Sirija
- madner
#926 Re: Sirija
Pa zna se kako se saveznistva sklapaju. Potpuno bespotrebno, moglo je cekati.
-
Abu Sakkar
#927 Re: Sirija
Svakako da je. Sukobima je prethodila posjeta Assadovog izaslanika Efrinu. Sastali se sa PYD-om, ostalefrakcije su se odbile sastatiti s njim. I u roku 3 dana krenuli su sukobi... Assad, baš kao i babo mu birvaktile iskoristio je Kurde (PYD), a oni ko levati zagrizli.madner wrote:Pa zna se kako se saveznistva sklapaju. Potpuno bespotrebno, moglo je cekati.
A vidi ovog tvista, Iranci - altruisti šta'š, zabrinuti az Kurde
- madner
#928 Re: Sirija
Kazem, sto se Asada tice to je cisti dobitak.
Diplomatskim putem vezao FSA tamo gdje je bio najslabiji.
-
Abu Sakkar
#929 Re: Sirija
Upravo. Ne baš najslabiji, u Aleppo su sigurno najjači, mislim na broj brigada i njihovu opremljenossti i brojeve. Međutim, podjelio je te resurse... Što je naravno imalo nezenamarv uticaj na Aleppo.madner wrote:Kazem, sto se Asada tice to je cisti dobitak.
-
Abu Sakkar
#930 Re: Sirija
odjavna,
maksuzija za "ekipicu" - pronaće se
-
sarajevoxxxx
#931 Re: Sirija
- Ma nije ovo vrijeme Abdullaha Azzama, i nema ništa sa ljudima koji njegovo ime i njegove izjave koriste za svoje ciljeve. Mislim da je debelo iskorišten od strane Al Kaide, i nekih smiješnih organizacija koji se lože na njene ideje. Da je živ, bio bi najveći borac protiv Ejmena i njemu sličnih.Abu Sakkar wrote:odjavna,
- Zanimljiv je jer je imao bukvalno sve: katedru tefsira na Jordanskom univerzitetu, dobru plaću, ugled, bio najomiljeniji profesor, i sve to ostavio zbog Rusa koji su osamdesetih činili zločine u Afganistanu.
- Možda je i sam doprinio da bude iskorišten, sigurno da je bio nedorečen, možda je i svojim tumačenjem islama i islamskih propisa nesvjesno doprinio širenju ekstremizma i fundamentalizma u svijetu, ali jedno mu se mora priznati, a to je da je svoj život posvetio Allahu dragom, i da je okončao baš onako kako je živio.
- Dakle, sušta suprotnos od današnjih islamskih intelektualaca, daija, profesora, kojima su puna usta finog i lijepog islama, a u stvari na prvom mjestu je samo pozicija, dobra plata, i sve je tome podređeno. Karijera i samo karijera.
- Koliko ima danas studenata koji su završili u Saudiji, i koji se ubiše da dokažu šta je to autentični islam, a kada treba osuditi krvoproliče kojem je KSA bila kum, nigdje nikoga. Svi dobro paze šta će reči, ipak valja za ramazan ponovo prositi novac po Kuvajtu i Saudiji, ili pak posao u Fahdovom centru sačuvati, i slično tome.
- U najboljem slučaju licemjerno će se kriti iza tvrdnjih ''brate dragi sve je to fitna''.
-
Abu Sakkar
#932 Re: Sirija
Oh, njegove riječi i dan danas nose jednaku vrijednu poruku. A i dan danas postoje oni koji su dosljednji njegove riječi i na koje bi on bio ponosan.
Mojne romatizirati, ne bi on mnogo bio blaži od OBL. Samo vjerovatno malo strateški mudriji
Mojne romatizirati, ne bi on mnogo bio blaži od OBL. Samo vjerovatno malo strateški mudriji
- dječak sa šibicama
#933 Re: Sirija
gledam slike, u Latakiji poginule bradonje slazu ko drva, ali bukvalno.
-
Abu Sakkar
#934 Re: Sirija
jedna od dvije pobjede. Blago njima, Allah ih počastio.dječak sa šibicama wrote:gledam slike, u Latakiji poginule bradonje slazu ko drva, ali bukvalno.
-
sarajevoxxxx
#935 Re: Sirija
Latakija: Sva oslobođena sela ponovo u rukama režimskih snaga
- Herr Flick
#936 Re: Sirija
dječak sa šibicama wrote:gledam slike, u Latakiji poginule bradonje slazu ko drva, ali bukvalno.
-
sarajevoxxxx
#937 Re: Sirija
Djevojčica šehid Selam al Hulmuši, naselje V'ar, Hims:

- basar
#938 Re: Sirija
sarajevoxxxx wrote:Djevojčica šehid Selam al Hulmuši, naselje V'ar, Hims:
Da dragi Allah kazni teškom kaznom krivce za rat u Siriji, one koji su ga priželjkivali i koji su ga isplanirali.
-
El_comadante
#939 Re: Sirija
dakle pobunjenici su ostali samo oko Alepa i Homsa i nema ih nigdje a i tu ih ima slabo?! ako sam ja dobro upratio..
-
Revoltage
#940 Re: Sirija
Teške borbe pobunjenika i kurdskih jedinica na području Hasake na sjevero-istoku zemlje.
- dječak sa šibicama
#941 Re: Sirija
U Homsu, okruzeni su, drze nesto i u toj pokrajini ali tanko, Alepo drze pola grada i vecinu provincije sto je logicno jer ulaze iz Turske i tu im je zaledjina dobra. Ima ih nesto oko Damaska, ali tambura ih SAA vec sedmicama, i dole prema Jordanu kidisu na Daraa ali ne ide im zauzimanje grada.El_comadante wrote:dakle pobunjenici su ostali samo oko Alepa i Homsa i nema ih nigdje a i tu ih ima slabo?! ako sam ja dobro upratio..
Tanki su oni za ofanzivna dejstva, vise je to polugerilsko ratovanje kao u Latakiji, ubacili se iz Turske i napali gdje niko nije ocekivao, i dobili po labrnji.
Kidisu i na obliznji Idlib, ali ni tu im ne ide. Ofanzive pokrecu uglavnom kad dodju novi kontigenti bradonja iz bjelosvjestkih regrutnih centara i pomoc u oruzju i MTS iz Arabije i ostalih sponzora, ali za sada su im tanke te ofanzive. Imaju uspjeha tu i tamo, pokolju poneko kurdsko, alawitsko ili krscansko selo, pokokaju nesto Asadovih vojnika, ali premalo za ukupnu pobjedu.
Kad bi se covjek kladio, najsigurnije je na remi, ili eventualno Asadova pobjeda ali tesko jer USA, Arabija i Turska nece lako odustati od podsrke "pobunjenicima".
-
Abu Sakkar
#942 Re: Sirija
dječak sa šibicama wrote:U Homsu, okruzeni su, drze nesto i u toj pokrajini ali tanko, Alepo drze pola grada i vecinu provincije sto je logicno jer ulaze iz Turske i tu im je zaledjina dobra. Ima ih nesto oko Damaska, ali tambura ih SAA vec sedmicama, i dole prema Jordanu kidisu na Daraa ali ne ide im zauzimanje grada.El_comadante wrote:dakle pobunjenici su ostali samo oko Alepa i Homsa i nema ih nigdje a i tu ih ima slabo?! ako sam ja dobro upratio..
Tanki su oni za ofanzivna dejstva, vise je to polugerilsko ratovanje kao u Latakiji, ubacili se iz Turske i napali gdje niko nije ocekivao, i dobili po labrnji.
Kidisu i na obliznji Idlib, ali ni tu im ne ide. Ofanzive pokrecu uglavnom kad dodju novi kontigenti bradonja iz bjelosvjestkih regrutnih centara i pomoc u oruzju i MTS iz Arabije i ostalih sponzora, ali za sada su im tanke te ofanzive. Imaju uspjeha tu i tamo, pokolju poneko kurdsko, alawitsko ili krscansko selo, pokokaju nesto Asadovih vojnika, ali premalo za ukupnu pobjedu.
Kad bi se covjek kladio, najsigurnije je na remi, ili eventualno Asadova pobjeda ali tesko jer USA, Arabija i Turska nece lako odustati od podsrke "pobunjenicima".
-
Objektivni navijac
#943 Re: Sirija
Teski dani za bradonjice,prijatelju mojHerr Flick wrote:dječak sa šibicama wrote:gledam slike, u Latakiji poginule bradonje slazu ko drva, ali bukvalno.![]()
-
NNNN
#944 Re: Sirija
prdnuli u šišu, što bi rekli. ali to ne sprečava nove ratnike na Allahovom putu da iz raznih vukojebina idu u siriju širiti zatucanost i čari života po uzoru na vrijeme par hiljada godina unazad.El_comadante wrote:dakle pobunjenici su ostali samo oko Alepa i Homsa i nema ih nigdje a i tu ih ima slabo?! ako sam ja dobro upratio..
-
Abu Sakkar
#945 Re: Sirija
Naravno, sve do Rima inša'AllahNNNN wrote:prdnuli u šišu, što bi rekli. ali to ne sprečava nove ratnike na Allahovom putu da iz raznih vukojebina idu u siriju širiti zatucanost i čari života po uzoru na vrijeme par hiljada godina unazad.El_comadante wrote:dakle pobunjenici su ostali samo oko Alepa i Homsa i nema ih nigdje a i tu ih ima slabo?! ako sam ja dobro upratio..
-
Objektivni navijac
#946 Re: Sirija
Mojne tako baNNNN wrote:prdnuli u šišu, što bi rekli. ali to ne sprečava nove ratnike na Allahovom putu da iz raznih vukojebina idu u siriju širiti zatucanost i čari života po uzoru na vrijeme par hiljada godina unazad.El_comadante wrote:dakle pobunjenici su ostali samo oko Alepa i Homsa i nema ih nigdje a i tu ih ima slabo?! ako sam ja dobro upratio..
-
NNNN
#947 Re: Sirija
samo se pitam kad će ove naše forumske vehabije put sirije. šteta je da se tako fin način života ne proširi na čitavu planetu.Objektivni navijac wrote:Mojne tako baNNNN wrote:prdnuli u šišu, što bi rekli. ali to ne sprečava nove ratnike na Allahovom putu da iz raznih vukojebina idu u siriju širiti zatucanost i čari života po uzoru na vrijeme par hiljada godina unazad.El_comadante wrote:dakle pobunjenici su ostali samo oko Alepa i Homsa i nema ih nigdje a i tu ih ima slabo?! ako sam ja dobro upratio..Hadzici nisu vukojebina
![]()
Evo ovaj @Abu Sakar se sprema,ovo mu je virtuelni trening
A od pravih treninga vjezba trcanje ,srednje i duge staze
-
Abu Sakkar
#948 Re: Sirija
Deir Salman, Damascus...
plijen iz štaba iračke Abu Abbas brigade,
plijen iz štaba iračke Abu Abbas brigade,
-
Dr_dre
#949 Re: Sirija
I ja se pitam kad ce bosanski kjafiri i sijje put sirije.Mada kad ovdje ne smiju prdnut vehabijama osim internet heroja,ne znam kako ce tamosamo se pitam kad će ove naše forumske vehabije put sirije. šteta je da se tako fin način života ne proširi na čitavu planetu.
-
NNNN
#950 Re: Sirija
a kjafiri su svi koji nisu vehabisti?Dr_dre wrote:I ja se pitam kad ce bosanski kjafiri i sijje put sirije.Mada kad ovdje ne smiju prdnut vehabijama osim internet heroja,ne znam kako ce tamosamo se pitam kad će ove naše forumske vehabije put sirije. šteta je da se tako fin način života ne proširi na čitavu planetu.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()