Citroen All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
hladan.preminger

#926 Re: Citroen C5 All About

Post by hladan.preminger »

Mozda bi im i povjerovao da ja taj put nisam odvezao ko zna koliko puta i to sa pravim autom ,a ne citroenom ili nekim drugim francuzom.
AdnanSA

#927 Re: Citroen C5 All About

Post by AdnanSA »

hladan.preminger wrote:Mozda bi im i povjerovao da ja taj put nisam odvezao ko zna koliko puta i to sa pravim autom ,a ne citroenom ili nekim drugim francuzom.
E jebi ga sad. Ti baš došao da provociraš. Od svih ljubitelja raznih auto brandova Citroenaši su najextremniji u svojoj ljubavi i ti došao da kažeš da nevaljaju. Pa jadan ne bio prebiće te neko na cesti ili će ti poslati smrtonosni virus u računar. :razz:
hladan.preminger

#928 Re: Citroen C5 All About

AdnanSA wrote:
hladan.preminger wrote:Mozda bi im i povjerovao da ja taj put nisam odvezao ko zna koliko puta i to sa pravim autom ,a ne citroenom ili nekim drugim francuzom.
E jebi ga sad. Ti baš došao da provociraš. Od svih ljubitelja raznih auto brandova Citroenaši su najextremniji u svojoj ljubavi i ti došao da kažeš da nevaljaju. Pa jadan ne bio prebiće te neko na cesti ili će ti poslati smrtonosni virus u računar. :razz:
. dupli
Last edited by hladan.preminger on 12/12/2014 09:11, edited 1 time in total.
hladan.preminger

#929 Re: Citroen C5 All About

AdnanSA wrote:
Znas kako kazu da u ljubavi nema pameti. :D

Ne kazem ja da francuzi ne valjaju. To su ok auta. Ima i gorih: Talijani. :D
A i boljih.
Ali jedino je na ovoj temi citroen bolji od audija i bmw-a. Ne vozim ni jedno od ta dva auta.
AdnanSA

#930 Re: Citroen C5 All About

Post by AdnanSA »

Ne znam zašto ste se našli uvrijeđeni i čemu takav nastup.U duhu civilizovane kominikacije ja ne bih koristio takve termine. Neko "kratkog fitilja" ili niske opšte razine kulture vjerovatno bi. Čemu vi gospodine Citro pripade odaberite sami. Možda je u mom postu postojala doza ironije ali vjerujte mi nije ni daleko od istine. Ljubitelji Citroena su vjerovatno najzagriženiji u svojoj ljubavi prema dotičnom brendu a za vašu informaciju posjedovao sam sada već davne 1999 godine predivan primjerak BX TZD sa finim motorićem 1,7 TD u tamno zelenoj metalik boji. Over and out.
madner

#931 Re: Citroen C5 All About

Post by madner »

Nego jedan ozbiljan upis, ovi "autotestovi" zasnovani na misljenju testera kurcu sviraju.

Mogu ja misliti da je Audi kurton od auta i izglancana Skoda, no ako pokaze kvalitet u direktnoj usporedbi to se mora uvaziti.
citro

#932 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

AdnanSA wrote:Ne znam zašto ste se našli uvrijeđeni i čemu takav nastup.U duhu civilizovane kominikacije ja ne bih koristio takve termine. Neko "kratkog fitilja" ili niske opšte razine kulture vjerovatno bi. Čemu vi gospodine Citro pripade odaberite sami. Možda je u mom postu postojala doza ironije ali vjerujte mi nije ni daleko od istine. Ljubitelji Citroena su vjerovatno najzagriženiji u svojoj ljubavi prema dotičnom brendu a za vašu informaciju posjedovao sam sada već davne 1999 godine predivan primjerak BX TZD sa finim motorićem 1,7 TD u tamno zelenoj metalik boji. Over and out.
Izgleda momčino da se nismo razumjeli. Mislio sam da se obojica napušite malo lule mira i prekinete sa provokacijama na koje vas niko nije izazvao. Ne znam kakve asocijacije tebi prvo padaju na pamet niti želim da zamišljam takve grozote.
Peace, brother :lol:
citro

#933 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

@AdnanSa

Ovo ti je primjer niske opšte kulture, a sve fol lagana šala, cool-iranje itd, tako da se lakše snađeš u ovome svijetu:

madner wrote:Nego jedan ozbiljan upis, ovi "autotestovi" zasnovani na misljenju testera kurcu sviraju.

Mogu ja misliti da je Audi kurton od auta i izglancana Skoda, no ako pokaze kvalitet u direktnoj usporedbi to se mora uvaziti.
ime123

#934 Re: Citroen C5 All About

Post by ime123 »

Ne, ovo je napisana cinjenica. A to sto je ogranicenim ljudima tesko rezonovat nesta sto njima ne odgovara to je druga stvar.
RLyonR

#935 Re: Citroen C5 All About

Post by RLyonR »

A zašto u ovih c5 limuzina vibrira zadnja karambolka na autoputu jedno deset puta sam to vidio, baca onaj odsjaj treperenja
em11r

#936 Re: Citroen C5 All About

Post by em11r »

RLyonR wrote:A zašto u ovih c5 limuzina vibrira zadnja karambolka na autoputu jedno deset puta sam to vidio, baca onaj odsjaj treperenja
Mozda kod tebe oci trepere, da ti odes malo doktoru? :)

Salim se malo, ja sam na svom starom jednom skidao karambolku,i jest potanka ali ne sjecam se da je vibrirala ili sta tresla.
citro

#937 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

Kako da ti pomognemo u tom slučaju ?

Možda ti auto nije dovoljno tvrdog ovjesa pa nemaš prave informacije sa volana, i normalno da ti prolazna vremena nisu najbolja. Možda ti se auto previše naginje u krivinama pa se gubiš i dobijaš morsku bolest. :lol: :lol: :lol:

Ne znam, da ipak probaš to uraditi sa nekim autom koji nije "pravi". Ta "falš" auta nekada iznenade, moraš isprobati malo.

Ja levata na ovom forumu, mama mia.
citro

#938 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

em11r wrote:
RLyonR wrote:A zašto u ovih c5 limuzina vibrira zadnja karambolka na autoputu jedno deset puta sam to vidio, baca onaj odsjaj treperenja

Salim se malo, ja sam na svom starom jednom skidao karambolku,i jest potanka ali ne sjecam se da je vibrirala ili sta tresla.
Interesantan slučaj, i ja se nadprosječno vozam po našim i stranim putevima i vrletima i nikada nisam primijetio da nešto "treperi" na C5 koje viđam i koje, da budem pošten, zagledam na cesti.

Izgleda da je to ipak slučaj za Optiku Loris ili Baroša.

Ili su ta auta bila udarana i loše opravljana.
hladan.preminger

#939 Re: Citroen C5 All About

citro wrote:

Možda ti auto nije dovoljno tvrdog ovjesa pa nemaš prave informacije sa volana, i normalno da ti prolazna vremena nisu najbolja. Možda ti se auto previše naginje u krivinama pa se gubiš i dobijaš morsku bolest. :lol: :lol: :lol:

Ne znam, da ipak probaš to uraditi sa nekim autom koji nije "pravi". Ta "falš" auta nekada iznenade, moraš isprobati malo.

Ne trebas ti meni pomagati. Tebi je drug potreba pomoc. Koja je svrha anonimnog laganja na forumu? Sarajevo-Bihać je 330 km.
Vozio sam tu relaciju da vise auta i nema sanse da dodjes osim da ti cestu zatvore za saobraćaj.
Veci je levat onaj koji misli da je forum leglo Hakinena koji na putu Sarajevo-Bihać imaju prosjecnu brzinu vecu od 100 km/h. I to jos nekim citroenom. :D

Nesto si previse opterecen tvrdoćom auta. Da ti nije dole uvijek mekano pa kompenziras? :D
em11r

#940 Re: Citroen C5 All About

Post by em11r »

Bosnji (Bosancu) treba atomsku bombu bacit pod hitno. Zavist je cudo.

90% intelektualaca koji komentarisu i pljuju po bilo kojem autu na cijelom forumu, pa tako i po C5 voze neke kante iz proslog vijeka, nisu nikada sjeli u auto koje pljuju, a kamoli da su ga provozali pa da znaju o istom nesto reci, ali vazno je pljuvati. Nek komsiji crkne krava ko ga je..
TheHound

#941 Re: Citroen C5 All About

Post by TheHound »

hladan.preminger wrote:
citro wrote:

Ne trebas ti meni pomagati. Tebi je drug potreba pomoc. Koja je svrha anonimnog laganja na forumu? Sarajevo-Bihać je 330 km.
Vozio sam tu relaciju da vise auta i nema sanse da dodjes osim da ti cestu zatvore za saobraćaj.
Veci je levat onaj koji misli da je forum leglo Hakinena koji na putu Sarajevo-Bihać imaju prosjecnu brzinu vecu od 100 km/h. I to jos nekim citroenom. :D

Nesto si previse opterecen tvrdoćom auta. Da ti nije dole uvijek mekano pa kompenziras? :D
Ko ti je kriv sto ne znas vozit i sto ti je lose auto :D
hladan.preminger

#942 Re: Citroen C5 All About

TheHound wrote:
Ko ti je kriv sto ne znas vozit i sto ti je lose auto :D
Sve da nemam vozacku imam digitron. :D
_mufljuz_

#943 Re: Citroen C5 All About

Post by _mufljuz_ »

em11r wrote:Bosnji (Bosancu) treba atomsku bombu bacit pod hitno. Zavist je cudo.

90% intelektualaca koji komentarisu i pljuju po bilo kojem autu na cijelom forumu, pa tako i po C5 voze neke kante iz proslog vijeka, nisu nikada sjeli u auto koje pljuju, a kamoli da su ga provozali pa da znaju o istom nesto reci, ali vazno je pljuvati. Nek komsiji crkne krava ko ga je..
ti minjaturni kompleksi su cudo :thumbup:
RLyonR

#944 Re: Citroen C5 All About

Post by RLyonR »

citro wrote:
em11r wrote:

Interesantan slučaj, i ja se nadprosječno vozam po našim i stranim putevima i vrletima i nikada nisam primijetio da nešto "treperi" na C5 koje viđam i koje, da budem pošten, zagledam na cesti.

Izgleda da je to ipak slučaj za Optiku Loris ili Baroša.

Ili su ta auta bila udarana i loše opravljana.
Moguce da su mi oci vibrirale dok sam se vozio u citroenu, ali prije je da ima samo jedan saraf u dojnjem dijelu kao u pezo 508
kao ovo
http://www.google.fr/imgres?imgurl=http ... K4CEK0DMFg
"La qualité version Française"
em11r

#945 Re: Citroen C5 All About

Post by em11r »

RLyonR wrote: Moguce da su mi oci vibrirale dok sam se vozio u citroenu, ali prije je da ima samo jedan saraf u dojnjem dijelu kao u pezo 508
kao ovo
[/quote][/quote]

Na c5 ovo sigurno nije slučaj. Iduci puta kad naletis na nekog pogledaj I Vidjet ces na srednjem dijelu vjerovatno 2 "utiska" koje prave sarafi kada se zategnu.
citroen xm

#946 Re: Citroen C5 All About

Post by citroen xm »

AdnanSA wrote:
Ovo crveno me jako zainteresovalo i onako volio bih čuti na osnovu čega si došao do ovoga zaključka? Koliko ljubitelja Citroena poznaješ(ne vlasnika, pošto je kod nas poznato da svaki cigo hvali svoga konja)?

Ja dnevno komuniciram sa bar tridesetak pravih ljubitelja marke Citroen i još toliko onih koji nisu ljubitelji, ali koji iz nekih razloga voze ta auta.
citro

#947 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

hladan.preminger wrote:

Nema laganja, a manje sam anoniman nego velika večina na forumu. Sam sam dopustio svojim izjavama da budem potencijalno prepoznat od ljudi koji me iole poznaju jer u osnovi nemam razloga da se krijem ni od koga.
Koristim nick jer ga i svi ostali koriste, ali što se mene tiče možemo odmah preči na potpise punim imenom i prezimenom.
Uostalom, prelistaj malo postove unazad, negdje sam tamo izjavio ko ne vjeruje neka se javi na pp.

Koja je svrha nekoga neosnovano nazivati lažovom, da ja tebe pitam ?
Misliš da ako ti nešto nemožeš također niko drugi nemože ? Šta si ti, Supermen ?

Na kraju ipak mislim da nešto nije u redu sa tvojom tvrdočom, auta naravno. Kompenziraj malo.
citro

#948 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

RLyonR wrote: Moguce da su mi oci vibrirale dok sam se vozio u citroenu, ali prije je da ima samo jedan saraf u dojnjem dijelu kao u pezo 508
kao ovo
Jah, i u čemu je problem ako je donji dio karambolke pričvrčen jednim šarafom ? Hočemo li sada tvrditi da Pug 508 ne valja kao auto ?
Prije svega, razvoju jednog auta pa i Pug-a i Citroena rade stotine nisko i visoko obrazovanih stručnjaka od kojih su mnogi i magistri i doktori tehničkih nauka.
Možda su pričvrčenjem donjeg dijela karambolke samo jednim šarafom željeli postići njenu elastičnost i fleksibilnost u slučaju kontakta, posebno sa pješakom ?
Ma ne, nekom tamo odokativcu se ne sviđa što je samo jedan šaraf i odmah to ne valja, kakav Pug, to je smeće od auta. Čovjek navikao da ima desetine šarafa, da sve bude kao "beton".

Ovo je upravo ono što ja zovem tehničkom netolerancijom pa i neobrazovanošču. Navikao priučeni "stručnjak" na tone šarafa.
RLyonR

#949 Re: Citroen C5 All About

Post by RLyonR »

citro wrote:
kao ovo
Jah, i u čemu je problem ako je donji dio karambolke pričvrčen jednim šarafom ? Hočemo li sada tvrditi da Pug 508 ne valja kao auto ?
Prije svega, razvoju jednog auta pa i Pug-a i Citroena rade stotine nisko i visoko obrazovanih stručnjaka od kojih su mnogi i magistri i doktori tehničkih nauka.
Možda su pričvrčenjem donjeg dijela karambolke samo jednim šarafom željeli postići njenu elastičnost i fleksibilnost u slučaju kontakta, posebno sa pješakom ?
Ma ne, nekom tamo odokativcu se ne sviđa što je samo jedan šaraf i odmah to ne valja, kakav Pug, to je smeće od auta. Čovjek navikao da ima desetine šarafa, da sve bude kao "beton".

Ovo je upravo ono što ja zovem tehničkom netolerancijom pa i neobrazovanošču. Navikao priučeni "stručnjak" na tone šarafa.
Hajd pusti to nevazno, a jesil cu za problem kod 508-ce koji se pojavio u nekih ljudi kuckanje oko zadnjeg trapa na malim neravninama , zasto u pezo servisu dijagnosticiraju zamjenu amortizera na 2000 km samo, da nije i to flexibilnost, evo malo prevedi pa vidi
http://www.feline208.net/forum/viewtopi ... 7&start=90
hladan.preminger

#950 Re: Citroen C5 All About

citro wrote:
hladan.preminger wrote:

Nema laganja, a manje sam anoniman nego velika večina na forumu. Sam sam dopustio svojim izjavama da budem potencijalno prepoznat od ljudi koji me iole poznaju jer u osnovi nemam razloga da se krijem ni od koga.
Koristim nick jer ga i svi ostali koriste, ali što se mene tiče možemo odmah preči na potpise punim imenom i prezimenom.
Uostalom, prelistaj malo postove unazad, negdje sam tamo izjavio ko ne vjeruje neka se javi na pp.

Koja je svrha nekoga neosnovano nazivati lažovom, da ja tebe pitam ?
Misliš da ako ti nešto nemožeš također niko drugi nemože ? Šta si ti, Supermen ?

Na kraju ipak mislim da nešto nije u redu sa tvojom tvrdočom, auta naravno. Kompenziraj malo.
Normalno da lazes kad tvrdis da mozes doci za 3:15 iz sarajeva u bihac.
Prosjecna brzina mora biti 100km/h. Prakticno nemoguce. Ko je prolazio tim putem sve mu je jasno.
Kad ovako petljas kod proste racunice ko zna sta sve izmisljas kod neprovjerljivih stvari.
Post Reply