Ko mu je kriv sto nije citao sta pise... Poslije stotina ljudi koji su fasovali sliku novog iphona svako detaljno cita sta pise u opisu na ebay-u.ambition wrote:Na svu srecu ja nisam imao problema sa prevarama,ali nerijetko sam nailazio na neodgovorne prodavaoce tipa ne dolaze na dogovoreno mjesto, previse natezanja itd i sl.
Znam da je jednom neki lik na e-bayu narucio X-BOX i to je bilo oko 300 ili koliko vec dolara. I sad liku dosao X-BOX kuci kad ono samo kutija prazna. I on tamo da se zali na e-bayu i nista nisu mogli jer je navodno pisalo u oglasu "X BOX BOX" (kao da taj prodaje samo kutiju) ili ovako nesto uglavnom odbili su mu zalbu.![]()
Pazite se i preko ovog pika svega ima. LP
Prevaranti na PIK-u
- snaga_znanja
#926 Re: Prevaranti na PIK-u
-
Momčilo
#927 Re: Prevaranti na PIK-u
hahaha ovaj dobojlija81 očigledno ne zna šta je prevara. Otac i majka su se prevarili što su te napravili.
Jednostavno piše da naručuje sa E-BAYa. Da prodaje artikl koji je sa e-baya kao svoj vlastiti, e to bi bila prevara. Mada nije ni to u suštini ko voli nek izvoli. Gdje leži zec, zašto je ovo prevara pitanje je sada?

Jednostavno piše da naručuje sa E-BAYa. Da prodaje artikl koji je sa e-baya kao svoj vlastiti, e to bi bila prevara. Mada nije ni to u suštini ko voli nek izvoli. Gdje leži zec, zašto je ovo prevara pitanje je sada?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#928 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa po meni to nije prevara, sta prodaje stvari koje vi zelite s ebaya ? Dosta nema karticu, nema i ne vjeruje placanju preko neta. Neko da to za vas obabavlja i uzima proviziju ? Seems legit to me 
-
Momčilo
#929 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa da, dosta ljudi ne znaju da koriste e-bay ili im to treba samo za jednu narudzbu i zasto bi vadili karticu u banci i čekali 20 dana da je dobiju i plaćali svaki mjesec 2-3km kada mogu uz neku minimalnu proviziju to naručiti. To je klasična usluga.un1ted wrote:Pa po meni to nije prevara, sta prodaje stvari koje vi zelite s ebaya ? Dosta nema karticu, nema i ne vjeruje placanju preko neta. Neko da to za vas obabavlja i uzima proviziju ? Seems legit to me
A mogućnost da vas neko prevari postoji bilo šta da kupuješ.
- Edin H.
#930 Re: Prevaranti na PIK-u
Za sta placas 2 - 3 marke?Momčilo wrote:Pa da, dosta ljudi ne znaju da koriste e-bay ili im to treba samo za jednu narudzbu i zasto bi vadili karticu u banci i čekali 20 dana da je dobiju i plaćali svaki mjesec 2-3km kada mogu uz neku minimalnu proviziju to naručiti. To je klasična usluga.un1ted wrote:Pa po meni to nije prevara, sta prodaje stvari koje vi zelite s ebaya ? Dosta nema karticu, nema i ne vjeruje placanju preko neta. Neko da to za vas obabavlja i uzima proviziju ? Seems legit to me
-
Momčilo
#931 Re: Prevaranti na PIK-u
Edin H. wrote:Za sta placas 2 - 3 marke?Momčilo wrote:Pa da, dosta ljudi ne znaju da koriste e-bay ili im to treba samo za jednu narudzbu i zasto bi vadili karticu u banci i čekali 20 dana da je dobiju i plaćali svaki mjesec 2-3km kada mogu uz neku minimalnu proviziju to naručiti. To je klasična usluga.un1ted wrote:Pa po meni to nije prevara, sta prodaje stvari koje vi zelite s ebaya ? Dosta nema karticu, nema i ne vjeruje placanju preko neta. Neko da to za vas obabavlja i uzima proviziju ? Seems legit to me
Za održavanje kartice, banka uzima proviziju.. Bar meni u rajfajzenu. Svaki mjesec.
- respo
#932 Re: Prevaranti na PIK-u
ja sam zbog te 2-3 marke i odjavio raifa a sve mi mrsko otici u unicredit jer tamo naplacuju samo kad imas transakciju tj taj mjesec koliko sam ja razumio
- Edin H.
#933 Re: Prevaranti na PIK-u
Odlican fol
, bravo nase banke
Raspolazu tvojim novcem i jos te opale po usima

Raspolazu tvojim novcem i jos te opale po usima
- loria sophen
#935 Re: Prevaranti na PIK-u
sto ne posaljes autobusom? jeftinije ce te izaci svakakojasmin93 wrote:Može li me neko uputiti?jasmin93 wrote:Mali offtopic, nadam se da mi nećete zamjeriti.Jel moguće skije i štapove poslati pouzećem iz Sarajeva u Jablanicu? Ako jeste, koliko bi koštalo?
Nemam uopšte iskustva s trgovinom putem pošte, pa me zanima jer mi je neki momak tražio da pošaljem.
- dobojlija81
#936 Re: Prevaranti na PIK-u
e nek si mi reko,moro si se i registrovat zato,de malo citaj kad si vec tu ko je sta postao momčilo vojvodo,ovo za oca i majku ti je nisko bas,al ajd....Momčilo wrote:hahaha ovaj dobojlija81 očigledno ne zna šta je prevara. Otac i majka su se prevarili što su te napravili.
Jednostavno piše da naručuje sa E-BAYa. Da prodaje artikl koji je sa e-baya kao svoj vlastiti, e to bi bila prevara. Mada nije ni to u suštini ko voli nek izvoli. Gdje leži zec, zašto je ovo prevara pitanje je sada?![]()
-
Momčilo
#937 Re: Prevaranti na PIK-u
Vjerovatno dijeliš mišljenje.. ako ne oprosti 
- awaken
#938 Re: Prevaranti na PIK-u
Jasmine,loria sophen wrote:sto ne posaljes autobusom? jeftinije ce te izaci svakakojasmin93 wrote:Može li me neko uputiti?jasmin93 wrote:Mali offtopic, nadam se da mi nećete zamjeriti.Jel moguće skije i štapove poslati pouzećem iz Sarajeva u Jablanicu? Ako jeste, koliko bi koštalo?
Nemam uopšte iskustva s trgovinom putem pošte, pa me zanima jer mi je neki momak tražio da pošaljem.
ni slučajno ne šalji ništa autobusom, ovdje imaš 3 najviše korištene brze pošte, sve je objašnjeno na stranici, a princip je jednostavan, oni preuzmu od tebe, odnesu kupcu u Jablanicu, on ne može preuzeti dok ne plati i oni tebi vraćaju novac. To je to, ako nešto bude trebalo pitaj slobodno
Moja preporuka je 24vip.
http://www.24vip.net/
http://www.euroexpress.ba/
http://www.cityex.ba/
-
Lounge Act
#939 Re: Prevaranti na PIK-u
ovo emy90 i njena elegantna i preLJepa majica opet aktualnemomčina wrote:
- awaken
#940 Re: Prevaranti na PIK-u
ne diraj nam emy
ako si ljubomorna, zadrzi za sebe, ne mora znati ceo svet
ako si ljubomorna, zadrzi za sebe, ne mora znati ceo svet
-
Lounge Act
#941 Re: Prevaranti na PIK-u
ko je dira? samo mi smijesno isto kao i ovom sto zeli da kupi, ali ne moze od smijeha
a tvoj me post podsjeti bas na jedan od njenih kad se istrese na one sto postavljaju pitanja pa sad...
a tvoj me post podsjeti bas na jedan od njenih kad se istrese na one sto postavljaju pitanja pa sad...
- xamp
#942 Re: Prevaranti na PIK-u
A ko je ne bi dir'o?Lounge Act wrote:ko je dira? samo mi smijesno isto kao i ovom sto zeli da kupi, ali ne moze od smijeha![]()
- awaken
#943 Re: Prevaranti na PIK-u
Ne obraćaj pažnju, ženska ljubomora...
Je li vrijeme za temu o emy?
Možda i web site?
emy je institucija

Je li vrijeme za temu o emy?
Možda i web site?
emy je institucija
- Herr Flick
#944 Re: Prevaranti na PIK-u
Jest ovaj nas narod proklet,gledam sad lik prodaje ram memoriju za 50km plus postarina,dakle izidje te oko 60,a ovamo u jednoj radnji isti taj 40 km plus besplatna dostava

- Nabucco
#945 Re: Prevaranti na PIK-u
Čak i ugranjaHerr Flick wrote:Jest ovaj nas narod proklet,gledam sad lik prodaje ram memoriju za 50km plus postarina,dakle izidje te oko 60,a ovamo u jednoj radnji isti taj 40 km plus besplatna dostava![]()
![]()
-
cules82
- seno_bh
#947 Re: Prevaranti na PIK-u
Trebalo bi napisat jednu temu za Pik.ba blog o cijenama na piku. Dobro kazes da su mnogi ,,prokleti" cijene su vece nego u radnjama i trznim centrima, Ne moze se stavljat cijena na piku kao u nekoj radnji, jer na piku ne placas ni porez ni nista ono sto placaju ljudi koji posjeduju svoje radnje i TC. Osim toga ne dolazi niko na pik.ba da nesto kupi jer to nema u svom gradu, nego da bi ustedio para i kupio nesto po povoljnoj cijeni. Juce sam pregovarao 2 sata sa nekim likom,postavio je 100 pitanja za jednu novu jaknu koju prodajem na piku za 15 KM i kad smo se dogovorili da mu posaljem,nakon sat vremena kaze: jarane nemoj mi slat jaknu, nije mi cijena realna. Bilo mu cudno sto je toliko jeftinaHerr Flick wrote:Jest ovaj nas narod proklet,gledam sad lik prodaje ram memoriju za 50km plus postarina,dakle izidje te oko 60,a ovamo u jednoj radnji isti taj 40 km plus besplatna dostava![]()
![]()
- kokuz_sa
#948 Re: Prevaranti na PIK-u
jucer cu jednu zanimljivu izreku
"dok ima ovaca bit ce i dzempera"
"dok ima ovaca bit ce i dzempera"
- Kemal Malovčić
#949 Re: Prevaranti na PIK-u
ili: "dok ima džempera bit će ovaca"
- Logovan
#950 Re: Prevaranti na PIK-u
Možda mu je ispala pa zbog toga ovo oštećenje.cules82 wrote:www.pik ba/artikal/1929219/baterija-np-20-za-casio-exilim-ex-z35-12-1-mp-canon/
Nova nekorištena, originalna.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()