channel10 wrote:iPod wrote:Sto se tice razdaljine, racunica je da za 4K je idealno 55"+ inca i da se gleda sa razdaljine 3 do 3.5 m, mada iskreno i na manjim 4K televizorima sa 4K sadrzajem se vidi razlika u kvalitetu slike i bojama.
Hvala na objasnjenju, jedino malo ovo boldirano buni. Bitno je da je slika na ovim signalima sto ih telemach pusta dobra, a 4K ko zna kad ce se i gledati.
Jesi li probao pickbox? Ima li aplikacija za taj tv?
JU 64xx serija je u UHD iliti 4K i izradjeni su u 40", 43", 48", 50", 55", 60", 65". Sad kako koja radnja neka ima odabrane dijagonale neka nema. Ja koristim Logosoft IPTV Super TV resiver salje signal u 1920x1080i @50Hz. Kanali tipa MTV LIVE HD, HAYAT HD, FACE HD, Animal Planet HD, Discovery Science HD, History HD, H2 HD su sto rece iPod strava, SD kanali tipa RTL, RTL 2, Kockica, AXN Adria, FOX su isto super. A kanali tipa FTV, Vogosca, BHT SD su bljak. Zato sto nisu digitalne forme vec analogija upscalirana u digitalu. Nikakve kalibracije nisam radio.
Prijasnji sam imao Samsung ue32"c4000 ili tako nesto HD redy kostao 1250 KM nov a ovaj sad 48" JU6462 1499 KM a sad mjesec dana proslo spao na 1389 KM. 4K je svemirski brod naspram starog TV a cijena jos malo pa slicna samo 5 godina proslo a koliko se tehnika promijenila.
U mobil mediji by Tehno Mag 48" JU 6472 je 1389 KM, 50" 2199 KM a 55" 1998 KM. Imas jos seriju JU 6472 ona mislim ima nesto bolje a sta ne znam
Aplikacije dostupne za download: Netflix, pickbox, HBO GO, Klix, Accuweather, History, dailymotion, nekakav Audi TV. Ima jos svasta ovo je po sjecanju.
EDIT: Na satelitu ima mislim 10 tak UHD 4K kanala koji su free. Ovaj TV ima DVB T2/C/S2. Na youtubu dosta spotova iz susjedne nam Srbije u UHD. Raznik unboxinga mobitela, tehnickih spravica, IPTV resivera sa podrskom 4K itd. 4K je definitivno buducnost.