna li neko postoji li neki splitter za HDMI koji mogu nakaciti na USB na mom laptopu da se konektujem na tv?. Tek neki dan skontah da mi laptop nema HDMI izlaz i sad trazim rjesenje.
sandra01 wrote:Zna li neko postoji li neki splitter za HDMI koji mogu nakaciti na USB na mom laptopu da se konektujem na tv?. Tek neki dan skontah da mi laptop nema HDMI izlaz i sad trazim rjesenje.