izvolite?
burek.
jes' ti iz Bosneeeee?
jesam, daj mi burek.
Comrad wrote:Ovo sa pitama mi je uvijek bilo bezveze, pa sta ako ljudi tako zovu pite. Halo u pitanju je samo drugi naziv, i oni su to jelo kopirali kao i mi. Dali mu drugo ime i u cemu je problem?
Ali ej, ono trebam ispast kul.
Kad odete u drugu zemlju, prilagodite se, a ne kenjate. Ako vidite u meniju da pise burek sa tim, sa ovim to i narucite, a ne pravite se pametni.![]()
Ali dobro, to tako kod nas i hoda. Kome bola' da se mi prilagodjavamo, neka se oni nama prilagode, dosta je bilo prilagodjavanja...
ne kažem da nisi dijelom u pravu, ali kako ti zvuče ova dva primjera -Comrad wrote:Ovo sa pitama mi je uvijek bilo bezveze, pa sta ako ljudi tako zovu pite. Halo u pitanju je samo drugi naziv, i oni su to jelo kopirali kao i mi. Dali mu drugo ime i u cemu je problem?
Ali ej, ono trebam ispast kul.
Kad odete u drugu zemlju, prilagodite se, a ne kenjate. Ako vidite u meniju da pise burek sa tim, sa ovim to i narucite, a ne pravite se pametni.![]()
Ali dobro, to tako kod nas i hoda. Kome bola' da se mi prilagodjavamo, neka se oni nama prilagode, dosta je bilo prilagodjavanja...
Creasy wrote:Ja sam imao vise srece...
izvolite?
burek.
jes' ti iz Bosneeeee?
jesam, daj mi burek.
klinac bi ti išta poj'o da ja nisam iz Hercegovine... u duhu vitzaradostan dan wrote:jesi kad ti je prodavačica iz hercegovine...
radostan dan wrote:
šTaŠ piti?
koka kolu.
šTaŠ piti?
sok od koka kole.
Upravo tako.karanana wrote:rijec burek dolazi od turske rijeci koja znaci savijati tijesto. stoga, i ovi istocnjaci su u pravu kada na rijec burek nadodaju ono sa cim je filovan: meso, sir, krompir......
Nismo se razumjeli. Vjerovatno zbog nepremostivih lingvističkih barijera.zmajadaH wrote:Ne mogu te spomenuti u kontekstu sa majmunom, uvrijedio bih ga.nisam_ni_ja wrote:Vidi ovog što laje.vetvadi wrote: kao jedan Turcin,![]()
Ne znam zašto vrijeđaš čovjeka, stranca koji daje svoje viđenje jednog dijela BIH.
Ne znam zašto administracija to toleriše.
I u Beogradu i u Turskoj i, više-manje, svuda u svijetu sem u BiH.Mr.Fundamental wrote:Zar i u Beogradu pitu zovu burekomnisam_ni_ja wrote: Jebi ga, i ja sam završio fakultet u Beogradu, živio 5 godina, pa kad odem u pekaru pregrizem jezik i naručim burek s mesom, šta ću.![]()
Ja sam mislio da je to slučaj samo sa Hrvatskom
Zove li onda koleginicu Zoru koja je isto iz BiH, da dođe da se upozna i, sva zadovoljna, konstatuje da smo oboje iz BiH?Creasy wrote:Ja sam imao vise srece...
izvolite?
burek.
jes' ti iz Bosneeeee?
jesam, daj mi burek.
Nema na Palama, izgleda da ima samo u Lukavici, evo ti http://www.poreskaupravars.org/SiteLat/Kontakt.aspxuglavnomja wrote:ako ima neko da zna gdje je tacno porezna uprva pale![]()
i kako se najlakse stize do tamo. ono, detaljne informacije![]()
hvala