Unicredit banka - sve o tome
Moderator: anex
-
Saka
#926 Re: Unicredit banka, all about
I ovdje svake godine smanjuju kamatu na štednju, kod većih banaka već nije ni 1%. Otprilike je i vani tako, ili još nešto niže (ali su zato i krediti povoljniji). Samo što i tu, kao i svemu kasnimo za Evropom deset godina.
Ovdje je priča o internet bankarstvu koje ne bi trebalo imati veze ni s kamatama ni kreditima, poenta je da bude besplatno ili što jeftinije kako bi se poslovnice rasteretile i onda banka lijepo umjesto 6 uposlenika može imati 3 i smanjiti troškove, dobro nama, dobro njima.
Ovdje je priča o internet bankarstvu koje ne bi trebalo imati veze ni s kamatama ni kreditima, poenta je da bude besplatno ili što jeftinije kako bi se poslovnice rasteretile i onda banka lijepo umjesto 6 uposlenika može imati 3 i smanjiti troškove, dobro nama, dobro njima.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#927 Re: Unicredit banka, all about
Ko to ne bi volio, ali nije tako. Sve i jedna banka u BiH naplacuje uslugu e-banking. Naplacuju i pravnim licima. Nema druge opcije ako hoces e-banking.Saka wrote:I ovdje svake godine smanjuju kamatu na štednju, kod većih banaka već nije ni 1%. Otprilike je i vani tako, ili još nešto niže (ali su zato i krediti povoljniji). Samo što i tu, kao i svemu kasnimo za Evropom deset godina.
-
Saka
#928 Re: Unicredit banka, all about
Pa znam, ja ti govorim kako je vani. I da treba vrsiti pritisak na banke u BiH da i oni idu tim putem.
Nazalost oni u bankama nemaju pojma kako je u bankama u Evropi, a nije ih ni briga. Ali polako ce morati da se prilagodjavaju.
Osim toga e-banking ovdje nije ni automatski, napravis transakciju s jednog racuna na drugi, opet neko tamo sjedi i to rucno odobrava. I ako ga nema nista od transakcije. Ja napravim nalog u petak, oni ga izvrse u ponedjeljak. Dok se vani svaka transakcija izvrsava automatski, pogotovo unutar iste banke, stanje se promijeni iste sekunde. I da ne pricam dalje, vidim da nerviram ljude ovdje koji ocito vole da ih banke handre.
Nazalost oni u bankama nemaju pojma kako je u bankama u Evropi, a nije ih ni briga. Ali polako ce morati da se prilagodjavaju.
Osim toga e-banking ovdje nije ni automatski, napravis transakciju s jednog racuna na drugi, opet neko tamo sjedi i to rucno odobrava. I ako ga nema nista od transakcije. Ja napravim nalog u petak, oni ga izvrse u ponedjeljak. Dok se vani svaka transakcija izvrsava automatski, pogotovo unutar iste banke, stanje se promijeni iste sekunde. I da ne pricam dalje, vidim da nerviram ljude ovdje koji ocito vole da ih banke handre.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#929 Re: Unicredit banka, all about
Znanju oni kako je vaani, samo dok mogu sisaju novac ovdje 
- sheilak
#930 Re: Unicredit banka, all about
Niko ne voli da ga handre al to u vezo cega ti pises ne mozemo uticati ja i ti jer se oni vade na kreditni rejting bih rizik ulaganja klincima palcima i to im je argument iako kad skontas argument nigdje veze al to pije vode
I opet poredis banku u francuskoj sa bank9m u bih
Pa kod nas donedavno nije bilo bankomata za razmjenu novca a kamoli sta drugo dok je na zapadu to haman pa preuzelo primat
Onda milion drugih stvari gdje se moze olaksati svima nama al oni ne uvode jer im se isplati na svemu uzimati marku dvije 5
Pa ovdje se placa nova kartica 10 maraka iako na zapadu dobijes gratis tu izradu i sl
O e banci da i ne pricamo
Al na to ne mozemo mi uticati nego samo institucije (r)
I opet poredis banku u francuskoj sa bank9m u bih
Pa kod nas donedavno nije bilo bankomata za razmjenu novca a kamoli sta drugo dok je na zapadu to haman pa preuzelo primat
Onda milion drugih stvari gdje se moze olaksati svima nama al oni ne uvode jer im se isplati na svemu uzimati marku dvije 5
Pa ovdje se placa nova kartica 10 maraka iako na zapadu dobijes gratis tu izradu i sl
O e banci da i ne pricamo
Al na to ne mozemo mi uticati nego samo institucije (r)
-
Saka
#931 Re: Unicredit banka, all about
Ne znaju, vjerujte mi. Ovi na višim pozicijama vjerovatno znaju ali radnici u banci, pa čak ni oni zaduženi za pravna lica veze nemaju šta se dešava ni u banci preko puta, a kamoli u inostranstvu. Nisu nikad čuli za PayPal, ne znaju da postoji debitna VISA a da nije electron, da transakcije preko interneta sa svog računa na svoj račun moraju biti automatske itd.
Naravno da bi agencije za bankarstvo tu trebale da regulišu, ali ja mislim da možemo uticati. Treba se žaliti i treba ih mijenjati za svaku sitnicu. Hvala bogu ima banaka u BiH i čim neka druga ponudi za marku jeftiniju uslugu, za 5 minuta bržu transakciju, malo bolju mobilnu aplikaciju, ljubaznije šalteruše, bilo šta bolje meni neće biti mrsko mijenjati.
U Raiffeisen sam 4 računa zatvorio zbog njihovog bezobrazluka, nakon što sam par puta slao žalbe, uključujući i agenciji za bankarstvo. Sad svaki čas zovu i nešto nude, odjebem ih s merakom. Naravno nisam pupčanom vrpcom vezan ni za sadašnju banku, čim se pojavi nešto bolje - alahimanet.
Naravno da bi agencije za bankarstvo tu trebale da regulišu, ali ja mislim da možemo uticati. Treba se žaliti i treba ih mijenjati za svaku sitnicu. Hvala bogu ima banaka u BiH i čim neka druga ponudi za marku jeftiniju uslugu, za 5 minuta bržu transakciju, malo bolju mobilnu aplikaciju, ljubaznije šalteruše, bilo šta bolje meni neće biti mrsko mijenjati.
U Raiffeisen sam 4 računa zatvorio zbog njihovog bezobrazluka, nakon što sam par puta slao žalbe, uključujući i agenciji za bankarstvo. Sad svaki čas zovu i nešto nude, odjebem ih s merakom. Naravno nisam pupčanom vrpcom vezan ni za sadašnju banku, čim se pojavi nešto bolje - alahimanet.
- sheilak
#932 Re: Unicredit banka, all about
sa zalbom nisi nista postigao
samo si postigao to da zamjenis banku
i ja sam zatvorio racun u raifu pa me zvali a ja im nakon pola sata price rekao ne zanima me i sl
al kao sto rekoh to sto pricas ces postici kad im to budu nametnule agencije za bankarstvo institucije neke i sl do tada mozemo mahati usima i traziti povoljniju banku i jedino mjenjanjem banaka mozemo nesto postici al vrlo malo (r)
samo si postigao to da zamjenis banku
i ja sam zatvorio racun u raifu pa me zvali a ja im nakon pola sata price rekao ne zanima me i sl
al kao sto rekoh to sto pricas ces postici kad im to budu nametnule agencije za bankarstvo institucije neke i sl do tada mozemo mahati usima i traziti povoljniju banku i jedino mjenjanjem banaka mozemo nesto postici al vrlo malo (r)
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#933 Re: Unicredit banka, all about
Normalno da ces ici u banku gdje su ti bolji uslovi.
Tako je kad dizes kredit, tako je kad otvaras racun, tako je kad uzimas e-banking. Tako je za svaku uslugu.
Naravno, pod uslovom da spadas u kategoriju koja moze da bira. Realno, dosta ljudi to ne moze i onda daj sta das, pa cak i po nepovoljnim uslovima.
Kreditni rejting je ono sto nas handri. Zato su visoke kamate, zato placamo svasta nesto sto se u Evropi ne placa. Sto si veca sirotinja, to su ti kamate vece. Tako to funkcionise.
Poenta price oko e-bankinga je da ne postoji banka u BiH koja ne naplacuje uslugu e-bankinga. Obzirom da nemam vremena i da mi nikako ne odgovara da idem od saltera do saltera institucije i placam racune, a na salteru banke se ne isplati (i opet cekanje u redu), opcija e-bankinga je itekako ok.
Evo sad gledam na izvodu: e-banking naknada 4,00 i naknada za tekuci racun 1,50. I otprilike je tako kod svake banke, koja marka gore-dole.
Mislim, vodimo bespotrebnu polemiku. Cuj ti price, ne znaju radnici na salterima kako je u bankama u Evropi
pa sto je to bitno
znali-ne znali, ne pitaju se oni za politiku banke, njihovo je da rade po propisima. Bas bi to nesto promijenilo sto salterski radnik bilo koje banke u BiH zna kako to fercera u nekoj banci u Evropi

Tako je kad dizes kredit, tako je kad otvaras racun, tako je kad uzimas e-banking. Tako je za svaku uslugu.
Naravno, pod uslovom da spadas u kategoriju koja moze da bira. Realno, dosta ljudi to ne moze i onda daj sta das, pa cak i po nepovoljnim uslovima.
Kreditni rejting je ono sto nas handri. Zato su visoke kamate, zato placamo svasta nesto sto se u Evropi ne placa. Sto si veca sirotinja, to su ti kamate vece. Tako to funkcionise.
Poenta price oko e-bankinga je da ne postoji banka u BiH koja ne naplacuje uslugu e-bankinga. Obzirom da nemam vremena i da mi nikako ne odgovara da idem od saltera do saltera institucije i placam racune, a na salteru banke se ne isplati (i opet cekanje u redu), opcija e-bankinga je itekako ok.
Evo sad gledam na izvodu: e-banking naknada 4,00 i naknada za tekuci racun 1,50. I otprilike je tako kod svake banke, koja marka gore-dole.
Mislim, vodimo bespotrebnu polemiku. Cuj ti price, ne znaju radnici na salterima kako je u bankama u Evropi
- sema911s
#934 Re: Unicredit banka, all about
novac koji stoji na banci i nema ga u prpmetu je samo teret,., zato banke daju minimalne % na drzanje,stekanje para,., ljudi te tjeraju da radis,.,
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#935 Re: Unicredit banka, all about
To je zato sto banke imaju i vise nego dovoljno sredstava za plasman kredita (konkretno situacija u BiH).
-
Saka
#936 Re: Unicredit banka, all about
Nisam rekao radnici na salterima vec 90% sluzbenika. Cak i oni zaduzeni za pravna lica, koji vode poslovanje firme. Bulje u tebe ko tele u sarena vrata.Tomahawk11 wrote:Cuj ti price, ne znaju radnici na salterima kako je u bankama u Evropipa sto je to bitno
znali-ne znali, ne pitaju se oni za politiku banke, njihovo je da rade po propisima. Bas bi to nesto promijenilo sto salterski radnik bilo koje banke u BiH zna kako to fercera u nekoj banci u Evropi
![]()
Vidis ti podrzavas da je OK da oni ne znaju, da je OK da deru cijenama, da je sasvim uredu da budu neljubazni, neusluzni, skupi jer bogati, tako je svuda u BiH. Upravo taj stav nas i drzi ovdje gdje jesmo. Niko nije pogledao malo kako je to van njegove carsije pa da malo kopira nesto. Ne sprecava kreditni rejting da se npr. podijele brojevi pa da se sjedne i ceka red a ne stoji za salterima i milion drugih stvari koje mogu poboljsati a nece i ne znaju.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#937 Re: Unicredit banka, all about
Hajde mi onda objasni sta bi promijenilo to sto bi neki sluzbenik-saradnik za fizicka pravna lica znao da se neka usluga ne naplacuje u nekoj banci negdje u Evropi? Sta to mijenja? Gospodine, u Frankfurtu Vam ovu uslugu ne naplacuju, ali mi naplacujemo. Nadam se da vam je sad lakse. Zalite se upravniku vodovoda, a mozete i sefu furnira i sperploce. Hvala!Saka wrote:Nisam rekao radnici na salterima vec 90% sluzbenika. Cak i oni zaduzeni za pravna lica, koji vode poslovanje firme. Bulje u tebe ko tele u sarena vrata.Tomahawk11 wrote:Cuj ti price, ne znaju radnici na salterima kako je u bankama u Evropipa sto je to bitno
![]()
Vidis ti podrzavas da je OK da oni ne znaju, da je OK da deru cijenama, da je sasvim uredu da budu neljubazni, neusluzni, skupi jer bogati, tako je svuda u BiH. Upravo taj stav nas i drzi ovdje gdje jesmo. Niko nije pogledao malo kako je to van njegove carsije pa da malo kopira nesto. Ne sprecava kreditni rejting da se npr. podijele brojevi pa da se sjedne i ceka red a ne stoji za salterima i milion drugih stvari koje mogu poboljsati a nece i ne znaju.
Nista ja ne podrzavam. Cuj podrzavam
Nije u redu da budu neljubazni, ali to ima vise veze sa mentalitetom ljudi na ovim prostorima, nego sa politikom neke banke.
Tako ti je u opstini, tako ti je u marketu, bolnici, tako ti je svugdje....neljubaznost je zastitni znak, kad naidjes negdje na ljubazno osoblje, tacno se covjek iznenadi.
Dobro, da te pitam, sta si ti uradio po ovom pitanju? Jesi li se zalio na redove u bankama? Neljubazno osoblje? Visoke kamate? Nepotrebnu naknadu za e-banking?
Evo ja znam kako stvari funkcionisu van okvira BiH, pa kakve mi koristi? Sve banke u BiH imaju vece kamatne stope od banaka po Hrvatskoj, da ne idem dalje. Sve banke u BiH naplacuju e-banking uslugu i fizickim i pravnim licima. Neko obrce milione, neko radi sa sicom, ali je prinudjen da radi putem racuna. I recimo da se zali da mu je visoka naknada mjesecno npr. 10 KM. U banci kazu da je to standardna tarifa i da sve banke toliko naplacuju. Sta da radi to pravno lice?
Bezveze je pricati o finansijskim prilikama u BiH u kontekstu Evrope. Konstatovali smo da kaskamo za njima, neko rece 10 godina, ja cu reci i vise.
- iceman ze
#938 Re: Unicredit banka, all about
evo pocastili nas...nemam rijeci...
Poštovani,
kao mali znak pažnje za korištenje elektronskih usluga, Banka je svim korisnicima internet (e-ba) i mobilnog bankarstva (m-ba) omogućila izvršavanje transakcija na račun pravnih osoba unutar Banke bez naknade u periodu od 1.5.2016. do 30.6.2016. godine.
Povjerenje je važno! Hvala što ste nam ukazali Vaše.
Poštovani,
kao mali znak pažnje za korištenje elektronskih usluga, Banka je svim korisnicima internet (e-ba) i mobilnog bankarstva (m-ba) omogućila izvršavanje transakcija na račun pravnih osoba unutar Banke bez naknade u periodu od 1.5.2016. do 30.6.2016. godine.
Povjerenje je važno! Hvala što ste nam ukazali Vaše.
- iceman ze
#941 Re: Unicredit banka, all about
Vidim neku reklamu za bezkontaktnu Master debitnu karticu? Da li je neko vec ima i kakva su iskustva. Ja dugo vec imam debitnu Maestro i nisam se nesto vani naplacao s njom. Imam neku Visu Electron u drugoj banci koju napunim pred put i s njom sam se naplacao svuda po svijetu.
- iceman ze
#942 Re: Unicredit banka, all about
Radio sam vani godinu dana i imao sam u sklopu naknade za vodjenje racuna i e-bankarstvo. Samo sto kod nas to jos nece doci za sto godina.
-
kakavdanakneiskustvu
#943 Re: Unicredit banka, all about
iceman ze wrote:Vidim neku reklamu za bezkontaktnu Master debitnu karticu? Da li je neko vec ima i kakva su iskustva. Ja dugo vec imam debitnu Maestro i nisam se nesto vani naplacao s njom. Imam neku Visu Electron u drugoj banci koju napunim pred put i s njom sam se naplacao svuda po svijetu.
ja koliko kontam ta maestro je sad umjesto vise electron
-
vanjki
#944 Re: Unicredit banka, all about
Vrijedi li ovo vise? :Postanite UniCredit Ambasador i podijelite svoja pozitivna iskustva! Pozovite svoje prijatelje da otvore račun u UniCredit Bank i kao Ambasador koristite JES! paket bez naknade 6 mjeseci!
-
vanjki
#945 Re: Unicredit banka, all about
Samo da znate da preko Unicreditbanke sada umjesto Vise nude Master karticu sa kojom se ne moze primati novac preko paypala..Debili 
-
kakavdanakneiskustvu
#946 Re: Unicredit banka, all about
na njihovoj stranici ima spisak prpodavnica u kojima se može plažati na rate,visa classic karticom,odem u neke od tih trgovina,kažu ne može
-
Kvest
#947 Re: Unicredit banka, all about
Pozdrav
Korisnica sam ove banke nešto duže od godine dana.Posljednjih 7-8 mjeseci sam bila u minusu,oko 50-100 km(nikad preko)
Moje pitanje je,koliku kamatu banka uzima,ako sam duze od pola godine u minusu,jer kako god sračunam fali oko 100 km(plata je oko 1050
Korisnica sam ove banke nešto duže od godine dana.Posljednjih 7-8 mjeseci sam bila u minusu,oko 50-100 km(nikad preko)
Moje pitanje je,koliku kamatu banka uzima,ako sam duze od pola godine u minusu,jer kako god sračunam fali oko 100 km(plata je oko 1050
- mayab
#948 Re: Unicredit banka, all about
Kamata za dopušteno prekoračenje je 12% godišnje, i mislim da se obračunava po danu kad si u "minusu"
-
Kvest
#949 Re: Unicredit banka, all about
Izvini,ali te nisam shvatila.Mene samo konkretno zanima,koliko meni mjesečno banka uzima novca,kada sam u minusu?mayab wrote:Kamata za dopušteno prekoračenje je 12% godišnje, i mislim da se obračunava po danu kad si u "minusu"
Unaprijed zahvalna
- mayab
#950 Re: Unicredit banka, all about
Pa zavisi koliko para si u minusu, i koliki vremenski period u danima!
Nisam matematičar, ali po meni, ako si hipotetski 1000 KM u minusu cijeli mjesec, uzeće ti 10 KM mjesecno, neka me neko ispravi ako preciznije zna o tome
Nisam matematičar, ali po meni, ako si hipotetski 1000 KM u minusu cijeli mjesec, uzeće ti 10 KM mjesecno, neka me neko ispravi ako preciznije zna o tome