Šarena laža seoskih varalica, kao i običnoOldMayor wrote:Zasto nisu mogli nastaviti sa onim zelenim ostrvom skroz dole do skretanja za Vraca, mislim da je bilo dovoljno sirine, i to bi bas predobro i lijepo izgledalo.![]()
Ovako beton samo beton, da su barem trotoare eto necim ukrasili, da su ostavili zemljani dio 30-40 cenata da se posadi trava, bilo cim...jok brale zabetoniraj gdje god mozes.A to nista ne kosta, a prelijepo izgleda. Ovo mi je ovako isto autoput, pista..
Rekose da ce bit jos vise drveca, gdje, sta? Nigdje nisam vidio da su ostavili prostor za drvece, sve su zabetonirali.
Je li problem bio posaditi drvored, pa jbmu nije neka vukojebina. Ovako nesto da su napravili - uostalom, kako je i bilo prije.
Ovaj dio gdje je staro skretanje za Ljubljansku su trebali isto tako izdici malo ostrvo i usmjeriti raju da ide dole nize. Ne znam jbt 21 vijek je jbmu, oni napravili cestu kaku je tito bio napravio jos prije 50 godina.
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Hajlac
#926 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
-
El_comadante
#927 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
za ove što kažu zašto nije bilo obavještenje. jdan primjer baš vezano za ovu cestu. na dnevniku TVSA je bilo (nisam upratio dali na još kojem) da trolejbus neče raditi do nedelje zbog završetka radova na toj dionici plus je bilo napisano na početnoj stanici trolejbuskoj to isto objašnjenje i opet raja na oj istoj stanici pita jal šofera jal dispečera što nema torle za jezero i trg austrije dakle raja to slabo čita i gleda tako da su možda i objavili u medijima samo nije niko uporatio
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#928 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
ljudi su inače čudni to sam i ja skontao... ajd kad stari ne vide čitat il su pukli ali kad među djecom krenu informacije... i dezinformacije... joj sad se sjetih faxa i tamošnjeg ludila samo zbog lijenih ljudi koji ne znaju prenijeti info
- P308
#929 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Za bolje i nismo uzimajuci u obzir kakvo je stanje postojecih zelenih povrsina. Ovaj tvoj prijedlog vezan za zelenilo na trotoarima ne bi trajao ni dva dana da je realizovan, vec bi umjesto trave bilo blato u rekordnom roku tako da je ovo pametno rjesenje. Beton i hodaj gdje hoces jer kao sto na pocetku rekoh - za bolje i nismo.OldMayor wrote:Zasto nisu mogli nastaviti sa onim zelenim ostrvom skroz dole do skretanja za Vraca, mislim da je bilo dovoljno sirine, i to bi bas predobro i lijepo izgledalo.![]()
Ovako beton samo beton, da su barem trotoare eto necim ukrasili, da su ostavili zemljani dio 30-40 cenata da se posadi trava, bilo cim...jok brale zabetoniraj gdje god mozes.A to nista ne kosta, a prelijepo izgleda. Ovo mi je ovako isto autoput, pista..
Rekose da ce bit jos vise drveca, gdje, sta? Nigdje nisam vidio da su ostavili prostor za drvece, sve su zabetonirali.
Je li problem bio posaditi drvored, pa jbmu nije neka vukojebina. Ovako nesto da su napravili - uostalom, kako je i bilo prije.
Ovaj dio gdje je staro skretanje za Ljubljansku su trebali isto tako izdici malo ostrvo i usmjeriti raju da ide dole nize. Ne znam jbt 21 vijek je jbmu, oni napravili cestu kaku je tito bio napravio jos prije 50 godina.
-
kakaljin
#930 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
P308 wrote:Za bolje i nismo uzimajuci u obzir kakvo je stanje postojecih zelenih povrsina. Ovaj tvoj prijedlog vezan za zelenilo na trotoarima ne bi trajao ni dva dana da je realizovan, vec bi umjesto trave bilo blato u rekordnom roku tako da je ovo pametno rjesenje. Beton i hodaj gdje hoces jer kao sto na pocetku rekoh - za bolje i nismo.OldMayor wrote:Zasto nisu mogli nastaviti sa onim zelenim ostrvom skroz dole do skretanja za Vraca, mislim da je bilo dovoljno sirine, i to bi bas predobro i lijepo izgledalo.![]()
pa eto cisti primjer je skenderija gdje su napravili zeleni pojas izmedju traka i stavili natpise da se ne prelazi preko trave i da se koriste pjesacki prelazi, trava nikako nemoze da naraste jer kreteni i dalje idu preko zelene povrsine i prelaze cestu na zabranjenom mjestu.
- O'zone
- Globalni moderator
#931 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Danas raja već svira i maše rukama kad neki lola pokuša da skrene preko duple pune
onda nevoljko nastavlja deset metara niže kako bi skrenuo novim pravcem
Ima još nade
Ima još nade
- bach
#932 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Nakon molbe forumaša peugeot505 naziv teme je i malo modifikovan
LP
Bach
LP
Bach
- mayab
#933 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
A sta je sa obecanom biciklistickom stazom duz te juzne longitudinale?
Istina, ima jos vremena da se ocrta i ofarba biciklisticka staza na postojecem poširokom trotoaru
Istina, ima jos vremena da se ocrta i ofarba biciklisticka staza na postojecem poširokom trotoaru
- muha_sa
#934 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
mayab wrote:A sta je sa obecanom biciklistickom stazom duz te juzne longitudinale?
gdje ce kabadahije svoja aVta ostavljat
- suncica24
#935 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Sad kad ima juzna longitudinala moglo bi Vilsonovo komplet preci u stazu za biciklistemayab wrote:A sta je sa obecanom biciklistickom stazom duz te juzne longitudinale?
- Hajvan
#936 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
suncica24 wrote:
Sad kad ima juzna longitudinala moglo bi Vilsonovo komplet preci u stazu za bicikliste
sunce naše drago
- pametolog
#937 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
ne znam jesam li to sanjao, ali mi se cini da procitah upravo ovakvu izjavu neke relevantne osobe, da to i jeste plan. Doduse, mozda tek kad se izgradi bar ovaj komad do kruznog toka u Hrasnom.suncica24 wrote:Sad kad ima juzna longitudinala moglo bi Vilsonovo komplet preci u stazu za biciklistemayab wrote:A sta je sa obecanom biciklistickom stazom duz te juzne longitudinale?
- OldMayor
#938 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Nazalost, potpuno si u pravu.P308 wrote:Za bolje i nismo uzimajuci u obzir kakvo je stanje postojecih zelenih povrsina. Ovaj tvoj prijedlog vezan za zelenilo na trotoarima ne bi trajao ni dva dana da je realizovan, vec bi umjesto trave bilo blato u rekordnom roku tako da je ovo pametno rjesenje. Beton i hodaj gdje hoces jer kao sto na pocetku rekoh - za bolje i nismo.
Mada, vani sam vidio da isto tako na zelenim pojasima, stave kamene ploce ili nesto u tom fazonu, gdje ljudi prelaze. To se veoma lako moze primjetiti, ljudi su ko i zivotinje, idu vec uhodanim rutama.
Znaci evo ovo kod Skenderije, jbg stavis 30m trave, pa stavis jedno 70cm tih ploca, ili onih granitnih kocki, pa opet tako 20-30m pa opet jedan dio poplocan, samo da raja moze proc. Nije to samo kod nas. I vala ako ti je mrsko prosetati 20-30m i vise volis travu i blato, jbg onda.
Moze se to sve da hoce.
- Hajvan
#939 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
pametolog wrote:ne znam jesam li to sanjao, ali mi se cini da procitah upravo ovakvu izjavu neke relevantne osobe, da to i jeste plan. Doduse, mozda tek kad se izgradi bar ovaj komad do kruznog toka u Hrasnom.suncica24 wrote:Sad kad ima juzna longitudinala moglo bi Vilsonovo komplet preci u stazu za biciklistemayab wrote:A sta je sa obecanom biciklistickom stazom duz te juzne longitudinale?
nisi, istu vijest sam i ja pročitao.
- OldMayor
#940 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Pa realno to bi bilo i najlogicnije.
Po danu ionako nema previse saobracaja, poslije 5 se zatvara, vikendom ne radi, tako da neka ga dok ne zavrse ovo do Hrasnog. Fino ocrtat staze za trcanje, za bicikla i katanac.
Po danu ionako nema previse saobracaja, poslije 5 se zatvara, vikendom ne radi, tako da neka ga dok ne zavrse ovo do Hrasnog. Fino ocrtat staze za trcanje, za bicikla i katanac.
- dadoka84
#941 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ujutro mi je vils spas kad idem autom do grada. Za par minuta s malte na skenderiji, a na glavnoj krkljanac.
- Hemera
- Hajlac
#943 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
...čitaj, negdje pred izbore 2018.pametolog wrote:ne znam jesam li to sanjao, ali mi se cini da procitah upravo ovakvu izjavu neke relevantne osobe, da to i jeste plan. Doduse, mozda tek kad se izgradi bar ovaj komad do kruznog toka u Hrasnom.suncica24 wrote:Sad kad ima juzna longitudinala moglo bi Vilsonovo komplet preci u stazu za biciklistemayab wrote:A sta je sa obecanom biciklistickom stazom duz te juzne longitudinale?
-
shin
#944 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Jebem ja grad gdje Izo i par lokala oko mrkve može dalje silovati grad i držati auta parkirana u traci.
-
HomeArt
#945 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Nije mi jasno sto nisu postavili one visoke trotoare? Drugačije se ne može papcima dokazati, mada ostavljaju auta i na sred ulice ne samo napola trotoara.shin wrote:Jebem ja grad gdje Izo i par lokala oko mrkve može dalje silovati grad i držati auta parkirana u traci.
Last edited by HomeArt on 07/09/2014 18:17, edited 1 time in total.
-
shin
#946 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Trotoar ništa ne znaći ako ostaviš auto u traci.HomeArt wrote:Nije mi jasno sto nisu postavili one visoke trotoare? Drugačije se ne može papcima dokazati.shin wrote:Jebem ja grad gdje Izo i par lokala oko mrkve može dalje silovati grad i držati auta parkirana u traci.
-
HomeArt
#947 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Da naravno da ne znači (ispravio sam gore). Pored ovolike nezaposlenosti mogao je jedan policajac sjediti za stolom piti kafu i ljepiti kazne.shin wrote:Trotoar ništa ne znaći ako ostaviš auto u traci.HomeArt wrote:Nije mi jasno sto nisu postavili one visoke trotoare? Drugačije se ne može papcima dokazati.shin wrote:Jebem ja grad gdje Izo i par lokala oko mrkve može dalje silovati grad i držati auta parkirana u traci.
- Hajvan
#948 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
prelijep prizor bi bilo vidjeti buldožera kao "čistača" ulica! 
-
kakaljin
#949 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Hajvan wrote:prelijep prizor bi bilo vidjeti buldožera kao "čistača" ulica!
- O'zone
- Globalni moderator