Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Corto Maltese

#926 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

http://zeljkokomsic.blogger.ba/
Ukupno imam 5 kredita i svi su dugoročni. Najviše me je „uništio“ kredit koji sam podigao za kupovinu stana 2005. godine. Od tog kredita imam još da vratim 73.627,- KM. Pored ovoga, imam još četiri kredita, od kojih imam da vratim 15.652,- KM od prvog, 14.627,- KM, od drugog, 25.066,- KM od trećeg i 16.133 KM od četvrtog kredita. Kada se sve sabere, mjesečno vraćam 1608 KM a „na ruke“ dobijem 3501,- KM (zadnja plata). Kada se sve zbroji, ostaje mi još da vratim 145.105,- KM (74.222 EURA) i ispade da sam više zadužen nego što je bilo napisano.?
Za stranku, manje-više. Pazite se vi da vas Željko ne nagovori da mu budete žiranti.
snaga_znanja

#927 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by snaga_znanja »

Nego kad je sastanak inicijalnog odbora u Banja Luci? :D
MMM1977

#928 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MMM1977 »

Ništa ja ne pušem a za druge ne znam. Iako i sam vidim da mnogo ljudi u Željku vidi Mesiju, što se meni lično ne sviđa, znam da on nije ponesen time, kao što nije bio ponesen ni sa 350k glasova. Da mi je Valter bio zanimljiv i nije baš i ovo je prvi put da ću biti član neke stranke. Ako bude kako ne treba onda ide ispis i zdravo ali ću uraditi sve §to mogu da bude na hajr.

Željku se nema šta prigovoriti, bio u Sdp dok je želudac podnosio, otišao, čovjek ima pravo da pokuša. Ako padnemo nas će da boli pa vi nemate razloga za ovoliku brigu.
slucajni prolaznik

#929 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by slucajni prolaznik »

Corto Maltese wrote:
http://zeljkokomsic.blogger.ba/ Za stranku, manje-više. Pazite se vi da vas Željko ne nagovori da mu budete žiranti.
Hajde priznaj, lakse ce ti biti u zivotu - koji tebe patoloski poriv tjera da pljuckas sve oko sebe, da svima pokazujes uzeglu kiselinu kako ti curi iz usta :-)
Doktor29

#930 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Doktor29 »

MMM1977 wrote:Ništa ja ne pušem a za druge ne znam. Iako i sam vidim da mnogo ljudi u Željku vidi Mesiju, što se meni lično ne sviđa, znam da on nije ponesen time, kao što nije bio ponesen ni sa 350k glasova. Da mi je Valter bio zanimljiv i nije baš i ovo je prvi put da ću biti član neke stranke. Ako bude kako ne treba onda ide ispis i zdravo ali ću uraditi sve §to mogu da bude na hajr.

Željku se nema šta prigovoriti, bio u Sdp dok je želudac podnosio, otišao, čovjek ima pravo da pokuša. Ako padnemo nas će da boli pa vi nemate razloga za ovoliku brigu.
Ima dobar želudac da podnosi nesto 15 godina, obicno povratimo ili nam je muka za par sati ili dana, zavisno od infestacije ali ok, vjerujem da to ima veze sa funkcijama koje je obavljao ispred SDP-a, cim se tome blizio kraj njegov želudac vise nije moga da podnese... :dance:
Sam je spomenuo tu cifru kada je napustao SDP, sto znaci da njega nosi taj broj i da utjece na njegov ego, nema sumnje u to.
Pustujem da neces gledati u DF ovo sto gledamo godinama od strane SDA, SDP-a i ostalih stranaka ali spremi se unaprijed na to, mentalitet je problem i sretno ti bilo, njemu isto
Revoltage

#931 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Revoltage »

MMM1977 wrote:Ništa ja ne pušem a za druge ne znam. Iako i sam vidim da mnogo ljudi u Željku vidi Mesiju, što se meni lično ne sviđa, znam da on nije ponesen time, kao što nije bio ponesen ni sa 350k glasova. Da mi je Valter bio zanimljiv i nije baš i ovo je prvi put da ću biti član neke stranke. Ako bude kako ne treba onda ide ispis i zdravo ali ću uraditi sve §to mogu da bude na hajr.

Kad njih već ovo boli, možeš misliti kako će se nositi sa porazom.

LN svima.
Corto Maltese

#932 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

slucajni prolaznik wrote:
Corto Maltese wrote:
http://zeljkokomsic.blogger.ba/ Za stranku, manje-više. Pazite se vi da vas Željko ne nagovori da mu budete žiranti.
Hajde priznaj, lakse ce ti biti u zivotu - koji tebe patoloski poriv tjera da pljuckas sve oko sebe, da svima pokazujes uzeglu kiselinu kako ti curi iz usta :-)
Nemam tih problema, ali kada bih, sa onolikim primanjima, bio ovoliko dužan, pardon "uništen", a i dalje imao samo stan od 70 kvadrata i polovnu Alfu, bogme bih se dobro nasekir'o. I obavezno bih angažovao kakvog finansijskog savjetnika da mi pomogne. Ili bih osnovao političku stranku.
http://zeljkokomsic.blogger.ba/
Ukupno imam 5 kredita i svi su dugoročni. Najviše me je „uništio“ kredit koji sam podigao za kupovinu stana 2005. godine. Od tog kredita imam još da vratim 73.627,- KM. Pored ovoga, imam još četiri kredita, od kojih imam da vratim 15.652,- KM od prvog, 14.627,- KM, od drugog, 25.066,- KM od trećeg i 16.133 KM od četvrtog kredita. Kada se sve sabere, mjesečno vraćam 1608 KM a „na ruke“ dobijem 3501,- KM (zadnja plata). Kada se sve zbroji, ostaje mi još da vratim 145.105,- KM (74.222 EURA) i ispade da sam više zadužen nego što je bilo napisano.?
Last edited by Corto Maltese on 05/04/2013 08:29, edited 1 time in total.
Doktor29

#933 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Doktor29 »

Revoltage wrote:

Kad njih već ovo boli, možeš misliti kako će se nositi sa porazom.

LN svima.
Kojih NJIH, tko ste VI.????... Uspjeh u koji ne vjerujem bi bio pobjeda za sve nas, poraz nikako pa se maknite i ovih podjela, imamo ih dovoljno 8-)
Revoltage

#934 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Revoltage »

Pa maknucemo, dosta je SDA i ostalih ublehasa i onda ćemo biti ujedinjeni.
nosara

#935 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

MMM1977 wrote:Važno je da stranka zadrži svoje principe koliko god glasova da bude a ne da bude trgovine zarad fotelja i ličnih interesa. Isto tako, važno je da ljudi koji budu u stranci rade za opšte a ne lično dobro. Ja ću biti član stranke i uvijek ću ukazivati na negativnosti koje primjetim (a kojih će biti) sa posebnim akcentom na one koji će se pridružiti da bi se okoristili. Ako vidim da je to uzelo maha moje članstvo prestaje.

Željko je moralan čovjek i nadam se da je svjestan da postoji opasnost da drugi ljudi mogu da ukaljaju njegov obraz. Iz ovoga do sada vidim da vodi računa o tome.
Sve je to ok, ali bojim se da ne potraje do prve koalicije... :-?

Ono sto sam ja ocekivao je underground socijalisticka, radikalno lijevo orjentisana partija, koja bi raznijela ova demokratska govna koja se uvlace zapadu u guzicu... Kad cujem pricu o "jedrima kojima cemo doplovit u eu i nato" dobijem eksplozivnu dijareju... eu trune na oci, a nato je instrument americke agresivne imperijalisticke politike...

Mogao je komotno ostat u u smotano-demokratskoj partiji...

Ili je "demografska fronta" samo zajebancija...? :P
ultima_palabra

#936 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

nosara wrote:
MMM1977 wrote:Važno je da stranka zadrži svoje principe koliko god glasova da bude a ne da bude trgovine zarad fotelja i ličnih interesa. Isto tako, važno je da ljudi koji budu u stranci rade za opšte a ne lično dobro. Ja ću biti član stranke i uvijek ću ukazivati na negativnosti koje primjetim (a kojih će biti) sa posebnim akcentom na one koji će se pridružiti da bi se okoristili. Ako vidim da je to uzelo maha moje članstvo prestaje.

Željko je moralan čovjek i nadam se da je svjestan da postoji opasnost da drugi ljudi mogu da ukaljaju njegov obraz. Iz ovoga do sada vidim da vodi računa o tome.

Ono sto sam ja ocekivao je underground socijalisticka, radikalno lijevo orjentisana partija, koja bi raznijela ova demokratska govna koja se uvlace zapadu u guzicu... Kad cujem pricu o "jedrima kojima cemo doplovit u eu i nato" dobijem eksplozivnu dijareju... eu trune na oci, a nato je instrument americke agresivne imperijalisticke politike...

Stvarno si to očekivao? Ili nas zajebavaš? :-) Sam Željko nikad nije bio naročito ideološki obojen.

Pa takva stranka bi dobila manje glasova od kokuza...
nosara

#937 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

ultima_palabra wrote:
nosara wrote:

Stvarno si to očekivao? Ili nas zajebavaš? :-) Sam Željko nikad nije bio naročito ideološki obojen.

Pa takva stranka bi dobila manje glasova od kokuza...
Nije ideoloski obojen, ali je, zbog svoje proslosti, ideoloski potentan za jedan takav projekat... I nisam se zajebavao, demokratija, ovakva kakva se nama prodaje, odvesce nas u definitivnu propast...
ultima_palabra

#938 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Nerealno je očekivati od tako popularnog političara da se veže za ideologiju koja interesuje 2% stanovništva koje usput i odumire... ljutio se ti ili ne, to je tako.
Paranoid

#939 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Paranoid »

nosara wrote:
Nije ideoloski obojen, ali je, zbog svoje proslosti, ideoloski potentan za jedan takav projekat... I nisam se zajebavao, demokratija, ovakva kakva se nama prodaje, odvesce nas u definitivnu propast...
Izvinite obojica što upadam u raspravu, ali moram da dodam da ŽK nije nikada imao šansu da bude ideološki obojen jer nije imao upliva ni kao drugi čovjek esdepea, kao ni član predsedništva..

Stvaranje DF stranke, prvi put ŽK ima šansu da pokaže šta može...mislim da je na pravom putu.
nosara

#940 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

ultima_palabra wrote:Nerealno je očekivati od tako popularnog političara da se veže za ideologiju koja interesuje 2% stanovništva koje usput i odumire... ljutio se ti ili ne, to je tako.
Odumire ova drzava... Ljutio se ti ili ne, to je tako... A ta ideologija je proskribovana, nikad ponudjena narodu na odgovarajuci nacin... Zelja bi mogao biti idealan medij, ali covjek hoce da nam, opet, uvede jos jednu demokratiju...
cel

#941 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cel »

Komšić obećava deponovanje budžetskog novca u državnim bankama

Kako Dani saznaju, nova stranka Željka Komšića Demokratska fronta, čija će se Konvencija održati 7. aprila sačinila je dokument pod nazivom Manifest Demokratske fronte koji, u osnovi, predstavlja partijski politički program. Osnova ekonomskog programa je javno-privatno partnerstvo: “Smatramo da država treba očuvati kontrolu nad ključnim resursima kao što su komunikacije, energetski sektor i transport, ali ih i i postupno ili djelomično otvarati za model javno-privatnog partnerstva.” Također se kaže da se “borba protiv korupcije i kriminala trenutno može smatrati najvišim oblikom patriotizma u BiH, što znači maksimalno pooštravanje kazni za policajce, tužioce i sudije za koje se dokaže da su povezani sa kriminalom i korupcijom”. DF drži da se uloga države u ekonomiji mora jasno definisati i fokusirati se na ključne sektore u kojima je izostao koncept javno-privatnog partnerstva. Osim komunikacija energetskog sektora i transporta, u DF-u smatraju da je poljoprivreda dugoročna ekonomska šansa naše zemlje. Također su mišljenja da je uloga države u poljoprivredi značajna i stoga što će borba protiv siromaštva u BiH biti uspješna onoliko koliko uspijemo osnažiti poljoprivredu.

Na finansijskom planu DF će tražiti da se budžetski novac, novac fondova i svi drugi javni prihodi deponuju isključivo u bankama koje su vlasništvo državnih institucija kako bi institucije dobile mogućnost da na osnovu takvih depozita utječu na visinu kamate na finansijskom tržistu BiH u smislu njezinog smanjenja, kao i na mogućnost da se tim putem domaćim firmama mogu osigurati finansijske garancije neophodne pri dobijanju većih poslova u zemlji i inostranstvu.

Iako je javno-privatno partnerstvo, manje-više program svake bh. partije, zalaganje za snaženje domaćeg finansijskog sektora izgleda zanimljivo. No, za kreiranje banke konkurentne inostranom bankarskom sektoru zalagao se u svojih Pet politika i sam SDP, pa znamo na koji način, nizom izgovora, takva obećanja mogu ostati lista lijepih želja. Kako saznajemo, logo stranke je zastava BiH u obliku jedra na kojem stoji natpis Demokratski front.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#942 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

cel wrote:Komšić obećava deponovanje budžetskog novca u državnim bankama

Kako Dani saznaju, nova stranka Željka Komšića Demokratska fronta, čija će se Konvencija održati 7. aprila sačinila je dokument pod nazivom Manifest Demokratske fronte koji, u osnovi, predstavlja partijski politički program. Osnova ekonomskog programa je javno-privatno partnerstvo: “Smatramo da država treba očuvati kontrolu nad ključnim resursima kao što su komunikacije, energetski sektor i transport, ali ih i i postupno ili djelomično otvarati za model javno-privatnog partnerstva.” Također se kaže da se “borba protiv korupcije i kriminala trenutno može smatrati najvišim oblikom patriotizma u BiH, što znači maksimalno pooštravanje kazni za policajce, tužioce i sudije za koje se dokaže da su povezani sa kriminalom i korupcijom”. DF drži da se uloga države u ekonomiji mora jasno definisati i fokusirati se na ključne sektore u kojima je izostao koncept javno-privatnog partnerstva. Osim komunikacija energetskog sektora i transporta, u DF-u smatraju da je poljoprivreda dugoročna ekonomska šansa naše zemlje. Također su mišljenja da je uloga države u poljoprivredi značajna i stoga što će borba protiv siromaštva u BiH biti uspješna onoliko koliko uspijemo osnažiti poljoprivredu.

Na finansijskom planu DF će tražiti da se budžetski novac, novac fondova i svi drugi javni prihodi deponuju isključivo u bankama koje su vlasništvo državnih institucija kako bi institucije dobile mogućnost da na osnovu takvih depozita utječu na visinu kamate na finansijskom tržistu BiH u smislu njezinog smanjenja, kao i na mogućnost da se tim putem domaćim firmama mogu osigurati finansijske garancije neophodne pri dobijanju većih poslova u zemlji i inostranstvu.

Iako je javno-privatno partnerstvo, manje-više program svake bh. partije, zalaganje za snaženje domaćeg finansijskog sektora izgleda zanimljivo. No, za kreiranje banke konkurentne inostranom bankarskom sektoru zalagao se u svojih Pet politika i sam SDP, pa znamo na koji način, nizom izgovora, takva obećanja mogu ostati lista lijepih želja. Kako saznajemo, logo stranke je zastava BiH u obliku jedra na kojem stoji natpis Demokratski front.
Vidi nafake, samo ako nije opet ubleha!?

Pisao sam o ovome prije dvije godine http://www.klix.ba/forum/neljudske-kama ... 84813.html , samo što sam pogriješio.

Narod jeste kriv ali prava kriza ne ide ODOZDO prema GORE kako sam napisao, već sa VRHA prema DOLJE (Kad u vrh dođe kriminalna osoba on sebi bira za suradnika identičnu osobu, zatim ovaj ispod sebe istog takvog i tako sve do DNA na pozicijama imamo kriminalce istih psiholoških osobina kao onaj koji je na VRHU).

Image

Ispade dobro što se je Željko zavalio u pet kredita. :D

Da sam na njegovom mjestu okupio bih u sami vrh DF-a, sve ove virtualne likove sa foruma. Zamisli koji moraš biti poštenjačina i paćenik da napišeš na hiljade postova o politici na ovom forumu. :D
Shahab

#943 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

antimobbing wrote:

Vidi nafake, samo ako nije opet ubleha!?

Pisao sam o ovome prije dvije godine http://www.klix.ba/forum/neljudske-kama ... 84813.html , samo što sam pogriješio.

Narod jeste kriv ali prava kriza ne ide ODOZDO prema GORE kako sam napisao, već sa VRHA prema DOLJE (Kad u vrh dođe kriminalna osoba on sebi bira za suradnika identičnu osobu, zatim ovaj ispod sebe istog takvog i tako sve do DNA na pozicijama imamo kriminalce istih psiholoških osobina kao onaj koji je na VRHU).

Image

Ispade dobro što se je Željko zavalio u pet kredita. :D

Da sam na njegovom mjestu okupio bih u sami vrh DF-a, sve ove virtualne likove sa foruma. Zamisli koji moraš biti poštenjačina i paćenik da napišeš na hiljade postova o politici na ovom forumu. :D
:lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
MuaDib

#944 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Čista demagogija, koja sigurno nema veze sa stvarnošću. Jbt kongres još nije ni bio, a cure "informacije" ko voda iz šuplje šerpe. De malo ozbiljnosti. :-D
Corto Maltese

#945 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

antimobbing wrote: Ispade dobro što se je Željko zavalio u pet kredita. :D

Na mene nek' ne računa. Već sam bio u prilici da budem žirant nekome ko nije baš vješt sa parama.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#946 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

Corto Maltese wrote:
antimobbing wrote: Ispade dobro što se je Željko zavalio u pet kredita. :D

Na mene nek' ne računa. Već sam bio u prilici da budem žirant nekome ko nije baš vješt sa parama.
Znam kako ti je ali opet sa druge strane ne možemo da baš nikome ne vjerujemo jer gdje će nas to odvesti? Mada DF držim sa veliko rezervom i pod lupom, na mene mogu računati ukoliko im odgovaraju pošteni i otvoreni ljudi koji misle svojom glavom jer većina ljudi sa ovog foruma ovakva kakva je u ovom društvu ''sitno-kokošara-muljatora'' sve što može biti jeste samo ''virtualni disidenti-revolucionari''. :D
Shahab

#947 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

Zaista postoji velika pozitivna energija za Komšićev projekat. Aktuelna vlast SDA-SDP izaziva opći osjećaj gađenja i razočarenja, sa tendencijom daljneg opadanja životnog standarda građana, što mu svakako ide na ruku. On i njegova ekipa treba posebnu pažnju da obrate na kadrovsko profiliranje, i to definiranjem jasnih standarda i procedura ko i kako može predstavljati DF. Kako je Lenjin govorio, jedina prava politika, jeste kadrovska politika. Na kadrovskoj politici je pao i SDP, jer se na čelu SDP nalazi kriminogeni mahalac, pa u skladu sa ispravnom antimobbingovom teorijom, svoje saradnike bira prema sopstvenom psihološkom profilu, pa sve tako odozgo prema dole. Na kraju smo dobili katastrofu. O SDA ne govorim jer postoji opći konsenzus da su oni najveće zlo i beznadežan slučaj.
Pertini

#948 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pertini »

:bih: Željko Komšić niti može niti će pokušati bilo šta samostalno, bez nas članova Demokratske Fronte BiH. Koliko nas bude toliko ćemo i napraviti.
Ne sumnjam ni u poštene namjere vas koji ga kritikujete, ali imajte na umu da je Željko Komšić moralna vertikala današnje političke scene u BiH, ali ako imate bolju varijantu dajte je pa da se okupimo oko nekoga drugoga. Možemo se ovako do vijeka natezati oko toga ima li znak DF sve ono što smo mi pojedinačno očekivali, da li se Željko okružio poznatim BH licima, da li ima odgovarajući broj cipela i sl. Sve je to nebitno. Bitno je samo hoćemo li se okupiti oko njega i uraditi nešto za našu djecu, jer za nas su sve uradili ovi koji su sada upravljali našim životima, a vidim i nečijim mozgovima. Želimo li bolje BH društvo evo nam prilike!
Nije sramota nešto pokušati i ne uspjeti u tome. Sramota je ne pokušati, a mogao si.
antimobbing

#949 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

Pertini wrote::bih: Željko Komšić niti može niti će pokušati bilo šta samostalno, bez nas članova Demokratske Fronte BiH. Koliko nas bude toliko ćemo i napraviti.
Ne sumnjam ni u poštene namjere vas koji ga kritikujete, ali imajte na umu da je Željko Komšić moralna vertikala današnje političke scene u BiH, ali ako imate bolju varijantu dajte je pa da se okupimo oko nekoga drugoga. Možemo se ovako do vijeka natezati oko toga ima li znak DF sve ono što smo mi pojedinačno očekivali, da li se Željko okružio poznatim BH licima, da li ima odgovarajući broj cipela i sl. Sve je to nebitno. Bitno je samo hoćemo li se okupiti oko njega i uraditi nešto za našu djecu, jer za nas su sve uradili ovi koji su sada upravljali našim životima, a vidim i nečijim mozgovima. Želimo li bolje BH društvo evo nam prilike!
Nije sramota nešto pokušati i ne uspjeti u tome. Sramota je ne pokušati, a mogao si.
Ljudski faktor je uzrok i posljedica svemu!
Ukoliko DF nije ubleha, kao i sve što je do sada bilo, neka naprave detaljnu analizu ovog videa: http://www.youtube.com/watch?v=fTsQZ6XoVqU , pročitaju sve što su ljudi sa ovog foruma godinama pisali na temi: http://www.klix.ba/forum/mobbing-umorst ... 69907.html i ne bi trebalo biti velike greške pri odabiru kadrova, ako Bog da ...
Golf 6 80 KS

#950 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Golf 6 80 KS »

ključno pitanje je da li uopšte ima ljudi u ovoj zemlji bez "aferima"
prije da se sve svodi izaberi manje zlo
čak i da ima oni su uglavnom politički neaktivni i nevoljni da se i angažuju
Post Reply