Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
- vješalica
#926 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
kod mene je isto nešto osjetno hladnije jutros nije ko juče
-
mali_balon
#927 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Nesta su zavrnuli, mlaki radijatori jucer u ova doba nisi ih mogo ni pipnut.
- johntra
#928 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
nisam zvao, evo me na poslu, moram pitati ženu kako je kući...vjerujem da je slabije danas zbog ove priče oko gasa, ali opet, vidim da ima i vrelih radijatora danas...juče je bilo ok, ali gašenje u 22 sata na minus osam stepeni je čisti zločin...
- South Blue Mama
#929 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Zovi ih namah, i kod nas je juce tako bilomali_balon wrote:Nesta su zavrnuli, mlaki radijatori jucer u ova doba nisi ih mogo ni pipnut.
- dobar osjecaj
#930 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Uvijek sam bila redovan platisa svih rezijskih troskova i navikla sam placati grijanje toplanama 12 mjeseci godisnje 60+ km. Nije mi se od svih problema i obaveza dalo razmisljati kolika je to pljacka i za kakvu tudju glupost bacam stotine maraka na godisnjoj osnovi.
Gledam slucajno racun za grijanje kod rodice koja zivi u znatno uredjenijoj i bogatijoj zemlji s znatno vecim zivotnim standardom nego kod nas. Ima ugradjen kalorimetar i za prosli mjesec kad su temperature bile relativno blage za zimu, potrosnja za stan od 40 m2 - racun 7 eura (uracunat i porez i odrzavanje mreze). Povraca mi se kad pomislim koliko novca sam dosad bacila odrzavajuci utopiju hrpe nesposobnih u citavom lancu onih koji odlucuju o funkcionisanju toplana.
Gledam slucajno racun za grijanje kod rodice koja zivi u znatno uredjenijoj i bogatijoj zemlji s znatno vecim zivotnim standardom nego kod nas. Ima ugradjen kalorimetar i za prosli mjesec kad su temperature bile relativno blage za zimu, potrosnja za stan od 40 m2 - racun 7 eura (uracunat i porez i odrzavanje mreze). Povraca mi se kad pomislim koliko novca sam dosad bacila odrzavajuci utopiju hrpe nesposobnih u citavom lancu onih koji odlucuju o funkcionisanju toplana.
-
mali_balon
#931 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ko fol smanjen dotok plinaSouth Blue Mama wrote:Zovi ih namah, i kod nas je juce tako bilomali_balon wrote:Nesta su zavrnuli, mlaki radijatori jucer u ova doba nisi ih mogo ni pipnut.
http://www.klix.ba/biznis/privreda/ogra ... /141229074
- druzeljubiva
#932 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
prosle godine sam pogledala listing za moju zgradu i vidjeh da od 108 stanova vise od pola ne placa grijanje
isto tako vjerovatno ne placaju ni vodu, odvoz smeca i odrzavanje zgrade
ponekad se osjecam k'o levat sto sve placam i jos gledam da ne zakasnim
u drustvu smo nedavno pricali o tom problemu i jedan drug rece da mu dodje da i on prestane placati te racune i da taj novac ostavlja sa strane, pa ako nekad dodje da mora da plati onda ih uzme i uplati, a ako prodje tako da ne mora platiti onda jos bolje
ocigledno da je doslo vrijeme da se pocne nesto poduzimati i kaznjavati ove neplatise jer ce i nas redovne platise pokvariti
ponekad se osjecam k'o levat sto sve placam i jos gledam da ne zakasnim
u drustvu smo nedavno pricali o tom problemu i jedan drug rece da mu dodje da i on prestane placati te racune i da taj novac ostavlja sa strane, pa ako nekad dodje da mora da plati onda ih uzme i uplati, a ako prodje tako da ne mora platiti onda jos bolje
ocigledno da je doslo vrijeme da se pocne nesto poduzimati i kaznjavati ove neplatise jer ce i nas redovne platise pokvariti
- dobar osjecaj
#933 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Moj rodjak u jednom manjem mjestu nije placao racune za grijanje toplani koja je radila povremeno i potpuno nepouzdano. Skupio je dug nekih 800 km. Toplana je nekim mutnim radnjama propala iako su uzeli neki ogroman kredit. Dobio je nekoliko obavjestenja o tuzbi pri opstinskom sudu. Nije se obazirao pa se dug uz sudske troskove popeo na nekih 1000 km. Iako nista drugo nije funkionisalo u tom sistemu, sud je prilicno brzo donio rjesenje kojim se vlasniku stana - njegovoj majci srazmjerno visini penzije od 400 km, sest mjeseci godisnje skida neki iznos da se namiri tih 1000 km. Dakle, ja ne pravdam izbjegavanje placanja obaveza ali mislim da ipak zivimo u sistemu koji ce uvijek naci brz i pouzdan nacin da naplati i svoje jadne usluge i manjak usluga.druzeljubiva wrote:prosle godine sam pogledala listing za moju zgradu i vidjeh da od 108 stanova vise od pola ne placa grijanje![]()
ponekad se osjecam k'o levat sto sve placam i jos gledam da ne zakasnim![]()
- johntra
#934 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
vjerovatno je do ovoga problem sa slabijim grijanjem u nekim toplanama...Kantonalno javno komunalno preduzeće Toplane Sarajevo (KJKP) je zbog reducirane isporuke gasa, na 65 posto proizvodnog kapaciteta počelo koristiti alternativno gorivo.
-Zbog reducirane isporuke prirodnog gasa kao energenta za proizvodnju toplotne energije, a i zbog povećane potrošnje gasa usljed niskih temperatura, KJKP Toplane Sarajevo su radi održanja cjelokupnog sistema počele koristiti na 65 posto proizvodnog kapaciteta alternativno gorivo, odnosno mazut i lož ulje - rečeno je Agenciji Fena u Toplanama.
-
ado-šampion
#935 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ljudi ne budite nerealni, 7 eura za grijanje zimi moze kad drzava doprinese tome barem 50%. I to u zgradama na kojim je termo fasada i na kojim je PVC stolarija, kako u stanovima tako i u hodniku.
U Sarajevu nema sanse da se cak ni omanji stan na blagoj zimi ugrije ispod 30-40 KM. Imate temu o grijanju na struju, moze se stosta zanimljivo procitati. S obzirom da toplane griju na plin, cijena je jako povoljna i u pravu su kad kazu da je socijalna.
Ne branim toplane, dakleko od toga, to je mutljavina teska, i sam sam ih kritikovao dosta, ali dajte da razmisljamo realno koliko je to moguce u vremena i drzavi u kojoj zivimo. Najlakse je zakljucke donositi na osnovu racuna za grijanje u Austriji (lupam drzavu), a ne razmisliti sta sve doprinosi takvim racunima.
U Sarajevu nema sanse da se cak ni omanji stan na blagoj zimi ugrije ispod 30-40 KM. Imate temu o grijanju na struju, moze se stosta zanimljivo procitati. S obzirom da toplane griju na plin, cijena je jako povoljna i u pravu su kad kazu da je socijalna.
Ne branim toplane, dakleko od toga, to je mutljavina teska, i sam sam ih kritikovao dosta, ali dajte da razmisljamo realno koliko je to moguce u vremena i drzavi u kojoj zivimo. Najlakse je zakljucke donositi na osnovu racuna za grijanje u Austriji (lupam drzavu), a ne razmisliti sta sve doprinosi takvim racunima.
- dobar osjecaj
#936 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Rat je stao krajem 1995., dakle prije punih 19 godina. Uz svo duzno postovanje i pokusaj razumijevanja "kod nas je bio rat", za 19 godina se moglo znatno vise uraditi i na promociji i uvodjenju kvalitetnije toplotne izolacije, kalorimetara itd...da nije bilo previse dubokih dzepova plitkih mozgova koji ne vide dalje od "pozderi i poseri". Ja prva bi se rado odrekla bezbroj stvari vise godina zivota da ulozim u nesto sto ce mi se isplatiti na duze staze, a u sistem izolacije i grijanja se mora tako ulagati. Meni licno u mom stanu u Sarajevu s obicnim drvenim prozorima ne treba sauna 24 sata dnevno. Jako rijetko sam u stanu i uopste mi ne treba taj tretman grijanja kao da mi je 90 godina i bolujem od raznih artritisa i bogzna cega sve ne.ado-šampion wrote:Ljudi ne budite nerealni, 7 eura za grijanje zimi moze kad drzava doprinese tome barem 50%. I to u zgradama na kojim je termo fasada i na kojim je PVC stolarija, kako u stanovima tako i u hodniku.
Nisu toplane izolovane u toj muljazi - to je citav sistem uhljeba koji ostvaruje sitne licne interese na nasim gubicima.
-
ado-šampion
#937 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Slazem se sa skoro svim sto si napisala. Da, za 20 godina se moglo puno vise i puno bolje.dobar osjecaj wrote:Rat je stao krajem 1995., dakle prije punih 19 godina. Uz svo duzno postovanje i pokusaj razumijevanja "kod nas je bio rat", za 19 godina se moglo znatno vise uraditi i na promociji i uvodjenju kvalitetnije toplotne izolacije, kalorimetara itd...da nije bilo previse dubokih dzepova plitkih mozgova koji ne vide dalje od "pozderi i poseri". Ja prva bi se rado odrekla bezbroj stvari vise godina zivota da ulozim u nesto sto ce mi se isplatiti na duze staze, a u sistem izolacije i grijanja se mora tako ulagati. Meni licno u mom stanu u Sarajevu s obicnim drvenim prozorima ne treba sauna 24 sata dnevno. Jako rijetko sam u stanu i uopste mi ne treba taj tretman grijanja kao da mi je 90 godina i bolujem od raznih artritisa i bogzna cega sve ne.ado-šampion wrote:Ljudi ne budite nerealni, 7 eura za grijanje zimi moze kad drzava doprinese tome barem 50%. I to u zgradama na kojim je termo fasada i na kojim je PVC stolarija, kako u stanovima tako i u hodniku.
Nisu toplane izolovane u toj muljazi - to je citav sistem uhljeba koji ostvaruje sitne licne interese na nasim gubicima.
Stvar je sto kod nas nista nije tako jednostavno. Prvo, evo podjimo od jednog od zadnjih postova na ovu temu. U jednoj zgradi pola stanara ne placa grijanje. S obzirom da toplane moraju naplatiti neke pare, jer ako ne placaju Sarajevogasu nema grijanja, kome ce naplatiti ako ne onima koji redovno placaju?! Ili bi neko radije da placa dva puta manje nego sad, pa kad je minus kao sto je ovih dana da ne griju nikako, jer nema plina s obzirom da toplane od onog sto naplate ne mogu obezbijediti plin?! Pazi, ne mogu toplane hladno doci i nekoga iskljuciti, za to treba da postoji sudski nalog. Oni ne smiju uci ni u jedan privatni stan (a sad su svi privatni) bez policajca i sudskog naloga.
Eto ti kazes odrekla bi se dosta toga, odrekao bih se i ja, ali mislis da taj stav dijeli puno ljudi koji su na toplanama? Glavu bih dao da ne dijeli. Nego je fazon, toplane i ovako i onako griju, po nekim neralnim mozgovima dobro to i naplate (kljucna recenica je: placam citavu godinu), koji ce mi onda klinac dobra izolacija i dobri prozori. Ja znam isto neke ljude u mojoj zgradi da ne placaju, kao i u zgradi mojih roditelja, gdje sam isto dugo zivio. Uglavnom ne placaju oni sto imaju, oni sto izdaju stanove i slicno. Mali postotak je sirotinje za koju znam da ne placa.
Rjesenje ovog probema nije nimalo jednostavno, i bice puno gore. Kako se toplane sve vise zaduzuju, tako ce sve vise i vise biti redukcija kako godine prolaze i kako se njihov dug gomila. Ovim tempom za 10 godina cemo svi imati sporete po stanovima, ako se nista ne promijeni.
Rjesenje bi moglo biti da se odrede socijalni slucajevi (penzioneri, nezaposleni) i da oni imaju nizu cijenu ili cak i dzaba, zavisno od situacije, a svi ostali da placaju punu cijenu, dakle ne socijalnu. Ko god ne placa, po kratkoj praksi, sudski nalog, iskljuciti i hajmo dalje. Ali da se to desi u ovoj drzavi treba da se napravi jos 50 stvari koje dolaze prije toga (npr. kako utvrditi da je neko nezaposlen kad dosta ljudi radi na crno), jer kuca se ne gradi od krova nego od temelja.
Isti fazon je i za termo fasade i stolariju. Sve ove hotel propuh zgrade (vecina stare gradnje u Sa) trebaju termo fasadu. Sve zgrade trebaju PVC stolariju. Dugorocno se to sigurno isplati, na neki period od 20 godina. Medjutim, opet dolazimo do gradnje kuce od krova...
Da se ista pa i ovo promijeni, ljudi treba malo da se dozovu i da pocnu od sebe. Gdje jos imas takvih sranja (uz izvinjenje) da hadzija nema za rezije a zivi u dvosobnom stanu na Cengic Vili, sam. Ne pada mu na pamet da taj stan izda pa predje u garsonjeru na Dobrinju, jer je on rodjeni Sarajlija i po nekoj presmijesnoj logici njemu treba drzava obezbijediti da zivi sam u dvosobnom stanu na dobroj lokaciji jer je on rodjeni Sarajlija.
- sema911s
#938 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
jutros poredim moj stan i prijateljev,., ja se grijem na struju 9 dana nije paljeno grijanje i ledara unutra, trebalo je sat da se ugrije, kod njega tip neplaca te dadzbine u svakoj sobi otvoren prozor jer je pretoplo u sobama,. i kazete skupo, necu ja placat
-
blufonka
#939 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Zbog ograničene isporuke gasa
ALARMANTNO Sarajlije se smrzavaju: Toplane prešle na lož ulje i mazut na 65 posto kapaciteta
Objavljeno: 30. 12. 2014 - 10:52 Novosti » Sarajevo AAATimesArial 51 0 Google +0
ALARMANTNO Sarajlije se smrzavaju: Toplane prešle na lož ulje i mazut na 65 posto kapaciteta Foto: Ilustracija
Kantonalno javno komunalno preduzeće Toplane Sarajevo (KJKP) je zbog reducirane isporuke gasa, na 65 posto proizvodnog kapaciteta počelo koristiti alternativno gorivo.
- Zbog reducirane isporuke prirodnog gasa kao energenta za proizvodnju toplotne energije, a i zbog povećane potrošnje gasa usljed niskih temperatura, KJKP Toplane Sarajevo su radi održanja cjelokupnog sistema počele koristiti na 65 posto proizvodnog kapaciteta alternativno gorivo, odnosno mazut i lož ulje - rečeno je Agenciji Fena u Toplanama.
Ograničena isporuka gasa iz Ruske Federacije bio je povod sastanka koji je Uprava BH-Gasa, koju čine direktor Mirza Sendijarević i izvršni direktor Haris Hrnjičić održala jučer s direktoricom preduzeća Sarajevogas Nihadom Glamoč, direktorom preduzeća Toplane-Sarajevo Admirom Džuburom, pomoćnikom direktora Energoinvesta za oblast trgovina i usluga Mehmedom Koldžom, te ministrom prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatkom Petrovićem.
Iz BH-Gasa je saopćeno da ograničena isporuka gasa iz Ruske Federacije nije u skladu s Ugovorom o isporuci gasa između Energoinvesta d.d. Sarajevo i Gazprom Exporta.
- Iako se BH-Gas ranije u više navrata obraćao Energoinvestu s informacijom o ograničenoj isporuci gasa od Gazprom Exporta i insistirao da se maksimalne dnevne količine isporučenog gasa usklade s ovim ugovorom, zvaničnog odgovora još nema - navodi BH-Gas.
Na sastanku je dogovorena maksimalna količina gasa koju BH-Gas može isporučivati Sarajevogasu u periodu najnižih temperatura te će na osnovu tih isporuka Sarajevogas i Toplane-Sarajevo dalje snabdijevati svoje potrošače.
BH-Gas u međuvremenu pokušava kupiti dodatne količine gasa, ali svi potencijalni dobavljači insistiraju na avansnim uplatama, saopćeno je
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/155490/alarma ... 1RQdi.dpuf
ALARMANTNO Sarajlije se smrzavaju: Toplane prešle na lož ulje i mazut na 65 posto kapaciteta
Objavljeno: 30. 12. 2014 - 10:52 Novosti » Sarajevo AAATimesArial 51 0 Google +0
ALARMANTNO Sarajlije se smrzavaju: Toplane prešle na lož ulje i mazut na 65 posto kapaciteta Foto: Ilustracija
Kantonalno javno komunalno preduzeće Toplane Sarajevo (KJKP) je zbog reducirane isporuke gasa, na 65 posto proizvodnog kapaciteta počelo koristiti alternativno gorivo.
- Zbog reducirane isporuke prirodnog gasa kao energenta za proizvodnju toplotne energije, a i zbog povećane potrošnje gasa usljed niskih temperatura, KJKP Toplane Sarajevo su radi održanja cjelokupnog sistema počele koristiti na 65 posto proizvodnog kapaciteta alternativno gorivo, odnosno mazut i lož ulje - rečeno je Agenciji Fena u Toplanama.
Ograničena isporuka gasa iz Ruske Federacije bio je povod sastanka koji je Uprava BH-Gasa, koju čine direktor Mirza Sendijarević i izvršni direktor Haris Hrnjičić održala jučer s direktoricom preduzeća Sarajevogas Nihadom Glamoč, direktorom preduzeća Toplane-Sarajevo Admirom Džuburom, pomoćnikom direktora Energoinvesta za oblast trgovina i usluga Mehmedom Koldžom, te ministrom prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatkom Petrovićem.
Iz BH-Gasa je saopćeno da ograničena isporuka gasa iz Ruske Federacije nije u skladu s Ugovorom o isporuci gasa između Energoinvesta d.d. Sarajevo i Gazprom Exporta.
- Iako se BH-Gas ranije u više navrata obraćao Energoinvestu s informacijom o ograničenoj isporuci gasa od Gazprom Exporta i insistirao da se maksimalne dnevne količine isporučenog gasa usklade s ovim ugovorom, zvaničnog odgovora još nema - navodi BH-Gas.
Na sastanku je dogovorena maksimalna količina gasa koju BH-Gas može isporučivati Sarajevogasu u periodu najnižih temperatura te će na osnovu tih isporuka Sarajevogas i Toplane-Sarajevo dalje snabdijevati svoje potrošače.
BH-Gas u međuvremenu pokušava kupiti dodatne količine gasa, ali svi potencijalni dobavljači insistiraju na avansnim uplatama, saopćeno je
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/155490/alarma ... 1RQdi.dpuf
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#940 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
I to bas kad ide minus 20
- ODB
#941 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Dahći ispodeke 
-
razonoda
#942 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
johntra wrote:nisam zvao, evo me na poslu, moram pitati ženu kako je kući...vjerujem da je slabije danas zbog ove priče oko gasa, ali opet, vidim da ima i vrelih radijatora danas...juče je bilo ok, ali gašenje u 22 sata na minus osam stepeni je čisti zločin...
-
razonoda
#943 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Tacno kako si napisao ali jedino rjesenje je ....SVIMA ISKLJUCITI GRIJANJE I TO KAD SU MINUSI ---- drugacije nemoze sa ovakivim narodom.ado-šampion wrote:Slazem se sa skoro svim sto si napisala. Da, za 20 godina se moglo puno vise i puno bolje.dobar osjecaj wrote:Rat je stao krajem 1995., dakle prije punih 19 godina. Uz svo duzno postovanje i pokusaj razumijevanja "kod nas je bio rat", za 19 godina se moglo znatno vise uraditi i na promociji i uvodjenju kvalitetnije toplotne izolacije, kalorimetara itd...da nije bilo previse dubokih dzepova plitkih mozgova koji ne vide dalje od "pozderi i poseri". Ja prva bi se rado odrekla bezbroj stvari vise godina zivota da ulozim u nesto sto ce mi se isplatiti na duze staze, a u sistem izolacije i grijanja se mora tako ulagati. Meni licno u mom stanu u Sarajevu s obicnim drvenim prozorima ne treba sauna 24 sata dnevno. Jako rijetko sam u stanu i uopste mi ne treba taj tretman grijanja kao da mi je 90 godina i bolujem od raznih artritisa i bogzna cega sve ne.ado-šampion wrote:Ljudi ne budite nerealni, 7 eura za grijanje zimi moze kad drzava doprinese tome barem 50%. I to u zgradama na kojim je termo fasada i na kojim je PVC stolarija, kako u stanovima tako i u hodniku.
Stvar je sto kod nas nista nije tako jednostavno. Prvo, evo podjimo od jednog od zadnjih postova na ovu temu. U jednoj zgradi pola stanara ne placa grijanje. S obzirom da toplane moraju naplatiti neke pare, jer ako ne placaju Sarajevogasu nema grijanja, kome ce naplatiti ako ne onima koji redovno placaju?! Ili bi neko radije da placa dva puta manje nego sad, pa kad je minus kao sto je ovih dana da ne griju nikako, jer nema plina s obzirom da toplane od onog sto naplate ne mogu obezbijediti plin?! Pazi, ne mogu toplane hladno doci i nekoga iskljuciti, za to treba da postoji sudski nalog. Oni ne smiju uci ni u jedan privatni stan (a sad su svi privatni) bez policajca i sudskog naloga.
Eto ti kazes odrekla bi se dosta toga, odrekao bih se i ja, ali mislis da taj stav dijeli puno ljudi koji su na toplanama? Glavu bih dao da ne dijeli. Nego je fazon, toplane i ovako i onako griju, po nekim neralnim mozgovima dobro to i naplate (kljucna recenica je: placam citavu godinu), koji ce mi onda klinac dobra izolacija i dobri prozori. Ja znam isto neke ljude u mojoj zgradi da ne placaju, kao i u zgradi mojih roditelja, gdje sam isto dugo zivio. Uglavnom ne placaju oni sto imaju, oni sto izdaju stanove i slicno. Mali postotak je sirotinje za koju znam da ne placa.
Rjesenje ovog probema nije nimalo jednostavno, i bice puno gore. Kako se toplane sve vise zaduzuju, tako ce sve vise i vise biti redukcija kako godine prolaze i kako se njihov dug gomila. Ovim tempom za 10 godina cemo svi imati sporete po stanovima, ako se nista ne promijeni.
Rjesenje bi moglo biti da se odrede socijalni slucajevi (penzioneri, nezaposleni) i da oni imaju nizu cijenu ili cak i dzaba, zavisno od situacije, a svi ostali da placaju punu cijenu, dakle ne socijalnu. Ko god ne placa, po kratkoj praksi, sudski nalog, iskljuciti i hajmo dalje. Ali da se to desi u ovoj drzavi treba da se napravi jos 50 stvari koje dolaze prije toga (npr. kako utvrditi da je neko nezaposlen kad dosta ljudi radi na crno), jer kuca se ne gradi od krova nego od temelja.
Isti fazon je i za termo fasade i stolariju. Sve ove hotel propuh zgrade (vecina stare gradnje u Sa) trebaju termo fasadu. Sve zgrade trebaju PVC stolariju. Dugorocno se to sigurno isplati, na neki period od 20 godina. Medjutim, opet dolazimo do gradnje kuce od krova...
Da se ista pa i ovo promijeni, ljudi treba malo da se dozovu i da pocnu od sebe. Gdje jos imas takvih sranja (uz izvinjenje) da hadzija nema za rezije a zivi u dvosobnom stanu na Cengic Vili, sam. Ne pada mu na pamet da taj stan izda pa predje u garsonjeru na Dobrinju, jer je on rodjeni Sarajlija i po nekoj presmijesnoj logici njemu treba drzava obezbijediti da zivi sam u dvosobnom stanu na dobroj lokaciji jer je on rodjeni Sarajlija.Ili hadzija nece da placa rezije jer 'njemu drzava nista ne daje'.
-
mali_balon
-
quarterback
#945 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
malo su smanjili, neka 3 C manje u stanu
-
Margita81
#946 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Radijatori gore od sabaha i u stanu pravo toplo..alipasino A faza
- Capsicum
#947 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ova priča o smanjenju isporuke gasa smrdi pravo. S obzirom da su prestala jadikovanja o neplaćanju gasa na relaciji toplane - Sarajevogas - BH gas, a nikakvo suvislo objašnjenje se ne daje javnosti o razlozima zašto se jedino našoj zemlji zavrće plin od strane Rusa, bit će da pare od naplate ne završavaju kod Rusa, barem ne u punom iznosu. Da li se pokušavaju izmiriti međusobni dugovi ovih naših silnih posrednika ili je u pitanju neka druga varijanta pljačke, u svakom slučaju objašnjenje da su Rusi bez razloga zavrnuli plin zvuči najmanje uvjerljivo.
-
VjecitiStudent
#948 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... e-dogovor-
Bajni novinari nikako da prevale preko tastature da je BH gas dužan nekoliko desetina miliona Rusima i da je to jedini razlog smanjene isporuke plina, a ne nekakvo "nepoštovanje ugovora od strane Gazproma".
Toplane duguju Sarajevogasu, Sarajevogas duguje BH gasu, BH gas duguje Rusima = smanjena isporuka plina.
S obzirom da je Kanton u debelom minusu veliko je pitanje koliko imaju novca da pokrivaju troškove grijanja mazutom.
Spremite se na najgore, pogotovo ako minusi potraju.
Bajni novinari nikako da prevale preko tastature da je BH gas dužan nekoliko desetina miliona Rusima i da je to jedini razlog smanjene isporuke plina, a ne nekakvo "nepoštovanje ugovora od strane Gazproma".
Toplane duguju Sarajevogasu, Sarajevogas duguje BH gasu, BH gas duguje Rusima = smanjena isporuka plina.
S obzirom da je Kanton u debelom minusu veliko je pitanje koliko imaju novca da pokrivaju troškove grijanja mazutom.
- nosara
#949 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Prica ti je suplja jer Rusi kompletno propadaju najdalje do petka, a nakon toga ce se dotok plina normalizovat...VjecitiStudent wrote:http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... e-dogovor-
- Capajebo
#950 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Svakako je doslo do stabilizacije plinanosara wrote:Prica ti je suplja jer Rusi kompletno propadaju najdalje do petka, a nakon toga ce se dotok plina normalizovat...VjecitiStudent wrote:http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... e-dogovor-