Bosna i Hercegovina - Grčka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat?

Poll ended at 23/03/2013 23:02

Pobjeda BiH
322
68%
Nerijeseno
99
21%
Pobjeda Grcke
54
11%

Total votes: 475

It_is_a_Leclerc

#926 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by It_is_a_Leclerc »

Jedina himna kojoj nismo baš zviždali je bila bjeloruska jer su Bjelorusi pet-šest dana prije toga neki vatromet u Minsku ispaljivali u čast prijateljskog naroda Bosne i Hercegovine, pljeskali, pjevali i nema šta nisu radili. :D
Ostalo smo uglavnom ispali seljaci. Fućkali smo, psovali, skandirali nešto tipa - "Cigani, cigani", "Gaz, gazi..".. i to :D
Rob_Atl

#927 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Rob_Atl »

Zar nisu i oni nama izvizdali himnu??
dinty2

#928 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by dinty2 »

Arteta wrote:Nigdje ne pise ko je, gdje i kada konkretno zapalio zastavu?
Vasilis Pliatsikas je donio zastavu,a kod Alexandrosa Papadimantisa je pronadjen zippo upaljač, no ko je konkretno kresnuo zastavu-još nije utvrdjeno
a jbmu mater
Kazoo

#929 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Kazoo »

BHF_Manijak wrote:
Arteta wrote:Moze li mi neko reci ko je zapalio zastavu BiH?
???
Grupa navijača iz Srbije, zajedno sa nekim Grcima vjerovatno. Skandirali su i za Srebrenicu i još neke uvrede, što je žalosno. Mislim da se treba ostaviti paljenja zastava, propisno ih izviždati ok jer su kolektivno pogana nacija, ali spuštati se na njihov nivo nema potrebe. Bit će dovoljna 3 boda Papeta i Zmajeva. :bih: :bih:
dinty2

#930 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by dinty2 »

Rob_Atl wrote:Zar nisu i oni nama izvizdali himnu??
jesu pička im materina i mi ćemo njima
a jbmu mater, pa valjda se protiv primitivizma treba boriti kulturom, a ne primitivizmom
Arteta

#931 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Arteta »

Jest da ne treba generalizovati ali nema vecih nacista na Balkanu od Grka.
Imaju onu partiju Zlatnu zoru.
Rob_Atl

#932 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Rob_Atl »

Ma ne mislio sam vise na komentar kako su kod nas samo seljaci na utakmicama itd. i da smo mi jedina nacija koja zvizdi himnoj
It_is_a_Leclerc

#933 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Ja bih samo iznio jedan problem, a to je da mediji potenciraju naziv Heleni za Grke, što je, po morbidnosti, negdje u rangu sa onim "plavooki bombarder" i "mali princ od Bosne", "bosanski ministar odbrane" i ostalim budalaštinama što novinari smišljaju kad nemaju pametnija posla.
Ako njih zovu Helenima, onda mogu i nas Slavenima, Šveđane Vikinzima, Turke Mongolima i tako te gluposti.
Muhamed Đakmić

#934 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Muhamed Đakmić »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja bih samo iznio jedan problem, a to je da mediji potenciraju naziv Heleni za Grke, što je, po morbidnosti, negdje u rangu sa onim "plavooki bombarder" i "mali princ od Bosne", "bosanski ministar odbrane" i ostalim budalaštinama što novinari smišljaju kad nemaju pametnija posla.
Ako njih zovu Helenima, onda mogu i nas Slavenima, Šveđane Vikinzima, Turke Mongolima i tako te gluposti.
Inače, oficijelno ime je Hellenic Republic Greece. :roll:
Arteta

#935 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Arteta »

dinty2 wrote:
Rob_Atl wrote:Zar nisu i oni nama izvizdali himnu??
jesu pička im materina i mi ćemo njima
a jbmu mater, pa valjda se protiv primitivizma treba boriti kulturom, a ne primitivizmom
Mozes ti to ovdje govoriti.
Na forumu su svi vecinom koliko toliko kulturni ali to treba objasniti onima sto idu na utakmice i zele da budu u centru paznje.
cindrlimindrli

#936 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by cindrlimindrli »

Ja ne znam da smo mi ikad neciju zastavu palili, dok se nasa upalila u rumuniji, grckoj, rumuniji2x, srbiji...
U poredjenju sa vecinom navijaca mi smo cak i fin svijet. :D
Last edited by cindrlimindrli on 11/03/2013 23:45, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#937 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by BHF_Manijak »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja bih samo iznio jedan problem, a to je da mediji potenciraju naziv Heleni za Grke, što je, po morbidnosti, negdje u rangu sa onim "plavooki bombarder" i "mali princ od Bosne", "bosanski ministar odbrane" i ostalim budalaštinama što novinari smišljaju kad nemaju pametnija posla.
A Hellas, nista to je l'?! :mrgreen:
MightyMatch

#938 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by MightyMatch »

Nije Nizozemska vec Holandija :lol:
MOSALJOZE

#939 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by MOSALJOZE »

Helać :dance: :dance: :D
It_is_a_Leclerc

#940 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Meni kad neko kaže Heleni, ja mislim na Platona, Aristotela, Sokrata, Pitagoru, civilizaciju, filozofiju.
Kad neko kaže Grci, ja mislim na jeftine satove, šverc, evropski financijski kolaps, i stalno čorvanje sa komšijama.
Ime Irana je Islamska Republika Iran, pa ih ne možemo zvati ni Perzijcima, a još manje Islamcima, Islamćanima, Islamenima ili Muslimanima, u konačnici :)

Ali - nije to tema. Ja sam samo iznio to da mi smeta, a sad se možemo vratiti nogometnim temama.
cindrlimindrli

#941 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by cindrlimindrli »

Sto se mene tice mogu se nazivati i Klingoncima, Marsovcima...`ebat ih. Da je nama njima kako ugurati dva gola
a za sve ostalo su nebitni.
It_is_a_Leclerc

#942 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

To je dakako vrlo neizgledno, donekle nemoguće, u sadašnjoj konstalaciji odnosa. Iskreno, mene je samo strah onog osjećaja kad, ne daj Bože, puj, gluho, daleko i ćoravo bilo, puj x 3, bi se desio kakav nepovoljan rezultat, da ne kažem debakl, kad svi pljuju po forumima, traže se ostavke, navijači zvižde, a kvalifikacije tek upolile.
MOSALJOZE

#943 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by MOSALJOZE »

It_is_a_Leclerc wrote:To je dakako vrlo neizgledno, donekle nemoguće, u sadašnjoj konstalaciji odnosa. Iskreno, mene je samo strah onog osjećaja kad, ne daj Bože, puj, gluho, daleko i ćoravo bilo, puj x 3, bi se desio kakav nepovoljan rezultat, da ne kažem debakl, kad svi pljuju po forumima, traže se ostavke, navijači zvižde, a kvalifikacije tek upolile.
a tako ce ti i biti AKO bude i remi.Takav smo mi narod nikad zadovoljni,teško ugodit bilo kome
cindrlimindrli

#944 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by cindrlimindrli »

A sto je nemoguce i neizgledno? Pa Edin je do sada bezbroj puta dokazao da kad ga krene sam moze rijesiti
utakmicu, zasto ne vjerovati i nadati se da ce isto uraditi Grcima? Hrabro, muski, ostro i na prvu i da citiram
fudbalskog maga Bracu gumenu glavu, "ovdje niko nije normalan, hajmo momci". :-D
Logovan

#945 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Logovan »

dinty2 wrote:

eo
A mi eto nikada ne zviždimo drugim reprezentacijama. Mi sve njih dočekamo sa aplauzima, lijepim riječima, pa čak i nekima poklone dajemo za lijepu dobrodošlicu. Grci će biti prvi izviždani. :oops:
It_is_a_Leclerc

#946 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Sjetim se kad smo igrali 1-1 sa Albanijom, i toga da se ovdje išlo do postavljanja nekih slika sa nekog roštilja kod nekog Mahira, pa kao eto - krivi su ovi naši neprofesionalni igrači što jedu ćevape, i to.
Jednostavno - mi, kao država, plešemo na granici između euforije i očaja. Malo nam treba i za jedno i za drugo. Sredine nemamo. Ako, ako Bog da na n-tu potenciju, dobijemo Grke u Zenici, već vidim totalno podcjenjivanje svih protivnika od strane javnosti, do kraja kvalifikacija, što nikako nije dobro :)
@ cindrlimindrli - Ja mislim da će to utakmica biti sa nijednim, ili eventualno jednim (molimo boga - našim) golom. Na naša dva gola bih se kladio da igra Pjanić i da nam je vezna linija kompletna, oporavljena, u formi i standardna u klubovima. Vič iz not.
stam

#947 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by stam »

imal ko zainteresovan da bi kupio karte? :D
MOSALJOZE

#948 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by MOSALJOZE »

stam wrote:imal ko zainteresovan da bi kupio karte? :D
:lol: :lol: da dizem kredit pa da kupujem
rajv0sa

#949 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by rajv0sa »

Pa ne baš ,helen je grčki nazv za grka ,a naziv grk dolazi iz latinskoga jer su ih rimljani tako nazvali.Takvih slučajeva je mnogo, recimo fince niko ne zove "suomalainen" osim njih samih.Druga stvar je što su grci iz recimo Soluna helenizirani slaveni koji nemaju veze za antičkom grčkom.
Last edited by rajv0sa on 12/03/2013 00:38, edited 1 time in total.
stam

#950 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by stam »

MOSALJOZE wrote:
stam wrote:imal ko zainteresovan da bi kupio karte? :D
:lol: :lol: da dizem kredit pa da kupujem
ma nisu puno skupe,sitnica :D
Locked