Može li se u Telecomu uzeti 920 bez ikakvog ugovora? Samo odeš, platiš 580KM i dobiješ telefon s garancijom?Qler wrote:S2 nije konkurencija ovdje. S3 ili Lumia 920, zavisi sta ti se svidja, jednostavnost i fluidnost WP-a, ili sirina i sloboda andorida...
Nokia Lumia & Windows Phone
Moderator: Benq
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#926 Re: Nokia Lumia
- Qler
#927 Re: Nokia Lumia
Trebalo bi da moze.
-
rudy81
#928 Re: Nokia Lumia
ja mislim da ne moze, moras imati ugovor....a o visini cijene zavisi duzina trajanja ugovora
- Qler
#929 Re: Nokia Lumia
Imas fino cijenu bez potipsivanja ugovora. Samo ne znam da li moras imati na sebi neku od usluga bhtelecoma. To je jedino pitanje...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#930 Re: Nokia Lumia
Nadam se da može. Jer ne napušta mi se Ultra, pogotovo zbog toga što ću kupovinom smartphone-a minimizirati trošak telefoniranja. Provjeriću ovih dana na šalteru.Qler wrote:Imas fino cijenu bez potipsivanja ugovora. Samo ne znam da li moras imati na sebi neku od usluga bhtelecoma. To je jedino pitanje...
-
SA 071
#931 Re: Nokia Lumia
Ako već imaš kupljen telefon uz ostvareni popust, drugi aparat možeš kupiti po punoj cijeni bez dobijanja popusta, ali ostaje mogućnost otplate na rate. Ovo piše kao odgovor za jedno od najčešćih pitanja. Dakle, možeš kupiti telefon, ali mogućnost plaćanja na rate možeš ostvariti jedino kada imaš odgovarajući paket. Bar ja ovo shvatam na ovaj način. Opet ako imaš i onaj paket Mini 15 stvar je jasna i jednostavna.Entropio wrote:Nadam se da može. Jer ne napušta mi se Ultra, pogotovo zbog toga što ću kupovinom smartphone-a minimizirati trošak telefoniranja. Provjeriću ovih dana na šalteru.Qler wrote:Imas fino cijenu bez potipsivanja ugovora. Samo ne znam da li moras imati na sebi neku od usluga bhtelecoma. To je jedino pitanje...
U svakom slučaju, ako ultre trošiš 15-20 KM mjesečno, onda ti se više isplati prebaciti se na pretplatu mini 15 i aktivirati akciju do 200% više (potpišeš ugovor na 24 mjeseca i dobiješ 50% popusta na cijene poziva i 100 Mb besplatnog interneta). U prevodu, za 15 KM+PDV možeš pričati najmanje kao za 30 KM ultre.
- vukojebina
#932 Re: Nokia Lumia
Stigla lumia 1020 danas u saturn, cijena sitnica, 730 eura...pa jebo mater jesu oni normalni...haj kontam tek se pojavila, al brate presli su sve mjere... malo sam poigro se s kamerom, sve je to super, samo da nema sugavog windowsa...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
- Maharadza
#933 Re: Nokia Lumia
vukojebina wrote:Stigla lumia 1020 danas u saturn, cijena sitnica, 730 eura...pa jebo mater jesu oni normalni...haj kontam tek se pojavila, al brate presli su sve mjere... malo sam poigro se s kamerom, sve je to super, samo da nema sugavog windowsa...
-
bomestar
#934 Re: Nokia Lumia
Jos nema update-a za Lumiu 920, iako na sajtu Nokie pise da je dostupan u BiH. Telefon kupljen preko m:tel-a prije par dana. Pokusao sam I sa BH Telekom karticom, mijenjao regione (UK, AT, DK...) i nista. Ima li neko neki prijedlog, da li ste vi dobili Amber? Hvala i pozdrav
- Maharadza
#935 Re: Nokia Lumia
Nokia tested Android on Lumia devices before the Microsoft deal

A report by the New York Times sheds light on what Nokia’s future could have looked like without Microsoft in it. Allegedly, the Finnish company was testing Android on Lumia devices before the deal with Microsoft was announced.
Nokia had the option to get out of the Microsoft partnership in late 2014. Testing out Android devices was preparing the company for such a future. According to NYT’s sources, getting Nokia devices to boot Android was an easy task to accomplish from an engineering perspective.
Microsoft executives were apparently aware of the Android project inside Nokia. However, its existence wasn’t part of the acquisition negotiations.
A potential switch to Android by Nokia would have had massive consequences for Microsoft. The software giant would have taken a particularly serious hit, as Nokia accounts for over 80% of all Windows Phone devices sold. Nokia would have certainly gotten the better part from such a deal (the company’s current share of the smartphone market is 3% for the first half of 2013, down from 32.8% in 2010) – Android powers about three quarters of all smartphones sold globally.
So, there it is, folks. Nokia smartphone with Android was indeed a real possibility. Considering the new reality for the Finnish company however, we doubt it will actually happen.
http://www.gsmarena.com/nokia_tested_an ... s-6795.php
Ovo će se teško prežaliti!

A report by the New York Times sheds light on what Nokia’s future could have looked like without Microsoft in it. Allegedly, the Finnish company was testing Android on Lumia devices before the deal with Microsoft was announced.
Nokia had the option to get out of the Microsoft partnership in late 2014. Testing out Android devices was preparing the company for such a future. According to NYT’s sources, getting Nokia devices to boot Android was an easy task to accomplish from an engineering perspective.
Microsoft executives were apparently aware of the Android project inside Nokia. However, its existence wasn’t part of the acquisition negotiations.
A potential switch to Android by Nokia would have had massive consequences for Microsoft. The software giant would have taken a particularly serious hit, as Nokia accounts for over 80% of all Windows Phone devices sold. Nokia would have certainly gotten the better part from such a deal (the company’s current share of the smartphone market is 3% for the first half of 2013, down from 32.8% in 2010) – Android powers about three quarters of all smartphones sold globally.
So, there it is, folks. Nokia smartphone with Android was indeed a real possibility. Considering the new reality for the Finnish company however, we doubt it will actually happen.
http://www.gsmarena.com/nokia_tested_an ... s-6795.php
Ovo će se teško prežaliti!
- Quaresma
#936 Re: Nokia Lumia
bas mi je drago sto je na kraju propalo, sto se tice androida
- Maharadza
#937 Re: Nokia Lumia
Haters gonna hate!Quaresma wrote:bas mi je drago sto je na kraju propalo, sto se tice androida
Samo činjenica je da bi Nokia POMELA konkurenciju uključujući Apple, Samsung itd. da su ovo ostvarili! Ja bi je prvi uzeo!
Last edited by Maharadza on 17/09/2013 22:33, edited 1 time in total.
- zemomak
#938 Re: Nokia Lumia
ja sam uradio updejt, i to prije 7 dana, samo kod mene bhtelecomova nokia lumia 920, a mtel mozda u ponudi ima lumie vezane za srbiju i njihovo trziste...bomestar wrote:Jos nema update-a za Lumiu 920, iako na sajtu Nokie pise da je dostupan u BiH. Telefon kupljen preko m:tel-a prije par dana. Pokusao sam I sa BH Telekom karticom, mijenjao regione (UK, AT, DK...) i nista. Ima li neko neki prijedlog, da li ste vi dobili Amber? Hvala i pozdrav
tt via iPad
-
SA 071
#939 Re: Nokia Lumia
Na Nokijinoj stranici stoji da je update dostupan za "country variant". Znaci ne bi trebalo biti razlike je li bht ili mtel. Ja sam svoj update uradio krajem avgusta, od tada je dostupan update. Evo upravo skidam update za L620. Nadjoh danas da je i on dostupan. Prije par dana nije bio 
- valjuga
#940 Re: Nokia Lumia
Ja juče uradio update na L620.SA 071 wrote:Na Nokijinoj stranici stoji da je update dostupan za "country variant". Znaci ne bi trebalo biti razlike je li bht ili mtel. Ja sam svoj update uradio krajem avgusta, od tada je dostupan update. Evo upravo skidam update za L620. Nadjoh danas da je i on dostupan. Prije par dana nije bio
-
shandrprcSA
#941 Re: Nokia Lumia
cuj androidQuaresma wrote:bas mi je drago sto je na kraju propalo, sto se tice androida
- valjuga
#942 Re: Nokia Lumia
A ako je sve kako treba,onda mu treba ubacit neki skuhani romshandrprcSA wrote:cuj androidQuaresma wrote:bas mi je drago sto je na kraju propalo, sto se tice androidasamo kad citam onu njihovu temu zlo mi dodje
vazda nesto nije kako treba
![]()
![]()
-
SA 071
#943 Re: Nokia Lumia
Ma ne može mi nešto. Code error 8018830f. Tražio po forumima i na podršci, ima pitanje za problem, nema odgovora. Kako si uradio update? Je li ti telefon sa BHT? Na L920 kada sam radio update sve prošlo kako treba...valjuga wrote:Ja juče uradio update na L620.SA 071 wrote:Na Nokijinoj stranici stoji da je update dostupan za "country variant". Znaci ne bi trebalo biti razlike je li bht ili mtel. Ja sam svoj update uradio krajem avgusta, od tada je dostupan update. Evo upravo skidam update za L620. Nadjoh danas da je i on dostupan. Prije par dana nije bio
- valjuga
#944 Re: Nokia Lumia
Telefon sam dobio na poklon ali je najvjerovatnije iz univerzalno,a ja sam na BHT mini 15.Taj tvoj error da nije
vezan za internet vezu.Probaj stat negdje bliže routeru ako si negdje u drugoj sobi.
Ili promjenut mrežu ili region ili ovo
http://discussions.nokia.com./t5/Pool-o ... 40082#M242
vezan za internet vezu.Probaj stat negdje bliže routeru ako si negdje u drugoj sobi.
Ili promjenut mrežu ili region ili ovo
http://discussions.nokia.com./t5/Pool-o ... 40082#M242
Last edited by valjuga on 17/09/2013 23:49, edited 1 time in total.
- Qler
#945 Re: Nokia Lumia
Skini nokia software updater i vidi koju ti verziju softwarea nudi. Ja sam tako snimio sedam dana ranije nego da sam cekao ota update.
-
SA 071
#946 Re: Nokia Lumia
Ma nije. Ima drugu oznaku ta greška, kao i nedostatna memorija. Drugi kodovi. Ovaj kod nema odgovora ni na nokia conversation, ni na answers.microsoft, ni wpcentral... Našao sam da je isti kod bio sredinom avgusta problem za update L920 u Norveškoj i još nekim zemljama, ali je nakon 15-tak dana sve profunkcionisalo. Valjda je ista stvar i ovdje. Mada sam na nekim forumima našao da je ova tema sa problemom update-a za L620 sa ovim kodom postavljenje baš danas...valjuga wrote:Telefon sam dobio na poklon ali je najvjerovatnije iz univerzalno,a ja sam na BHT mini 15.Taj tvoj error da nije
-
SA 071
#947 Re: Nokia Lumia
Ma ne mogu, imam na tom telefonu neke stvari koje se bojim izgubiti, a tako bi mi formatirao telefon, mislim. A te neke snimke nisam mogao prebaciti na skydrive. Evo, opet pokušavam. Krene sa download-om, pa pređe na preparing to install i nakon što prvih 20-tak procenata polako ide onda izbaci "The update was downloaded, but couldn't be opened. (8018830f)"...Qler wrote:Skini nokia software updater i vidi koju ti verziju softwarea nudi. Ja sam tako snimio sedam dana ranije nego da sam cekao ota update.
-
rudy81
#948 Re: Nokia Lumia
SA 071 wrote:Ma nije. Ima drugu oznaku ta greška, kao i nedostatna memorija. Drugi kodovi. Ovaj kod nema odgovora ni na nokia conversation, ni na answers.microsoft, ni wpcentral... Našao sam da je isti kod bio sredinom avgusta problem za update L920 u Norveškoj i još nekim zemljama, ali je nakon 15-tak dana sve profunkcionisalo. Valjda je ista stvar i ovdje. Mada sam na nekim forumima našao da je ova tema sa problemom update-a za L620 sa ovim kodom postavljenje baš danas...valjuga wrote:Telefon sam dobio na poklon ali je najvjerovatnije iz univerzalno,a ja sam na BHT mini 15.Taj tvoj error da nije
imam isti problem
-
misaoni
#949 Re: Nokia Lumia
Čitao sam recenzije o NL920. I kao jednu od najvećih nedostataka navode njegovu težinu (cca 180gr).
Pa pitanje za one koji ga već koriste, koliko je to stvarno problem?
Pa pitanje za one koji ga već koriste, koliko je to stvarno problem?
- Qler
#950 Re: Nokia Lumia
A sto ne uradite backup tih videa i slika preko kabla na komp. Windows phone onu aplikaciju snimite i backup uradite.
sto se tezine tice, nikakav problem.
sto se tezine tice, nikakav problem.